0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Gel abicim gel ESP'yi kapar dolaşırız:))))))))))))))))))))))
Ve Toyotacıların içine kurt düşer )), iyi işlerde kullanman dileğiyle Umut abi.
)))))))))))))))Valla ne yalan söyleyeyim ancak Avensiste vardır bu kadar aksesuar...Bagajda yan duvara entegre 12V soketinden otomatik şart olan kablosuz fener bile var bugün gözlerime inanamadım....
)))))))))))))))Valla ne yalan söyleyeyim ancak Avensiste vardır bu kadar aksesuar...Bagajda yan duvara entegre 12V soketinden otomatik şarj olan kablosuz fener bile var bugün gözlerime inanamadım....
teknoloji aşka gelmişti en son c4 ile ama hala aşk sarhoşluğu devam ediyor.....Tillahı gelse fransız araba almam.gıcıgım abii gıcık bu adamlara .....Şitkete aldığımız c4 bir hafta sonra ayna oto kapanmamaya başaldı hey yavrum hey
Yarın öğlenden sonra test sürüşü yapacam, civicle kıyaslarım
Arkadaşlar dün teste gittimvatana millete hayırlı olsunöncelikle belirteyim 3 donanım seviyesi varmış Attraction Confort Exclusivebaz donanımolan attraction 46 bin ama gelmiyormuş; yani adı var kendi yokkaldıki gelse bile teneke jant, elle kumanda edilen manuel klima ve gibi artık zamana uymayan eksik donanımları varmış, daha doğrusu araç donanımsız, bomboş, tenekegelen ise Confort "plus paketli" olanmış fiyatı 51 binbu pakette çelik jant, çift bölmeli digital klima ve gereksiz sensörler var (Yağmur ve far sens.) gerekli olduğunu düşündüğüm ekransız , sadece sesli ön ve arka park sensörleride mevcutbenim denediğim buydu ama ne yazıkki gösterge ışıkları değiştirilemiyordu; bu özellik bir üst donanımda yani "exclusiive" de varmış ama ondada zorunlu cam tavan varmışcam tavan bildiğin cam, sunroof değil, açılamıyor, ancak bir perdesi var elektrik kumandalı kapanıp açılabiliyor, açılmayan cam tavan bana biraz garip geldiAyrıca çok istediğim masaj özellikli ön koltuklarda yanlız bu donanımda Navgasyonuda olmasına karşın, fiyatın 57 bin olmasıda hevesimi kaçıran bir başka etmen oldu tabiiGelelim kullanıma, araçta anahtara gerek yok, start stop düğmesi var, frene basıp tam durduğunuzda motorda duruyor , ayağını frenden çekince çalışıp devam ediyor, isterseniz bu özellik devre dışıda bırakılabiliyor, bu özellik sayesinde şehir içi kullanımda daha az yakıyormuş, fabrika ortalama 4.2 litre veriyor, bu demektirki 5.5 veya 6 litre dizel yakıyoraraçta el freni veya P park freni yok, durunca otomatik-elektronik bir fren sistemi devreye giriyor, vitesi herhangi bir konumda bırakıp gidebiliyorsunuz, aracı çalıştırınca ef freni (Veya park freni) otomatik açılıyor, çokta güven vermiyor insana, benim civic'te, Vitesi P konumuna almadan anahtarı çıkaramıyorsun, P ve N dışından kontak basmıyor, insana güven veren özellikler bunlar, C4 te ki sisteme alışmak zaman alacak epeyce..., prensip prius ile tamamen aynı, hetırlarsanız bir ara priusun P konumu olmayışını ve el frenini tartışmıştık; tamamen aynı sistemkabin bana küçük ve sıkıcı geldi, oysaki tavanı benim arabaya göre daha yüksek, oturma konumuda çok dik gibi, sanki minibüs şöförüsün, araçta motor sesi çok az ama yinede dizel sesi var, tam sessiz değil, yol sesi civicten çokta farklı değil, düz yolda aklerasyon çok iyi, yokuşta deneme fırsatım olmadı, yanımdaki görevli "güzergahın dışına çıkamayız" dedi , tam düz ve geniş yolda ve kaymak asfaltta dedetti, bu yüzden bir başka bayiden başka bir test sürüşü yapacağım, yokuşta performansını çok merak ediyorum, araba seri ve canlı ama civic kadar değil, gerçi dizel araçla benzinliyi bu bakımdan kıyaslamak