Gönderen Konu: Yeni Jetta 1.6 tdi Comfort  (Okunma sayısı 10856 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '15
  • 36 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
Yeni Jetta 1.6 tdi Comfort
« : Mart 29, 2011, 19:01:11 »
bugün yeni jettayı incelemek için vw mersin bayiine gittim..arabaya hayran kaldım..ayrıntılı değerlendirmemi www.otofaresi.net sitemde yaptım..bir bakarsanız sevinirim..temmuzda inşallah alıyorum jettamı..darısı isteyenlerin başına..
Allah herkese önce sağlık versin..

Toyota Club Türkiye

Yeni Jetta 1.6 tdi Comfort
« : Mart 29, 2011, 19:01:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Jetta 1.6 tdi Comfort
« Yanıtla #1 : Mart 29, 2011, 23:09:18 »
avensis ne oldu bahadır bey.54 bin liraya avensis alıp lpg taktırayımmı  diye düşüneceğinize 55bin liraya 1,6 tdi jetta alırım  keyfime bakarım olayı gibi görünüyor.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2011 Auris 1.6 Comfort Extra
  • Araç: Auris
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Mart 30, 2011, 00:14:03 »
video çok hoşuma gitti sitede fakat ben bu aracın bukadar basit olduğunu düşünmüyorum :)  bahadır bey hayırlısı olsun şimdiden

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 30, 2011, 00:17:58 »
bu bahsettiğiniz fiyattaki jetta da perde hava yastığı var değil mi?
2011 YARİS 1.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mart 30, 2011, 00:22:13 »
adamın anlattıkları aynen corolla.Ben 3 defa şöför  kapısı kasa fitili değiştim.1997 model vectralara bakın trc sinden tut herşey var.Ön kaput hidrolik arka bagaj kapagı hidrolik.2011 corollaya bakın birde dizel corolla 51--52 civarı.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2011 Auris 1.6 Comfort Extra
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mart 30, 2011, 00:27:13 »
arka koltuklar okadar kötümü corallanın fitiller falan şaşırdım çok :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mart 30, 2011, 00:37:50 »
arka koltuklar okadar kötümü corallanın fitiller falan şaşırdım çok :(
aynen öyle corollanın fitilleri kendi corollanız varsa bakın.
bu bahsettiğiniz fiyattaki jetta da perde hava yastığı var değil mi?
yusuf bey dizel corolla elegant 53,800 tl 1,4  90 hp 205 tork(en üst donanım)
105 hp 250 tork olan jetta comfortline donanımı(orta donanım paketi ) 54.100 tl internet sayfalarındaki satış fiyatları.Araçalrı burdan incelediğim kadarıyla jettanın bırakın perde hava yastıgını corollanın en üst donanımından artı olarak ,parkmesafe sensörü(toyotada var demeyin adamalr kapı bantını sensörü biel sonradan para ile takıyorlar),elektronik diferansiyel kilidi(EDl),elektronik motor çekiş kontrolü(msR).hill hold yokuş asistanı gibi extra elektronik devrelerin yanında bagajda 12 v soket kilitli sogutmalı torpido gibi extraları var.Daha bizim corolla lar uzaktan kumanda ile camları kapatamıyor belli bir süre sonra veya en basitinden araç hareket ettikten sonra kapılarını kiltlemiyor yan aynaları ayarlamak için konmuş dügmelerin ışıgıda yok corollada.Corollanın bir fazlası jettada yok aynalarını kapatabiliyor.6 senedir corolla kullanıyorum jettada oldukça ilgimi çeken bir araç açıkcası.avensis mi jettamı deseniz kesin cavp veremem.
Edit:corollanın hakkını yemeyelim aklıma bir fazlası daha geldi diz hava yastıgı jettada yok herhalde comfortline donanımında
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 30, 2011, 00:41:33 »
perde hava yastığı var mı yok mu?ben göremedim donanımlarda
2011 YARİS 1.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mart 30, 2011, 00:46:24 »
toyata perde diyor yusuf bey onlarda tavan hava yastıgı diyor bakın donanımlarına isterseniz.
sürücü yolcu ön hava yastıkları(yolcu hava yastıgı deaktivasyon)
-sürücüve yolcu yan hava yastıkları
-tavan hava yastıkları.
Corolanın tek fazlası diz hava yastıgı ve kendiliginden katlanan aynalar ve birtane daha buldumu dikiz aynasında geri görüş kamerası var.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 30, 2011, 00:48:17 »
  Yorumları burada da görmek güzel olabilir bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 30, 2011, 00:51:28 »
opelde daha fazla donanım olabilir veya çin malı bir araçta.donanımına lafım yok.fiyatı da gayet iyi.ancak neden jetta alanlar hemen satıyor çözemedim bu işi.gerçekten benzinli motoru hariç corolladan iyi.daha kaliteli.. ama uzun vadede o bir sürü donanım zırt pırt arıza yapıp yolda bırakacaksa .saç baş yolduraksa 3 yıl sonra almam ona göre. 3 yıl sonra tekrar sedan araç almayı planlıyorum da :9
2011 YARİS 1.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 30, 2011, 00:58:18 »
Videoyu ben de izledim. Kenarda kosede kalmis bir VW bayiisinde calisan bir sarlatanin/saticinin akil celme cabasi. Nasil ederim de cok satan Corolla'nin yerine milleti Jetta almaya ikna ederim cabasi. O kadar.

