Gönderen Konu: 1.33 comfort hakkında bilgi lütfen...  (Okunma sayısı 13449 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • 49 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
Ynt: 1.33 comfort hakkında bilgi lütfen...
« Yanıtla #20 : Mayıs 04, 2011, 09:54:35 »
Yok ben Adanalıyım ama Hatay'dayım şu an okuyorum :)

çok güzel görüşebiliriz hatta organize olup hatay buluşması yapabiliriz:)
yeni auris 1,6 advance multidrive s

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 04, 2011, 09:54:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mayıs 05, 2011, 12:55:23 »
çok güzel görüşebiliriz hatta organize olup hatay buluşması yapabiliriz:)
Tabi ki görüşebiliriz :) ORganize de oluruz yaparız bir şeyler mutlaka :)
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #22 : Mayıs 19, 2011, 06:40:49 »
Herkese selam
Benim aracım 2011 model 1,33 comfort.
Arabalar ve motorlar hakkında sizler kadar bilgi sahibi değilim. Sadece bu aracı 6 aydır kullanan biri olarak ilgilenen arkadaşlara yardımcı olabilir diye fikrimi söylemek istedim.
Ben alırkende kafamda aynı soru işaretleri vardı. Daha önce şirkette ,2 senelik aynı kasa 1,4 otm.vitesi kullanmıştım epey süre ve o modelde gerçekten kasayı taşımıyordu, araç çok hantaldı,yokuş yukarı çıkarken duracak diye korkuyordum.
Ama bu model onlar gibi değil, elbette 1,6 ile aynı fark yok fılan demıyorum ancak inanın bana şimdiye kadar motor ve çekişle ilgili bir sıkıntı yaşamadım. Elbette bir performans aracı değil, sollamalarda ve benzer durumlarda daha dikkatli ve planlı olmanız gerekiyor örneğin, ancak genel olarak kullanımda bu açıdan sorun yaşayacagınızı sanmıyorum. Hem fiyat olarak hemde ekonomik açıdan tercih edilebilir bir araç diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • auris 1.33
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mayıs 19, 2011, 22:50:08 »
araçta 4 kişi varsa birde yol hafif rampaysa kolay gelsin...ama ş.içinde ve düzlüklerde güzel..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #24 : Mayıs 19, 2011, 23:53:42 »
1.33 ler kalkamaz gibi geliyor bana benim aracım 1.4 dizel 2011 ama başlangıçta biraz ağır kalkıyor dipgaz yapmama rağmen

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mayıs 20, 2011, 00:34:10 »
Daha önce Avensis'e 1.6 motor olmaz demiş bir sürü eleştiri almıştım Corollaya'da 1.33 olmaz kardeşim O kasanın en az olması gereken motor hacmi 1.6 B sınıfı bir araç için tamamda C sınıfı bir araç için 1.6 D sınıfı bir araç için 2.0 cc olması gereken bu şahsi düşüncem 1.33 Corollayı kesinlikle tavsiye etmem ama sakin kullanırım şehir içi kullanırım derseniz bir şey diyemem  1.4 dizelin performansı'da yeterli değil  almadan önce epey test etmiştim bence 1.33 sadece Yaris'de kullanılmalıydı aynı ağırlıktaki bir araç için biri 100 ps diğeri 124 ps

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3. Sınıf Öğretmeni
  • Kan Grubu: B-
  • 6 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mayıs 20, 2011, 13:15:45 »
1.33 sahibi olarak şunu belirteyim. Araç kesinlikle sizlerin eleştirdiği gibi değil. Aksine ş.içi dur kalkta kasa ağır olduğu için yakıt tüketimi tavan yapıyor. Ama kalışı yaptığımız zaman akan trafikte veya uzun yolda gözünü kapatın toyotaya yabancı bir şoförün, ona kullandırın. Kesinlikle aracın1.33 olduğunu anlayamaz. Sadece 1. vitesini beğenmiyorum, ışıklarda kalkarken araba 1.6 gibi zıplamıyor o kadar. 1.6 ile arasındaki farktan kaynaklanıyor. Yoksa herşeyiyle mükemmel. Kullanmadığınız aracı bence eleştirmeyin. Tüketim akan trafikte 5.3-5.5/100 km ye kadar düşüyor. Saygılarımla...
2011 1.33 Corolla Comfort Gümüş Gri.30 bin km de 39500 e satıldı.07.08.2014

