Gönderen Konu: Ambulansa İtfaiyeye Böyle Yol Verilir  (Okunma sayısı 7022 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir kere TOYOTA, hep TOYOTA
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Ambulansa İtfaiyeye Böyle Yol Verilir
« : Nisan 30, 2011, 12:16:51 »

Almanya otoyoldan bir video. Kaza yapmış bir tankere ulaşmaya çalışan bir itfaiye aracı.

Bakın sürücüler geçiş üstünlüğü olan araca nasıl da yol veriyorlar.
:alkis:  :alkis:  :alkis:

Bravo doğrusu

Ambulansa - İtfaiye ye Böyle Yol Verilir
Yumuşak huylu isem kim demiş uysal koyunum; kesilir belki ama çekmeye gelmez boynum.

Toyota Club Türkiye

Ambulansa İtfaiyeye Böyle Yol Verilir
« : Nisan 30, 2011, 12:16:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: Ambulansa İtfaiyeye Böyle Yol Verilir
« Yanıtla #1 : Nisan 30, 2011, 12:20:23 »
Vay be bilinçli olmak böyle bir şey demekki

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 01, 2011, 10:55:50 »
Bir de bu aracın arkasına kamera takıp arkadan gelen var mı ona baksaydık. Malum bizim memleketimizde kendisini akıllı zanneden tipler var.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris 1.4 D-4D comfort extra MM
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 01, 2011, 11:23:56 »
ben 12 sene almanyada kaldım ,adamlar gerçekten böyle bilinçli:(
bizimkilerde ambulansla yarış ediyor ,geçemeyice  sağ çekip aracının tekerleklerine sıkıyor ( piskopat )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir kere TOYOTA, hep TOYOTA
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 01, 2011, 18:50:57 »

Geçiş üstünlüğü olan araçlara sadece durarak ( sağa yada sola ) yol verilir. Biz bunu öğreninceye kadar...

Geçen sene ambulansa yol verme yüzünden birisiyle tartışmıştım.  >:(
Yumuşak huylu isem kim demiş uysal koyunum; kesilir belki ama çekmeye gelmez boynum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 01, 2011, 19:03:21 »
Cezasi vardir mutlaka. Polis,ambulans,itfaiye araclarinin siren sesini duyunca sag veya sol emniyet seridine cekip durmak mecburiyeti var burada.Yapmazsan cezasi var.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #6 : Mayıs 01, 2011, 19:29:48 »
uygarlık büyük meziyet ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 01, 2011, 20:01:35 »
bizim insanımız beceremez bunu.Keşke herkes böle bilinçli olsa
emniyet kemersiz çıkmam abi!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TRAFİĞE SAYGI = İNSANA SAYGI
    • www.mildan.net
  • Model Yılı: '12
  • 45 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 02, 2011, 09:58:05 »
Bizim insanlarımız ambulansa yol verdikten sonra arkasına nasıl yapışırımın hesabını yaptığı için yol verirken çok düşünüyor. Çünkü insanlarımız çok bencil, kendi çıkarıda olmazsa başkası için pek birşey yapmıyorlar.
Trafik kuralları ve tabelalar İNSANLAR içindir, HAYVANLAR zaten ne tabeladan anlar ne de kuraldan...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #9 : Mayıs 02, 2011, 10:26:42 »
Bizim insanlarımız ambulansa yol verdikten sonra arkasına nasıl yapışırımın hesabını yaptığı için yol verirken çok düşünüyor. Çünkü insanlarımız çok bencil, kendi çıkarıda olmazsa başkası için pek birşey yapmıyorlar.
Kesinlikle haklısınız. bu konuda insanları bilinçlendirmenin tek yolu eğitim ve bu konunun bu forumda açılıp gündemde kalması bile bir eğitimdir. Ayrıca sadece bu konuda değil her konuda hata yapanları kızarak, bağırarak çağırarak değil güzel, uygun ve kibar bir dille uyarmak daha eğitici oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 02, 2011, 10:34:03 »

