0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar iyi günler dilerim.2002 model 1.6 sol corolla satın aldım araç 40000 kilometrede tek sorunu emme manifoldundan ses gelmesi toyan parçayı değiştirelim diyor. 448 ytl parça fiyatı 450 ytl de işçilik istiyor. Şu anda aracı yeni aldığım için fazla ödeme gücüm yok. Bir yandan da acaba yakıt tüketimini etkiler mi diye düşünüyorum aracım bir depo ile 750 km gidiyor sizce normal mi yoksa emme manifoldu değişse daha uzun gider mi. Aranızda yeniyim deneyimlerinizden faydalanmak isterim.[/quote]bu model araçlarda emme manifoldu belli bir modele kadar ses yapabilmektedir aracı yeni almışınız analadığım kadarıyla bir müddet kullanacaksınız o kadar para verip yeni sayılacak bir araç alıyorsunuz sesi niye çekiyorsunuz en güzeli parçayı değiştirilmesi çıkmasını bulursanız üretim tarihi 2004 yılından sonra olsun yenisini alısanız ben size o parçayı 50 ytl gibi bir işçiliğe taktırılım saygılarımla.
aynı sorun bandede vardı, toyota özel servise gittim emme manifoldunu söküp çatlak var diye,benzindoldurup baktılar,daha önce bilgisayarla baktılar birşey çıkmadı,ayrıca karbüratorü falan söktüler birşey bulamadılar.topladılar sonra çalıştırtırdılar yine aynı ses,ustanın biri hava filitresinin kapağını açtı elini hava giriş deliğine kapattı motorun sesi değişti,içerden balata temizleme spreyi getirip hava filitresinin kapağının üzerinde bulunan hava okuyucuya sıkıp güzelce temizledi,kuruyunca kapağı kapadı.mootoru çalıştırdı her şey normale bindi,arabanın performası dahada arttı.arabam 2000 toyota vvti motor,saygılar
750? dizel mi benzin mi?2002 dizel var mıydı?
bilgi için çek teşekkür ederim Mevlüt bey. ben Osmaniyede ikamet etmekteyim. adanada veva gaziantepte bu manifold tamiri yapan var mı bir araştırayım bakalım.teşekkürler arkadaşlar...
bendede 2001 1,6 terra var manıfoltunu tamır ettırdım. ve sımdı cok duzgun yaklasık 6500km oldu sorun yok.cok ucuz bı rakama yaptılar.arkadaslarıma yardımcı olabılırım saygılar...