2011 1.6 Avensis Elegant Ekstra Beyaz.18 Binkmde-Düzcede
2014 1.4 Corolla Advence M/M İnci beyaz.0 km Bursada.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Mayıs 21, 2011, 13:34:32 »
kesinlikle katılıyorum ben de 1.33 kullanıcısı olarak çok memnunum. özellikle yakıtı çok tatmin edici. spor kullanacaksanız zaten daha spor bir model alın. corolla size göre değil. almadan önce test sürüşü yapın. rampalarda kontrol edin. ben sert sürüşü sevmeyen biri olarak benim tüm beklentilerimi fazlasıyla karşıladı.

lpg ye karşı iseniz dizele de 8000 kadar fark vermek istemiyorsanız kesinlikle 1.33 alın. 1.6 alırsanız yakıt yönünden ileride lpg vs taktırmanız gerekebilir.
    Lpg ye de Dizele de karşıyım gittim 1.6 Corolla aldım çok ama çok memnunum agresif ve şehir içi kullanımda 8.4 ortalaması var hemen hemen 1.33 yakın sakin kullanımda 1.33 den az yakacağını düşünüyorum bazı arkadaşlar 1.33 için az yakar filan diyor ama tam tersi o boş ağırlıkla ve 5 kişi ile çok zorlanacağını ve daha fazla yakacağını düşünüyorum ben hele ki rampalarda daha önceki araçlarımın çoğu ( B sınıfı) 1.4 motor hacmindeydi oradan da tecrübe sahibiyim ve birşey daha tamamen şahsi fikrim C sınıfı bir araç ve sedan düşük hacimli motor seçeneği Türkiye'de çok tutulacağını sanmıyorum sahiplerine ikinci elde hüsran yaşatacağı bir gerçek ama lütfen 1.33 kullanıcıları bu düşüncelerimden dolayı bana kırılmasın ben olsam 1.33 Corollayı kesinlikle tercih etmezdim kullanmadım gerçi ama tahmin edebiliyorum 1.4 dizelin performansı bile yeterli değil ki epey kullanma şansım oldu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Mayıs 21, 2011, 13:45:24 »
Burada bu konuda ki amaç 1.33 Corolla'yı kötülemek değil şahsi fikirlerimizi paylaşmak ve konuyu açan arkadaşa bir nebze olsa yardımcı olabilmek

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Mayıs 21, 2011, 16:22:49 »
 Zafer bey yeriniz de olsam test etmediğim araç hakkında böyle yorumlar yapmam. Tabi ki yorumlar açık ama gözlemleyerek test ederek yorumlarsak çok daha iyi olur. Herkez biliyor 1.6 kadar olmadığını ama 1.33 motor olunca da ölmüş bitmiş hantal gitmez gibi yorumlara maruz kalıyor ancak öyle değil kullanırsanız anlarsınız. En güzel örnek size 1.6 2004 vectra'nın beni hiç bi türlü geçememesi umarım bu yeterli olmuştur kötülenecek kadar ağır bi motor değil. Ha ben artık corollayı yol tutuşundan dolayı beğenmiyorum ama motor bakımına bence şahane... Sizin yakıtınız ise uzun yolda imkanı yok 5.2'lere düşemez istediğiniz kadar sakin kullanın....
 Ben 1.33'ü ısrarla öneririm ha 1.6'yıda öneririm. 1.33 parasından dolayı öneririm nasıl olsa o para çöpe gitmeyecek 1.33'de sizi her türlü götürecek... Volkswagen koskoca passata 1.2 koymuş turbolu da olsa 1.2 motor Vw105g toyota 101 bg. Arada 4 bg var çok bi fark mı sanki. Ben isterim ki düşüncelerinizle hareket etmeyin test edin... Saygılar....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Mayıs 21, 2011, 16:36:17 »
konu çok dağılmış, benim önerim de 1.6 yönünde olacaktır, vergi avantajı yok, yakıt avantajı yok, niye 1.33 olsun ki...
sıfır araç alıcağınıza 1 ya da iki yaşında temiz, 1.6 elegant bir corolla alırsanız son derece memnun kalırsınız bence...
not: verilen 5.2 değeri düz yolda 90km hızla gidildiğinde denmiştir, 1.6 auris düz yolda 90 km hızla 4.7 ortalama görmüştür.
sıkıştırarak- performanslı kullanımımda ise 8.1 lt'lik tüketim göstermiştir...

