Gönderen Konu: Ambulansa İtfaiyeye Böyle Yol Verilir  (Okunma sayısı 7021 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '94
  • 18 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
Ynt: Ambulansa İtfaiyeye Böyle Yol Verilir
« Yanıtla #40 : Haziran 12, 2011, 00:35:07 »

Biz genel olarak kendimize Türk ve kendimize Müslüman bir toplum olduğumuz ve de ahlak dendiği zaman sadece kadın-erkek ilişkilerini anladığımız için hiç bir zaman bu seviyeye gelemeyiz.

almanlardan eğitim almamız lazım disiplin konusunda bence

Katılmıyorum ve bu yorumları okuyunca üzüldüm. Bu çok derin ve teferruatlı bir konu bence, ancak kendimizi bu kadar aşağılamanın alemi de yok almanın bilip de bizim bilmediğimiz hiç bir şey de yok. Uygulamaya gelince sıkıntılar olduğu doğru ama olumsuzluklara yapıcı yaklaşıp çözmenin yollarını aramak ve ufak ufak da olsa gelişmek kendini hakir görmekten daha yeğdir diye düşünüyorum. Birçok batılı ülkenin insanlarıyla uzun süreler birlikte çalışma fırsatım oldu; bizim insanımız bence 1 numara...Saygılar...
cressida, camry, ae101 , RAV4 , E120, E140 , corona

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Haziran 12, 2011, 00:35:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Haziran 13, 2011, 10:10:38 »
İyimser olabilmeyi çok isterdim Özkan Bey :( Benim söylemek istediğim çok net, tüm oryantalist toplumlar gibi kendimize yapılmasını istemediğimiz şeyi başkasına yapmaktan veya yapılmasını yadırgadığımız şeyleri zaman, mekan ve şartlar uygun olduğu takdirde kendimiz yapmaktan çekinmeyen bir toplumuz.

Katılmıyorum ve bu yorumları okuyunca üzüldüm. Bu çok derin ve teferruatlı bir konu bence, ancak kendimizi bu kadar aşağılamanın alemi de yok almanın bilip de bizim bilmediğimiz hiç bir şey de yok. Uygulamaya gelince sıkıntılar olduğu doğru ama olumsuzluklara yapıcı yaklaşıp çözmenin yollarını aramak ve ufak ufak da olsa gelişmek kendini hakir görmekten daha yeğdir diye düşünüyorum. Birçok batılı ülkenin insanlarıyla uzun süreler birlikte çalışma fırsatım oldu; bizim insanımız bence 1 numara...Saygılar...
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • bugün toyota'n için ne yaptın?
  • Kan Grubu: A-
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Haziran 13, 2011, 10:31:08 »
bizim insanımız...
bizim milletimiz...
bizim sürücülerimiz...
Gerçekten biz miyiz bahsedilen; yoksa temel değerlerden, inançlarından, haktan, kukuktan, saygıdan, gelenek ve göreneklerinden uzaklaşmış yozlaşmış halimiz mi?
Doğru; şu andaki "biz" yukarda saydığım değerlerden çok azına sahip; yada çok azımızın bu değerlerden haberi var.
Önce kendimi suçluyorum bir öğretmen olarak. çünkü bu bizim işimiz. "insan yetiştirmek." ama aynı zamanda, bizim önümüze gelinceye kadar anne ve babasından 6 yıl boyunca aldığı eğitim de çok önemli. ne de olsa karakter ve davranışların çoğu bu dönemde şekilleniyor. ve gelecekte "biz" gibi "bizim millet" gibi sürücü oluyor.
94 corona 2.0 GLİ 3SFE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '94
  • 18 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Haziran 13, 2011, 16:37:19 »
Hakkı bey söyledikleriniz maalesef doğru, örneğin şu günlerde bir araç satın almaya çalışıyorum. Bir çok ilanda yazılanların yalan olduğunu hayretler içinde tespit ettik arkadaşlarla beraber. Bir tane Rav4'e 115000 km. ve hiç değişen ve boya olmadığını yazan bir şahsın satmaya çalıştığı aracın önceki sahibi aracın 400000i çoktan devirdiğini ve tavan hariç komple boyalı olduğunu söyledi...Bu önceki sahibe de tesadüen ulaştık... Bunun gibi insanların ülkemizde çok olduğu da aşikar ancak bence önemli olan ne söylediğin değil nasıl söylediğin mevzusudur. İnanın gelişmiş(?) batı toplumlarının da o kadar çirkin özellikleri var ki; fark ise onlar kendi çirkin özelliklerini çok fazla dillendirmeden çözmeye çalışıyorlar, biz ise çözmeye çalışmaktan çok yaygarasını yapıyoruz...
cressida, camry, ae101 , RAV4 , E120, E140 , corona

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #44 : Haziran 13, 2011, 20:23:15 »
uzun lafın kısası, bizde dert başa düşmeden, dünya umurumuzda değil...
Honda Jazz / 2012

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Haziran 13, 2011, 21:53:37 »
Türkay, sana bir soru soracağım, senden çok samimi bir cevap bekliyorum. Otobanda en sol şeritten gidiyorsun. Önüne bir araç çıkıyor ve hızını 120 km/saat'e (ya da biraz tolerans gösterelim ve 130 km/saat diyelim) düşürmek zorunda kalıyorsun. Bu durumda ne yaparsın:

a. Önümdeki araca yaklaşıp korna yada selektör yaparak sağa geçmesini isterim.
b. Halihazırda otobandaki hız limitine ulaştığımı farkeder önümdeki araç ile takip mesafesi bırakır ve arkamdan gelen araçların da bana uymasını beklerim. Yol durumu müsait olduğunda da sağa geçerim.

c) otobanda o hızlarla gitmem, madem parsını veriyorum, hakkınıda veririm, hızla yaklaşınca  sol şerit işgalcileri çil yavrusu taklidi yapıyorlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Haziran 14, 2011, 08:28:37 »
Bravo Kemal Bey, gençlere çok iyi örnek oluyorsunuz :alkis:
Folgsamkeit macht frei...