Gönderen Konu: Ambulansa İtfaiyeye Böyle Yol Verilir  (Okunma sayısı 7023 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: Ambulansa İtfaiyeye Böyle Yol Verilir
« Yanıtla #20 : Mayıs 03, 2011, 12:07:41 »
gerçekten tebrik ederim hakkı abi.. ama malesef ambulans arkasından girmedim de tamponuna yapışıp gitmedim diye küfürler kornalar yediğim oluyor. tek araçlık bir yolda ambulansa yol verip hemen arkasından girdiğim zaman arkamdaki adamın küfrü anlatmakla bitmez.. adam yakını olsa anlıcam, zevkine basıyor p*z*****

Türkay, sana bir soru soracağım, senden çok samimi bir cevap bekliyorum. Otobanda en sol şeritten gidiyorsun. Önüne bir araç çıkıyor ve hızını 120 km/saat'e (ya da biraz tolerans gösterelim ve 130 km/saat diyelim) düşürmek zorunda kalıyorsun. Bu durumda ne yaparsın:

a. Önümdeki araca yaklaşıp korna yada selektör yaparak sağa geçmesini isterim.
b. Halihazırda otobandaki hız limitine ulaştığımı farkeder önümdeki araç ile takip mesafesi bırakır ve arkamdan gelen araçların da bana uymasını beklerim. Yol durumu müsait olduğunda da sağa geçerim.
Folgsamkeit macht frei...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 03, 2011, 12:07:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mayıs 03, 2011, 12:45:24 »
Daha önce izlemiştim ama bizim ülkemizde bunun olması imkansız sizinde dediğiniz gib ambulansın peşine kaptırıp gidiyorlar ve istanbulda çok trafik olduğunda adamlar emniyet şeridini bile tıkıyor
Hospital administrator :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 Auris 1.6 Elegant - 5 İleri Mekanik
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '07
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mayıs 03, 2011, 14:32:35 »
şu anda burda klavye başından türkiyeye ve vatandaşına oturduğu sandalyeden laf atıp duran insanların kaçı ambulans geçtikten sonra arkasından açılan boşluğu doldurmuyor ?? çünkü ben ne zaman ambulans görsem çevredeki bütün şeritlerden orayı doldurmaya çalışma arkasına girme gibi bir telaş yaşanıyor.. ben hiç görmedim ben burda durayım böyle o geçsin ben normal giderim diye bekleyen bir araç sürücüsü...

Hayatımda ambulansın açtığı şeride hiçbir zaman geçmedim arkadaşım, geçenlere de (yol vermek için terkettiği şeridine tekrar dönenleri kast etmiyorum) hep kızarım her defasında. İstanbul trafiğine alışan adam zaten bunu yapmaya da pek ihtiyaç duymaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mayıs 03, 2011, 16:18:15 »
Türkay, sana bir soru soracağım, senden çok samimi bir cevap bekliyorum. Otobanda en sol şeritten gidiyorsun. Önüne bir araç çıkıyor ve hızını 120 km/saat'e (ya da biraz tolerans gösterelim ve 130 km/saat diyelim) düşürmek zorunda kalıyorsun. Bu durumda ne yaparsın:

a. Önümdeki araca yaklaşıp korna yada selektör yaparak sağa geçmesini isterim.
b. Halihazırda otobandaki hız limitine ulaştığımı farkeder önümdeki araç ile takip mesafesi bırakır ve arkamdan gelen araçların da bana uymasını beklerim. Yol durumu müsait olduğunda da sağa geçerim.
samimiyetle cevap vereceğimden emin olabilirsin hakkı abi, burda yazdığım ve buluşmalardaki kullanımım arasında bir fark göremezsiniz...neyse;