ayrıca passat'ta hiçbir zaman 1.2 motor kullanılmamıştır, jetta ile karıştırıyorsunuz.

not2: kesinlikle araç gitmez demiyorum, yanlış anlaşılmasın lütfen...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Mayıs 21, 2011, 17:53:08 »
Zafer bey yeriniz de olsam test etmediğim araç hakkında böyle yorumlar yapmam. Tabi ki yorumlar açık ama gözlemleyerek test ederek yorumlarsak çok daha iyi olur. Herkez biliyor 1.6 kadar olmadığını ama 1.33 motor olunca da ölmüş bitmiş hantal gitmez gibi yorumlara maruz kalıyor ancak öyle değil kullanırsanız anlarsınız. En güzel örnek size 1.6 2004 vectra'nın beni hiç bi türlü geçememesi umarım bu yeterli olmuştur kötülenecek kadar ağır bi motor değil. Ha ben artık corollayı yol tutuşundan dolayı beğenmiyorum ama motor bakımına bence şahane... Sizin yakıtınız ise uzun yolda imkanı yok 5.2'lere düşemez istediğiniz kadar sakin kullanın....
 Ben 1.33'ü ısrarla öneririm ha 1.6'yıda öneririm. 1.33 parasından dolayı öneririm nasıl olsa o para çöpe gitmeyecek 1.33'de sizi her türlü götürecek... Volkswagen koskoca passata 1.2 koymuş turbolu da olsa 1.2 motor Vw105g toyota 101 bg. Arada 4 bg var çok bi fark mı sanki. Ben isterim ki düşüncelerinizle hareket etmeyin test edin... Saygılar....
  Ben şahsi görüşlerimi ve daha önce kullandığım araçlarım'dan (1.4) tecrübe ettiklerimi belirttim 1.33 Corollayı kullanmama gerek yok  1.4 Dizelini kullandım o bahsettiğiniz 1.6 Vectra hüsran yaratmıştır Opel'e hiç tutulmamıştır bedava versen kimse almaz kaldıki 1.8 motorları bile tutulmamıştır burda belirtmek istediğim C sınıfı bir araç ve sedan 1.33 motor koyarsanız ileride onda da Opelin Vectra ile yaşadığı hüsranı yaşarsınız satış ve ikinci el değeri olarak şimdi 1.6 Passat var D sınıf bir araç ama Corolla fiyatına verseler tercih etmem araştırırsanız ne kadar kötü yorumlar aldığını göreceksiniz 1. 2 passat duymadım yeni çıkmış olabilir daha çok gençsiniz ve arabanızı kullandıkça ileride ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız aracınız hayırlı olsun güle güle kullanın kazasız belasız

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Mayıs 21, 2011, 19:34:11 »
Babalar; niye işi "kimin çükü daha büyük meselesi" haline getiriyorsunuz ki...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Mayıs 22, 2011, 14:55:22 »
Babalar; niye işi "kimin çükü daha büyük meselesi" haline getiriyorsunuz ki...
  Metin kardeş büyüklük meselesi değil önemli olan işlevsellik ve bazı arkadaşlar işi farklı yerlere taşıyor burda konuyu açan arkadaş 1.33 Corolla ile ilgili yorum ve yardım istemiş bende naçizane düşündüklerimi ve tecrübelerimi paylaştım gerisi konuyu başlatan arkadaşa kalmış yorumları okuyup doğru kararı vermesi için kimsenin 1.33 ile 1.6 hacimli motoru karşılaştırmasına imkan yok aradaki bariz fark ortada zaten

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Mayıs 22, 2011, 19:31:14 »
Ben de yazmıştım abi görüşlerimi. Sözüm meclisten dışarı nacizhane birşey demek istiyorum. Ekşi sözlük forum sitesi olmasa da bir kuralları var. Çok çok beğeniyorum bunu, herkes sadece kendi görüşlerini yazıyor. Alt alta yada farklı sayfalarda da olsa birbirine zıt görüşler. Ama arada tartışma yok. Yöneticilerin dikkatine olması için konu açmayı da düşünüyorum bu görüşlerimle ilgili.

