Gönderen Konu: Emme Manifoldu  (Okunma sayısı 32291 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2001 1.4 vvt-ı corolla terra
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
Ynt: Emme Manifoldu
« Yanıtla #40 : Şubat 13, 2011, 22:12:16 »
bursada bu manifolt tamiri yapan varmı acaba aynı sorun benim arcımdada var 2001 1.4 terra

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Şubat 13, 2011, 22:12:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 122500
  • Model Yılı: '12
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Şubat 14, 2011, 15:58:45 »
Evet arkadaşlar bu konunun fotoğraflarla çözülmesi iyi olur, varsa tamirat ve değiim fotoları yayımlarsanız sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #42 : Mart 21, 2011, 15:36:04 »
Arkadaşlar hafta sonu resimlerdeki vida uygulamasını yaptım ve aracımdaki ses bariz bir şekilde kayboldu. Resimlere ulaşamayan ve yapmak isteyenler için anlatıyorum.   
Öncelikle 3mm çapında ve 3,5-4 cm uzunluğunda bir vida alıyoruz vidayı bir pense yardımı ile tutup ucunu ateşte kızdırıyoruz (ben piknik tüpünü kullandım), yine aynı pense ile sıkı bir şekilde vidayı kavrayıp fotoğrafta görünen yerden emme manifoltunda delik açıyoruz, delince sıcak vidayı deliğin içinde sağa sola gezdirmeden ve hemen çıkartıyoruzki sıcak vida deliğin genişlemesine neden olmasın. isterseniz aynı vidayı soğuduktan sonra yada yeni bir vidayı deliğe tornavida yardımı ile sıkıştırıyoruz bu kadar basit. serviste emme manifoltu 800 tl işçilik hariç. bir adet vida 25 ykr işçilik hariç :))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #43 : Mart 21, 2011, 15:37:59 »
Resimler alıntıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #44 : Mart 21, 2011, 15:48:47 »
Resim Linkleri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2001 1.4 vvt-ı corolla terra
« Yanıtla #45 : Nisan 19, 2011, 18:16:24 »
levent kardeş aynı araçtan bendede var aynı sorun nu bende yaşıyorum. nilüferde oturuyorum k.s.s de kaçıncı blokta ömer usta yardımcı olursan sevinirim bende kurtulayım artık bu sesten

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 46 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Nisan 19, 2011, 23:25:03 »

Arkadaşlar hafta sonu resimlerdeki vida uygulamasını yaptım ve aracımdaki ses bariz bir şekilde kayboldu. Resimlere ulaşamayan ve yapmak isteyenler için anlatıyorum.   
Öncelikle 3mm çapında ve 3,5-4 cm uzunluğunda bir vida alıyoruz vidayı bir pense yardımı ile tutup ucunu ateşte kızdırıyoruz (ben piknik tüpünü kullandım), yine aynı pense ile sıkı bir şekilde vidayı kavrayıp fotoğrafta görünen yerden emme manifoltunda delik açıyoruz, delince sıcak vidayı deliğin içinde sağa sola gezdirmeden ve hemen çıkartıyoruzki sıcak vida deliğin genişlemesine neden olmasın. isterseniz aynı vidayı soğuduktan sonra yada yeni bir vidayı deliğe tornavida yardımı ile sıkıştırıyoruz bu kadar basit. serviste emme manifoltu 800 tl işçilik hariç. bir adet vida 25 ykr işçilik hariç :))
Ben de geçen yaz aynı yere şarjlı tornavidayla delmeden direk vidaladım.Şeytan kulağına kurşun hala ses yok.Eğer ses yeniden ortaya çıkarsa manifoldu delip altından vidalamayı düşünüyorum. :)
2006 corolla sol A/T LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2001 Corolla Sol Spc. 1.6 VVt-I
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #47 : Eylül 06, 2012, 12:04:20 »
arkadaşlar aynı ses sorunu benim arabamda da var 2001 corolla sol. manıfoldu yukarıdaki resimde belirtilen yerden delip vidalama işlemi esnasında vida ile manifold arasında boşluk kalıp buradan gaz veya benzin sızıntısı olabilirmi veya manifoldu yanlış yerden delersek böyle bir sıkıntı olabilirmi? benım arabam lpg li olduğu için gaz sızıntısı yapar diye korkuyorum. bana bu konuda yardımcı olursanız cok sevinirim. deleceğimiz yerin gazla benzinle bir alakası yoksa gözümü karartıp hemen yapabileceğime eminim.. yardımlarınızı bekliyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Eylül 06, 2012, 16:07:23 »
merabalar benimde aracım 2001 corolla terra .. aynı problemi banada soolediler aracı aldıgımda da bakımlardada.. bende serviste pahalı oldugu ıcın ıstemedım fakat yakıt tuketımı oldukca arttı.. emme manıfoldunu acılen degıstırmem gerek dıee dusunuyoorum cunku 1 depo 450 km goturuo..arac otomatık vıtes oldugundan mı manıfoldun degısmesı gerektıgındenmı bılmıoorum.. bende ankaradayım eger sizde ankaradaysanız bu konuyu gorusebılırız

ostimde tanıdık olan varmı emme manifoldu icin

abi türkçe kullanımını birazcık daha düzeltebilirmisin. :)
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #49 : Eylül 06, 2012, 16:08:27 »
manifoltu niye değiştiriyorsunuz forumda bu işi sadece 2 yada 3 tane vidayla çözen arkadaşlarımız mevcut konuyu bulursam size link atacağım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2001 Corolla Sol Spc. 1.6 VVt-I
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #50 : Eylül 06, 2012, 16:28:35 »
çok sevinirim yardımcı olursanız...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #51 : Eylül 06, 2012, 16:31:06 »