Gönderen Konu: Yeni Jetta 1.6 tdi Comfort  (Okunma sayısı 10857 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 34 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Jetta 1.6 tdi Comfort
« Yanıtla #20 : Mart 30, 2011, 10:40:15 »
55 bine jetta orta donamlı bir araç almak bana mantıklı gelmiyor. o parayı hak etmiyor diye düşünüyorum. kasa değiştirdiler diye aşırı zam yaptılar...Tabi tercih meselesi...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 30, 2011, 10:40:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
corolla bu kadar kötümü ?
« Yanıtla #21 : Mart 30, 2011, 14:13:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: corolla bu kadar kötümü ?
« Yanıtla #22 : Mart 30, 2011, 14:15:13 »
arkadaşlar bu videodaki kadar kötümü corolla çin arabalarından hiç bir farkı yok gibi gözüküyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Müngke Tengriyin Küçüdür.
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mart 30, 2011, 14:20:14 »
mustafa bu düzmece video daha öncede paylaşılmıştı.
Şimdi sana soruyorum bu kadar kötü olan bir araç nasıl olurda dünyanın en çok satan arabası olur?

İkincisi Çin malı kötü değildir.Çinde fason oalrak batılılar tarafından üretilen mallar kötüdür.Kötü her yerde kötüdür.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '99
  • 85 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mart 30, 2011, 14:22:21 »
Adam çok güzel anlatmış haksızda değil..Gerçi orası gördüğüm kadarıyla Vwyle dolu bi galeri gibi fakat bagaj kapağı olsun kapı sesleri olsun lastiklerin rahatlıkla çıkması olsun aynen böyle...Arka koltuk açma olayına tam detaylı bakmadım kendı aracımda ama bellı kı oda sakat..sac konusuda bi hayli öyle kalıbı çok aseletli gibi fakat şişirmeden farkı yok gerçekten tok araba kendini videoda belli etti zaten..
Ayrıca video düzmece falan değil abi en çok satan araç diyosun fakat ikinci eldede en çok piyasaya düşen kasalardan birisi bu takip ediyorum sürekli zibil gibi E15 corolla dolu ortalıkta..
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mart 30, 2011, 14:25:03 »
Adam çok güzel anlatmış haksızda değil..Gerçi orası gördüğüm kadarıyla Vwyle dolu bi galeri gibi fakat bagaj kapağı olsun kapı sesleri olsun lastiklerin rahatlıkla çıkması olsun aynen böyle...Arka koltuk açma olayına tam detaylı bakmadım kendı aracımda ama bellı kı oda sakat..sac konusuda bi hayli öyle kalıbı çok aseletli gibi fakat şişirmeden farkı yok gerçekten tok araba kendini videoda belli etti zaten..
Alper derhal sat arabanı kurtul kardeşim.Al kendine şöle kafana göre bir araba olsun bitsin.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #27 : Mart 30, 2011, 14:25:26 »
Bu video saçmalık -_-

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mart 30, 2011, 16:06:54 »
bu videoyu toyota müşteri hizmetlerine iletelim ne diyecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Mart 30, 2011, 16:14:48 »
az önce müşteri hizmetlerine maili attım. bakalım ne diyecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
  • Araç: Auris
« Yanıtla #30 : Mart 30, 2011, 18:35:14 »
Burada da Passat 2.0 TDI vs 2.0 D-4D Avensis alanı ,belki ilginizi çekebilir.

Ama şöyle birşey de var.Biliyorsunuz ki ''araba devlerine '' almanya el sahipliği ediyor.Orada bir Audi ,Mercedes,Bmw var iken ,woswogen elbette bu sıkı pazarda pastasını kaptırmayarak ,ar-ge çalışmalarında bir audi kadar sağlam ,konforlu ve güvenilir araba üretecektir.Tamamen bu işin ehli hangi noktaya doğru eğiliyor ve de şartlar o konumda ağırlaşarak ilerliyorsa en çok gelişme bu noktada sağlanacaktır ;tıpkı japon üstadlarmızın depremler karşısında en üst düzeyde tedbirli oldukları ve güvenlik sahasının dışarısı değil ,binaları öngördükleri gibi..Almanlar da bu konuda sıkı firmaların olması dolayısıyle otomotiv sektöründe bir woswos olsun ,audi ,bmw,mercedes'den geri değil..

Toyota'ya baktığımızda onlarda kendi nazarında oldukça başarılı araçlar üretiyorlar .Konu bu şekilde bir karşılaştırmaya gelince ,deneyim ve şartlar bakımından biri diğerinden bir adım daha ileri olabiliyor.Ama bu onların gelişmeyeceği anlamına gelmiyor tabi.

