Gönderen Konu: Nedir bendeki bu Toyota sevgisizliği?  (Okunma sayısı 8136 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: Nedir bendeki bu Toyota sevgisizliği?
« Yanıtla #20 : Nisan 23, 2011, 22:23:49 »
tamam tamam sinirlenme :) güzellikle anlatalım :)
Yok abi sinirlenmedim :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 23, 2011, 22:23:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Müngke Tengriyin Küçüdür.
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Nisan 23, 2011, 22:26:57 »
''Ben en çok Toyota bijon anahtarını böğrüme yeme ihtimalini sevdim.'' Sen de sev.Sevmesen dahi saygı duy.

Baba parası ile alınan araba ile pati,drift çekenler,makas yapanlar,kasislerden 80 km. hız ile geçenler,ani fren ve kalkış yapanlar bindikleri arabayı titanyum-platin-çelik alaşım olmasını beklediklerinden dolayı pek sevemiyorlar genelde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Nisan 23, 2011, 22:31:37 »
Benzinli olsa birde açık filtre olsa 4000den sonrasına aşık olursunuz ama dizel olduğu için allah yardımcınız olsun diyorum :D
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 125 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Nisan 23, 2011, 22:34:10 »
nuri bey merhaba, toyota güzel arabadır ben 2001 yılında corolla sol modeli ile tanıştığım toyota ile 2010 yılında yenilediğim yine toyota dizel ile devam ediyorum. mutluyum memnunum tabiki burada beklentileriniz ve buna karşılık memnuniyet algılama seviyeniz çok önemli. şimdi size tavsiyem önce aracınızı nerede yaşadığınızı bilmiyorum ama forumumuzda servis memnuniyetlerini inceleyerek seçebileceğiniz (Üyelerimiz çok iyi analizlerle tavsiye verebiliyorlar) bir yetkili servise götürün kıyın paraya. adama gibi bakılsın başta amortisörlerine ve ön düzene bakılsın, değişmesi gereken parçalar orjinaller ile değişsin. ayarları yapılsın. klimanızın gaz kontrolü yapılsın, donanımına bakılsın ve klima hijyeni için evaparatör ve diğer aksamın temizliği standardına uygun yapılsın, ön göğüs sıkılsın. cam kaldırma sistemi kontrol edilsin yatakları yağlansın. tabiki siz bunlar ne kadar tutar diyebilirsiniz o kadara katlanacaksınız artık. amaaaa sonra binin bakalım işte o zaman toyota kullanmak neymiş bizler neden bu kadar çok seviyoruz anlayacaksınız. tabiki her aracın kusurları olabilir hatta ileride de çıkabilir. toyota periodik bakımları yapıldığı sürece sorunsuzluğu ile ünlüdür. bir zamanlar toyotanın yolda kalmaz içerikli bir reklamı vardı. aslında tam toyota yı anlatıyordu. neyse siz lütfen tavsiyelerime uyun bir daha bu yerde buluşalım. selam ve saygılarımla
2010 MMT Dizel Corolla Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 160000
  • Model Yılı: '07
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Nisan 24, 2011, 01:43:30 »
Yani, toyotadan üst sınıfa binmen gerekiyor ki beğenmiyesin
saab 9000 cse 2,0 turbo benzinli ful +ful arabaya biniyodum.

iki sorum var:

-aracı almadan önce hiç mi kullanmadınız?
-hiç mi donanım listesini incelemediniz?
aracı hiç görmedim babam getirdi ozaman gördüm
O değil babası kendıne araba almış beğenmeyen bu.Elin takım elbisisinle gerdeğe girilmez ;)
arabayı babam ilk kendisine aldı ama daha sonra bana verdi.
nuri bey merhaba, toyota güzel arabadır ben 2001 yılında corolla sol modeli ile tanıştığım toyota ile 2010 yılında yenilediğim yine toyota dizel ile devam ediyorum. mutluyum memnunum tabiki burada beklentileriniz ve buna karşılık memnuniyet algılama seviyeniz çok önemli. şimdi size tavsiyem önce aracınızı nerede yaşadığınızı bilmiyorum ama forumumuzda servis memnuniyetlerini inceleyerek seçebileceğiniz (Üyelerimiz çok iyi analizlerle tavsiye verebiliyorlar) bir yetkili servise götürün kıyın paraya. adama gibi bakılsın başta amortisörlerine ve ön düzene bakılsın, değişmesi gereken parçalar orjinaller ile değişsin. ayarları yapılsın. klimanızın gaz kontrolü yapılsın, donanımına bakılsın ve klima hijyeni için evaparatör ve diğer aksamın temizliği standardına uygun yapılsın, ön göğüs sıkılsın. cam kaldırma sistemi kontrol edilsin yatakları yağlansın. tabiki siz bunlar ne kadar tutar diyebilirsiniz o kadara katlanacaksınız artık. amaaaa sonra binin bakalım işte o zaman toyota kullanmak neymiş bizler neden bu kadar çok seviyoruz anlayacaksınız. tabiki her aracın kusurları olabilir hatta ileride de çıkabilir. toyota periodik bakımları yapıldığı sürece sorunsuzluğu ile ünlüdür. bir zamanlar toyotanın yolda kalmaz içerikli bir reklamı vardı. aslında tam toyota yı anlatıyordu. neyse siz lütfen tavsiyelerime uyun bir daha bu yerde buluşalım. selam ve saygılarımla
tavsiyelerinize uyacagım sağolun yorumunuz için.
Toyota Corolla D-4D 2007 comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Nisan 24, 2011, 02:16:56 »
Bir ay peugeot kullanin. Arabaniza tapicaksiniz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 22 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Nisan 24, 2011, 02:35:06 »
Arkadaş babaya gelmiş......Saab dan sonra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #27 : Nisan 24, 2011, 02:58:05 »
2007 Corolla d4-d comfort 19 yaşın üzeri için,genç olduğunuzdan size spor ve atak araç lazım...

