Gönderen Konu: 1.33 comfort hakkında bilgi lütfen...  (Okunma sayısı 13447 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ...
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 21 kere teşekkür etti
  • 29 kere teşekkür edildi
1.33 comfort hakkında bilgi lütfen...
« : Nisan 30, 2011, 12:20:07 »
iyi  günler ben aranıza yeni katıldım :) tanıtma bölümünde kendimi tanıttım herkese iyi günler dileyerek bi konu hakkında bilgilerini almak istiyorum... benm toyota corolla 1.6 sol sedan 2006 model arabam var bunu satıp sıfır km araba almak istiyorum... baktığımda fiyat olarak bana uyan 1.33 comfort model olan araba dikkatimi çekti benm şimdiki arabama göre nasıl bi araba tavsiye edermisniz  ???

Toyota Club Türkiye

1.33 comfort hakkında bilgi lütfen...
« : Nisan 30, 2011, 12:20:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3. Sınıf Öğretmeni
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B-
  • Model Yılı: '14
  • 6 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: 1.33 comfort hakkında bilgi lütfen...
« Yanıtla #1 : Nisan 30, 2011, 13:17:15 »
selam ,aramıza hoş geldiniz, Ben 1.33 kullanan biri olarak eğimi olmayan yerlerde, ani hızlanma istenmeyen durumlarda araç çok güzel.Hele ki trafiğin aktığı durumlarda tüketim 5.6-5.8 gibi rakamlara düşüyor 100 km'de.Sağlamlığını zaten biliyorsunuz, Tek eksiği 1.6 motor gibi kalkışta zıplamaması, gerisi size kalmış.
2011 1.33 Corolla Comfort Gümüş Gri.30 bin km de 39500 e satıldı.07.08.2014

2011 1.6 Avensis Elegant Ekstra Beyaz.18 Binkmde-Düzcede
2014 1.4 Corolla Advence M/M İnci beyaz.0 km Bursada.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ...
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Nisan 30, 2011, 13:41:27 »
yakıt yönünden iyi evet... büyük ihtimal alacağım arabayı... bnm şuan ki arabama göre performansında baya düşüş olurmu die düşünüyorum... yada performans olarak fark ettirmezmi ? bu soru var aklımda bi ? bu soruyada çözüm bulursam hemen sipariş vercem .:D şimdiden teşekkürler :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 30, 2011, 15:35:39 »
bence 1600 cc den aşağısını hiç düşünme, hatta bana kalsa 1600 de yatersiz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ...
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Nisan 30, 2011, 17:18:19 »
bilmiorum... 1.33 fiyatı bana uygun eğer.. performansında düşüş olmassa alıcam...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • 49 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 01, 2011, 13:39:39 »
ben alan kişilerin çoğunlukla memnun olduğunu duydum.tavsiyem almanız yönünde eğer çok performans beklemiyorsanız
yeni auris 1,6 advance multidrive s

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 01, 2011, 14:05:47 »
ben  1.3 corolla kullanmıştım ama o zaman kasa 960 kiloydu,
güncel kasa çok ağır, 1.33 yetmez gibime geliyor, yariste tamamda, corollaya az ya

