Gönderen Konu: Hyundai Accent Blue  (Okunma sayısı 21522 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
Ynt: Hyundai Accent Blue
« Yanıtla #40 : Nisan 12, 2011, 22:41:38 »
Arkadaşlar çokta fazla ön yargılı olmamak lazım.Adamlar gerçekten çalışıyorlar ve beş sene garanti veriyorlar.Bir çok kişi bu garanti süresi için bile alıyor.5 sene sonra satarım yenisini alırım diyor.Önceki ERa ile çok iyi satış rakamı yakaladılar.Ha ben alırmıyım derseniz fanatiklikten değil ama zor gibi gözüküyor.Mesela amcam 1999 dan beri Hyundai kullanıyor ve gerçekten çok memnun bugüne kadar hiç bir Hyundai'si mekanik veya motor arızası çıkarmadı.Bir ara 2000 model Corolla kullandı o araçta LPG den dolayı motor su koyuverdi.Tekrar Hyundai ye döndü.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Nisan 12, 2011, 22:41:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Nisan 12, 2011, 23:43:32 »
Bekliyoruz tarafsiz yorumunu Ozcan. :)  Ise yaramaz dersen, tamam. Bence de ise yaramaz.
   Ahmet bugün 12 km yol yürüdüm.Hyundai hariç bütün markaların showroomları önüme çıktı :)
   Yıllar önce KIA'yı bedavada verseler alıp kapımın önüne koymazdım.Ama şimdi KIA öyle değil.Dizel seçeneği olsaydı Cerato bile alabilirdim.Hyundai'ni genel anlamda araçlarına baktığımızda tasarımdan işçilik kalitesine kadar pekte başarılı bir marka değildi.Orta sınıf bir araç almak istesem yeni nesil Hyundai modelleri düşünebilme olasılığım bile olabilir.Günümüzde hiç bir ürün eskisi gibi üretilmiyor artık.Eski çamaşır makinaları döküm kazana sahipken şimdikiler plastik kazana sahipler.Eskiden bol su ile temizlenirken şimdi eskiye oranla daha az su ile çamaşırlar yıkanıyor.Beraberinde de bir dizi sorunlarda çıkartıyorlar sahiplerine.Ozon tabakasında ki deliğin büyümesi,hemen hemen bir çok ülkenin imzalamış olduğu Kyoto Protokolü gereği otomobil üretimlerinde bir dizi değişikliklere gidildi.Bir çok arkadaş değişimi tek bir araç üzerine düşünsede atıyorum bir aynanın boyunun değişimi yine atıyorum Corolla modeli için Toyota'ya maliyeti milyon euro'lar bile tutabiliyor.Mesela dikkat ettinizmi Alman otomobillerinin hepsinin ayna boyutu küçüldü,geniş açılı camlar kullanılmaya başlandı.Kısaca bizim için eksik olarak görünen şeylerin bir kısmı maliyet düşürme olabiliyorken bir kısmıda yapılan uluslararası sözleşmeler gereğidir.Eskiden yüksek beygir ve tork'a sahip motorlar kullanılıyorken şimdi neden beygir ve tork değerleri düştü? Bir düşünün bakalım...
   Bu yüzyılda kendini yenilemeyen,çağa ayak uyduramayan piyasadan silinir gider.Sektörün ne olduğu önemli olmaksızın....Araba Bismillah dün satışa çıkarıldı bırak aracı test etmeyi daha canlısını görmeden "işe yaramaz,kötü,berbat,onun yerine bunu alırdım" yorumları pek ciddiyet taşımayan yorumlar....

