Gönderen Konu: 1.33 comfort hakkında bilgi lütfen...  (Okunma sayısı 13448 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
Ynt: 1.33 comfort hakkında bilgi lütfen...
« Yanıtla #40 : Mayıs 23, 2011, 20:56:06 »
Tekrar merhaba,

Hem 1,33 kullanıcısı hemde bu konuda daha once fıkrını belirtmıs bırı olarak, yazılanları okuduktan sonra, son olarak birkaç şeyde ben söylemek istedim.

Öncelikle düzeyli ve seviyeli oldugu sürece tartışmanın çok da kötü birşey olmadığını düşünüyorum. Bu ayrı. Kaldı ki zaten gözüküyor ki burada herkes aklı başında ve birbirine son derece saygılı, o açıdan bu sitede böyle bir sıkıntıda yok.

Ama herşeye rağmen buradaki birinci amacımız konuyu açan arkadaşımıza ve bundan sonra 1,33 almayı düşünen arkadaşlarımıza yol göstermek olduguna göre, bence sadece sahip oldugumuz, bizzat kullandıgımız, yol tutusu, çekişi, konforu veya yakıt ekonomisi hakkında tecrübelerimizi aktarabileceğimiz araçlarımız hakkında fikirlerimizi yazabilirsek hem bu karmaşanın önüne geçmiş hemde cevap bekleyen arkadaşlarımızın kafasını karıştırmamış oluruz. Çünkü burada yazacaklarımız gercekten önemli ve yol gösterici olabiliyor. Düşünsenize kullanıcılarından daha iyi ve faydalı bilgiyi kim verebilirki?

Sonuçta benim 1,33 kullanıcısı olarak "arabam 1,6 ile aynı performansı gösteriyor" demem abartısı ile  herhangi bir 1,6 kullanıcısı arkadaşımızın "benim aracım 1,33 ile aynı yakıtı yakıyor" deme abartısı arasında hiçbir fark yok, ikiside tamamen subjektif yorumlardır. Ve sonuç olarak bu da bir cevap arayan arkadaşlarımızın sadece kafasının karışmasına yol açar.

İki aracında birbirine karşı üstün olduğu farklı noktaların oldugunu hepimiz söyleyebiliriz sanırım.

Benim kendi açımdan bu konuda bilgi bekleyen arkadaşlarıma son sözüm şu, tercih tamamen araçtan beklentinize bağlı. Araba Toyota...konfor ve sağlamlık zaten ortak:) Bence bu iki modelde bu tercihin ana ayıracı ise performans ve ekonomi.

Biraz uzun yazmış olabilirim, kusuruma bakmayın.

Herkese iyi akşamlar dilerim.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Mayıs 23, 2011, 20:56:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Mayıs 23, 2011, 21:45:25 »
Artık yazılan yazıldı çizilen çizildi...umarım Cantekin beye yardımcı olabilmişizdir.
---
Bu arada Oğuz kardeşim ısrarla yol tutuştan dolayı arabadan soğuduğunu söylüyorsun.
Üzerindeki lastikler nedir,kaç km.yaptın acaba? Bazı marka lastikler çok çabuk sertleşip,yol tutuşu kaybedebiliyor...