Zaten şartlarda sunulan araçların fiyatları da kafa kafaya değil..ww daha ağır kalıyor ,o corolla yerinde avensis olsaydı bakalım ayrıca passat D sınıf değilmiydi yoksa karıştırıyormuyum hmm ,

Böyle düşünürseniz yanılırsınız.  VW kendi ülkesinde orta sınıf otomobilidir. Bir Mercedes, BMW asla olamaz. Audi ise son zamanlarda atak göstermeye başladı.  VW güzel arabadır. Ama sadece bizim ülkemizde bu kadar çok abartılıyor. Buyrun size Amerika' daki 2010 yılının en çok satan araçları listesi. Bu Amerika' lı adamlar bu kadar salakmı acaba

1- Ford F Serisi Pickup
2- Chevrolet Silverado Pickup
3- Toyota Camry
4- Honda Accord
5- Toyota Corolla
6- Honda Civic
7- Nissan Altima
8- Ford Fusion
9- Honda CRV
10- Dodge RAM Pickup

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #31 : Mart 30, 2011, 19:34:30 »
Konunun amerika ile ne ilgisi var ki..

Oradaki pazarda kendi fiziksel özellikleri ve yapıları itibariyle ona göre şekillenmiş.Tercihlerine göre de geniş hacimli motorlu araçlar:''yayla'' tabiriyle arabalardır.Bunun buradaki bağlantısını net kuramadım ,anlayabilen varsa açıklayabilir.

Araçlara derinden merakım olmadı.Hangisi A'ya ;B'ye girer kestiremiyorum.Bmw ,Mercedes,Audi gibi arabaların ürün gammı daha geniştir diye düşünüyorum.Orta sınıfa hitap eden araçları da vardır ,elit kesime hitap eden araçları da var.Konuyu biraz daha daraltmış olursak ; yine aynı çizgiye dönmüş olacağız.Orta Sınıf segmentinde Bmw ,Mercedes'in araçlarına nazaran ,ww alt yapısındaki araçların ar-ge geliştirmelerinde bir bmw ,mercedes'denn aşağı kalır yanı olmayacaktır.Ama şurada şöyle bir hatada gelişiyor olabilir.

Bir Alman üreticisi veya Japon üstad ; araçlarını sadece kendi hududlarındaki şartlara göre ve yerel firmaya göre mi belirliyor ,ki öyle olmuyordur.Bu durumda ne gibi yorum yapılabilir ki.Bu düşünce baz alındığında ,herkesin gözlemlemiş olduğu somut videolar birebir gerçek olduğunu nesnel olarak kabul ediyoruz o vakit.Corolla ,Passat kadar etkileyici olamamış diyelim.Dünya klasmanında şartlar eşit yani ,orayı burayı karıştırmıyorum  :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Mart 30, 2011, 19:55:29 »
Otomotiv üreticileri gönderecekleri ülkelere göre araç üretiyorlar sanırım Toyotanın bildiğim kadarıyle bir sürü modeli Türkiye'ye gelmiyor Amerika'da model bakımından en zengin ülke bu konuda diğer bütün markalarda dahil 30 yıldır Amerika'da olan çok samimi bir aile dostumuzun söylediği aynen şöyle Toyota orda da çok revaçta ordada Corolla kullanıyormuş burdada oğlu şu anda hala orada ve aracı Nissan Altima sanırım çoğu kişi bu aracın resimlerini de görmemiştir hala benimde haberim yoktu tatile geldiğin de gösterdi yani işin özü Japon araçların Amerika'da çok tutulduğu bir gerçek Başta Nissan Toyota Honda

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #33 : Mart 30, 2011, 21:15:32 »
bugün yeni jettayı incelemek için vw mersin bayiine gittim..arabaya hayran kaldım..ayrıntılı değerlendirmemi www.otofaresi.net sitemde yaptım..bir bakarsanız sevinirim..temmuzda inşallah alıyorum jettamı..darısı isteyenlerin başına..