Mesela amcam 1999 dan beri Hyundai kullanıyor ve gerçekten çok memnun bugüne kadar hiç bir Hyundai'si mekanik veya motor arızası çıkarmadı.Bir ara 2000 model Corolla kullandı o araçta LPG den dolayı motor su koyuverdi.Tekrar Hyundai ye döndü.
   Can bey benim dayımda yıllarca Renault kullandı.Bir defa Renault'dan şaşıp gidip ilk çıktığında Doğan SL aldı.Araç ilk haftasında hemde şehir merkezine 2 metre karın yağdığı gün yolda kalınca ertesi gün sıfır arabayı satıp tekrar Broadway aldı :)
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Nisan 13, 2011, 08:30:06 »
Doğrudur Özcan bey.Mesela Ortanca Teyzemin kocasınında Renault hastalığı vardır.Ben ufacık çocuk halimden bugüne kadar olan Renaultları sırasıyla Renault 12 TL,Broadway,19 Europa,Megane I,Megane II.Bir arabayı en az 7-8 sene kullanır.Ve mutlaka beyaz alır :).Çokta temiz satar.:)
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #43 : Nisan 13, 2011, 12:16:21 »
Doğrudur Özcan bey.Mesela Ortanca Teyzemin kocasınında Renault hastalığı vardır.Ben ufacık çocuk halimden bugüne kadar olan Renaultları sırasıyla Renault 12 TL,Broadway,19 Europa,Megane I,Megane II.Bir arabayı en az 7-8 sene kullanır.Ve mutlaka beyaz alır :).Çokta temiz satar.:)
   Dayım gibi :) dayım arabamı satacağım desin anında satılıyor.Bingöl'dekiler dayımın ne kadar temiz kullandığını bilir :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Nisan 13, 2011, 17:32:21 »
Hyundai Accent Türkiyede inanılmaz bir ilgiye mazhar oldu. Fiyatı eğer yüksekse nedeni budur. (Tanıdık geldi mi) Bunun nesine bu kadar para veriyorlar diye sormayın.. Tutuluyor .. piyasası iyi.. :)
Accent Era'ya hele gelecekte Hyundai'ciler "efsane kasa" diye isim takarlarsa şaşırmayın...
Şaka bir yana ikibinlerin başında kalitede devrim yaptılar. Ne kadar görmezden gelsek de bu bir gerçek.
Tamamen Japon karakterini ve üretim biçimini benimsemeyi kafaya koymuşlar. Zaten kelimenin fonetiğinden dolayı Türkiye'de  bazıları Japon markası olduğunu sanıyor. Japoncu tabir edilen parçacılarda Hyundai parçası da bulunuyor.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #45 : Nisan 13, 2011, 18:31:46 »
Bugün accent blue'u test etmemiz için aradılar.Bakalım yarın işimiz çıkmazsa bı ara hyundai servisine bakıcaz.Eski hyundai sahiplerine kaskoda bedavaymış :D :D Ailede bi tane Era var 1.5 crdi 110 bg acayip seri ve zevkli bir araç Ahmet hocamın  dediği gibi japon esintileri tamamiyle var en basiti kapı içlerinde pet şişe koyma yeri gibi.Biz 3 senedir kullanıyoruz  çok memnunuz.Her türlü çilemizi çekti :) Ama her zaman diyorum ailede 2. araç olunacak araba bu accentler.Çünkü hafif ve küçük araçlar. şehir içinde çok ideal yaristen daha büyük iç hacim ve bagaj hacmıne sahip  bence b sınıfı bir araç olarak çok güzel ama blue biraz daha pahalı oda fazla oyuncak koydular diye.Neyse yarın test edip era arasındaki farkları görücez tabii eğer fark varsa :) Özellikle yol tutuşunda...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Nisan 13, 2011, 20:54:42 »
inanır mısını accent benim bile ilgimi çekiyor hoş bi ara. 2009 yılında benzinli bi era kullanmıştım belki de 2008 bilemiyorum bu kasanın yeni çıktığı zaman... Bi hoşuma gitti anlatamam şunda kanaat getirebilirim. Hayatta kullandığım en yumuşak arabaydı. O nasıl direksiyon o nasıl debriyaj o nasıl vites sanki hepsi boşa dönüyor debriyaja bastığımı bile anlamıyordum :)
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #47 : Nisan 13, 2011, 20:59:28 »
inanır mısını accent benim bile ilgimi çekiyor hoş bi ara. 2009 yılında benzinli bi era kullanmıştım belki de 2008 bilemiyorum bu kasanın yeni çıktığı zaman... Bi hoşuma gitti anlatamam şunda kanaat getirebilirim. Hayatta kullandığım en yumuşak arabaydı. O nasıl direksiyon o nasıl debriyaj o nasıl vites sanki hepsi boşa dönüyor debriyaja bastığımı bile anlamıyordum :)