Sevebilmeniz için zamana ihtiyacınız var//Tabiki bence!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #28 : Nisan 24, 2011, 14:50:59 »
en olmadı satılır kurtulur. nedir yani alt tarafı araba.
93AE101(sw) 89100km =)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Nisan 25, 2011, 11:09:35 »
dinyeperden inip karakaçana binmişsin :D ama olsun toyotadada turbo var ne demişler dünya kadar malın olacağına fındık kadar turbon olsun sevmen için bir neden sana
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Nisan 25, 2011, 11:31:54 »
dinyeperden inip karakaçana binmişsin :D ama olsun toyotadada turbo var ne demişler dünya kadar malın olacağına fındık kadar turbon olsun sevmen için bir neden sana

katılıyorum sana Sefa :) benim ilk arabam 1974 model Murat 124 idi.. Hacı Muratım benim :yika: turbosu falan da yoktu  :islik: ve 2007 toyota dizel kadar hızlı olmasa da ben onu çok ama çok severdim.. insanları anlamak mümkün değil.. Toyota sevilmez mi ya.. sevmiyorsan da sat kurtul arkadaşım.. yoksa bu çile öldürü adamı  :)
2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2007 yaris D4D
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #31 : Nisan 25, 2011, 11:33:34 »
19 yaşındayken bizde 92 model toros vardı ve o sene çıkan (2001) mali kriz sebebiyle satmak zorunda kalmıştık . ben onu çok sevmiştim. çünkü memur maaşıyla para biriktirilip alınan bir arabaydı ve zevk için değil ulaşım için biniyorduk ona. beklentiler farklı olunca duygularda farklı oluyor tabiiki.
şimdiki arabamda yaris, onun eminim o corolla kadar da donanımı yok ama ben çok seviyorum. çünkü kendi paramla aldım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Nisan 25, 2011, 11:40:21 »
19 yaşındayken bizde 92 model toros vardı ve o sene çıkan (2001) mali kriz sebebiyle satmak zorunda kalmıştık . ben onu çok sevmiştim. çünkü memur maaşıyla para biriktirilip alınan bir arabaydı ve zevk için değil ulaşım için biniyorduk ona. beklentiler farklı olunca duygularda farklı oluyor tabiiki.
şimdiki arabamda yaris, onun eminim o corolla kadar da donanımı yok ama ben çok seviyorum. çünkü kendi paramla aldım :)

Burak Allah kaza bela vermesin önemli olan o arkadaşım :) selamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #33 : Nisan 25, 2011, 11:48:38 »
Herşeyden önce, kendi paranızla aldığınız ile, başkasının aldığı araba aynı olmuyor. Bu işin soyut yönü.

Ama aracınızı sevmek için, gidip bir süre Renault, Peugeot, Fiat gibi bir markanın herhangi bir C sınıfı arabasına binin, sevmiyorum dediğiniz aracınız göz bebeğiniz olacaktır.

Ben Yaris aldım, biraz küçük, biraz emanet biraz kullanışsız gibi geliyordu, ama sonra şirket aracı (Fiat Punto) kiraladık, hafta içi Punto'ya Hafta sonu Yaris'e biniyorum, aradaki fark korkunç...

Sorunlarınıza gelince, arkadaşların da dediği gibi, adam akıllı bir servise götürüp, tepeden tırnağa kontrol ettirin. Gıcırdama, soğutmama gibi sorunların mutlaka sebebi vardır.