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 01, 2011, 15:31:08 »
 Yok kemal amca apayrı bi dünya ikiside. Bende ilk alındığında pek bi beklentim yoktu ama araç gayet performanslı. Hele de yüksek devirlerde kullanıp aracı açarsanız çok daha iyi. Sadece kalkışlarda çok yumuşak kalkıyor sert bi tepkisi yok ama yine idare ediyor. Gaza az yüklendiğiniz zaman pati ata ata bile kalkıyor rahatlıkla öyle küçümsenecek bişe değil yokuş konusunda ise yüksek devir kullanırsanız çok çok iyi hiçte abartmıyorum. Bence pişman olmazsınız kendine göre fiyatı çok iyi. Hele 1. viteste 2.0 motor gibi yükseliyor kadran görmeniz lazım :) 3. vitesten sonra hissediyorsunuz 1.33 motor olduğunu dediğim gibi az sıkıştığınız yerlerde az yüksek devirlerde kullanın hayatta üzmez sizi... Gerçekten performans kötü olsa önermem 12.000 km'ye geldi her türlü yolda sürdüm test ettim gayet başarılı... Yakıtı yeter... 
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 01, 2011, 18:25:30 »
Oğuz abi millet 1.33ü ekonomi için alıyor sen sıkıştırmaktan bahsediyorsun :lol: 1.6 vvt-i ile 1.4 vvt-i arasındada dağlar kadar fark var bence 1.6 daha tatmin edici olur ;) Dayımdaki 1.4ten daha az yakıyoruz biz arada kasa farkı var onlar 1150 bizimki 1050 buda baya ekonomik olmasını sağlıyor ;) Ve 1.4te klima açılınca araba gitmiyor açık ve net 1.33ü hiç düşünemiyorum :) 1.6 motorda daha düşük devirlerde vites değiştirebilirsiniz 1.33te briaz daha yüksek tutarsınız gibime geliyor 3000 civarı. 2300-2400 de değiştirirseniz yetmez 1.6da yetiyor artıyor bile :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ...
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mayıs 01, 2011, 19:57:32 »
teşekkürler yorumlar için... :) hem performans hemde görünüş açısından 1.6 comfort extra alıcam...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mayıs 01, 2011, 23:17:37 »
Oğuz abi millet 1.33ü ekonomi için alıyor sen sıkıştırmaktan bahsediyorsun :lol: 1.6 vvt-i ile 1.4 vvt-i arasındada dağlar kadar fark var bence 1.6 daha tatmin edici olur ;) Dayımdaki 1.4ten daha az yakıyoruz biz arada kasa farkı var onlar 1150 bizimki 1050 buda baya ekonomik olmasını sağlıyor ;) Ve 1.4te klima açılınca araba gitmiyor açık ve net 1.33ü hiç düşünemiyorum :) 1.6 motorda daha düşük devirlerde vites değiştirebilirsiniz 1.33te briaz daha yüksek tutarsınız gibime geliyor 3000 civarı. 2300-2400 de değiştirirseniz yetmez 1.6da yetiyor artıyor bile :)
Ercü kardeşim benim ilk önce sana cevabım Sen Öyle San :D Farkındaysan söylediklerin sadece bi düşünce ortada deneme falan yok tahminlerini iletiyorsun. Ama ben o aracı kullanıyorum ve her yolda test ettim... :) Tamam 1.6'ya göre güçsüz kalacak bu zaten doğrusu. Ama yabana atılacak 1.33 değil bu. Sen eski 1.4'le kıyaslama arada bg farkı var bi kere ve üstüne üstün 1330 kg bi araç bu yani bi nevi tank ;) Ben bu araçla 2. viteste bile çok rahat kalkıyorum hiç 1.33 olduğunu belli etmiyor. Motor küçük kasa ağır çok yakar. Evet böyle bişe var genelde ama 1.33 corollada yok ben 5.2'ye kadar düştüm düz yolda 90 km. bi hızla hangi 1.6 düşebilir. Şehir içinde agresif kullanmama rağmen en fazla 8.2'yi gördüm buda iyi değil mi çok iyi. 2000 devirde vites değiştir hiç farketmez yine alıyorsun randumanı ama 1.6 kadar değil orası aşikar. Bu aracı alanda genelde yakıt için değil fiyatından dolayı alıyor benim görüşüm öyle. TEkrar tekrar söylüyorum yabana atılacak bi motor değil. Denemeni çok isterim yakınımda olsaydın mutlaka davetlim olurdun ki yine davetlimsin yolun bu tarafa düşerse bekliyorum hem laflarız hem gazlarız tamam ;)
 Bu arada bu araç sıkıştırılmalara bayılıyor 3000'den sonra ben burdayım diyor, 1.33'ü klima için hiç düşünme zaten klimanın çalışıp çalışmadığını anlamıyorsun bile motoru etkilemiyor yani :) bunları da unutmayalım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mayıs 01, 2011, 23:22:43 »
 Baya da uzun olmuş bea :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 49 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mayıs 01, 2011, 23:50:52 »
ben her şekilde tavsiye ederim.artık kalmadı büyük motor sevdası hem üreticiler de hem tüketiciler de..örnek vw grubu 1.2 motor satıyor skoda yeti vw jetta ..ve daha bir çok örneği var bu konunun..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mayıs 01, 2011, 23:58:03 »
 Tabi sende haklısın. Adam 1.2 motor yapmış 105 bg. neyden kötü... Bu arada Hatay'da mısınız !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2011 corolla comfort
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #14 : Mayıs 02, 2011, 09:05:41 »
Yok kemal amca apayrı bi dünya ikiside. Bende ilk alındığında pek bi beklentim yoktu ama araç gayet performanslı. Hele de yüksek devirlerde kullanıp aracı açarsanız çok daha iyi. Sadece kalkışlarda çok yumuşak kalkıyor sert bi tepkisi yok ama yine idare ediyor. Gaza az yüklendiğiniz zaman pati ata ata bile kalkıyor rahatlıkla öyle küçümsenecek bişe değil yokuş konusunda ise yüksek devir kullanırsanız çok çok iyi hiçte abartmıyorum. Bence pişman olmazsınız kendine göre fiyatı çok iyi. Hele 1. viteste 2.0 motor gibi yükseliyor kadran görmeniz lazım :) 3. vitesten sonra hissediyorsunuz 1.33 motor olduğunu dediğim gibi az sıkıştığınız yerlerde az yüksek devirlerde kullanın hayatta üzmez sizi... Gerçekten performans kötü olsa önermem 12.000 km'ye geldi her türlü yolda sürdüm test ettim gayet başarılı... Yakıtı yeter... 

kesinlikle katılıyorum ben de 1.33 kullanıcısı olarak çok memnunum. özellikle yakıtı çok tatmin edici. spor kullanacaksanız zaten daha spor bir model alın. corolla size göre değil. almadan önce test sürüşü yapın. rampalarda kontrol edin. ben sert sürüşü sevmeyen biri olarak benim tüm beklentilerimi fazlasıyla karşıladı.

lpg ye karşı iseniz dizele de 8000 kadar fark vermek istemiyorsanız kesinlikle 1.33 alın. 1.6 alırsanız yakıt yönünden ileride lpg vs taktırmanız gerekebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 49 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Mayıs 02, 2011, 09:55:46 »
Tabi sende haklısın. Adam 1.2 motor yapmış 105 bg. neyden kötü... Bu arada Hatay'da mısınız !

evet hataydayım oğuz bey siz adanada mısınız orada okudum çok iyi bilirim adanayı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ...
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Mayıs 02, 2011, 10:03:17 »
arkdaşalar herkese görüşleri için teşekkür ederm... yorumlarınızı dikkate alıcam :) hasan bey ve oğuz bey yakınız birbirimize :) bende osmaniye de oturuyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mayıs 02, 2011, 13:19:49 »
Ercü kardeşim benim ilk önce sana cevabım Sen Öyle San :D Farkındaysan söylediklerin sadece bi düşünce ortada deneme falan yok tahminlerini iletiyorsun. Ama ben o aracı kullanıyorum ve her yolda test ettim... :) Tamam 1.6'ya göre güçsüz kalacak bu zaten doğrusu. Ama yabana atılacak 1.33 değil bu. Sen eski 1.4'le kıyaslama arada bg farkı var bi kere ve üstüne üstün 1330 kg bi araç bu yani bi nevi tank ;) Ben bu araçla 2. viteste bile çok rahat kalkıyorum hiç 1.33 olduğunu belli etmiyor. Motor küçük kasa ağır çok yakar. Evet böyle bişe var genelde ama 1.33 corollada yok ben 5.2'ye kadar düştüm düz yolda 90 km. bi hızla hangi 1.6 düşebilir. Şehir içinde agresif kullanmama rağmen en fazla 8.2'yi gördüm buda iyi değil mi çok iyi. 2000 devirde vites değiştir hiç farketmez yine alıyorsun randumanı ama 1.6 kadar değil orası aşikar. Bu aracı alanda genelde yakıt için değil fiyatından dolayı alıyor benim görüşüm öyle. TEkrar tekrar söylüyorum yabana atılacak bi motor değil. Denemeni çok isterim yakınımda olsaydın mutlaka davetlim olurdun ki yine davetlimsin yolun bu tarafa düşerse bekliyorum hem laflarız hem gazlarız tamam ;)
 Bu arada bu araç sıkıştırılmalara bayılıyor 3000'den sonra ben burdayım diyor, 1.33'ü klima için hiç düşünme zaten klimanın çalışıp çalışmadığını anlamıyorsun bile motoru etkilemiyor yani :) bunları da unutmayalım :)

Abicim arada 3 hp fark var 1.4 motorun üstünde 1150 kg kasa var ve klima açılınca gerçekten bayılıyor ne yalan söyliyeyim denedim gerçekten gitmiyor garip oluyor araç. Açıkçası 1.6 derim ben :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mayıs 02, 2011, 14:37:48 »
Yazılım farkı vardır belki. Ben de bodoslama bir yorum yapayım, youtube dan izlediğim hızlanma videoları ve kağıt üzerindeki verilere göre saçmalarsam eğer; sessiz, benzinli, hızlanan, ama atak olmayan, ekonomi iddalı motor olduğu için de kendisinden beklenen karakteri yansıtan bir motor.

Bir başka tahminim ise vidyolardan izlediğim kadarıyla da böyleydi; kendileri gazı kökleyince anormal yakıt değerleri göstermektedir. Kasalarda kullanılan en küçük hacimli motorların klasik tepkileridir. Şanzıman aynı olduğu müddetçe genel hızlanmada değil ani hızlanmalarda fark belirginleşir.

Yıllar önce babamın sahip olduğu, arada benim de tadına baktığım 728i ile arkadaşta bulunan 740i (aynı kasa aynı şanzıman) yakıt değerleri aynıydı. Her ikisi de birinci viteste yokuş yukarı yada düz yol farketmez 70 km/s'e ulaşmaktaydı. Biri yüklenildiğinde zorlandığından, diğeri de büyük motorun getirisi olarak yüksek yakıt değeri göstermekteydi. En ideal değeri 735i de görmüştük.

Gelmek istediğim nokta aynı şanzıman kullanıldığında farkı sadece gaza asılırken 2.-3. vitesten sonra ve özellikte cebinizde hissettirir. Şehir içi kullanım için idealdir. Nazarımda toyota'nın kırmızı kurdela ile satması gereken bir motordur kendileri.

Not: Hali hazırla 1.6 otm. corolla kullanmaktayız, temel farkı gaza basınca üzmüyor bizi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Mayıs 03, 2011, 03:50:10 »
evet hataydayım oğuz bey siz adanada mısınız orada okudum çok iyi bilirim adanayı
Yok ben Adanalıyım ama Hatay'dayım şu an okuyorum :)