0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar Merhaba,Aracımın yol tutusundan memnunum fakat daha mukemmel olması için kule gergisi düşünüyorum. Sizce faydası olur mu? Ve bu kule gergisi konusunda nerden ne kadar fiyata temın edebilirim.Saygılarımla,
Şahsen stok aracınıza kule gergisi takmanızın yol tutuşuna bir katkısı olmayacağına inanıyorum..
Bu kanıya nerden vardınız? Aynı araca sizde kule gergisi mi taktırdınız?
Aynı araca kule gergisi taktırmama gerek yok ki Yaris zaten hafif araba , Bide kule gergisi olarak ön amortisör kule gergisinden bahsediyorsunuz sanırım , Sadece ön amortisör kulelerine taktırırsanız Ağırlık yapmaktan başka çok bir yararını görmezsiniz.Yol tutuşunu daha iyi hale getirmenin gözle görülür manada iki yöntemi var; Birincisi amortisör, İkincisi Lastik.. Ama fk amortisör yada Eibach yay taktıysanız , Bide 195/50/15 lastiklerinizle hafif jantlarınızı giydirdiyseniz , o zaman kule gergiLERini takabilirsiniz. Zaten ön amortisör kule gergisi tekbaşına çok bir iş görmez , Arka kulelerin 3 noktadan gergileri, Z gergiler ve salıncak gergileriyle rotlarıda değiştirirsen belki ufak bir yararı olur. Hani Arabanız palio falan olsa ralli yada paliocup dan çıkma bişeyler ayarlamaya çalışalım derdim. Ama bunlar türkiyede ikinci elini bulamayacağın için sana çook baya pahalıya patlar.Yani demek istediğim İki amortisörün arasına deynek sabitleyerek hiçbir araçta Verdiğiniz paraya değecek bir performans alamazsınız. Dediğim gibi böyle bir amaç varsa önce yay ve lastik..Ama görüntü için yapılabilir , kaputu açtığınızda gösterişli duruyor..Yanlış hatırlamıyorsam 2011 Corollaların ön kule gergileri 300 tl civarındaydı.. Yarisinkinide o civarlarda bir fiyata bulabilirsiniz..
sayın arkadaşım yaris için kule gergisini ben 3 gün aradım sonra en sonunda OMP firmasında buldum onuda birlas getiriyor zeynep hn la irtibata geçmen gerekli kod numarasına MA/1923 SAYGILAR.