Temmuz kontenjanın'da araç bulabildiniz demek,ben istanbuldaki bayilerde highline modelini bulamamıştım çok aramama ramen,emin olun en doğru kararı vermişsiniz,aldığınız hafta aracın prim yapacağını düşünüyorum,highline tavsiye ederim,benimde önerim bu yöndeydi.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Mart 30, 2011, 22:35:22 »
Ben bunu anlamıyorum madem toyota kötü niye biniyorsunuz ? opel iyiyse opele binin wv iyiyse ona binin.. donanım istiyorsanız camrye binin..
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Mart 30, 2011, 22:57:47 »
Ben bunu anlamıyorum madem toyota kötü niye biniyorsunuz ? opel iyiyse opele binin wv iyiyse ona binin.. donanım istiyorsanız camrye binin..
bekir biraz daha bojektif olabiliriz demi arkadaşım.Toyota kötü demedim kötü olan bir aracada 6 sene binmem,hala da severek kullanıyorum aracımı.Şimdi toyota mekanik veya elektrik arıza en az çıkaran firma diyebiliriz demi,ama neden biraz daha fazla konforlu araç  istemek hemen düşmanlık olarak mı yorumlanıyor.Sat camry al demi kaç kişi camry alır bu ülkede motora vergimi verecen okadar paramı adam gidip o fiyatlara bmw mercedes,audi tercih ediyor.Bİraz daha tarafsız olalım yol sesi rüzgar sesi konfor olarak almanlar japonlardan daha iyi bunu sen kabul etmeyebilirsin önemli de değil.Sonuçta burda bugün toyota alırsın yarın opel ,önemli olan araçlarımızı seviyoruz ancak biraz da tarafsız olarak söyleyelim.Yani forda bak hondaya bak vw veya diğer markaların çoğunda opsiyonel sunroof alabiliyorsun ama toyotada o yok.Ufak detaylar çok düşünmüyor toyotada.Kötü dediğimiz fransızlara bak adam soğutmalı torpidoda dahil ufak ayrıntılara önem veriyorlar.Şimdi sat pejo vw al derseniz o da sizin algılama kabiliyetinize
55 bine jetta orta donamlı bir araç almak bana mantıklı gelmiyor. o parayı hak etmiyor diye düşünüyorum. kasa değiştirdiler diye aşırı zam yaptılar...Tabi tercih meselesi...
orta donanım dediğiniz paket corolla elegant ile donanımları aynı ilk sayfada yazmış oldugum corolladan birkaç özelligi de fazla.Corollanın tek fazlası geri görüş kamerası ve kapanan dikiz aynalar.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '15
  • 36 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Mart 30, 2011, 23:08:49 »
Temmuz kontenjanın'da araç bulabildiniz demek,ben istanbuldaki bayilerde highline modelini bulamamıştım çok aramama ramen,emin olun en doğru kararı vermişsiniz,aldığınız hafta aracın prim yapacağını düşünüyorum,highline tavsiye ederim,benimde önerim bu yöndeydi.....

yok temmuzda teslim almıyorum,temmuzda bayiden satın alabileceğim ama ne zaman teslim ederler bilmem tabi..ekonomik durumlar öyle gerektiriyor.highline'a gerek yok diye düşünüyorum..zaten en çok comfort satıyormuş mersinde
Allah herkese önce sağlık versin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Müngke Tengriyin Küçüdür.
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Mart 30, 2011, 23:12:30 »
Ufak detaylar çok düşünmüyor toyotada.Kötü dediğimiz fransızlara bak adam soğutmalı torpidoda dahil ufak ayrıntılara önem veriyorlar.

Belkide Japonların hayata bakış açısı,hayat felsefeleri(zen) ile ilgilidir bu.Bilmiyorum açıkçası.''İşini görüyor mu?Yeter...Fazlası lüzumsuz.'' gibi mi düşünüyorlar ne?

Adamların geleneksel evleri(ryokan) bile lüzumsuz hiç bir eşya barındırmayan,sade,basit,minimalist dizayn edilmiş evler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Mart 30, 2011, 23:19:53 »
Onda biraz da nufus yogunlugunun/toprak sikintisinin etkisi var. Ev fiyatlari ates pahasi orada.Ondan 20-30metrekarelik evlerde yasaniyor.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
  • Araç: Auris
« Yanıtla #39 : Mart 30, 2011, 23:35:49 »
Konunun amerika ile ne ilgisi var ki..

Corolla ,Passat kadar etkileyici olamamış diyelim.Dünya klasmanında şartlar eşit yani ,orayı burayı karıştırmıyorum  :P

Passat Corolla ile aynı sınıfta değil bile. Passat Avensis yada Camry ile kıyaslanır. Ve Camry Passat' a bir gömlek giydirir ondan eminim.
Lexus' u saymıyorum bile.  http://www.lexus.com/

Gelelim Corolla ile Jetta konusuna. Şu andaki Corolla ile eski kasa Jetta arasında bana göre Corolla kesinlikle daha kaliteli bir araçtır.  Ne oluyor yani kapı fitili elle çıkarılıp takılınca araba kötü bir arabamı oluyor? O zaman birçok aracı kaldırıp çöpe atalım.  Koltuk meselesine gelince gerçekten çok komik. Üşenmediğim bir zaman benim Auris' in arka koltuklarını alıp bir sallayacağım bakalım. Böyle jöle gibi sallanacakmı.  Güvenlik konusunda ise hiçbirşey dememe gerek yok. Zaten EuroNcap testlerinden tam puan alması bana yeterde artar bile. Yol sesi diyorsunuz Jetta yol sesi almıyormu? Tıkırtı yapmıyormu sanıyorsunuz.
Ayrıca Yeni Jetta ile karşılaştırmayı Yeni Corolla geldiği zaman yaparsınız.   VW' nin motor seçenekleri konusunda bir başarısı var. 1.6 TDI motor getiriyorlar. Bu tamda bizim ülkemize uygun bir motor seçeneği. Toyota' yı bu açıdan zayıf buluyorum.  Benzinli motor konusunda ise Toyota daha başarılı.
VW 1.2 motor getirirken kazandığı vergi avantajını fiyat olarak müşterisine yansıtmıyor. Buda ayrı bir gerçek.
Her ikiside iyi arabalar. Ama saçma sapan bir videoya bakıpta objektiflikten uzak yorum yapmayalım.