Gönderen Konu: AURİS İÇİN HERKESTEN BİR DETAY  (Okunma sayısı 13589 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '13
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
Ynt: AURİS İÇİN HERKESTEN BİR DETAY
« Yanıtla #60 : Nisan 04, 2011, 15:35:51 »
emre abi katalogda 4400 yazıyordu max tork için bende biraz test ettiğimde gerçekten o aralıktan sonra almaya başladığımı hissettiğim için ole yazdım ama haklı olabilirsiniz 5000 devirde olması da doğrudur.ya honda dan baya bi önde gittim sonra rüzgarıma girip iyi hızlandı galiba ufak ufak almaya basladı ben gazdan ayağımı çektim:D. dediğiniz gibi 1. ve 2. viteslerde hantal kalıyor esp yi devre dışı bıraktığımda da patenajdan araba yürümüyor ama 3.vitesine çok güvenirim arabamın . bugüne kadar çok kişiyi şaşırt mışımdır  performansta aurisle

Ama ben bu motor karakterini seviyorum nedense. Yani şehir içinde sakin kullanmaya teşvik edip yakıt tüketimini azaltmama neden oluyor. Motoru da koruyor. Basacak yol bulduğunda da buyrun güç sizin diyor. Heryerinden 'mantık' fışkıyor bence bu aracın. 2011 Golf TSI almış arkadaşım 47.000 TL vermiş. Benim 38.000 TL lik aksesuarlı 132 HP comfort extrama binince morali bozuldu. Dijital klima, katlanır aynası bile yok Golf'ün . Leon'ların da ilk TSI lar çok donanımlıydı şimdi onlar da bozmuş. Demekki bir araç çıkınca almak gerek, lansman modelini.
born to ride

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Nisan 04, 2011, 15:35:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #61 : Nisan 14, 2011, 20:56:07 »
bol ses

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #62 : Nisan 14, 2011, 20:57:30 »
bol gürültü
ser söspansiyon tıkırtı
pişmanlık

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '13
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Nisan 15, 2011, 11:27:37 »
Çok samimi yazıyorum, bu 'ses' meselesinde ciddi misiniz?  Geçen haftasonu Mercedes C180 (2009 model) ile Mersinden geldik, Mercedesten inip kendi aracıma binince Aurise ne kadar haksızlık ediliyor diye düşündüm. Bu göğüs gıcrtısının daha fazlası mercedeste var. Ayrıca yol sesi de hiç farklı değil auristen. Benim bu sınıfta kullandığım araçların (focus,astra,megane,golf) hepsinden sessiz ve konforlu. Bu sesleri kaydetsenizde mp3 olarak yayınlasanız gerçekten merak ediyorum. Benim aracımda mı sorun , benim kulaklarımda mı?
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
« Yanıtla #64 : Nisan 15, 2011, 12:01:02 »
virajlardaki kötü yol tutuşu diğer herşey güzel

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris 1.4 D-4D comfort extra MM
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Nisan 15, 2011, 12:11:52 »
virajlardaki kötü yol tutuşu diğer herşey güzel

daha önce hangi marka araç kullandınız

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
« Yanıtla #66 : Nisan 15, 2011, 12:29:33 »
son üç sene içinde 2006 comfort verso 2008 D4D elegant auris şuanda 2011 verso elegant kullanıyorum.kayma olayına gelirsek toyotanın merkezinden uzman geldi ve virajlarda önden kayma yaptığını test sürüşüne çıktık ve o da gördü dediği ise bu araçlar böyle.önden kaymada şehir içindeki virajda 45 ile girilen hızda versoyla aynı yeri 60 ile dönüyorum hiç bir sorun yok.eskişehirde seyitgazi yolu var oradada kayma yaşadım daha önce 2004 jazzla bile daha iyi virajları dönmüştüm.zaten aurisi satma sebebim o.ama o sınıf araçlar içinde yol tutuşu hariç alınabilecek en iyi araç diyebiliriz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #67 : Mayıs 01, 2011, 13:45:12 »
Merhaba,
En çok, geceleri, 2011 D-4D M/M Aurisimle keyifli ve güvenli bir yolculuğun ardından, eşimi ve kızımı kapıda indirip, sitenin otoparkında aracımı park ettikten sonra, turbonun soğuması için arac çalışır vaziyette beklerken içtiğim keyif sigarasını ve karanlıkta 1 numara filmli camdan kokpitin o eşsiz ışıl ışıl görüntüsünü seyretmeyi seviyorum...
Aracımı Kasımda aldım, 11500 kmde. Her yönüyle o kadar memnunumki..
Aracını değiştirmeyi düşünen herkese resmen baskı yapıyorum, aynısını almaları için.. 2 kere başarılı oldum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.aylinyilmaz.net
  • Kan Grubu: AB+
  • 24 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Mayıs 05, 2011, 18:46:06 »
Sayın ufuk agacığım :P

