0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Öncelikle accent B sınıfında bir araçtır. C sınıfındaki araçları ise elantra ve i30 dur.5 yıl accent ve 5 yılda getz kullandım. iki hyundai ile 120000 km ye yakın yol yaptım. iki aracıda sıfır almıştım. kesinlikle verdiğiniz parayı hak eden bir markadır. fiyat/kalite oranı olarak düşünürseniz toyotadan daha kötü araçlar üretmezler. kasım ayında corollayı aldığımda yeni elentra satışta olsaydı tereddüt etmeden alırdım. Sorarsanız şimdiki 2011 corolladanda memnunum. bu arada accent blue da son derece iyi bir araç olmuş.( bu tabiki benim fikrimdir.)
Accent C sınıf değildir. B sınıfında bir araçtır. Boyut olarak bakarsanız yanılırsınız. Alıp kullanmak gerekir. Aks mesafesine vs. bakmak lazım. Hyundai kendini çok ciddi oranda geliştiren bir markadır. Nerde eski kasa Acentler, nerde bu yeni accentler. İnanılmaz fark var.Benzinli motor için fiyat uygun değildir. Ancak bu aracın en önemli motoru, ve ülkemizde en çok satılması beklenen motor henüz gelmedi.1.6 CRDI 126HP 300NM torklu bu motor, sınıfında 1 numara olmaya aday. CRDI motor hem sağlamlık hemde performans olarak piyasanın en iyi motorlarından biridir. Kısacası yeni accent 1.6 crdi motoru ile birlikte kesinlikle alınası bir araç olmuştur.
hyundaı nin bütün araçları beşpara etmez hele motorları yaramaz benzinli ve dizel motorların kaç kilometre yaptığını araştırın sonra gelin bu forum da anlatın mesela fıat motor multi jet teknolojisi hyundaı ye bin çeker havada karada
taylan ben hyundai 100 bin km kullandım kullandığım süre içerisinde servislerde ve tamirhanelerde de deneyimim oldu araba tırt kardeşim hemde her modeli era ya bindim arkadaşın i 30 u var onuda kullandım 170 km yaptım sonra kendi aracım olan 2008 d4 corolla comfortuma bindim değim yerindeyse eşşekten inip yarış atına bindim (eşşek hyundai) umarım açıklamışımdır
burada yazdıklarımı lütfen kişisel algılamayın.. bu marka forumlarında olan bir gerçek. diğer aracımız 1.6fsı passat, vw forumlarındada aynı mevzular. 1.6fsı motorun 2.0'dan daha keyifli oluduğunu idda edenlerden tutunda skoda sahiplerinin mesajlarını sallamamaya kadar daha neler var. asıl önemli olan kişinin sahip olduğu şeye esir olmaması. Örnek olarak ouğzbeyin hatalı sınıflandırması. bunun altında bir bilgi eksikliğinin olduğu sanmıyorum ve inanmıyorum, hatta tamamen markaya odaklı yazdığına bahse bile girebilirim.
"accentin bu modeli C segmentinde " demek ne demek? şimdi corolla "C" bir dahaki corolla D segmentinde olabilir mi? Aracın artan boyutları sınıf atladığının göstergesi değildir. 1976 yılından beri üretilen bu model hyundainin b sınıfı için ürettiği bir modeldir. Aracın tanıtımındada konfor, güvenlik ve büyüklük olarak bir üst sınıf otomobiller ibaresi vardır. bu b segmentinin ulaştığı yeri ve çizgiyi gösterir.
Tespite tamamen katılıyorum. Zamanında Vw, Skoda, Citroen, Renault marka araçlarım oldu. Hepsininde forumlarını okumuşumdur. Skoda forumunda dünyanın en iyi arabası skoda'dır. Cıtroen forumunda dünyanın en iyi d sınıfı aracı c5 tir. Burada yani toyota forumunda ise gözü kapalı herkes toyota diyor. İnsanlar sanırım 40-50bin tl vererek aldıkları arabaları kıyaslayacak cesareti yada bilgi birikimini bulamıyorlar. Herkesin aldığı araba dünyanın en iyisidir. (Bu lafa bende katılırım ama yeri geldiğinde aracımı eleştirir, eksiklerini ve diğer aracların ustunlüklerini acımadan söylerim ) Tarafsız konuşabiliyorum.. Ancak birçok insan bunu yapamıyor. Hayatımda hiç Kia aracım olmadı. Yalnızda 3-5bin km kadar kiralayarak kullanmıştım, fuarlarda inceledim ve markayı takip ettim. Kullanan kişilerin yorumlarını vs. okudum. Marka ciddi anlamda kendini geliştirmiştir.Hyundai da böyledir. GM nin üretimi olan CRDI motorlar ise , piyasada sayılı motorlar arasında yerini çoktan almıştır.
Deprem felaketi Toyota'yi dunya otomotiv pazarindaki liderliginden ediyormus. Bu yil 3.siraya dusecegi konusuluyor. Bu kadar etkili olabilecegini dusunmemistim...Arkasindan da Hyundai-Kia geliyor.