Benzinlilerin debriyajı cidden öyle dizellerde biraz daha sert hatta çok sert :D Oğuz ama yinede dizel era kullanmanı tavsıye ederim bu zamana kadar kime kullandırdıysam beğenmeyenine rastlamadım.Seriliği seni koltuğa yapıştırması acayip haz veriyor insana 128 hp dizel blue'u çok merak ediyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Akaryakıt ve hayat pahalılığını kınıyorum...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Nisan 13, 2011, 22:49:05 »
Hyundai Blue'yi geçtiğimiz pazar günü yakından inceleme fırsatım oldu ancak test sürüşü yapmadım. Arabanın iç ve dış dizaynı güzel, kaliteli malzeme kullanmışlar ancak arka koltukların baş mesafesi yeterli değil gibi geldi bana bir de motor kaputunu açınca hayal kırıklığı yaşadım çünkü kaputta ısı yalıtımı için bez (adı aklıma gelmedi) koymamışlar bir de motorun üstüne plastik koruma koymamışlar, sanki adi bir araba görüntüsü vardı. Bu kadar uğraşmışlar bu iki ufak tefek ayrıntıyı atlamışlar gibime geldi.
2011 Toyota Avensis Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Nisan 13, 2011, 23:51:45 »
Plastik motor kapagi bence gereksiz, Ufuk Bey. Araba uzerinde calisirken fazladan bir engel cikariyor. Kaputun altinda yalitim olsa daha iyi olurdu, demek ki maliyetten kismislar.

Taylan, birkac defa Accent ticari taksiye bindim, dizeldi herhalde.Gaz verince koltuga yasliyor hakkaten de.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #50 : Nisan 14, 2011, 02:12:45 »
  bence b sınıfı bir araç olarak çok güzel

Accent,Albea gibi C segmenti alt sınıfta yer alan bir araba.Corolla,Astra,Jetta gibi bu iki modelde C segmenti.Ama C üst sınıfta yer alıyorlar.
   2009 yılında 2006 model Accent Admira kullanmıştım.ARaba 386 bin km'deydi.ARaçta deli bir performans vardı ve çok şaşırmıştı beni...

Plastik motor kapagi bence gereksiz, Ufuk Bey. Araba uzerinde calisirken fazladan bir engel cikariyor. Kaputun altinda yalitim olsa daha iyi olurdu, demek ki maliyetten kismislar.
Taylan, birkac defa Accent ticari taksiye bindim, dizeldi herhalde.Gaz verince koltuga yasliyor hakkaten de.
   Videoda ankarayı felç eden karın yağdığı günü göreceksiniz.Bindiğim taksi Accent Era...