Bir de şu var;yuvarlanma direncini düşürüp ekonomi yapmak üzere son yıllarda dişsiz dümdüz desenli lastikler üretilmeye ve fabrika çıkışı araçların neredeyse tümüne takılmaya başlandı...yuvarlanma direncinin düşük olması?? sürtünmenin az olması yani düşük yol tutuş anlamına da gelebilir...Uygun 4 lastikle aşk tazeleyebilirsin belki?? bu konuda bir uzmandan yardım almak; arabadan soğuyup yeni bir araç alım masrafından kurtarabilir;)
Selam,sevgi ve saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Mayıs 23, 2011, 23:27:18 »
Mutlaka herkes bütçesine göre hareket etmek zorunda 1.33 Comfort ile 1.6 comfort extra arasında 6000 tl yakın bir fark var tercih tabiki araçtan beklentinize bağlı Seren kardeşin dediği gibi iki araç'da çok şey ortak yalnız konforun aynı olması imkansız (donanım olarakda) konfordan bahsederken en önemli şey motorun performansıdır ve en önemlisi'de ikinci el değeri ve tercih nedeni olmasıdır 1.33 sahipleri ve kullanıcıları lütfen bu yorumlarıma duygusal yaklaşmasın objektif olsunlar kendileri de biliyorlar ki ikinci el de dizel ve 1.6 daha çok tercih edilecektir buradan Corolla alacak olan arkadaşlara 1.33 kesinlikle tavsiye etmiyorum kullanmamış olmam bir kriter değil tamamen tecrübe ve 31 yıldır otomotiv ve mühendislik sektöründe çalışmış bir kişinin tavsiyeleridir 1.33 kullanıcı ve sahiplerine araçlarının hayırlı olmasını ve kazasız belasız iyi günlerde kullanmalarını diliyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Mayıs 24, 2011, 22:21:37 »
Avrupa'nın hangi ülkesinde 1.33 lt.motor var?
İngiltere'de var...
Linki aşağıda;
http://www.toyota.co.uk/cgi-bin/toyota/bv/generic_editorial.jsp?deepLink=AU3_Specification_new&nodiv=TRUE&fullwidth=TRUE&edname=specSheet_AU2&carModel=Auris&imgName=bv/CarChapter/AU1/Imagery/AU1_spec.jpg&zone=Zone NG Auris&navRoot=toyota_1024_root

daha da vardır elbette...Toyota Europe den ülke seçeneklerine bakabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Mayıs 25, 2011, 11:14:15 »
Avrupa'nın hangi ülkesinde 1.33 lt.motor var?
İngiltere'de var...
Linki aşağıda;
http://www.toyota.co.uk/cgi-bin/toyota/bv/generic_editorial.jsp?deepLink=AU3_Specification_new&nodiv=TRUE&fullwidth=TRUE&edname=specSheet_AU2&carModel=Auris&imgName=bv/CarChapter/AU1/Imagery/AU1_spec.jpg&zone=Zone NG Auris&navRoot=toyota_1024_root

daha da vardır elbette...Toyota Europe den ülke seçeneklerine bakabilirsiniz.

Verdiğiniz linkte ve listede maalesef Corolla yok burda konusu geçen Auris değil Corolladır ama internette araştırdım 1.33 Corolla bir çok ülkede satılıyor Portekiz'de ve bir çok avrupa ülkesinde 2.0 D 4 d Corolla satılıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Mayıs 30, 2011, 22:32:22 »
Artık yazılan yazıldı çizilen çizildi...umarım Cantekin beye yardımcı olabilmişizdir.
---
Bu arada Oğuz kardeşim ısrarla yol tutuştan dolayı arabadan soğuduğunu söylüyorsun.
Üzerindeki lastikler nedir,kaç km.yaptın acaba? Bazı marka lastikler çok çabuk sertleşip,yol tutuşu kaybedebiliyor...

Bir de şu var;yuvarlanma direncini düşürüp ekonomi yapmak üzere son yıllarda dişsiz dümdüz desenli lastikler üretilmeye ve fabrika çıkışı araçların neredeyse tümüne takılmaya başlandı...yuvarlanma direncinin düşük olması?? sürtünmenin az olması yani düşük yol tutuş anlamına da gelebilir...Uygun 4 lastikle aşk tazeleyebilirsin belki?? bu konuda bir uzmandan yardım almak; arabadan soğuyup yeni bir araç alım masrafından kurtarabilir;)
Selam,sevgi ve saygılar...