bu durumda ben soldan hızlı geliyorsam diğer şeritler boşsa uzaktan sellektör yaparım genelde hızımı azaltmam, baktım o sağa kaçmıyor ben sağdan geçerim..şimdi diyeceksiniz ki şöyle kurallara aykırı böyle kurallara aykırı.. onun yaptığı da kurallara aykırı oluyor.. otobanda sol şerit hiç bir hızda sürekli işgal edilmez.. sol şerit sollama şerididir, sollama işlemi bitince eski şeridine geri dönersin.. hızın kaç olursa olsun
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Mayıs 03, 2011, 16:26:40 »
Eksiyi, eksi ile çarparsam artı yapar diyorsun yani :) Ama ben de diyorum ki, 120-130 km/saat hız ile gidebilecek kadar kendimizi kontrol edemiyorsak, dayanamayıp kendisini ambülansın arkasına atanlara ne diyebiliriz ki... Biliyorum biraz farklı bir bakış açısı ama konuyu irdelemeye temelden başlamak gerekir bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #25 : Mayıs 03, 2011, 16:52:38 »
Eksiyi, eksi ile çarparsam artı yapar diyorsun yani :) Ama ben de diyorum ki, 120-130 km/saat hız ile gidebilecek kadar kendimizi kontrol edemiyorsak, dayanamayıp kendisini ambülansın arkasına atanlara ne diyebiliriz ki... Biliyorum biraz farklı bir bakış açısı ama konuyu irdelemeye temelden başlamak gerekir bence.
hayır tabii ki gidebiliyorum ki.. eskiden olsa tamam da şu ara 140 üzerine çıkmıyorum genelde... ancak hızla gelirken de soldan hatalı bir şekilde giden bir odun için yavaşlayamam hiç kusura bakmasın.. sabit hızla giderim hep..ben zaten ambulans arkasına atlayanlara da laf etmiyorum, bir çok mal ambulans yüzünden önünü göremiyor ve ambulans sürekli frene basan basmak zorunda kalan bir taşıt.. ilk frende ambulansla akraba oluyorlar.. kendileri bilir.. benim dert etmem klavye başına geçince herkes melek herkes kusursuz.. kim o zaman bu tipler? ya da buluşmalara gittiğim zaman istisnasız bir biçimde hepsinde bir aşırı hız hepsinde bir hiperaktivite.. onlar kim o zaman? bunu söylüyorum.
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Mayıs 03, 2011, 17:06:18 »
"Forumda doğruyu söyler, trafikte şaşar" diyorsun yani :) Sanırım tuşavurumcu bir milletiz :) Şaka bir yana, benim de yakındığım durum bu zaten, çuvaldızı kullandığımızın cüzi bir kısmı kadar iğneyi de kullanabilsek pek çok sorun ortadan kalkacak ama çoğu zaman elimiz gitmiyor sanırım. Ayrıca toplumumuzun büyük bir kısmı iğnenin nerede olduğunu bile bilmiyor, hatta iğne diye bir objenin var olduğundan bile bihaber olanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #27 : Mayıs 03, 2011, 17:24:41 »
"Forumda doğruyu söyler, trafikte şaşar" diyorsun yani :) Sanırım tuşavurumcu bir milletiz :) Şaka bir yana, benim de yakındığım durum bu zaten, çuvaldızı kullandığımızın cüzi bir kısmı kadar iğneyi de kullanabilsek pek çok sorun ortadan kalkacak ama çoğu zaman elimiz gitmiyor sanırım. Ayrıca toplumumuzun büyük bir kısmı iğnenin nerede olduğunu bile bilmiyor, hatta iğne diye bir objenin var olduğundan bile bihaber olanlar var.
aynen öyle diyorum hakkı abi.. klavye başında başka, direksiyon başında başka..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TRAFİĞE SAYGI = İNSANA SAYGI
    • www.mildan.net
  • Model Yılı: '12
  • 45 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mayıs 03, 2011, 17:40:27 »
şu anda burda klavye başından türkiyeye ve vatandaşına oturduğu sandalyeden laf atıp duran insanların kaçı ambulans geçtikten sonra arkasından açılan boşluğu doldurmuyor ?? çünkü ben ne zaman ambulans görsem çevredeki bütün şeritlerden orayı doldurmaya çalışma arkasına girme gibi bir telaş yaşanıyor.. ben hiç görmedim ben burda durayım böyle o geçsin ben normal giderim diye bekleyen bir araç sürücüsü...
Ben ambulansın arkasına hiç takılmadım takılmamda, varsın arkamdakiler ne derse desin, kırmızı ışıkta durduğun için bile arkadaki bazı araçlar korna çlıyor söyleniyorlar, neymiş yol bışmuş zaten, maalesef insanlarımızın kafası bu kadar basıyor.  İnsanlarımız çok uyanık, o yüzden bu videodaki olayı rüyada bile göremezler.
Trafik kuralları ve tabelalar İNSANLAR içindir, HAYVANLAR zaten ne tabeladan anlar ne de kuraldan...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Mayıs 03, 2011, 17:47:24 »
Arkadaşlar konuyu ambülansın arkasına takılmakla sınırlandırmayalım lütfen. Bundan daha vahimi ambülansa yol vermek için manevra yapan sürücüleri taciz etmek ve ambülansa için açılan boşluğa ambülans geçmeden atlamaktır. Ve bu uç noktadır, ben belki aklımıza bile gelmeyecek bir noktaya değindim ve düşünce yapımız ve içinde bulunduğumuz ruh halinin bize neler yaptırabileceğini göstermeye çalıştım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.mildan.net
  • 45 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Mayıs 03, 2011, 17:54:39 »
aynen öyle diyorum hakkı abi.. klavye başında başka, direksiyon başında başka..
Hakkı hocam elimden geldiğince kurallara uymaya çalışıyorum ve uyarım da. Ben kul hakkından korkarım, kural ihlali yaptığınızda mutalak birilrinin hakkını yiyorsunuz, o yüzden bende iğnede var çuvaldızda. Klavyem ne yazıyorsa o şekilde davranıyorum. Türkay'ın dediği gibi burada herkez doğruyu yazıyorsa ve de biliyorsa neyin doğru olduğunu yanlış yapanlar kimler?  :)
Trafik kuralları ve tabelalar İNSANLAR içindir, HAYVANLAR zaten ne tabeladan anlar ne de kuraldan...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #31 : Mayıs 03, 2011, 23:54:41 »
Hakkı hocam elimden geldiğince kurallara uymaya çalışıyorum ve uyarım da. Ben kul hakkından korkarım, kural ihlali yaptığınızda mutalak birilrinin hakkını yiyorsunuz, o yüzden bende iğnede var çuvaldızda. Klavyem ne yazıyorsa o şekilde davranıyorum. Türkay'ın dediği gibi burada herkez doğruyu yazıyorsa ve de biliyorsa neyin doğru olduğunu yanlış yapanlar kimler?  :)
şahsen bunu yazmaktan hiç çekinmedim, çokça da kızıldı bana bu konu hakkında.. çok zaman yanlış yapanlardan biri benim... en azından neyin ne zaman nerde yanlış olduğunu biliyorum, doğru olduğunu savunmuyorum ve iki yüzlü değilim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2007 yaris D4D
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #32 : Mayıs 04, 2011, 09:34:07 »
bu sabaha yine trafikte istanbul yolunda arkamdan bir ambulans ışık ya da siren çalmadan geliyordu. acelesi falan yoktu her halinden belliydi. sonra istanbul yolundan gar tarafına sapan yola girdik, orada biraz sıkışıktı trafik. bu esnada ambulans 2-3 araç arkamda ve sol şeritteydi, bende sağ şeritteydim. 1-2 dakika kadar trafikte bekledikten sonra ambulans şöförü sireni ve ışıkları açtı, ilerideki poliste ambulansı görünce herkesi durdurdu önünü açtı. ve ambulansın önü ciddi diyorum belki bu videodaki kadar boşaldı.  ve arkasındaki arabalar biz duruyorken en az 50-60 la gidiyordu. bi süre yan yana gittiğimiz için içine bakmıştım, şöförün yanında iki tane takım elbiseli 45- 50 yaşlarında adam oturuyodu, ve ambulansın yanında da Milli Eğitim Bakanlığı yazıyordu. şimdi bu ambulansın hasta götürmediğini, şöförün işe giderken yakınlarında oturanları da alıp gittiğini düşünen bir tek ben miyim? veya çok mu kötü niyetliyim? bu ambulans sayesinde ben gideceğim yere 5 dakika geç gittim, arkasındakiler ise normalden en az 5 dakika önce gidecekleri yere ulaştılar. yani kafadan benden 10 dakika öndeler.