Fitil, koltuk, bagaj farklarini gosteriyor. Corolla'daki o fitil buyuk ihtimalle ayrilmis vaziyetteydi ozellikle video icin.O kiralik Corolla'nin arka koltuk da kimbilir kacyuz kisiyi tasimistir, kisi basi 150kg.dan :D
Dediklerinin hepsi durust ve dogru olsa bile sanzuman ve motordan hic bahsetmiyor.Araba gitmedikten sonra ici saray olsun. 1000 dolara 2000 model Cadillac alinabiliyor. Motor ve sanzumandan (rektifiye) anlayana.

Suse konfora oncelik veren musteri kitlesi var, dayanikliliga/guvenilirlige oncelik veren musteri kitlesi var.Her iki talebe cevap verebilecek arabalar da var.

Dikkat ettiyseniz videoyu cekenler gulusuyor. Sarlatan demem bosa degil.

Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mart 30, 2011, 01:00:17 »
opelde daha fazla donanım olabilir veya çin malı bir araçta.donanımına lafım yok.fiyatı da gayet iyi.ancak neden jetta alanlar hemen satıyor çözemedim bu işi.gerçekten benzinli motoru hariç corolladan iyi.daha kaliteli.. ama uzun vadede o bir sürü donanım zırt pırt arıza yapıp yolda bırakacaksa .saç baş yolduraksa 3 yıl sonra almam ona göre. 3 yıl sonra tekrar sedan araç almayı planlıyorum da :9
yanlış anlamayın yusuf bey lütfen dediginiz biraz düz mantık,alan neden satıyor.Sİz jetta ilanlarına baktıgınız kadar corolla avensis veya passat veya honda ilanlarınada baktınızmı.çok sayıda 2010 ve 2011 araç olduklarını görebileceksiniz.Ayrıca yeni focusta cıkacak muhtemelende corolla da kasa değişecek.Rakipleri değişti yenı corolla nasıl geelecek bakalım..
Ahmet abi corollanın tek iyi yönü motor saglam diyebilirsin ki bence tdi d4d daha dandik motor değil.Sence biraz corollayı büyütmüyormuyuz artık ben öyle düşünüyorum.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 30, 2011, 01:12:42 »
Tuncay, Corolla'yi buyutmem de kucultmem de. :) Birkac yerde Kia'yi,Hyundai'i,Honda'yi savundum. Hicbirinde hissem de yok.Ama yazdiklarim video uzerine kurulu. Iki kafadar satislarini arttirmak icin, bos bir gunlerinde eglenmisler kendi kafalarina gore. :D VW motor/sanzuman kotu olmayabilir, ama hic mekanik ustunlukten bahsetmiyorlar. Konu hic mekanige gelmiyor.Aksesuarlarda VW iyidir diyorlar. Olsun, varsin :D Corolla aksesuarda Jetta'dan geri kalmamali.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
« Yanıtla #14 : Mart 30, 2011, 01:43:46 »
Videoda resmen saçmalamışlar. Sizin Toyota' larınızda arka koltuk böyle sallanıyormu acaba. Ben böyle birşey hiç görmedim.
Ayrıca yeni Jetta' larda kaputta amortisör yok. Sanırım bagaj kapağındada yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Mart 30, 2011, 06:09:41 »
  Yorumları burada da görmek güzel olabilir bence.