Evet abicim öncelikle yorumumu dikkate aldığın için teşekkür ederim :) Aracın maalesef yol tutuşundan memnun değilim her zaman bahsettiğim gibi aracın virajlarda ki yol tutuşundan bahsetmiyorum. Düz otoban yolunda araç şerit içinde geziniyor buda aşırı soğutuyor...
 ÜZerinde ki lastik fabrika çıkışlı yokohama lastikleri daha 15.000'de (0 km'den beri aynı sorun devam ediyor).. Bu lastik zaten orjinalde de çok sert ve tahta gibi olan bi lastik bazı yollar rezalet oluyor bu lastik yüzünden...
 Yuvarlama direnci konusunda maalesef hiç bi bilgim yok araçta dediğim gibi yokohama lastikler var ufacık bi rüzgarda bile araç kendini salıyor yol içinde ufak ufak sağa sola kaçmalar yapıyor... Uygun 4 lastik konusunda ise yeni lastik isteriz tabi ki ama araçta daha km. yok onu da çöpe atmak olmaz satsakta ucuza gider az daha kullanıp bi michelin takalım diyoruz ama fayda edeceğini pek zannetmiyorum...
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Mayıs 31, 2011, 13:10:44 »
Oğuz abi hiç bir 1.6dan böyle bir sorun gelmedi açıkçası 1.33 1.6dan küçük ve hafif bir motor ama kasa aynı 1.33 hafif geliyor yere basmıyor araç bence..
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #47 : Mayıs 31, 2011, 18:07:45 »
Oğuz abi hiç bir 1.6dan böyle bir sorun gelmedi açıkçası 1.33 1.6dan küçük ve hafif bir motor ama kasa aynı 1.33 hafif geliyor yere basmıyor araç bence..
Yok ercüment öyle bi olay olamaz 1.33 motorla 1.6 motor arasında ne fark var. Durum ağırlık olsaydı araçta 5 kişi varken ve bagaj doluyken yapmazdı ama sağolsun kendisi her halükarda yapıyor dolu olsun boş olsun farketmiyor... Bence bu tüm corollalarda varda millet konduramadığı için söylemiyor :p Var kardeşim var bence bu kasaların kronik sorunu rüzgar akışını sağlayamadığını düşünüyorum ben... Afedersin de şu kıçı kırık 2004 vectralar bile 210 km. hızda bile ml. kıpırdaman yol tutunuyor istersen direksiyonu bırak yağ gibi gidiyor ama D segmenti işte tek fark orada lakin corolla 1330 kg. vectra ise 1280 kg. Bu iş nasıl oluyor anlamadım ben o aracın yola tutunmasına bayılıyorum. Vectra'ya 210 diyorum corollayı ise 130'dan sonra bırak bırakabiliyorsan sıfır güven veriyor adama...
 Gerçekten bu sorun tek benim aracımda var ise direk başka bi corollayla takasa girebilirim çünkü corollayı seviyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #48 : Mayıs 31, 2011, 20:54:40 »
Yok ercüment öyle bi olay olamaz 1.33 motorla 1.6 motor arasında ne fark var. Durum ağırlık olsaydı araçta 5 kişi varken ve bagaj doluyken yapmazdı ama sağolsun kendisi her halükarda yapıyor dolu olsun boş olsun farketmiyor... Bence bu tüm corollalarda varda millet konduramadığı için söylemiyor :p Var kardeşim var bence bu kasaların kronik sorunu rüzgar akışını sağlayamadığını düşünüyorum ben... Afedersin de şu kıçı kırık 2004 vectralar bile 210 km. hızda bile ml. kıpırdaman yol tutunuyor istersen direksiyonu bırak yağ gibi gidiyor ama D segmenti işte tek fark orada lakin corolla 1330 kg. vectra ise 1280 kg. Bu iş nasıl oluyor anlamadım ben o aracın yola tutunmasına bayılıyorum. Vectra'ya 210 diyorum corollayı ise 130'dan sonra bırak bırakabiliyorsan sıfır güven veriyor adama...
 Gerçekten bu sorun tek benim aracımda var ise direk başka bi corollayla takasa girebilirim çünkü corollayı seviyorum...