bi delilik yapıp o ambulansın önünü kesip kapıları açarak arkasına baksam, içinde hasta olmadığı halde sireni ve ışıklarını açtığını görsem, ne yapabilirim? cezası var mı? çünkü o arabalar öyle giderken yemin ediyorum ambulansı durdurup içine bakmak, hasta yoksa da o şöförün ağzını burnunu dağıtmak istedim deli gibi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.mildan.net
  • 45 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Mayıs 04, 2011, 11:01:59 »
bu sabaha yine trafikte istanbul yolunda arkamdan bir ambulans ışık ya da siren çalmadan geliyordu. acelesi falan yoktu her halinden belliydi. sonra istanbul yolundan gar tarafına sapan yola girdik, orada biraz sıkışıktı trafik. bu esnada ambulans 2-3 araç arkamda ve sol şeritteydi, bende sağ şeritteydim. 1-2 dakika kadar trafikte bekledikten sonra ambulans şöförü sireni ve ışıkları açtı, ilerideki poliste ambulansı görünce herkesi durdurdu önünü açtı. ve ambulansın önü ciddi diyorum belki bu videodaki kadar boşaldı.  ve arkasındaki arabalar biz duruyorken en az 50-60 la gidiyordu. bi süre yan yana gittiğimiz için içine bakmıştım, şöförün yanında iki tane takım elbiseli 45- 50 yaşlarında adam oturuyodu, ve ambulansın yanında da Milli Eğitim Bakanlığı yazıyordu. şimdi bu ambulansın hasta götürmediğini, şöförün işe giderken yakınlarında oturanları da alıp gittiğini düşünen bir tek ben miyim? veya çok mu kötü niyetliyim? bu ambulans sayesinde ben gideceğim yere 5 dakika geç gittim, arkasındakiler ise normalden en az 5 dakika önce gidecekleri yere ulaştılar. yani kafadan benden 10 dakika öndeler.

bi delilik yapıp o ambulansın önünü kesip kapıları açarak arkasına baksam, içinde hasta olmadığı halde sireni ve ışıklarını açtığını görsem, ne yapabilirim? cezası var mı? çünkü o arabalar öyle giderken yemin ediyorum ambulansı durdurup içine bakmak, hasta yoksa da o şöförün ağzını burnunu dağıtmak istedim deli gibi.
Bu konuda çok haklısınız, içeride  gerçekten hasta olup olmadığından emin olamayız. Birkaç sene önce istanbul da vip hizmeti veren ambulanslar vardı. İşadamlarını havalimanına felan götürüyorlardı, özel ambulanslar medline idi galiba, haberlere felan da çıkmıştı. Ceza felan verilmişti galiba. Bu ambulansı bile suistimal eden uyanıklarımız çok fazla. o zamanlar bende ambulansı taksi niyetine kullananlardan birisine denk gelip onu gerçekten ambulansa ihtiyac duyacak hale getirmeyi çok istemiştim. Her ne olursa olsun ambulansa yol vermek gerekli, suistimalleri de yapanların vijdanına bırakmak lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Mantıklı düşünsene?Aklın fikrin nerde?Yavaş.!
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Mayıs 04, 2011, 11:54:14 »
Bizim toplumumuzun bu seviyede bir toplum bilincine ulaşması eminim çoğumuzun göremeyeceği bir mertebedir. Almanya gibi tamamen her seviyedeki gelişimini tamamlamış ülkeler ile bir tek para seviyesinde yarışılamayacağının göstergesi en basit yoldan bu olmalıdır. İnsanlık namına sözünün geçerli olduğu bir memlekettir orası..Bizimkisi ise çakallığın gücü adına olabilir ancak.!
Hastanelerin de mağazalar gibi vitrinleri olsaydı, kazalar bu denli çok olmazdı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Mayıs 04, 2011, 13:01:15 »
ELimden geldiğince sağa çekilip yavaşlıyorum ve soldaki araçlar da sağa girip yolu açsınlar diye düşünüyorum ama yanlış düşünüyorum. Çünkü gaza basıp yolu ileride iyice tıkıyorlar. Bizim yaptığımız en iyi şey korna çalıp ışıkta geçmek. yol vermek en son düşündüğümüz şey.
Bu arada ambulans vs arkasına bakın kesin bi tane taksi vardır yol açıldı diye peşine takılan .
Burdan da şunu söylemek istiyorum. Taksicilere de standart getirilmeli her önüne gelenin taksici olduğu bir ülkede çok şey beklememek lazım tabi içlerindeki beyefendileri konu dışında tutuyorum.
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • HAYAT BIR UYKUDUR, OLUNCE UYANIR INSAN; SEN ERKEN
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #36 : Mayıs 16, 2011, 17:56:27 »
eğitim şart.....

birde şu varki yol 3 şerit. türkiyede otobandan başka 3 şerit yolumuz yok......
Söylediklerinize dikkat edin; düşüncelere dönüşür... Düşüncelerinize dikkat edin; duygularınıza dönüşür... Duygularınıza dikkat edin; davranışlarınıza dönüşür... Davranışlarınıza dikkat edin; alışkanlıklarınıza dönüşür... Alışkanlıklarınıza dikkat edin; değerlerinize dönüşür... Değerlerinize dikkat edin; karakterinize dönüş...ür... Karakterinize dikkat edin; kaderinize dönüşür...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.aylinyilmaz.net
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • 24 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Mayıs 30, 2011, 23:56:35 »
almanlardan eğitim almamız lazım disiplin konusunda bence

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Mayıs 31, 2011, 10:33:25 »
...................... yani kafadan benden 10 dakika öndeler.

ya varsa !!!! ya hasta varsa ve ölümcülse....

bu nasıl bir zihniyet anlayamıyorum evet her sektörde ve her meslekte olduğu gibi burda da suistimaller vardır olabilir o kişinin vicdanına kalmıştır ama "durdurup bakıcam hasta var mı?" demek bence çok yanlış.....

ben ambulansın gidişinden anlarım içinde hasta olup olmadığını buna rağmen yol veririm çünkü içinde hasta yoksa bile hasta almaya gidiyor olabilir diye düşünürüm......diyelim ki görevliler vicdansız ve gezmeye gidiyor; olsun varsın belki tekrar yerlerine döndüklerinde bir hastaya daha yetişecektir yerine vaktinde gitmesi onun vicdanına kalsın benim değil.....

hakkı beyin sorusuna gelince asla sol şeritte gidip adamın tamponuna dayanıp selektör yapmadım gerekirse yavaşlarım ben sadece bunu yaptığımda "aman bayan işte tırsıyo" denmesinden rahatsız oluyorum eskiden bu mantıkla ve "ben klasik bayan şoför olmayacağım" mantığıyla agresif kullanırdım ama kuralları doğru öğrenip uygulamak en doğrusuymuş bunu anladım...

Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • atiker grand 2018
  • Kilometre: 110524
  • Model Yılı: '06
  • 136 kere teşekkür etti
  • 128 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Mayıs 31, 2011, 12:25:47 »
olay budur işte, bir ara haber olmuştu, ambulans sivil araca geri geri gelerek yol veriyordu :))