0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba Arkadaşlar,Geçen hafta corollamı satıp 2013 elegant extra avensis aldım şimdilik çok memnunum. Servisteki dostlarımın ısrarıyla ve yapacakları indirimle Ankara'da ALJ'de yaptıracağım bu sefer. Normalde yine burası aracılığıyla öğrendiğim Dörtnal Toyota ile de fiyat karşılaştırması yapıp sizlerin fikrine sunacağım. Böylece hemşehrilerim için Avensis bakım maliyetleri arasındaki farkı görmelerini istedim. Konuyu güncelleyeceğim onun dışında standart yağ ve filtre değişimleri ortalama ne kadar tutar tahminleri alalım Muhtemelen balata değişimi de yapılacak.
Avensis 2016 1.6 lpg li aracımın ilk 10000 bakımı geldi. Bayramdan sonra yaptırayım diyorum. Bilen varmı ne cıkar bize?
Selam arkadaşlar. Bu sabah servisteydim, periyodik 10 bin bakımı yapıldı, ancak inceledikten sonra ön arka fren disk + balatalarının, ön amortisörlerin ve direksiyon şaftının değişmesi gerektiği söylendi. Periyodik bakım + arka disk ve balatalara 485 TL ödedim, diğerlerini sonra halledeceğim dedim, çünkü ön disk + balatalara 1000 TL, direksiyon şaftına 500 TL, amortisörün çiftine ise 740 TL fiyat çıkardılar. İşçilik dahil 2500 TL tutar dediler (20% yedek parça, 30% işçilik indirimli hali).Direksiyon şaftına benim şikayetim üzerine baktılar, hem sert, hem ara sıra uğultu yapıyor. Şaft ve amortisör için acil değil dediler, ancak diskler çok acilmiş, salıncaklara zarar vermeye başlayabilir dedi usta.Bana çok fazla geldi bu fiyat, ancak şu yaşına kadar sanayi görmemiş bir aracı da bilmediğim ustalara bırakmak istemiyorum. Ne yapmalı? Orijinal parçaları uygun fiyata bulma imkanım olur mu, aradaki fiyat farkı dışarıda uğraştığıma değer mi?mutlaka fark olacaktır.tem toyota dan forumdan ufuk sönmez beyden rakamları öğrenip,parçaları tedarik ettikten sonra marmariste güvendiğiniz usta yoksa izmir de bayraklı çınarlı da oğuz toyota ile irtibata geçebilirsiniz.Araç 2004 model 2.0 Sanırım diskler de amortisör de 1.6'ya göre farklıymış.
100.000 km de klasik bakımların yanında iridium bujiler değişecektir,en uygunu bahsettiğiniz servise telefon açıp,dışardan parça getirmenin mümkün olup olmadığı(neden olmasın)ve önerecekleri hangi marka ve yedek parça listesini önerdiklerini sorun,bujinin özellikle orijinal olanını tercih edebilirsiniz,çünkü aracınızı satsanız bile avensisi yine bir toyotasever alacaktır.