Arkada 3 kişi oturuyor ve bagaj dolu önde 2 kişi ve motor ağırlığı eksiği var bence bundan :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Mayıs 31, 2011, 22:34:36 »
Oğuz kardeşim rica ederim...
Bence ilk iş iyi bir rot balans ayarı yaptırmak...
Çözüm olmazsa en yakın Toyota Plazada deneme aracıyla test sürüşü yaparak problem sadece sizin araçta mı genel mi anlamış olursun.
---
Tabi test aracının Yokohama lastikli olmayanını bulmakta yarar var...
Benim lastikler Good Year çıktı...gayet memnunum.
Dediğin gibi bir gezinme yok.Çok yüksek hızları bilemiyorum tabi.Birkaç yıldır fazla hız yapmıyorum;)
Sevgiler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #50 : Haziran 01, 2011, 12:48:59 »
Arkada 3 kişi oturuyor ve bagaj dolu önde 2 kişi ve motor ağırlığı eksiği var bence bundan :)
ERcü bi dur allahını seversen dolu halini de gördük boş halini de her türlü aynı :) PEki şunu sorayım 1.6 motorlu makyajlı kasaya sahip olan arkadaşlar ruhsatlarına baksınlar bi kaç kg yazıyor !! Benim ki 1330 kg. yazıyor.. Az bi kiloda değil hani :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #51 : Haziran 01, 2011, 12:54:14 »
Oğuz kardeşim rica ederim...
Bence ilk iş iyi bir rot balans ayarı yaptırmak...
Çözüm olmazsa en yakın Toyota Plazada deneme aracıyla test sürüşü yaparak problem sadece sizin araçta mı genel mi anlamış olursun.
---
Tabi test aracının Yokohama lastikli olmayanını bulmakta yarar var...
Benim lastikler Good Year çıktı...gayet memnunum.
Dediğin gibi bir gezinme yok.Çok yüksek hızları bilemiyorum tabi.Birkaç yıldır fazla hız yapmıyorum;)
Sevgiler.
Abicim 2 gün önce balansa girdi balanslar hiç iyi değilmiş 4'üde düzeltildi ama ben iş dolayısıyla diğer araçla antakya'ya gelmek zorunda kaldım 1-2 hafta da burda olacam. Memlekete döndüğüm zaman tekrar bi deneme yapacam otobana çıkıp bakalım düzelme var mı baktım düzelme yok tekrar servise giderim artık...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #52 : Haziran 01, 2011, 13:21:29 »
ERcü bi dur allahını seversen dolu halini de gördük boş halini de her türlü aynı :) PEki şunu sorayım 1.6 motorlu makyajlı kasaya sahip olan arkadaşlar ruhsatlarına baksınlar bi kaç kg yazıyor !! Benim ki 1330 kg. yazıyor.. Az bi kiloda değil hani :)
http://www.toyota.com.tr/cars/new_cars/corolla/specs.aspx

Burda karşılaştırılabilir ama senin ruhsata fazla işlenmiş abicim..
Toyotanın sitesinde 1.33 6 ileri 1255 kg. 1.6 6 ileri 1270 ama elegantta 1275 kg ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #53 : Haziran 01, 2011, 13:48:35 »
http://www.toyota.com.tr/cars/new_cars/corolla/specs.aspx

