0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Avrupa'nın hangi ülkesinde 1.33 lt.motor var?İngiltere'de var...Linki aşağıda;http://www.toyota.co.uk/cgi-bin/toyota/bv/generic_editorial.jsp?deepLink=AU3_Specification_new&nodiv=TRUE&fullwidth=TRUE&edname=specSheet_AU2&carModel=Auris&imgName=bv/CarChapter/AU1/Imagery/AU1_spec.jpg&zone=Zone NG Auris&navRoot=toyota_1024_rootdaha da vardır elbette...Toyota Europe den ülke seçeneklerine bakabilirsiniz.
Artık yazılan yazıldı çizilen çizildi...umarım Cantekin beye yardımcı olabilmişizdir.---Bu arada Oğuz kardeşim ısrarla yol tutuştan dolayı arabadan soğuduğunu söylüyorsun.Üzerindeki lastikler nedir,kaç km.yaptın acaba? Bazı marka lastikler çok çabuk sertleşip,yol tutuşu kaybedebiliyor...Bir de şu var;yuvarlanma direncini düşürüp ekonomi yapmak üzere son yıllarda dişsiz dümdüz desenli lastikler üretilmeye ve fabrika çıkışı araçların neredeyse tümüne takılmaya başlandı...yuvarlanma direncinin düşük olması?? sürtünmenin az olması yani düşük yol tutuş anlamına da gelebilir...Uygun 4 lastikle aşk tazeleyebilirsin belki?? bu konuda bir uzmandan yardım almak; arabadan soğuyup yeni bir araç alım masrafından kurtarabilir;) Selam,sevgi ve saygılar...
Oğuz abi hiç bir 1.6dan böyle bir sorun gelmedi açıkçası 1.33 1.6dan küçük ve hafif bir motor ama kasa aynı 1.33 hafif geliyor yere basmıyor araç bence..
Yok ercüment öyle bi olay olamaz 1.33 motorla 1.6 motor arasında ne fark var. Durum ağırlık olsaydı araçta 5 kişi varken ve bagaj doluyken yapmazdı ama sağolsun kendisi her halükarda yapıyor dolu olsun boş olsun farketmiyor... Bence bu tüm corollalarda varda millet konduramadığı için söylemiyor :p Var kardeşim var bence bu kasaların kronik sorunu rüzgar akışını sağlayamadığını düşünüyorum ben... Afedersin de şu kıçı kırık 2004 vectralar bile 210 km. hızda bile ml. kıpırdaman yol tutunuyor istersen direksiyonu bırak yağ gibi gidiyor ama D segmenti işte tek fark orada lakin corolla 1330 kg. vectra ise 1280 kg. Bu iş nasıl oluyor anlamadım ben o aracın yola tutunmasına bayılıyorum. Vectra'ya 210 diyorum corollayı ise 130'dan sonra bırak bırakabiliyorsan sıfır güven veriyor adama... Gerçekten bu sorun tek benim aracımda var ise direk başka bi corollayla takasa girebilirim çünkü corollayı seviyorum...
Arkada 3 kişi oturuyor ve bagaj dolu önde 2 kişi ve motor ağırlığı eksiği var bence bundan
Oğuz kardeşim rica ederim...Bence ilk iş iyi bir rot balans ayarı yaptırmak...Çözüm olmazsa en yakın Toyota Plazada deneme aracıyla test sürüşü yaparak problem sadece sizin araçta mı genel mi anlamış olursun.---Tabi test aracının Yokohama lastikli olmayanını bulmakta yarar var...Benim lastikler Good Year çıktı...gayet memnunum.Dediğin gibi bir gezinme yok.Çok yüksek hızları bilemiyorum tabi.Birkaç yıldır fazla hız yapmıyorum;)Sevgiler.
ERcü bi dur allahını seversen dolu halini de gördük boş halini de her türlü aynı PEki şunu sorayım 1.6 motorlu makyajlı kasaya sahip olan arkadaşlar ruhsatlarına baksınlar bi kaç kg yazıyor !! Benim ki 1330 kg. yazıyor.. Az bi kiloda değil hani
http://www.toyota.com.tr/cars/new_cars/corolla/specs.aspxBurda karşılaştırılabilir ama senin ruhsata fazla işlenmiş abicim..Toyotanın sitesinde 1.33 6 ileri 1255 kg. 1.6 6 ileri 1270 ama elegantta 1275 kg
Evet burda 1255 gösteriyor ama ruhsatta 1330. Kafama takıldı bak dur bi ara bizim fabrikaya gidim kantara sokayım aracı kaç kg. gelecek Aslında böyle bi başlık açsak ne güzel olur araçların kiloları hakkında. Ama açmaya gerek yok konunun başlığı da uygun burda sorayım Sayın 1.33 kullanıcıları ruhsatınız da aracınız kaç kg görünüyor 1.6 sahipleri de yazabilirler..
Kantara sokacaksan aracın içindeki herşeyi çıkartman lazım abicim Anadan doğma pardon servisten çıkma olarak götür
Oğuz kardeşim balans çok şeyi değiştirir.Lastiklere uygulanır...Bir de rot ayarı var...lastiklerin bağlı olduğu kollar lastiklerin hangi doğrultuda ve hangi açıyla yola bastığını belirler.Sert bir çukura düşmekle bile bu ayarlar bozulabilir.Bu durumu oluşurken fark etmen zordur ancak araç virajda savrulma,yola iyi tutunamama gibi sorunlar yaşamaya başlar...Bulunduğun yerde iyi bir rotcu vardır.Bence bir uğramanda yarar var.Balans o kadar bozuksa,rot ayarı da bozulmuş olabilir.Aracın Kg.ına bakamadım,ruhsat arabada da:) 1300 civarı hatırlıyorum ama.
Tabi canım o kadar da saf değiliz ercü tabi çıkartacaz
Estafurullah abicim ne demek o olurmu hiç