Toyota, mutlaka (makul) ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Nisan 25, 2011, 11:57:38 »
müzik sesi gıcırtı sesini keser, müziği açınca en azından sinir bozucu gıcırtıları duymuyosun :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Nisan 25, 2011, 12:45:42 »
Delikanlıların bazıları beğenmiyor. Kardeşimde pek beğenmiyordu. Sürekli performanslı araçlar aldı. 2000 3.16, clio rs, primera gt şimdide 306gti. Yine değiştirecek. Onu corolla kurtarmıyordu. Muhtemelen sen de performans arıyorsun.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #36 : Nisan 25, 2011, 13:35:20 »
ınsanın corollayı begenmemesı ıcın jaguar mercedes dıye tek hecede agzınıza aldıgınız arabaya bınmesıne gerek yok bencede toyatanın en vasat arabası corrolla aurıs bıle daha ıyı tek yonlu toyatacı olmayın bence accent era dızel corolladan cok cok daha ıyı performans daha dusuk yakıt ve fren konusundan (abs olmamasına ragmen) daha ıyı ben ıkısını de en zor sartlarda bınmıs bı ınsanım  ve ben konuyu acan arakdasa dıyorum haklısın 18- 25 veya hperaktıf suruculer ıcın ıdeal bı arac degıl ancak babanın alıp bınecegı araba bu yakınlarda babamın avensıs alıp bınmesı gıbı ama sen kafana takma yolda kalmaz dıyorlar dunyanın en saglam aracı toyota dıyorlar uzun vadede avensıs kulanıcısı olacagım bakacagız arkadasım ınsallah dedıklerı gıbı olur ınsallah 50000 tl aldıgım arac bı bmw 3 serısınden ne kadar ıyı cıkacak gorecegız

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Nisan 25, 2011, 18:30:29 »
2007 Corolla d4-d comfort aracımız var ama ben bu arabayı bir türlü sevemedim.Sevememe nedenlerine gelince,araba çok donanımsız,sağı solu gıcırdıyor,yazın klima soğutmuyor,sanki biyeri herhangi ufak bir şeyde elinde kalıcakmış gibi korkutuyor insanı.Elimde olsa saniye düşünmem satarım.Satamadığıma göre sevebilmem için yardımlarınızı bekliyorum.
bu aşamada artık sevemezsin; sat kurtul

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #38 : Nisan 25, 2011, 19:35:44 »
ınsanın corollayı begenmemesı ıcın jaguar mercedes dıye tek hecede agzınıza aldıgınız arabaya bınmesıne gerek yok bencede toyatanın en vasat arabası corrolla aurıs bıle daha ıyı tek yonlu toyatacı olmayın bence accent era dızel corolladan cok cok daha ıyı performans daha dusuk yakıt ve fren konusundan (abs olmamasına ragmen) daha ıyı ben ıkısını de en zor sartlarda bınmıs bı ınsanım  ve ben konuyu acan arakdasa dıyorum haklısın 18- 25 veya hperaktıf suruculer ıcın ıdeal bı arac degıl ancak babanın alıp bınecegı araba bu yakınlarda babamın avensıs alıp bınmesı gıbı ama sen kafana takma yolda kalmaz dıyorlar dunyanın en saglam aracı toyota dıyorlar uzun vadede avensıs kulanıcısı olacagım bakacagız arkadasım ınsallah dedıklerı gıbı olur ınsallah 50000 tl aldıgım arac bı bmw 3 serısınden ne kadar ıyı cıkacak gorecegız

Era'nın frenlerimi daha iyi :wacko: saçma.Bide tek kalemde 400 km bi era ile yolculuk edin bide corolla ile birinden yolu bile anlamazken.Birinde baş ve sırt agrısınla çok şükür ulaştım diyerek o yolu bitirıyorsunuz ;) uzun yolda 120/km süratle giderken yanınızdan tır geçsin anlarsınız o zaman anlarsınız corolla'nın nasıl bişey olduğunu .Performans hiçbirşeydir,güven konfor herşey ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Nisan 25, 2011, 19:43:03 »
çok daha ağır bir eleştiri yapardım ama yönetimin beni süresiz uzaklaştıracağını tahmin ettiğim için bu kadarıyla yetineceğim.milletin yemeğe ekmeği yok.askeri ücret 600 tl civarında siz corollayı beğenmiyorsunuz.o yaşta baba parasıyla arabaya binersen tabi beğenmezsin.satın , hiç olmazsa arabaya bileğinin hakkıyla emeğiyle sahip olan biri, kıymetini bilerek büyük bir memnuniyetle sürsün.lüksün tavanı yok...gidin bir ferari jaguar masserati falan alın.
2011 YARİS 1.0