zaten yorumları buraya yazıyorum ama kendi sitemi de biraz canlandırmak istedim :) henüz 9 üyem var..daha çoook artması lazım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Mart 30, 2011, 06:13:18 »
avensis ne oldu bahadır bey.54 bin liraya avensis alıp lpg taktırayımmı  diye düşüneceğinize 55bin liraya 1,6 tdi jetta alırım  keyfime bakarım olayı gibi görünüyor.

aynen öyle..sırf benzinli diye vazgeçtim avensisten..ama jetta gerçekten çok güzel bir arabaymış.yakından görüp inceleyince anladım.dış görünüşünü zaten beğenmiştim ilk çıktığında.corollanın full dizelinden tabii ki aksesuar eksikleri var ama olsun..vw dizel motor olması en önemli artısı..daha almama 3 ay var ama şimdiden çok heyecanlıyım..Allah herkese istediği arabanın daha da iyisini versin inşallah :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mart 30, 2011, 07:04:47 »
:) anlıyorum, zaman içinde, belli birikim ile artacaktır.
Öyle ya da böyle araçlar insanlar içindir ve donanım da önemlidir bence. İki araç da karşılaştırılıyorsa birbirine yakın özellikler gösterdiği için karşılaştırılıyordur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mart 30, 2011, 08:25:37 »
o videoya bakılırsa jetta çok sağlam corolla kağıt

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #19 : Mart 30, 2011, 09:58:06 »
Burada da Passat 2.0 TDI vs 2.0 D-4D Avensis alanı ,belki ilginizi çekebilir.
Vw passat vs Toyota avensis...Diesel battle 2.0 TDI vs 2.0 D-4D
Ama şöyle birşey de var.Biliyorsunuz ki ''araba devlerine '' almanya el sahipliği ediyor.Orada bir Audi ,Mercedes,Bmw var iken ,woswogen elbette bu sıkı pazarda pastasını kaptırmayarak ,ar-ge çalışmalarında bir audi kadar sağlam ,konforlu ve güvenilir araba üretecektir.Tamamen bu işin ehli hangi noktaya doğru eğiliyor ve de şartlar o konumda ağırlaşarak ilerliyorsa en çok gelişme bu noktada sağlanacaktır ;tıpkı japon üstadlarmızın depremler karşısında en üst düzeyde tedbirli oldukları ve güvenlik sahasının dışarısı değil ,binaları öngördükleri gibi..Almanlar da bu konuda sıkı firmaların olması dolayısıyle otomotiv sektöründe bir woswos olsun ,audi ,bmw,mercedes'den geri değil..

Toyota'ya baktığımızda onlarda kendi nazarında oldukça başarılı araçlar üretiyorlar .Konu bu şekilde bir karşılaştırmaya gelince ,deneyim ve şartlar bakımından biri diğerinden bir adım daha ileri olabiliyor.Ama bu onların gelişmeyeceği anlamına gelmiyor tabi.

Zaten şartlarda sunulan araçların fiyatları da kafa kafaya değil..ww daha ağır kalıyor ,o corolla yerinde avensis olsaydı bakalım ayrıca passat D sınıf değilmiydi yoksa karıştırıyormuyum hmm ,