Gönderen Konu: hesap işletim ücretini geri aldım  (Okunma sayısı 16141 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
Ynt: hesap işletim ücretini geri aldım
« Yanıtla #20 : Mayıs 12, 2011, 14:58:11 »
Yalnız banka ile aranızdaki sözleşmede kart ücreti,hesap işletim ücreti gibi maddeler varsa ve sözleşmede de imzanız varsa parayı geri vermezler...Uğraştığınızla kalırsınız...

emin bey kartal tüketici hakem heyetinin kararı cebimde formda uzun bir yazı olmasın diye kısaca paylaşmaya çalıştım(karar tarih ve sayısı siyah puntolarla paylaşılmıştır),ister kart ücreti olsun ister hesap işletim ücreti olsun sözleşmelerin içeriğinde oluğda imza atsanız bile hazırlanan sözleşmeler tek taraflı matbu sözleşme olduğundan hukuken geçersiz sayıldığından tüketici lehine karar alınarak alınan ücretlerin geri iadesi için karar veriyolar.bu durumda uğraştığınızla kalmaz uğraşmadığınızda kalarak bankanın müşterilerinden talep ettiği ve gasp ettiği her kuruşu tıpış tıpış ödemiş oluruz.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 12, 2011, 14:58:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mayıs 12, 2011, 14:59:23 »
Abi ozel bankalar musterilerini inanilmaz derecede soymaya basladilar. Ozellikle garanti, is bankasi, yapi kredi ve akbank. Atm den makbuz yazdirmadan tutunda giseden fatura odemesine kadar ücret aliyorlar. Bu yilin ikinci yarisinda bankalari zor gunler bekliyor. Özel bankalarin musterileri bu buyuk kesintiler yuzunden devlet destekli bankalara yonelmeye basliycaklar. Hizla musteri kaybetmeye basladilar.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Mayıs 12, 2011, 15:05:22 »
arkadaşlar merhaba ,
bende bende bazı konularda sizlere katılıyorum fakat , her bankanın farklı hatta aynı bankanın bilr kendi içerisinde farklı uygulamaları
olabiliyor.  Her müşteirye aynı davranılmıyor kredi kartı yıllık üyelik aidatı ve hesap işletim ücretleri ile ilgili yapılan sözleşmelerde bu
ifadeler açıkça yazıyorsa ve ilan edilen masraf komisyon tarifelerinde yer alıyorsa bunları  bankanın kendi isteği dışında geri almanızın
imkanı yok  iade ediliyorsa bilinki şubece ya seviliyorsunuz yada karlı bir müşterisiniz kredikartı ücreti iadesinede gelince bankalar
kredi kartı adetlerinde diğer bankalrın gerisine düşerler veya o sınıra gelmişlerdir o sebeptende kartın iptal edilmemesi için her yola
başvurabilirler o anlara denk gelirsiniz inş.

mustafa bey bankaların müşteriye özel uygulamaları olduğu konusnda sizinle hemfikirim ANCAK bankaların bir çok konuda aldığı ücretlerin geri iadesisnin sadece bankanın isteğine bağlı olduğu konunsda size katılmıyorumibu konuda isteseniz bulunduğunu ilçe kaymakamlığına bağlı tüketici hakem heyetini ziyaret etmeniiz önere bilirim,bilmeme biliyormusnuz ama tiketici hakem heyetlerinin verdiği kararlar mahkeme kararları ile eş değer odluğundan bu kararlara istinaden haciz işlemleride yapılabiliniyor.zira ben geri iadesini aldığım ücretler bu kararlar neticesinde geri aldığım ücretlerdir bu bankanın insiyatifinde olan yada bankanın beni çok sevdiğinden değil zira ben bankaların hiç istemediği müşteri tipiyimdir ki gerek kredim olsun gerekse kredi kartım olsun gününü geçirmeden anında ödemesini yapar temerrüte düşürmem.bu noktada size tekrar acizane olarak tüketici hakem heyetlerini kararlarının yaptırımı olduğunu hatırlatır yardımcı olabileceğim bir konu olduğunda bundanda onur duyduğumu bildirirm saygılar sunarım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
« Yanıtla #23 : Mayıs 12, 2011, 15:23:04 »
Geçen gün akbank' ı arayıp kartımı iptal etmek istediğimi söyledim. Eğer iptal etmezseniz bir önceki ay ödediğiniz 50 TL kart ücretini iade edicez dediler ve ettiler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Mayıs 12, 2011, 15:32:29 »
Geçen gün akbank' ı arayıp kartımı iptal etmek istediğimi söyledim. Eğer iptal etmezseniz bir önceki ay ödediğiniz 50 TL kart ücretini iade edicez dediler ve ettiler.