Burda karşılaştırılabilir ama senin ruhsata fazla işlenmiş abicim..
Toyotanın sitesinde 1.33 6 ileri 1255 kg. 1.6 6 ileri 1270 ama elegantta 1275 kg ;)
Evet burda 1255 gösteriyor ama ruhsatta 1330. Kafama takıldı bak dur bi ara bizim fabrikaya gidim kantara sokayım aracı kaç kg. gelecek :)
 Aslında böyle bi başlık açsak ne güzel olur araçların kiloları hakkında. Ama açmaya gerek yok konunun başlığı da uygun burda sorayım
 Sayın 1.33 kullanıcıları ruhsatınız da aracınız kaç kg görünüyor ??? 1.6 sahipleri de yazabilirler..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #54 : Haziran 01, 2011, 13:56:07 »
Evet burda 1255 gösteriyor ama ruhsatta 1330. Kafama takıldı bak dur bi ara bizim fabrikaya gidim kantara sokayım aracı kaç kg. gelecek :)
 Aslında böyle bi başlık açsak ne güzel olur araçların kiloları hakkında. Ama açmaya gerek yok konunun başlığı da uygun burda sorayım
 Sayın 1.33 kullanıcıları ruhsatınız da aracınız kaç kg görünüyor ??? 1.6 sahipleri de yazabilirler..

Kantara sokacaksan aracın içindeki herşeyi çıkartman lazım abicim :D Anadan doğma pardon servisten çıkma olarak götür :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Haziran 02, 2011, 22:21:47 »
Oğuz kardeşim balans çok şeyi değiştirir.Lastiklere uygulanır...

Bir de rot ayarı var...lastiklerin bağlı olduğu kollar lastiklerin hangi doğrultuda ve hangi açıyla yola bastığını belirler.
Sert bir çukura düşmekle bile bu ayarlar bozulabilir.Bu durumu oluşurken fark etmen zordur ancak araç virajda savrulma,yola iyi tutunamama gibi sorunlar yaşamaya başlar...
Bulunduğun yerde iyi bir rotcu vardır.Bence bir uğramanda yarar var.Balans o kadar bozuksa,rot ayarı da bozulmuş olabilir.
Aracın Kg.ına bakamadım,ruhsat arabada da:) 1300 civarı hatırlıyorum ama.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #56 : Haziran 04, 2011, 09:42:02 »
Kantara sokacaksan aracın içindeki herşeyi çıkartman lazım abicim :D Anadan doğma pardon servisten çıkma olarak götür :D
Tabi canım o kadar da saf değiliz ercü tabi çıkartacaz :D
Oğuz kardeşim balans çok şeyi değiştirir.Lastiklere uygulanır...

Bir de rot ayarı var...lastiklerin bağlı olduğu kollar lastiklerin hangi doğrultuda ve hangi açıyla yola bastığını belirler.
Sert bir çukura düşmekle bile bu ayarlar bozulabilir.Bu durumu oluşurken fark etmen zordur ancak araç virajda savrulma,yola iyi tutunamama gibi sorunlar yaşamaya başlar...
Bulunduğun yerde iyi bir rotcu vardır.Bence bir uğramanda yarar var.Balans o kadar bozuksa,rot ayarı da bozulmuş olabilir.
Aracın Kg.ına bakamadım,ruhsat arabada da:) 1300 civarı hatırlıyorum ama.

Evet abicim dün balansa soktum gerçekten balanslar bitik durumdaydı hepsi düzeldi şu an yola gözle görülür ve hissedilir derece de daha iyi tutunuyor ufak tefek sapmalar olmuyor şu an. Açıkçası rot ayarına girmedim adam gerekmez dedi ama sanki bi kaç bişeye daha ihtiyacı var gibi ya ufaktan hissediyorum yani biraz daha kullanayım böyle olmadı ileride rot'a da sokarız ama şu an iyileşti az daha ısındım yani devamını da bekliyorum inşallah :)
 bence de 1300'ü geçkindir :) Benim ki tam uymlu olmuş zatehn 1.33 motor 1330 kg :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #57 : Haziran 04, 2011, 10:30:34 »
Tabi canım o kadar da saf değiliz ercü tabi çıkartacaz :D

Estafurullah abicim ne demek o olurmu hiç :-[

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #58 : Haziran 06, 2011, 09:20:29 »
Estafurullah abicim ne demek o olurmu hiç :-[
:D