yemin ediyorum aynı olayı yapmayı bende çok seviyorum...

Akşamları evin park alanına aracımı park edip, turbonun soğumasını beklerken bir keyif sigarası yakıyor ve M2 cam filmli camlarımdan aracın içini aydınlatan tavan lambasının soft ışığıda gözlerimi gezdirip şöyle diyorum ;
'Oğlum manyak araba yaww :P almakla çok iyi etmişssin aslanım benim' diyerekten içeriden bir şeytani gülümseme atıyorum.. Kısakananlar çatlasın.

Saygılar
Aylin YILMAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #69 : Mayıs 07, 2011, 03:40:09 »
AURİS TEK GEÇERİM BU ALEMDE ŞUAN TÜRKİYEDE SATIŞI OLMAYA 2.2 D-CAT MODELİ VAR OF DİYORUM ONU BU YOLLARDA KİM TUTABİLİR KİMSE O YÜZDEN TÜRKİYEYE VERMİYORLAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2011 Auris 1.6 elegant siyah
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #70 : Mayıs 07, 2011, 03:53:31 »
Toyotayı severim guzel arabadır. Sonucta bu arabadan onceki 2 arabamda toyotaydı. Toyotamı sattım diye gider yapmam asla. Bunun araba kullanmayı bilmeklede alakasaı yok: İki arabanın uretiliş amacı farklı zaten. Auris aile arabası. ibiza sc yani sport coupe spor araba. benim araba mkasımum torku  175 / 1550-4100 sabit hep maksimum tork sizin arabaların ise 160/4400 Nm/dd. kalkıslarda önemli olan beygir degildir torkdur. Sİz zaten o torku yakalayana kadar ben arabamda hep maksimum tork geziorum ve torkumda sizden yuksek. Bu sondan kacmak imkansızdır. Tsi motor valvematic motordan performans acısından gucludur. Tsi motorun bir sürü ödülü varken ben valvematic motorun pek göremedim. İstediğin kadar iyi vites at istediğin kadar iyi kullan ortada teknik veriler var. 0-100 daha iyi TSI'ın. Yarıstıgım valvematicler oldu. hiç biri 4uncu vitesim bitene kadar yaklasmayı bırak acılan mesafeyi durduramadı. Sunu unutmayalım ki herkesin aldıgı araba kendisine guzeldir ortada gercekler var bunlarıda göz ardı etmemek lazım. Şunuda unutmayın tork yarıs kazandırı beygir araba sattırır :)

Beni sakın yanlıs anlamayın ben toyotayı gercekten seven bi insanım 2008 model yarisim vardi 1.3 benzinli onu satıp 1.4 dizel makyajlı kasa yaris aldım. Ama su an gunumuzde performasn isteyenler yani benim gibi insanlar tsi almali. Yada bu gercegi gören Toyotayı gorup 2012 de turkiyeye girecek olan turbolu arabalarını almalı. Toyotaya sempatim sonsuz :) ama fanatiklik yapıp gercekleri sapıtmayın.

