0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yok ben Adanalıyım ama Hatay'dayım şu an okuyorum
çok güzel görüşebiliriz hatta organize olup hatay buluşması yapabiliriz:)
kesinlikle katılıyorum ben de 1.33 kullanıcısı olarak çok memnunum. özellikle yakıtı çok tatmin edici. spor kullanacaksanız zaten daha spor bir model alın. corolla size göre değil. almadan önce test sürüşü yapın. rampalarda kontrol edin. ben sert sürüşü sevmeyen biri olarak benim tüm beklentilerimi fazlasıyla karşıladı.lpg ye karşı iseniz dizele de 8000 kadar fark vermek istemiyorsanız kesinlikle 1.33 alın. 1.6 alırsanız yakıt yönünden ileride lpg vs taktırmanız gerekebilir.
Zafer bey yeriniz de olsam test etmediğim araç hakkında böyle yorumlar yapmam. Tabi ki yorumlar açık ama gözlemleyerek test ederek yorumlarsak çok daha iyi olur. Herkez biliyor 1.6 kadar olmadığını ama 1.33 motor olunca da ölmüş bitmiş hantal gitmez gibi yorumlara maruz kalıyor ancak öyle değil kullanırsanız anlarsınız. En güzel örnek size 1.6 2004 vectra'nın beni hiç bi türlü geçememesi umarım bu yeterli olmuştur kötülenecek kadar ağır bi motor değil. Ha ben artık corollayı yol tutuşundan dolayı beğenmiyorum ama motor bakımına bence şahane... Sizin yakıtınız ise uzun yolda imkanı yok 5.2'lere düşemez istediğiniz kadar sakin kullanın.... Ben 1.33'ü ısrarla öneririm ha 1.6'yıda öneririm. 1.33 parasından dolayı öneririm nasıl olsa o para çöpe gitmeyecek 1.33'de sizi her türlü götürecek... Volkswagen koskoca passata 1.2 koymuş turbolu da olsa 1.2 motor Vw105g toyota 101 bg. Arada 4 bg var çok bi fark mı sanki. Ben isterim ki düşüncelerinizle hareket etmeyin test edin... Saygılar....
Babalar; niye işi "kimin çükü daha büyük meselesi" haline getiriyorsunuz ki...
Ben de yazmıştım abi görüşlerimi. Sözüm meclisten dışarı nacizhane birşey demek istiyorum. Ekşi sözlük forum sitesi olmasa da bir kuralları var. Çok çok beğeniyorum bunu, herkes sadece kendi görüşlerini yazıyor. Alt alta yada farklı sayfalarda da olsa birbirine zıt görüşler. Ama arada tartışma yok. Yöneticilerin dikkatine olması için konu açmayı da düşünüyorum bu görüşlerimle ilgili. Zafer Abi söylediklerime alınmayın, ben genelleme yaparak dile getirdim tüm bunları.
Bence en iyisi test sürüşü yapmanız...ancak şunu söyleyebilirim motorda uygulanan bazı yeni teknolojiler nedeniyle tork-devir eğrisi eski nesil motorlara göre çok farklı...Bu durum tabiri caizse boyundan beklenmeyecek bir "kalınlık" veriyor motora:)Uygulana yeni teknoloji ile alt devirlerden başlayarak yüksek devirlere kadar hemen hemen aynı torku sunuyor...ayrıca klima motordan değil ayrı bir elektrik motorundan güç aldığı için çekiş düşüşü yaşanmıyor.1.6 motor tabii ki daha performanslıdır ama 1.4 eski nesil motoru baz alıp 1 kere bile kullanmadan 1.33 e eşşek muamelesi yapmak da yanlış.Burada bir noktayı daha dikkatten kaçırmamak lazım.Hangi motora kaç para vereceksiniz?Satınalma ve işletme maliyetleri ne olacak...Ben şahsen ekonomi öncelikli bir yaklaşımla 1.33 almasaydım daha fazla para verip dizel alırdım...1.6 benzinli motoru tercih etmezdim...1.4 D4D ile ekonomi ve dizelin yüksek torkunun keyfini birlikte yaşardım...Yılda kaç km.yapıp kaç senede amorti ederdim o ayrı konu...Selamlar,saygılar.Benim burada asıl anlatmak istediğim Türk tüketicisi nasıl kandırılıyor Toyota Corollaya koyduğu 1.33 hacimli motorlu araçlarını her ne kadar yeni teknolojili de olsa hangi ülkelerde satıyor?Amerika ve Avrupa pazarında Japonya da 1.33 Corolla varmı? Vergi ve yakıt avantajı için sadece bizim ülkemize özel bir seçenek mi? C Sınıfı 1370 kg Sedan bir araç için 1.33 100 ps bir motora sahip Corolla ilerleyen yıllarda ve ikinci elde sahiplerini üzecektir Eski efsane kasalarda olduğu gibi 1.3 motor ve 1.6 kullanılmıştı ve 1.3 motor tutulmamıştı Bunlara bir çok örnek var Opel Vectra Wolkswagen Bora ve Passat Nissan Primera ve daha niceleri C sınıf düşük hacimli motor hepsinin sonucu hüsrandır.Bu konuda Honda çok hassas bir marka Civic'de 1.6 dan düşük hacimli ve dizel bir motor kullanmamıştır Civic City de kullanılan 1.4 motorla aynı akibete o da uğramıştır.Şimdi siz Yaris'de kullanılan bir motoru Corolla'ya koyarsanız ne olur?? Burda daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi 1.33 Corolla'ya eşek muamelesi yapmak değil bu konuyu başlatan arkadaşa bir fikir edinmesinde yardımcı olabilmek ve kendi düşüncelerimi paylaşmak herkesin tercihlerine ve düşüncelerine saygı duyarım
En başta dediğim gibi fiyatından dolayı 1.33 dedim. Bakın kendinizde diyorsunuz yakıtta fark yok vergi de fark yok diye ancak 1.33 daha ucuz o yüzden önerdim performansı da kötü olmadığı için alınabilir. Adaş 90 km. hızla değil 110 km hızla 5.2'ye düştüm ben 90 falan yazmadım... Zafer bey doğru yaşım küçük ama araç geçmişim büyük corollanın motoruna lafım yok ben direk kendisinden soğudum zaten. 1.6'sı 1.33'ü hiç biri cezbetmiyor beni... Ben bu aracı performans yönünde destekliyorum 2. elde hüsran yaratacağına ise hiç ama hiç bi ihtimal vermiyorum çünkü o bir TOYOTA... türkiyemizde 2. eli en büyük olan firma zibil gibi 1.33 var ortada ama yok motor ömrü kısadır çabuk yıpranır ölür gider derseniz ona bişe diymem o kadar teknik detayına giremem... HEr ne kadar itiraz edilse de yakıt konusunda 1.33 her zaman daha üstün ş. içi olsun ş.dışı olsun... Bir tek motor ömrüne lafım yok ama gerisinin hepsine kefilim motor olarak... ahh bide yola tutunabilseydi çok daha iyi olurdu sırf bu yüzden gıcık oldum corollaya.... Bu arada passatı yanlışlıkla yazmışım jetta yazacaktım pardon. (Jetta corolladan daha ağır bi araç) Oğuz kardeşim evet o bir Toyota ve Corolla ama geçmişte de her Corolla tutulmadı bir çok değişik kasa ve motor seçeneklerinde hüsran yaşadı Türkiye'de örnek efsane kasa 1.3 ve 1.6 motor kullanılmıştı ama 1.6 hala altın değerinde 1.3 yüzüne bakan yok anlatmak istediğim bu