kredi kartı için bir çok banka bu rest karşısında yıllık aidat ücretini geri iade ediyor garanti bankası hariç:( bende her yıl hakem heyetine başvuruyorum geri alıyorum:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mayıs 13, 2011, 00:19:26 »
Akbank işi yokuşa sürmeden anında iade ediyor, isterse etmeyebilir ancak sonucu değiştiremeyeceğini biliyor. Birde geçmişe dönük var vakit bulduğumda uğraşacağım.Dilekçe  hazır işe yarayabileceği düşüncesi ile ekliyorum,

Kredi Kartları Departmanına,

........................... Numaralı Kredi kartı hamiliyim. 5464 Sayılı Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanunu’nun sözleşme ve genel işlem şartlarını düzenleyen 24/4 maddesinde “kart hamilinin yaptığı işlemler nedeni ile sözleşmede yer almayan faiz, komisyon veya masraf gibi adlar altında hiçbir şekilde ve surette ödeme talep edilemez ve kart hamilinin hesabından kesinti yapılamaz. Sözleşmede kart hamilinin hakları zedeleyici ve kart çıkaran kuruluş lehine tek taraflı haksız şartlar sağlayan hükümlere yer verilemez” denilmektedir.
Buna göre kredi kartı ile yapılan harcamaların yanı sıra, üyelik aidatı isteminin yasal dayanağı yoktur. Bugüne kadar ödediğim yıllık üyelik aidatlarımın borç kalemleri arasında yer alması ve tahsili 5464 sayılı yasanın 24/4 maddesine aykırı olduğundan işlemlerin iptali ile kart sahibi olduğum tarihten bu güne kadar ödediğim üyelik aidatlarının dökümünün çıkarılarak tarafıma bildirilmesini ve önümüzdeki dönem kredi kartı borcuma mahsup edilip tarafıma alacak kaydedilmesi ve yapılan işlem konusunda tarafıma bilgi verilmesi için gereğini rica ederim.

Saygılarımla,
Ad soyad
imza
Aracımda ve tüm araçlarda, dünyadaki en çok vergi alınan en pahalı benzinini kullanıyoruz.
Aracımıza aldığımız 1 litre akaryakıttan Devlet %67 vergi almaktadır. Benzinin vergisiz litre fiyatı 1 liradır.
Ayrıca stok fazlası benzini devlet yurt dışına vergisiz olarak 1TL ve altına satmaktadır
www.pahalibenzinehayir.com

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Mayıs 13, 2011, 08:23:34 »
teşekkürler emre emeğine sağlık:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mayıs 16, 2011, 23:06:18 »
Valla çok iyi oldu bu. Geçen maaşı çekmeye gittiğimde 17 lirasına el koyduklarını söylediler! Neden deyince aynı bir otomatik ödeme bağlatmalıymışız! Bir şey diyemedim hatta otomatik ödeme bağlatsam mı diye düşünmeye başlamışken yarın gidip bir kulaklarını çekeyim :) Bu olay da TEB'de yaşandı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 46 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mayıs 16, 2011, 23:35:41 »
Denizbank a kart ücretini iade etmiyorsanız kartımı iptal edin dedim
Ettiler...
2006 corolla sol A/T LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Mayıs 17, 2011, 01:07:05 »
Valla çok iyi oldu bu. Geçen maaşı çekmeye gittiğimde 17 lirasına el koyduklarını söylediler! Neden deyince aynı bir otomatik ödeme bağlatmalıymışız! Bir şey diyemedim hatta otomatik ödeme bağlatsam mı diye düşünmeye başlamışken yarın gidip bir kulaklarını çekeyim :) Bu olay da TEB'de yaşandı...

aynı şeyi banada söylemişlerdi akbanktan hatta 3 tane fatura verirseniz bu parayı almayız demişleri ama kendileri aldıları parayı geri iade etmeye mahkum oldular:) sözlü olarak uyarınızı dikkate almıyorlarsa yazılı olarka tüketici hakları hakem heyetine başvurmanızı tavsiye ederim
örnek teşkil etmesi açısından benim aldığım kararın karar no sunu sizlerle payl<şıyorum dilekçenize yazdığınzda örnek teşkil edeceğini düşünüyorum.