Ali RIza bey merhaba

Niyetim kesinlikle tartışmaya girip ortalığı karıştırmak değil ama ben bazı noktalara takıldım. sizdeki ibiza performans arabası auris ise aile arabası demişsiniz. 1.2 105 hp lik bir arabadan performans arabası olması düşündürüyor biraz. eğer sizdeki performans arabasıysa valvematik aurisler de performanslı bir aile arabasıdır. sizinde söylediğiniz gibi hem konfor hemde performans bir aradadır. ibiza ile auris arasında teknik verilerde hemen hemen hiçbir fark yoktur sadece 0-100 de 0,2 saniyelik bir fark vardır ve son hızdada auris 5km iyidir. 105hp lik bir arabanın 132hp lik bir arabayla hemen hemen aynı performansa sahip olmasının en önemli nedeni aradaki ağırlık farkıdır ve yabana atılacak bir fark değildir. (yaklaşık 300kg var) ne yazıkki performans sadece düz yolda hızlı kalkış ve serilik değil yüksek hızlarda verdiği tepki ve iyi viraj kabiliyetidirde. yüksek hızlarda yanımdan büyük bir araç geçince beşik gibi savrulacaksam o performansa ne kadar güvenilebilir? TSI gerçekten güzel bir motordur ve söylediğiniz gibi birçok ödülüde vardır. Atmosferik motorlar gerçekten eskidi ama benim anlamadığım tsi motorlar göklere çıkarılırken hemen hemen aynı performansı veren valvematik motoru nedense kimse beğenmiyor. Atmoferik motorların çoğundan çok daha iyi tork hp ve performans veriyor.  En enemli noktası ise çok daha uzun ömürlü, bakım masrafları düşük ve sorunsuz motor. Sebebi birazda teknolojisinin eski olması sanırım. Ama gerçekten yabana atılacak bir motor değil. Bir başka konu ise teknik verileri birbirine yakın araçlarda kullanım tarzı, vitesi hızlı atma, doğru devir bandında kullanma ve motorun iyi açılıp açılmaması çok şeyi değiştirir (tecrübeyle sabittir) Son olarakta tork yarış kazandırı demişsiniz ama araçlarda torkun etkisiyle ilgili internette birçok bilgi bulunmaktadır ve bazı güvenilir kaynaklara göre torkun performanstaki etkisinin beygir gücü olmadan hibçbir işe yaramadığı yönündedir. zaten tork yarış kazandıracak olsa millet yarışlara traktörlerle girerdi :) öyle değilmi ?

Saygılar
Ömer

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #71 : Mayıs 07, 2011, 22:34:07 »

Ali RIza bey merhaba

Niyetim kesinlikle tartışmaya girip ortalığı karıştırmak değil ama ben bazı noktalara takıldım. sizdeki ibiza performans arabası auris ise aile arabası demişsiniz. 1.2 105 hp lik bir arabadan performans arabası olması düşündürüyor biraz. eğer sizdeki performans arabasıysa valvematik aurisler de performanslı bir aile arabasıdır. sizinde söylediğiniz gibi hem konfor hemde performans bir aradadır. ibiza ile auris arasında teknik verilerde hemen hemen hiçbir fark yoktur sadece 0-100 de 0,2 saniyelik bir fark vardır ve son hızdada auris 5km iyidir. 105hp lik bir arabanın 132hp lik bir arabayla hemen hemen aynı performansa sahip olmasının en önemli nedeni aradaki ağırlık farkıdır ve yabana atılacak bir fark değildir. (yaklaşık 300kg var) ne yazıkki performans sadece düz yolda hızlı kalkış ve serilik değil yüksek hızlarda verdiği tepki ve iyi viraj kabiliyetidirde. yüksek hızlarda yanımdan büyük bir araç geçince beşik gibi savrulacaksam o performansa ne kadar güvenilebilir? TSI gerçekten güzel bir motordur ve söylediğiniz gibi birçok ödülüde vardır. Atmosferik motorlar gerçekten eskidi ama benim anlamadığım tsi motorlar göklere çıkarılırken hemen hemen aynı performansı veren valvematik motoru nedense kimse beğenmiyor. Atmoferik motorların çoğundan çok daha iyi tork hp ve performans veriyor.  En enemli noktası ise çok daha uzun ömürlü, bakım masrafları düşük ve sorunsuz motor. Sebebi birazda teknolojisinin eski olması sanırım. Ama gerçekten yabana atılacak bir motor değil. Bir başka konu ise teknik verileri birbirine yakın araçlarda kullanım tarzı, vitesi hızlı atma, doğru devir bandında kullanma ve motorun iyi açılıp açılmaması çok şeyi değiştirir (tecrübeyle sabittir) Son olarakta tork yarış kazandırı demişsiniz ama araçlarda torkun etkisiyle ilgili internette birçok bilgi bulunmaktadır ve bazı güvenilir kaynaklara göre torkun performanstaki etkisinin beygir gücü olmadan hibçbir işe yaramadığı yönündedir. zaten tork yarış kazandıracak olsa millet yarışlara traktörlerle girerdi :) öyle değilmi ?

Saygılar
Ömer

+1

Bu arada benim aracım 1.33 comfort 101 ps... Bir forumdaş performansı çok kötü demiş. 1.6 lar gibi veya tsi lar gibi tabiki değil ama biraz abartmış sollamaya çıkmayın diye... vites devrini biraz yüksek tutunca baya yeterli bence...
Today Tomorrow Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Mayıs 10, 2011, 22:31:22 »
Direksiyon çok kaliteli ve kullanışı çok rahat. Özellikle kendi aurisimden sonra babamın corollasını kullanınca farkı anlayabiliyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hergün biraz TURBO iyi gelir-di...Artık vtec...:)
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #73 : Mayıs 11, 2011, 00:03:21 »
yani bilmiyorum sadece iyi şeylerimi söylüyoruz ama yol tutuşu biraz kötü değil mi? özellikle virajlarda sanki kıçı toplayamıyor :)bırakıp bırakıp geri alıyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Mayıs 11, 2011, 08:24:32 »
yani bilmiyorum sadece iyi şeylerimi söylüyoruz ama yol tutuşu biraz kötü değil mi? özellikle virajlarda sanki kıçı toplayamıyor :)bırakıp bırakıp geri alıyor...

Daha önce astra klasik kullanıyordum, yol tutuşu aurisin süper. Sizin lastiklerden olabilir mi bilmiyorum. Benim viraja girdiğim hızla bir çok araç giremiyor.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #75 : Mayıs 11, 2011, 11:22:03 »
Daha önce astra klasik kullanıyordum, yol tutuşu aurisin süper. Sizin lastiklerden olabilir mi bilmiyorum. Benim viraja girdiğim hızla bir çok araç giremiyor.

yani lastiklerim sıfır ayarında ve spor yaylar dahi var ama bence zaman zaman özellikle sert virajlarda  bırakıyor...bi kaç forumdada okudum şimdi aynı sıkıntıyı dile getiren baya çok kişi olmuş hatta focus ile auris testi yapmış bi otomobil dergisinin yazısında yazıyor ilginç bir şekilde arkasını savurma var diye...ama hani benden başka yaşayanın olmaması ilginç :)
bu arada tekrar bulursam ekleyeceğim o yazıyı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #76 : Mayıs 11, 2011, 11:25:28 »
Focusun daha iyi olduğunu bende duymuştum, sizde nasıl bilmiyorum ama benim tek sıkıntım çok rüzgarlı havalarda araba sağa sola çekmeye başlıyor.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #77 : Mayıs 11, 2011, 11:37:44 »
Focusun daha iyi olduğunu bende duymuştum, sizde nasıl bilmiyorum ama benim tek sıkıntım çok rüzgarlı havalarda araba sağa sola çekmeye başlıyor.
evet bide o var rüzgar varsa havada araç ilginç bir şekilde ciddi anlamda etkileniyor...yani rüzgar sörfü yapar gibi oluyor :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #78 : Mayıs 12, 2011, 19:38:26 »
Evet normalde söyleseler inanmam, yani araç 1400 kilo yol tutuşu da harika ama rüzgarlı havada nedense sağa sola hafif çekme yapıyor...

Bir de yol tutuşu çok iyi virajlarda da iyi bence ama orta ve düşük hızlarda keskin dönüşlerde sanki burundan kayma yapıyor, ben de bundan tedirgin oluyorum...
Today Tomorrow Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • AuriS
« Yanıtla #79 : Mayıs 14, 2011, 11:32:40 »
aracın ön kapısından arka stoplara bakınca porche stoplarını andırıyor bana abartı olcak belki ama bir kaç arkadaşım daha bunu bana söyleyince paylaşmak istedim:)
kendi aracım için söylemiyorum ama AURIS'e buyuk haksızlık yapılıyor gürültü ve yol tutuşu konusunda auristen önce BMW 3.20i vardı onun grültüsüyle eşdeğer iç gürültüsü var hemen hemen.yol tutuşundan ben çok memnunum,trafikte bir çok sürücünün frenle girdiği virajlara gaz kesmeden girebiliyorum çok rahat hiç bir problemde yaşamadım bu zamana kadar yol tutuşuyla ilgili.