Biz genel olarak kendimize Türk ve kendimize Müslüman bir toplum olduğumuz ve de ahlak dendiği zaman sadece kadın-erkek ilişkilerini anladığımız için hiç bir zaman bu seviyeye gelemeyiz.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #11 : Mayıs 02, 2011, 10:45:05 »
Kültür denilen olgu bu olsa gerek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.mildan.net
  • 45 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mayıs 02, 2011, 11:03:01 »
Kesinlikle haklısınız. bu konuda insanları bilinçlendirmenin tek yolu eğitim ve bu konunun bu forumda açılıp gündemde kalması bile bir eğitimdir. Ayrıca sadece bu konuda değil her konuda hata yapanları kızarak, bağırarak çağırarak değil güzel, uygun ve kibar bir dille uyarmak daha eğitici oluyor.
Bizim insanlrımız birşey bilmezle ama sorsanız herşeyi en iyi onlar bilir, o kadar çok bilen insana da tatlı dille bişey anlatamıyorsunuz. Mesela ters yoldan gelen adama Burası tek yönlü yol tersten geliyorusun diyorusun, evet biliyorum diyor geçip gidiyor, bizim insanımız bilmediğinden değil EŞŞEKliğinden kurallara uymuyor. Maalesef.
Trafik kuralları ve tabelalar İNSANLAR içindir, HAYVANLAR zaten ne tabeladan anlar ne de kuraldan...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.mildan.net
  • 45 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mayıs 02, 2011, 11:05:45 »
Biz genel olarak kendimize Türk ve kendimize Müslüman bir toplum olduğumuz ve de ahlak dendiği zaman sadece kadın-erkek ilişkilerini anladığımız için hiç bir zaman bu seviyeye gelemeyiz.

Tamamen haklısın, maneviyat bitmiş, cezalarda kimsenin umurunda değil ve sonuç ortada. Ambulansa ve itfaiyeye bile taş molotof atmayı marifet sayan insanlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 Auris 1.6 Elegant - 5 İleri Mekanik
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '07
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mayıs 02, 2011, 15:25:01 »
Sürücüler resmen önceden defalarca prova yapmış gibi muntazam şekilde orta şeritleri boşaltmışlar, tebrikler gerçekten, nasıl bu kadar düzenli şekilde yol vermişler şaşırdım. Medeni ülke olmanın vermiş olduğu yararlar tabi. İki hafta önce Boğaz Köprüsü'nde sağ şeritten gelen bir ambulansa yol verirken iki şeridin ortasına geçmek zorunda kalmştım (solumda da seyir halinde araç vardı), tabi doğal olarak tekrar sağ şeride geçmeye çalışırken bir anda  ambulansın arkasından gelen iki üç araba bana çarpacak gibi sıfır geçtiler (arkalarından daha tren vagonu gibi de araç sürüsü geliyordu bu arada), biraz daha hızlı şerit değiştirseydim az daha kaza yaptıracaklardı durduk yerde. Yani bizim ülkemizde kurallara uyanlar kaybediyor-harcanıyor, çiğneyenler ise sözde tam bir uyanık ordusu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mayıs 02, 2011, 18:24:28 »
Kultur var da agir ceza da var. Turkiye'de uygulanan agir ceza var mi? Asil belirleyici korku ve ceza. Almanya'da da,ABD'de de, Turkiye'de de.
O kulturu uygulanan agir ceza olusturmus.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '14
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mayıs 03, 2011, 08:41:15 »
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mayıs 03, 2011, 10:42:33 »
şu anda burda klavye başından türkiyeye ve vatandaşına oturduğu sandalyeden laf atıp duran insanların kaçı ambulans geçtikten sonra arkasından açılan boşluğu doldurmuyor ?? çünkü ben ne zaman ambulans görsem çevredeki bütün şeritlerden orayı doldurmaya çalışma arkasına girme gibi bir telaş yaşanıyor.. ben hiç görmedim ben burda durayım böyle o geçsin ben normal giderim diye bekleyen bir araç sürücüsü...
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mayıs 03, 2011, 10:48:51 »
şu anda burda klavye başından türkiyeye ve vatandaşına oturduğu sandalyeden laf atıp duran insanların kaçı ambulans geçtikten sonra arkasından açılan boşluğu doldurmuyor ?? çünkü ben ne zaman ambulans görsem çevredeki bütün şeritlerden orayı doldurmaya çalışma arkasına girme gibi bir telaş yaşanıyor.. ben hiç görmedim ben burda durayım böyle o geçsin ben normal giderim diye bekleyen bir araç sürücüsü...

Hayatımda bir kere bile olsun yapmadığım bir şey için ahkam kesmedim :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mayıs 03, 2011, 11:06:57 »
Hayatımda bir kere bile olsun yapmadığım bir şey için ahkam kesmedim :)
gerçekten tebrik ederim hakkı abi.. ama malesef ambulans arkasından girmedim de tamponuna yapışıp gitmedim diye küfürler kornalar yediğim oluyor. tek araçlık bir yolda ambulansa yol verip hemen arkasından girdiğim zaman arkamdaki adamın küfrü anlatmakla bitmez.. adam yakını olsa anlıcam, zevkine basıyor p*z*****
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli