0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
gerçekten tebrik ederim hakkı abi.. ama malesef ambulans arkasından girmedim de tamponuna yapışıp gitmedim diye küfürler kornalar yediğim oluyor. tek araçlık bir yolda ambulansa yol verip hemen arkasından girdiğim zaman arkamdaki adamın küfrü anlatmakla bitmez.. adam yakını olsa anlıcam, zevkine basıyor p*z*****
şu anda burda klavye başından türkiyeye ve vatandaşına oturduğu sandalyeden laf atıp duran insanların kaçı ambulans geçtikten sonra arkasından açılan boşluğu doldurmuyor ?? çünkü ben ne zaman ambulans görsem çevredeki bütün şeritlerden orayı doldurmaya çalışma arkasına girme gibi bir telaş yaşanıyor.. ben hiç görmedim ben burda durayım böyle o geçsin ben normal giderim diye bekleyen bir araç sürücüsü...
Türkay, sana bir soru soracağım, senden çok samimi bir cevap bekliyorum. Otobanda en sol şeritten gidiyorsun. Önüne bir araç çıkıyor ve hızını 120 km/saat'e (ya da biraz tolerans gösterelim ve 130 km/saat diyelim) düşürmek zorunda kalıyorsun. Bu durumda ne yaparsın:a. Önümdeki araca yaklaşıp korna yada selektör yaparak sağa geçmesini isterim.b. Halihazırda otobandaki hız limitine ulaştığımı farkeder önümdeki araç ile takip mesafesi bırakır ve arkamdan gelen araçların da bana uymasını beklerim. Yol durumu müsait olduğunda da sağa geçerim.
Eksiyi, eksi ile çarparsam artı yapar diyorsun yani Ama ben de diyorum ki, 120-130 km/saat hız ile gidebilecek kadar kendimizi kontrol edemiyorsak, dayanamayıp kendisini ambülansın arkasına atanlara ne diyebiliriz ki... Biliyorum biraz farklı bir bakış açısı ama konuyu irdelemeye temelden başlamak gerekir bence.
"Forumda doğruyu söyler, trafikte şaşar" diyorsun yani Sanırım tuşavurumcu bir milletiz Şaka bir yana, benim de yakındığım durum bu zaten, çuvaldızı kullandığımızın cüzi bir kısmı kadar iğneyi de kullanabilsek pek çok sorun ortadan kalkacak ama çoğu zaman elimiz gitmiyor sanırım. Ayrıca toplumumuzun büyük bir kısmı iğnenin nerede olduğunu bile bilmiyor, hatta iğne diye bir objenin var olduğundan bile bihaber olanlar var.
aynen öyle diyorum hakkı abi.. klavye başında başka, direksiyon başında başka..
Hakkı hocam elimden geldiğince kurallara uymaya çalışıyorum ve uyarım da. Ben kul hakkından korkarım, kural ihlali yaptığınızda mutalak birilrinin hakkını yiyorsunuz, o yüzden bende iğnede var çuvaldızda. Klavyem ne yazıyorsa o şekilde davranıyorum. Türkay'ın dediği gibi burada herkez doğruyu yazıyorsa ve de biliyorsa neyin doğru olduğunu yanlış yapanlar kimler?
bu sabaha yine trafikte istanbul yolunda arkamdan bir ambulans ışık ya da siren çalmadan geliyordu. acelesi falan yoktu her halinden belliydi. sonra istanbul yolundan gar tarafına sapan yola girdik, orada biraz sıkışıktı trafik. bu esnada ambulans 2-3 araç arkamda ve sol şeritteydi, bende sağ şeritteydim. 1-2 dakika kadar trafikte bekledikten sonra ambulans şöförü sireni ve ışıkları açtı, ilerideki poliste ambulansı görünce herkesi durdurdu önünü açtı. ve ambulansın önü ciddi diyorum belki bu videodaki kadar boşaldı. ve arkasındaki arabalar biz duruyorken en az 50-60 la gidiyordu. bi süre yan yana gittiğimiz için içine bakmıştım, şöförün yanında iki tane takım elbiseli 45- 50 yaşlarında adam oturuyodu, ve ambulansın yanında da Milli Eğitim Bakanlığı yazıyordu. şimdi bu ambulansın hasta götürmediğini, şöförün işe giderken yakınlarında oturanları da alıp gittiğini düşünen bir tek ben miyim? veya çok mu kötü niyetliyim? bu ambulans sayesinde ben gideceğim yere 5 dakika geç gittim, arkasındakiler ise normalden en az 5 dakika önce gidecekleri yere ulaştılar. yani kafadan benden 10 dakika öndeler. bi delilik yapıp o ambulansın önünü kesip kapıları açarak arkasına baksam, içinde hasta olmadığı halde sireni ve ışıklarını açtığını görsem, ne yapabilirim? cezası var mı? çünkü o arabalar öyle giderken yemin ediyorum ambulansı durdurup içine bakmak, hasta yoksa da o şöförün ağzını burnunu dağıtmak istedim deli gibi.
...................... yani kafadan benden 10 dakika öndeler. bi delilik yapıp o ambulansın önünü kesip kapıları açarak arkasına baksam, içinde hasta olmadığı halde sireni ve ışıklarını açtığını görsem, ne yapabilirim? cezası var mı? çünkü o arabalar öyle giderken yemin ediyorum ambulansı durdurup içine bakmak, hasta yoksa da o şöförün ağzını burnunu dağıtmak istedim deli gibi.