0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar hafta sonu resimlerdeki vida uygulamasını yaptım ve aracımdaki ses bariz bir şekilde kayboldu. Resimlere ulaşamayan ve yapmak isteyenler için anlatıyorum. Öncelikle 3mm çapında ve 3,5-4 cm uzunluğunda bir vida alıyoruz vidayı bir pense yardımı ile tutup ucunu ateşte kızdırıyoruz (ben piknik tüpünü kullandım), yine aynı pense ile sıkı bir şekilde vidayı kavrayıp fotoğrafta görünen yerden emme manifoltunda delik açıyoruz, delince sıcak vidayı deliğin içinde sağa sola gezdirmeden ve hemen çıkartıyoruzki sıcak vida deliğin genişlemesine neden olmasın. isterseniz aynı vidayı soğuduktan sonra yada yeni bir vidayı deliğe tornavida yardımı ile sıkıştırıyoruz bu kadar basit. serviste emme manifoltu 800 tl işçilik hariç. bir adet vida 25 ykr işçilik hariç )
merabalar benimde aracım 2001 corolla terra .. aynı problemi banada soolediler aracı aldıgımda da bakımlardada.. bende serviste pahalı oldugu ıcın ıstemedım fakat yakıt tuketımı oldukca arttı.. emme manıfoldunu acılen degıstırmem gerek dıee dusunuyoorum cunku 1 depo 450 km goturuo..arac otomatık vıtes oldugundan mı manıfoldun degısmesı gerektıgındenmı bılmıoorum.. bende ankaradayım eger sizde ankaradaysanız bu konuyu gorusebılırızostimde tanıdık olan varmı emme manifoldu icin