Zafer Abi söylediklerime alınmayın, ben genelleme yaparak dile getirdim tüm bunları.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Mayıs 22, 2011, 22:46:30 »
Bence en iyisi test sürüşü yapmanız...ancak şunu söyleyebilirim motorda uygulanan bazı yeni teknolojiler nedeniyle tork-devir eğrisi eski nesil motorlara göre çok farklı...Bu durum tabiri caizse boyundan beklenmeyecek bir "kalınlık" veriyor motora:)

Uygulana yeni teknoloji ile alt devirlerden başlayarak yüksek devirlere kadar hemen hemen aynı torku sunuyor...ayrıca klima motordan değil ayrı bir elektrik motorundan güç aldığı için çekiş düşüşü yaşanmıyor.
1.6 motor tabii ki daha performanslıdır ama 1.4 eski nesil motoru baz alıp 1 kere bile kullanmadan 1.33 e eşşek muamelesi yapmak da yanlış.
Burada bir noktayı daha dikkatten kaçırmamak lazım.Hangi motora kaç para vereceksiniz?Satınalma ve işletme maliyetleri ne olacak...
Ben şahsen ekonomi öncelikli bir yaklaşımla 1.33 almasaydım daha fazla para verip dizel alırdım...
1.6 benzinli motoru tercih etmezdim...1.4 D4D ile ekonomi ve dizelin yüksek torkunun keyfini birlikte yaşardım...
Yılda kaç km.yapıp kaç senede amorti ederdim o ayrı konu...
Selamlar,saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Mayıs 23, 2011, 10:56:01 »
Ben de yazmıştım abi görüşlerimi. Sözüm meclisten dışarı nacizhane birşey demek istiyorum. Ekşi sözlük forum sitesi olmasa da bir kuralları var. Çok çok beğeniyorum bunu, herkes sadece kendi görüşlerini yazıyor. Alt alta yada farklı sayfalarda da olsa birbirine zıt görüşler. Ama arada tartışma yok. Yöneticilerin dikkatine olması için konu açmayı da düşünüyorum bu görüşlerimle ilgili.

Zafer Abi söylediklerime alınmayın, ben genelleme yaparak dile getirdim tüm bunları.
  Asla alınmadım yazdıklarını'da üstüme almadım zaten bende naçizane düşündüklerimi paylaştım kimseyle tartışmaya girmem herkes düşüncelerini paylaşmakta özgürdür bazen insanlar olaya duygusal yaklaşıyor söz konusu kendi araçları olduğunda bu forumda da tartışma yok herkes kendi hür fikirlerini yazıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Mayıs 23, 2011, 11:36:03 »
 En başta dediğim gibi fiyatından dolayı 1.33 dedim. Bakın kendinizde diyorsunuz yakıtta fark yok vergi de fark yok diye ancak 1.33 daha ucuz o yüzden önerdim performansı da kötü olmadığı için alınabilir.
 Adaş 90 km. hızla değil 110 km hızla 5.2'ye düştüm ben 90 falan yazmadım...
 Zafer bey doğru yaşım küçük ama araç geçmişim büyük corollanın motoruna lafım yok ben direk kendisinden soğudum zaten. 1.6'sı 1.33'ü hiç biri cezbetmiyor beni... Ben bu aracı performans yönünde destekliyorum 2. elde hüsran yaratacağına ise hiç ama hiç bi ihtimal vermiyorum çünkü o bir TOYOTA... türkiyemizde 2. eli en büyük olan firma zibil gibi 1.33 var ortada ama yok motor ömrü kısadır çabuk yıpranır ölür gider derseniz ona bişe diymem o kadar teknik detayına giremem... HEr ne kadar itiraz edilse de yakıt konusunda 1.33 her zaman daha üstün ş. içi olsun ş.dışı olsun... Bir tek motor ömrüne lafım yok ama gerisinin hepsine kefilim motor olarak... ahh bide yola tutunabilseydi çok daha iyi olurdu sırf bu yüzden gıcık oldum corollaya....
 Bu arada passatı yanlışlıkla yazmışım jetta yazacaktım pardon. (Jetta corolladan daha ağır bi araç)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Mayıs 23, 2011, 11:53:52 »
Bence en iyisi test sürüşü yapmanız...ancak şunu söyleyebilirim motorda uygulanan bazı yeni teknolojiler nedeniyle tork-devir eğrisi eski nesil motorlara göre çok farklı...Bu durum tabiri caizse boyundan beklenmeyecek bir "kalınlık" veriyor motora:)

Uygulana yeni teknoloji ile alt devirlerden başlayarak yüksek devirlere kadar hemen hemen aynı torku sunuyor...ayrıca klima motordan değil ayrı bir elektrik motorundan güç aldığı için çekiş düşüşü yaşanmıyor.
1.6 motor tabii ki daha performanslıdır ama 1.4 eski nesil motoru baz alıp 1 kere bile kullanmadan 1.33 e eşşek muamelesi yapmak da yanlış.
Burada bir noktayı daha dikkatten kaçırmamak lazım.Hangi motora kaç para vereceksiniz?Satınalma ve işletme maliyetleri ne olacak...
Ben şahsen ekonomi öncelikli bir yaklaşımla 1.33 almasaydım daha fazla para verip dizel alırdım...
1.6 benzinli motoru tercih etmezdim...1.4 D4D ile ekonomi ve dizelin yüksek torkunun keyfini birlikte yaşardım...
Yılda kaç km.yapıp kaç senede amorti ederdim o ayrı konu...
Selamlar,saygılar.

Benim burada asıl anlatmak istediğim Türk tüketicisi nasıl kandırılıyor Toyota Corollaya koyduğu 1.33 hacimli motorlu araçlarını her ne kadar yeni teknolojili de olsa hangi ülkelerde satıyor?
Amerika ve Avrupa pazarında  Japonya da 1.33 Corolla varmı? Vergi ve yakıt avantajı için sadece bizim ülkemize özel bir seçenek mi?
C Sınıfı 1370 kg Sedan bir araç için 1.33 100 ps bir motora sahip Corolla ilerleyen yıllarda ve ikinci elde sahiplerini üzecektir Eski efsane kasalarda olduğu gibi 1.3 motor ve 1.6 kullanılmıştı ve 1.3 motor tutulmamıştı
Bunlara bir çok örnek var Opel Vectra Wolkswagen Bora ve Passat Nissan Primera ve daha niceleri C sınıf düşük hacimli motor hepsinin sonucu hüsrandır.
Bu konuda Honda çok hassas bir marka Civic'de 1.6 dan düşük hacimli ve dizel bir motor kullanmamıştır Civic City de kullanılan 1.4 motorla aynı akibete o da uğramıştır.
Şimdi siz Yaris'de kullanılan bir motoru Corolla'ya koyarsanız ne olur?????
Burda daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi 1.33 Corolla'ya eşek muamelesi yapmak değil bu konuyu başlatan arkadaşa bir fikir edinmesinde yardımcı olabilmek ve kendi düşüncelerimi paylaşmak herkesin tercihlerine ve düşüncelerine saygı duyarım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Mayıs 23, 2011, 12:00:02 »
En başta dediğim gibi fiyatından dolayı 1.33 dedim. Bakın kendinizde diyorsunuz yakıtta fark yok vergi de fark yok diye ancak 1.33 daha ucuz o yüzden önerdim performansı da kötü olmadığı için alınabilir.
 Adaş 90 km. hızla değil 110 km hızla 5.2'ye düştüm ben 90 falan yazmadım...
 Zafer bey doğru yaşım küçük ama araç geçmişim büyük corollanın motoruna lafım yok ben direk kendisinden soğudum zaten. 1.6'sı 1.33'ü hiç biri cezbetmiyor beni... Ben bu aracı performans yönünde destekliyorum 2. elde hüsran yaratacağına ise hiç ama hiç bi ihtimal vermiyorum çünkü o bir TOYOTA... türkiyemizde 2. eli en büyük olan firma zibil gibi 1.33 var ortada ama yok motor ömrü kısadır çabuk yıpranır ölür gider derseniz ona bişe diymem o kadar teknik detayına giremem... HEr ne kadar itiraz edilse de yakıt konusunda 1.33 her zaman daha üstün ş. içi olsun ş.dışı olsun... Bir tek motor ömrüne lafım yok ama gerisinin hepsine kefilim motor olarak... ahh bide yola tutunabilseydi çok daha iyi olurdu sırf bu yüzden gıcık oldum corollaya....
 Bu arada passatı yanlışlıkla yazmışım jetta yazacaktım pardon. (Jetta corolladan daha ağır bi araç)

Oğuz kardeşim evet o bir Toyota ve Corolla ama geçmişte de her Corolla tutulmadı bir çok değişik kasa ve motor seçeneklerinde  hüsran yaşadı Türkiye'de örnek efsane kasa 1.3 ve 1.6 motor kullanılmıştı ama 1.6 hala altın değerinde  1.3 yüzüne bakan yok anlatmak istediğim bu