Gönderen Konu: 2005 1.6 Avensis Tüplü rölanti ve stop sorunu  (Okunma sayısı 14852 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
2005 1.6 Avensis Tüplü rölanti ve stop sorunu
« : Mart 29, 2011, 11:42:52 »
Merhabalar,
2005 model 1.6 avensis elegant kullanıyorum. 1.5 yıldır sıralı sistem tüp var üzerinde. Tüple 40.000 kilometre yaptım hiçbir sorun yaşamadım. 15 gün kadar önce LPG sisteminin bakımını yaptırdım, filtreler vs. değişti. Filtrelerden birisi özellikle çok kirlenmişti, filtre kutusunun içinde bile birikinti olmuştu. Onlar temizlendi, bilgisayardan ayarı kontrol edildi, düzgün çalıştığı için bir değişiklik yapılmadı. Son 10 gündür arac sabahları motor sogukken stop etmeye başladı. İlk çalıştırıyorum, devrin normale inmesini bekliyorum geri geri çıkıyorum, ileri vitese almak için debriyaja bastığımda devir iyice düşüyor ve stop ediyor. Aynı şekilde yolda giderken de stop olan bir yere geldiğimde aracı durduruyorum ve devir düşüyor motor stop ediyor. Araç 5-10 dk gittikten sonra sorun cıkmıyor. Dün 60.000 bakımı gelmişti onu yaptırdım. Serviste compression ölçüldü, değerler gayet normal çıktı. Servis subaplarda sorun olabileceğini söylemişti ama compression normal çıkınca ona da birşey diyemediler ama tüpten kaynaklı bir sorundur dediler. Bu sabah tüpü kapatıp benzinde denedim yine aynı sorun oldu. Bo konuda daha önce deneyimi olanlarınız varsa tavsiyelerinizi ve düşüncelerinizi öğrenmek istiyorum. Şimdiden teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

2005 1.6 Avensis Tüplü rölanti ve stop sorunu
« : Mart 29, 2011, 11:42:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: 2005 1.6 Avensis Tüplü rölanti ve stop sorunu
« Yanıtla #1 : Mart 29, 2011, 11:53:21 »
kardeşim arama motorundan lpg diye arama yap mehmet özenç bey var o sana yardımcı olur bu arada lpg kitin hangi marka senin sorunun büyük ihtimalle lpg den kaynaklanıyor...
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 29, 2011, 13:18:00 »
LPG kiti milano, iyi bir usta tarafından takıldı. Ayrıca yazmayı unutmuşum, stop sorununun dışında sıklıkla rölantide araba 700-900 arasında gidip geliyor. Mehmet Özenç in ismini arama motorundan baktım; başka bir sitede yorumlarını gördüm, bu sitede yazıyor mu? Diger sitelere mi bakmalı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 04, 2011, 10:44:35 »
LPG kiti milano, iyi bir usta tarafından takıldı. Ayrıca yazmayı unutmuşum, stop sorununun dışında sıklıkla rölantide araba 700-900 arasında gidip geliyor. Mehmet Özenç in ismini arama motorundan baktım; başka bir sitede yorumlarını gördüm, bu sitede yazıyor mu? Diger sitelere mi bakmalı?

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=22408.0

linke tıklayın işinize yarayacaktır Taner bey
2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 04, 2011, 11:06:13 »
Teşekkür ederim arkadaşlar,
Mehmet Bey'e sordum ve tavsiyesini aldım. Henüz uygulayamadım ama sonucu paylaşacağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 04, 2011, 19:26:51 »
Taner Bey su devirdaiminden olabilir mi acaba?
Avensis  2005  1.6 Elegant    Düz  Benzin (Tüpsüz)
Corolla   1996  1.6 GLİ           Düz  Benzin(Tüpsüz)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 05, 2011, 08:25:12 »
Merhaba Halit Bey,
Mehmet Bey ve diğer bir arkadaş rölanti ile ilgili sorun olduğundan hava akışını kotrol eden hava akışmetreyi temizletmemi tavsiye ettiler. Onu bir temizleteceğim. Hava sogukken (sabahları) benzinde ve tüpte aynı sorunu yapıyor. Su devridaiminde neye bakmam lazım?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 05, 2011, 15:00:17 »
Merhaba Halit Bey,
Mehmet Bey ve diğer bir arkadaş rölanti ile ilgili sorun olduğundan hava akışını kotrol eden hava akışmetreyi temizletmemi tavsiye ettiler. Onu bir temizleteceğim. Hava sogukken (sabahları) benzinde ve tüpte aynı sorunu yapıyor. Su devridaiminde neye bakmam lazım?

dediğiniz sorunlar Corolla 96 GLİ arabamda da olmuştu(4-5 yıl önce) su devirdaimini değiştirdikten sonra sorun ortadan kalkmıştı.Bu sebeble fikrimi belirttim.
Avensis  2005  1.6 Elegant    Düz  Benzin (Tüpsüz)
Corolla   1996  1.6 GLİ           Düz  Benzin(Tüpsüz)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 05, 2011, 15:46:10 »
Teşekkürler Halit Bey, ona da baktırayım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • TOYOTA VERSO
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: 0-
  • Model Yılı: '05
« Yanıtla #9 : Nisan 05, 2011, 16:05:48 »
gaz kelebeğinden veya sibop başları değişecek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
« Yanıtla #10 : Şubat 19, 2012, 13:10:28 »
Merhabalar,

2007 model Avensis Elegant sahibiyim. Araçta titreme oluyor, devir ibresi bir aşağı bir yukarı çıkıyor bu nedenle araç titriyor. Subaptandır olabileceğini söylediler, bu nedenle motor kapağı açılması gerekiyor dediler. Konu hakkında yardımcı olabilecek biri varsa sevinirim bir de kaç paraya olur bu iş bilgisi olan yardım etsin lütfen.

--Düzeltme Notu--
Türkçe yazım kurallarına dikkat edilmesini rica ederiz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 25, 2012, 15:18:09 »
Merhabalar,

2007 model Avensis Elegant sahibiyim. Araçta titreme oluyor, devir ibresi bir aşağı bir yukarı çıkıyor bu nedenle araç titriyor. Subaptandır olabileceğini söylediler, bu nedenle motor kapağı açılması gerekiyor dediler. Konu hakkında yardımcı olabilecek biri varsa sevinirim bir de kaç paraya olur bu iş bilgisi olan yardım etsin lütfen.

--Düzeltme Notu--
Türkçe yazım kurallarına dikkat edilmesini rica ederiz.

Subaplar değiştirildiğinde benim sorunum hallomuştu. Toyota servise yaptırırsan 2000-2500 TL gibi bir fiyat çıkıyor. Özel serviste 1300 TL ye yaptırmıştım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 25, 2012, 20:02:42 »
Yağmurdan kaçarken doluya tutulmak bu olsa gerek,kolay gelsin.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • 2008 AVENSIS 1.6 COMFORT
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '08
  • 33 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 25, 2012, 23:49:30 »
Merhabalar,
2005 model 1.6 avensis elegant kullanıyorum. 1.5 yıldır sıralı sistem tüp var üzerinde. Tüple 40.000 kilometre yaptım hiçbir sorun yaşamadım. 15 gün kadar önce LPG sisteminin bakımını yaptırdım, filtreler vs. değişti. Filtrelerden birisi özellikle çok kirlenmişti, filtre kutusunun içinde bile birikinti olmuştu. Onlar temizlendi, bilgisayardan ayarı kontrol edildi, düzgün çalıştığı için bir değişiklik yapılmadı. Son 10 gündür arac sabahları motor sogukken stop etmeye başladı. İlk çalıştırıyorum, devrin normale inmesini bekliyorum geri geri çıkıyorum, ileri vitese almak için debriyaja bastığımda devir iyice düşüyor ve stop ediyor. Aynı şekilde yolda giderken de stop olan bir yere geldiğimde aracı durduruyorum ve devir düşüyor motor stop ediyor. Araç 5-10 dk gittikten sonra sorun cıkmıyor. Dün 60.000 bakımı gelmişti onu yaptırdım. Serviste compression ölçüldü, değerler gayet normal çıktı. Servis subaplarda sorun olabileceğini söylemişti ama compression normal çıkınca ona da birşey diyemediler ama tüpten kaynaklı bir sorundur dediler. Bu sabah tüpü kapatıp benzinde denedim yine aynı sorun oldu. Bo konuda daha önce deneyimi olanlarınız varsa tavsiyelerinizi ve düşüncelerinizi öğrenmek istiyorum. Şimdiden teşekkürler.

taner bey sıkıntı kalitesiz yakıtttan kaynaklanıyor olabilir yakıtta  firmasında değişiklik yaptınızmı, sahte yakıtta söylediğiniz sorunları yapar isterseniz önce bir yakıtı değiştirin
DOGRU OLSAN OK GİBİ UZAKLARA ATARLAR SENİ, EĞRİ OLSAN YAY GİBİ EL ÜSTÜNDE TUTARLAR SENİ....
edepli edebinden susar edepsiz ben susturdum sanar.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 31, 2012, 02:12:12 »
Yağmurdan kaçarken doluya tutulmak bu olsa gerek,kolay gelsin.
50-60 bin kmde sibopların işini bitiriyorsa ve maliyeti 1300 tl civarındaysa 
lpg ile benzinden edilen tasarruf ne kadar acaba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2005 avensis 1.6 Elegant
  • Kan Grubu: B+
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 31, 2012, 02:34:50 »
3 farklı araçta 98 yılından beri LPG kullandım ve LPG'den kaynaklanan hiç bir sorun yaşamadım,
tasarrufu siz hesaplayın
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #16 : Nisan 06, 2012, 11:50:23 »
genelde sorun subaplar.ben değiştirdim özel serviste 1200 liraya mal oldu ama sorun halloldu çok şükür.çok süper bi servise de denk geldim ismini isteyen olursa seve seve veririm ustanın toyota mekanik şampiyonu diploması var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB-
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Nisan 12, 2012, 23:31:35 »
Taner Bey öncelikle oksijen sensörü ve gaz kelebeğine baktırınız lütfen.Muhtemelen oksijen sensöründe problem var.Hava filtresinin yanında.Balata spreyi ile temizliyebilirsiniz.Ama kesinlikle elinizi sürmeyin ve silmeyin.Düzelmezse arkadaşların dediği gibi sibop ayarı gerekebilir.Geçmiş olsun.Kazasız sürüşler.
A AURİS Çıkarım seninle her yola

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB-
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Nisan 12, 2012, 23:32:51 »
Taner Bey öncelikle oksijen sensörü ve gaz kelebeğine baktırınız lütfen.Muhtemelen oksijen sensöründe problem var.Hava filtresinin yanında.Balata spreyi ile temizliyebilirsiniz.Ama kesinlikle elinizi sürmeyin ve silmeyin.Düzelmezse arkadaşların dediği gibi sibop ayarı gerekebilir.Geçmiş olsun.Kazasız sürüşler.
A AURİS Çıkarım seninle her yola

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • (fani dünya)
    • toyota
  • Kan Grubu: 0-
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Şubat 16, 2013, 02:21:24 »
Öncelikle herkese kazasız ve sıkıntısız günler diliyorum.2005 1.6 elegant var bende de araç 130bin oldu bakımlarını 2012 Haziranda yaptırmıştım. Prins Lpg var araçta.Yarıyıl tatilinde farklı şehirlerden yakıtlar aldım ve 2 haftadır araç stop etmeye başladı.Benzinle 1600dvr de çalışıyor sonra kısa sürede 1100 devirlere iniyor ve motor arabayı hafiften sallıyor eğer beklemez hareket edersemde ilk debriyaja bastığımda araç stop ediyor.Önceleri gaz diye düşünüyordum ama benzin ve geçişlerde de yaptığını farkettim.Bir kere yaptıktan sonra daha olmuyor ya da motoru 50-60dereceye kadar ısıtırsamda olmuyor.Yorumları okudum sibop felan deyince canım sıkıldı açıkcası.Bundan önce astra 240bin yaptı atiker vardı böyle bi sıkıntı ile karşılaşmamıştım.Bakımlarda gaz kelebeği temizliği dahil herşey yapılmıştı.umarım yardımcı olabiliecek birileri vardır.hayırlı günler
2005 avensis 1.6 elegant sis yeşili