doğru değil ama insan ister istemez alıştığıyla kıyaslıyorsüspansiyonu tatlı sert, eski citroenlere göre sert ama civicten yumuşak, konfor ve rahatlık duygusunu tam veriyor, ne yazıkki kokpit ışıkları cırtlak kırmızı, göz alıyor ve yoruyoriç malzema kalitesi orta düzeyde, çok donanımlı derken biraz abartmışız galiba, en üst modeli iyi, masaj yapan koltuk, değişen kokpit renkleri, fabrika montajlı navigasyon ... ama 57 bin az para değil, test sürüşü ve satıcıyla biraz sohbetten sonra hemen karşısındaki toyota plazaya gittim, avensisin iç malzeme kalitesi abartısız C 4 ten bir kaç gömlek üstün, kasanın tokluğu , şekli şemali, içine otorduğunuzda insana verdiği güven duygusu bambaşka, ve fiyatıda daha ucuz, ne yavıkki 1.6 avensiste otomatik yok, bu arada priusuda iyice bi inceleme şansım oldu, ve epey hayal kırıklığına uğradım, bir kere o fiyata karşılık, malzeme kalitesi çok vasat, C 4 ten hayli düşük, avensisin yanına bile yaklaşamaz, çok ucuz görünümlü, vites triptronik değil, manuel kullanılamıyor; göstergelerin cama yansıması olayıda çok dandikmiş, sadece hız bilgisi, uzaklarda ve bit kadar yansıyor, motoru, teknolojisi, ekonomisi ne kadar yüksek ise , dizaynı, kullanlışlığı, malzeme kalitesi o kadar düşükkendi adıma priusuda C 4 ü de seçenek listemden kaldırdım, ağustosta yeni çıkacak civic dandik olursa direk avensise yöneliyorum
Sizin dediğiniz avensis en baz model 1.6 motorlu modeli. Fiyatı 52bin civarında.En baz model c4 ün fiyatı 34bin tl.En baz model avensis 52 bin, en dolu c4 1.6 e-hdi 112hp exlusive mcp fiyatı ise 51bin tl. Siz nerden aldınız 57bin tl fiyatı bilmiyorum. 57bin e satılan c4 yok şuanda. Ek opsiyonlar eklenmiş fiyatı 57 bini bulabilir ancak exlusive donanıma ek donanım eklenmeye gerek yoktur.Bu tablo karşılaştırıldığında avensisin 1.6 benzinli motoru ve baz donanımı yerine, artan benzin fiyatlarıda dikkate alındığında 1.6 112hp lik dizel motor ve en donanımlı c4 ü, bunun yanı sıra en az 5 sene eskimeyecek güncel bir kasayı tercih etmek daha mantıklı gelecektir benim şahsi düşünceme göre.
C5 ile karıştırıyor olabilirmisiniz?Avensis ve C5 aynı sınıftadır, bu iki aracı kıyaslamak daha mantıklı olur.
Kemal bey Avensis 1,6 hakkındaki görüşlerinizi merak ediyorum.Zira ben 1,6 avensis ve 1,6 corolla elegante A/t arasında kalış ve corolla almıştım.Ağustos ayında ise 2012 ya corolla yada param yeterse avensis 2,0 premium.ama 2012 corolla tatminkar olursa vergi avantajı ve fiyatı sebebi ile yine corolla da olabilir.
Yanıtınız için teşekkür ederim. Her ne kadar Yaris kullanıyor olsamda, birde C4 dizel kullanıcısyım. Öncelikle C4 ün hybrit teknolojisi yoktur. e-hdi dedikleri teknoloji sadece daha çevreci bir motor ve bu doğrultuda performansı güç ve tork değerleri daha artırılmıştır.Konuyu açan arkadaş 1.6 ehdi 112beygirlik bu motora sahip bir c4 almış. Kazasız belasız kullanmasını dilerim. Bir doktor arkadaşımıza geçen haftalarda C4 aldık, 1.6 ehdi 112hp lik, exlusive donanımlı, pazarlık ile 50bin tl nin biraz altına alabildik. Liste fiyatı dediğim gibi 51bin tlydi. 57 bine c sınıfı satılan hiçbir araç dediğiniz gibi mantıklı değil. 57 bin tl ye c sınıfı araca yatırmak çok mantıksız ne kadar dolu olursa olsun, bu paralara boş bile olsa d sınıfı araç almak daha mantıklı gelir.C4 lerin gerek eski kasası, gerek yeni kasası olsun, sunroof sunulmuyor. Komple cam tavan seçeneği ile geliyorlar. Bu kimisine göre iyi kimisine göre kötüdür. Kullanmak gerekir diye düşünüyorum. Ciddi anlamda alışkanlık yaratıyor. İnanılmaz ferahlık sağlıyor.İyi gunler.