KARTAL TÜKETİCİ HAKLARI HAKEM HEYETİNİN 154(38)=NOLU KARARI.

bana göre uğraştığımıza değer yapacağımız bir iki satır dilekçe yazmak artık onuda elle yazmıyoruz internetten indirip boşlukları dolduruyoruz:)
6 ayda bir 40tl alacaklardı bende 5 yılda 400tl eder.kaçımız için bu miktar önemsenmeyecek yada bir dilekçe yazılmaya değer verilmeyecek miktar acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Haziran 02, 2011, 10:33:14 »
Garanti bankasından kredi kartım vardı, kredi kartı kart ücreti aldılar diye kartı kapattım. Daha sonra yalvar yakar kart ücreti almıycaz diye kartı açtılar. Birde 20 TL bonus verdilerdi. 20 TL yi harcadım. Daha sonra ben ikinci bir kredi kartım var diye kartı kapattım. 6 ay önce filan otomatik bilgisayar sistemi ile arama yaptılar. Kartınızı açtırın 50 TL bonus verelim dediler. 30 TL sini hemen 20 TL sinide ilk taksitli alışverişte verceklerini söylediler. Ben 30 TL yi harcadım sonra kartı yine kapattım :D Dün yine otomatik sistem tarafından arandım 50 TL bonus verelim kartınızı açalım diye. Açtırdım tabi 30 lirayı harcayıp yine kapatıcam :D Garantiye kapak olsun :D

Merhaba arkadaşlar,

Size bahsettiğim kredi kartı dün 30 TL bonusu yüklü şekilde geLdi. Bende bu parayı tüm banka mağdurları adına arabamın ihtiyaçlarını karşılamak için harcıyorum :)

Bu arada 2 hafta önce Finansbanktan sms geLdi mesajı aynen size yazıyorum "CardFinansınıza 25TL değerinde ParaPuan yükledik! 15 hazirana kadar kartınızı en az bir kez kullanın puanlar sizin olsun" Tabi bende bu mesaj üzerine 5 TL lik kullandım kartımı :) Finansbank kartını kullanmamaya dikkat ederim normalde. 25 TL yi yüklemişler. Bu 25 TL yide tüm banka mağdurları adına harcayacağım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Haziran 02, 2011, 21:58:22 »
güle güle harca:))))

ANCAKKKKKK!!!!!!!!bankaların kredi kartlarına verdikleri bonuslarda ciddi bir hile var dikakt edin,bunu zamnında 10 tane kredi kartı kullanarak ve kart mağduru olan biri olarak söylüyorum.şöyleki banka size kart aidatı yerine bonus veriyor aynı miktarda ama para iadesi yapmıyor neden??????
siz x miktarda alışveriş yapacağınıza söz veriyorsunuz karşılıüğında y miktad< bonus veriyor ama siz o sözü tutamyınca sizden verdikleri bonusu kesmiyorlar aynı miktarda para kesintisi yapıyorlar neden??????
nüans burda sanıyorum bence bonustan ziyade para iadesi için uğraşın derim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Haziran 02, 2011, 22:03:23 »
güle güle harca:))))

ANCAKKKKKK!!!!!!!!bankaların kredi kartlarına verdikleri bonuslarda ciddi bir hile var dikakt edin,bunu zamnında 10 tane kredi kartı kullanarak ve kart mağduru olan biri olarak söylüyorum.şöyleki banka size kart aidatı yerine bonus veriyor aynı miktarda ama para iadesi yapmıyor neden??????
siz x miktarda alışveriş yapacağınıza söz veriyorsunuz karşılıüğında y miktad< bonus veriyor ama siz o sözü tutamyınca sizden verdikleri bonusu kesmiyorlar aynı miktarda para kesintisi yapıyorlar neden??????
nüans burda sanıyorum bence bonustan ziyade para iadesi için uğraşın derim...

Abi ben o numaraları yer miyim :) Hiçbir taahhütüm yok bankaya. Ayrıca kart ücreti de yok bu kartlarda. Birisi finansbank fix kart diğeri garanti flexi kart. Garanti ile kartı açtırırken öyle anlaşmıştım, hatta internette kart bilgilerine bakınca da düşük bonuslu kart, aidatı yok diyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Haziran 02, 2011, 22:46:10 »
Abi ben o numaraları yer miyim :) Hiçbir taahhütüm yok bankaya. Ayrıca kart ücreti de yok bu kartlarda. Birisi finansbank fix kart diğeri garanti flexi kart. Garanti ile kartı açtırırken öyle anlaşmıştım, hatta internette kart bilgilerine bakınca da düşük bonuslu kart, aidatı yok diyor :)

:)))) genel anlamda söylemiştim:))))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Eylül 13, 2011, 12:13:14 »
Taze taze.
Dün hesap kesiminde yıllık üyelik aidatı 44 tl. gördüm.
Bugün aradım,
-iade edin
-Olmaz

Tekrar aradım,
-iptal edin
-tabiki, neden kapatmak istiyorsunuz?
-Üyelik aidatı
-internet kullanımına kapatıyorum, şunu yapıyorum, bunu yapıyorum
-Tamam yapın.

Başka birine aktardılar.
-Vedat Bey, bir şikayetiniz mi var?
-Üyelik aidatı ödemek istemiyorum. Kartı iptal etmek istiyorum.
-Bunun için iptal etmemize gerek yok. İade edelim.
-Peki.
-Şuanda kartınız aktif, aidatınız hesabınıza aktarıldı. Bir yıl içinde iptal etmeyinki, tekrar yansımasın.
-Teşekkürler.

:)
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Eylül 13, 2011, 12:36:10 »
can-ı gönülden kutlarım Vedat.... :) (demekki aylık ödemelerin bir hayli yüksek ki adamlar senden kopmak istememişler zenginlik bööle bişey işte)
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Eylül 13, 2011, 12:40:45 »
Teşekkürler Hande Abla :)
2004 müşterisiyim :D. her ay 600TL. lik limitimi düzenli kullanıyorum :D. Hiçte yükseltmedim şimdiye kadar.
Benden çok kazanmıyorlar aslında. Çok şükür geciktirmiyorum :D.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Eylül 13, 2011, 14:26:34 »
Taze taze.
Dün hesap kesiminde yıllık üyelik aidatı 44 tl. gördüm.
Bugün aradım,
-iade edin
-Olmaz

Tekrar aradım,
-iptal edin
-tabiki, neden kapatmak istiyorsunuz?
-Üyelik aidatı
-internet kullanımına kapatıyorum, şunu yapıyorum, bunu yapıyorum
-Tamam yapın.

Başka birine aktardılar.
-Vedat Bey, bir şikayetiniz mi var?
-Üyelik aidatı ödemek istemiyorum. Kartı iptal etmek istiyorum.
-Bunun için iptal etmemize gerek yok. İade edelim.
-Peki.
-Şuanda kartınız aktif, aidatınız hesabınıza aktarıldı. Bir yıl içinde iptal etmeyinki, tekrar yansımasın.
-Teşekkürler.

:)

dikkat edin İPTAL ETMEYİNKİ TEKRAR YANSIMASIN. değerli dostlar bu aldatmacalara dikkat edin lütfen.kredi kartlarında şu oyunda yapılmakta harcama karşılığında bonus veriliyor..aman dikkat diyelimki size 30tl lik bonus verdiler ve siz vaadedilen harcamayı yapmadınız karşılığında ise sizden 30tl kesiyorlar verdikleri bonusu geri almıyorlar,bunlar bankacıların kullandığı kelime oyunlaırnda ibarettir dikkat edin derim.:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Eylül 13, 2011, 17:27:39 »
benim babamda garanti bankasının bonus premium kartı var aylık 1.000 tl üzeri alışveriş yapıyor annemede aynı karttan çıkardı tabi annem hiç kullanmıyor ama neolur neolmaz  hep yanında babam 2 kartçıkartmasına rağmen sordum hiç aidat ödemiyormuş
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Eylül 13, 2011, 18:03:01 »
Bonus yüklenmedi dediklerine göre. Tutarı ödediğim için sanırım, nakit yüklendi. Hesaptan düşecekmiş. Görüücez :)

İki ödeme talimatına üyelik ücretini almıyorlar İlke.