http://www.youtube.com/user/ZAZACAN12#p/a/u/0/muxCUoxMxY0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.
  • Araç: Yaris
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Nisan 14, 2011, 18:58:32 »
Bugün accent blue'u test etmemiz için aradılar.Bakalım yarın işimiz çıkmazsa bı ara hyundai servisine bakıcaz.Eski hyundai sahiplerine kaskoda bedavaymış :D :D Ailede bi tane Era var 1.5 crdi 110 bg acayip seri ve zevkli bir araç Ahmet hocamın  dediği gibi japon esintileri tamamiyle var en basiti kapı içlerinde pet şişe koyma yeri gibi.Biz 3 senedir kullanıyoruz  çok memnunuz.Her türlü çilemizi çekti :) Ama her zaman diyorum ailede 2. araç olunacak araba bu accentler.Çünkü hafif ve küçük araçlar. şehir içinde çok ideal yaristen daha büyük iç hacim ve bagaj hacmıne sahip  bence b sınıfı bir araç olarak çok güzel ama blue biraz daha pahalı oda fazla oyuncak koydular diye.Neyse yarın test edip era arasındaki farkları görücez tabii eğer fark varsa :) Özellikle yol tutuşunda...
accentin bagajı dışında nesi yaristen büyük???iç hacmi mi? diz mesafesi baş boyun omuz yan ne varsa işte yaris daha geniş.
2011 YARİS 1.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Nisan 14, 2011, 19:48:33 »
araç dizayn olarak güzel ama test etmek gerekli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #53 : Nisan 14, 2011, 20:27:10 »
Ozcan, videoyu izledim. Arac karda gidiyor, ama camurda gitmiyor diyorsun.Nasil is bu?
Begendin mi, begenmedin mi onu soyle. :) Ben anlayamadim sahsen.

Taksi de Kecioren'den :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Zeki ORAL'ýn Dünyasý
« Yanıtla #54 : Nisan 14, 2011, 23:31:06 »
Ben de aracı bayide inceledim. Daha önce Hyundai kullandığım için ilgimi çekti. Accent Era yı beğenmemiştim ama bu sefer Hyundai iyi iş çıkarmış. 1.6 Dizel i çıkınca test sürüşü yapmak lazım. Fiyatı 42-44 seviyelerinde olur ki baya yüksek olur bu sınıftaki araç için.
1994 Tofaş Şahin 1.6 LPG          (2001-2004)
2001 Hyundai Accent GLS 16V    (2004-2011)
2011 Toyota Corolla D4D Elegant (2011- .....)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #55 : Nisan 15, 2011, 03:00:18 »
accentin bagajı dışında nesi yaristen büyük???iç hacmi mi? diz mesafesi baş boyun omuz yan ne varsa işte yaris daha geniş.

Şunu söyleyim arka diz hacmı bana göre daha geniş fabrika verilerini bılmem ama kendım 175 boyunda 95 kılo adamım yarısın arka koltugu iki kişi olduğumuzda bana dar geliyor.Okulda arkadaşımın 2008 yarısıne 5 kişi bınemıyoruz ruhumuz daralıyor :) ama erada öyle bir sorun yok diz mesafesı daha genış olması yarısın yuksek olmasından kaynaklanıyor.Yoksa yarısın arka koltukları son derece dar..Ön koltuklarına lafım yok.

Accent,Albea gibi C segmenti alt sınıfta yer alan bir araba.Corolla,Astra,Jetta gibi bu iki modelde C segmenti.Ama C üst sınıfta yer alıyorlar

Doğrudur Özcan abi ama benım gözümde o araclar her zaman b sınıfı kalacak :) Çünkü bence o sınıf araç alıcak insanlar araçlarından pek bişey beklememeliler yoksa sonuçları hüsran olur.Misal gene yarise af atıcam ama yaris sahipleri hakkında araçları için bir memnunıyetsızlık durmadım.Bu tabi era sahipleri içinde geçerli çünkü bu araçları alan kişiler pek bi özellik yada süpriz beklemiyolar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Taksim-Harput hattı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #56 : Nisan 16, 2011, 22:13:48 »
aga yeni uçan teneke piyasaya çıkmış puhahahahahahahaa :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Nisan 16, 2011, 22:18:49 »
bizdede getz vardı yakıt olarak çok iyi ama şase denen bişe yok uçan teneke :D
Hospital administrator :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.
  • Araç: Yaris
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Nisan 16, 2011, 22:19:00 »
aga yeni uçan teneke piyasaya çıkmış puhahahahahahahaa :alkis:
+1
2011 YARİS 1.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #59 : Nisan 18, 2011, 22:41:30 »
Nedense dunya ragbet ediyor ucan tenekeye. Bir biz biliyoruz ucan tenekenin ucan teneke oldugunu  :lol: