0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Oğuz abi millet 1.33ü ekonomi için alıyor sen sıkıştırmaktan bahsediyorsun 1.6 vvt-i ile 1.4 vvt-i arasındada dağlar kadar fark var bence 1.6 daha tatmin edici olur Dayımdaki 1.4ten daha az yakıyoruz biz arada kasa farkı var onlar 1150 bizimki 1050 buda baya ekonomik olmasını sağlıyor Ve 1.4te klima açılınca araba gitmiyor açık ve net 1.33ü hiç düşünemiyorum 1.6 motorda daha düşük devirlerde vites değiştirebilirsiniz 1.33te briaz daha yüksek tutarsınız gibime geliyor 3000 civarı. 2300-2400 de değiştirirseniz yetmez 1.6da yetiyor artıyor bile
Yok kemal amca apayrı bi dünya ikiside. Bende ilk alındığında pek bi beklentim yoktu ama araç gayet performanslı. Hele de yüksek devirlerde kullanıp aracı açarsanız çok daha iyi. Sadece kalkışlarda çok yumuşak kalkıyor sert bi tepkisi yok ama yine idare ediyor. Gaza az yüklendiğiniz zaman pati ata ata bile kalkıyor rahatlıkla öyle küçümsenecek bişe değil yokuş konusunda ise yüksek devir kullanırsanız çok çok iyi hiçte abartmıyorum. Bence pişman olmazsınız kendine göre fiyatı çok iyi. Hele 1. viteste 2.0 motor gibi yükseliyor kadran görmeniz lazım 3. vitesten sonra hissediyorsunuz 1.33 motor olduğunu dediğim gibi az sıkıştığınız yerlerde az yüksek devirlerde kullanın hayatta üzmez sizi... Gerçekten performans kötü olsa önermem 12.000 km'ye geldi her türlü yolda sürdüm test ettim gayet başarılı... Yakıtı yeter...
Tabi sende haklısın. Adam 1.2 motor yapmış 105 bg. neyden kötü... Bu arada Hatay'da mısınız !
Ercü kardeşim benim ilk önce sana cevabım Sen Öyle San Farkındaysan söylediklerin sadece bi düşünce ortada deneme falan yok tahminlerini iletiyorsun. Ama ben o aracı kullanıyorum ve her yolda test ettim... Tamam 1.6'ya göre güçsüz kalacak bu zaten doğrusu. Ama yabana atılacak 1.33 değil bu. Sen eski 1.4'le kıyaslama arada bg farkı var bi kere ve üstüne üstün 1330 kg bi araç bu yani bi nevi tank Ben bu araçla 2. viteste bile çok rahat kalkıyorum hiç 1.33 olduğunu belli etmiyor. Motor küçük kasa ağır çok yakar. Evet böyle bişe var genelde ama 1.33 corollada yok ben 5.2'ye kadar düştüm düz yolda 90 km. bi hızla hangi 1.6 düşebilir. Şehir içinde agresif kullanmama rağmen en fazla 8.2'yi gördüm buda iyi değil mi çok iyi. 2000 devirde vites değiştir hiç farketmez yine alıyorsun randumanı ama 1.6 kadar değil orası aşikar. Bu aracı alanda genelde yakıt için değil fiyatından dolayı alıyor benim görüşüm öyle. TEkrar tekrar söylüyorum yabana atılacak bi motor değil. Denemeni çok isterim yakınımda olsaydın mutlaka davetlim olurdun ki yine davetlimsin yolun bu tarafa düşerse bekliyorum hem laflarız hem gazlarız tamam Bu arada bu araç sıkıştırılmalara bayılıyor 3000'den sonra ben burdayım diyor, 1.33'ü klima için hiç düşünme zaten klimanın çalışıp çalışmadığını anlamıyorsun bile motoru etkilemiyor yani bunları da unutmayalım
evet hataydayım oğuz bey siz adanada mısınız orada okudum çok iyi bilirim adanayı