Gönderen Konu: 2005 1.6 Avensis Tüplü rölanti ve stop sorunu  (Okunma sayısı 14853 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: 2005 1.6 Avensis Tüplü rölanti ve stop sorunu
« Yanıtla #20 : Şubat 18, 2013, 20:15:12 »
bende de aynı sorun var. özellikle kışın. ama sık yapmıyor. benzine geçişte stop ediyor.  tüpte rölantide dalgalanma ve titreme oluyor. gaz kelebeği temizlendi yok, bujiler bobinler kontrol edildi yok, rölanti ayarlanmaya çalışıldı yok, yetkili servis daha bakmadan ECO değişicek ve tüp sistemi kaldırılacak dedi. bu tür araçlar bize çok geliyor dedi.  en son lpg ci tüp enjektöreleri değişmesi gerekir dedi. onu da deniyeceğim. başka bir usta subaplar değişecek dedi. ama subap olsa seyir halinde tekleme yapar dedi yetkili servis.  en son yakıtı değiştirdiğimde gerçekten fark etti. ama çok fazla bir fark değil. benzinde titreme çok az var hatta yok diyebilrim. ya bu sorunlarla yaşayacağız ya da satacağız arabayı. ben bu yüzden güzelim arabamdan soğumuş durumdayım. bu arada aracım 118 bin km de ve araç sıfır alınır alınmaz tüp takılmış. 
insan hiç ölmeyecekmiş gibi yaşar fakat hiç yaşamamış gibi ölür.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 18, 2013, 20:15:12 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Şubat 18, 2013, 20:46:50 »
Merhabalar,

2007 model Avensis Elegant sahibiyim. Araçta titreme oluyor, devir ibresi bir aşağı bir yukarı çıkıyor bu nedenle araç titriyor. Subaptandır olabileceğini söylediler, bu nedenle motor kapağı açılması gerekiyor dediler. Konu hakkında yardımcı olabilecek biri varsa sevinirim bir de kaç paraya olur bu iş bilgisi olan yardım etsin lütfen.

--Düzeltme Notu--
Türkçe yazım kurallarına dikkat edilmesini rica ederiz.

kelebek boğaz temizliği ve oksijen sensörü temizliği yaptırım toplamda 50 tl :) denemeye değer..

2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • (fani dünya)
    • toyota
  • Kan Grubu: 0-
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Şubat 19, 2013, 00:40:36 »
Öncelikle herkese kazasız ve sıkıntısız günler diliyorum.2005 1.6 elegant var bende de araç 130bin oldu bakımlarını 2012 Haziranda yaptırmıştım. Prins Lpg var araçta.Yarıyıl tatilinde farklı şehirlerden yakıtlar aldım ve 2 haftadır araç stop etmeye başladı.Benzinle 1600dvr de çalışıyor sonra kısa sürede 1100 devirlere iniyor ve motor arabayı hafiften sallıyor eğer beklemez hareket edersemde ilk debriyaja bastığımda araç stop ediyor.Önceleri gaz diye düşünüyordum ama benzin ve geçişlerde de yaptığını farkettim.Bir kere yaptıktan sonra daha olmuyor ya da motoru 50-60dereceye kadar ısıtırsamda olmuyor.Yorumları okudum sibop felan deyince canım sıkıldı açıkcası.Bundan önce astra 240bin yaptı atiker vardı böyle bir sıkıntı ile karşılaşmamıştım.Bakımlarda gaz kelebeği temizliği dahil herşey yapılmıştı.umarım yardımcı olabiliecek birileri vardır.hayırlı günler
Eğer motorun ısınmasını beklersem stop etmiyor sadece dalgalanma fazla oluyor ama motor 2dk çalışır ve hareket edersem stop ediyor.Sanki bana elektronik bir sıkıntı gibi geldi çünkü rölantinin kısa sürede 1600 devirden 1100 devire düşmesi biraz elektronik gibi.Servise götürüp olmayan bir problemden dolayıda aracı mimlemek ve havaya 3000Tl vermek istemem açıkcası.Serviste malasef pahalıdan ucuza doğru bir yol izleniyor.
2005 avensis 1.6 elegant sis yeşili

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 152000
  • Model Yılı: '04
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Temmuz 08, 2013, 16:53:41 »
Eğer motorun ısınmasını beklersem stop etmiyor sadece dalgalanma fazla oluyor ama motor 2dk çalışır ve hareket edersem stop ediyor.Sanki bana elektronik bir sıkıntı gibi geldi çünkü rölantinin kısa sürede 1600 devirden 1100 devire düşmesi biraz elektronik gibi.Servise götürüp olmayan bir problemden dolayıda aracı mimlemek ve havaya 3000Tl vermek istemem açıkcası.Serviste malasef pahalıdan ucuza doğru bir yol izleniyor.
Bende de aynı sorun vardı, çok detaylı araştırdım, boğaz kelebeği temizliği, carbon clean, yakıt katkısı, aracı yaklaşık iki depo benzinde kullanma vb. ve en sonunda genel olarak ustaların söylediği subaplara baktırdım ve iki subap yanık çıktı. Yaptırdım ve bütün sorunlar halloldu.
- Rolantide ki titreme gitti,
- Stop etme sorunu bitti,
- Aracın çekişinde fark edilir bir artış oldu (önceden aracın ağır olduğundan çekişin düşük olduğunu zannederdim ;) ),
- Yakıtta %25 azalma oldu, (bu gün itibariyle aracım 22 litre gazla Ankara'da şehir içi-dışı karışık 260 km. yol yaptı, önceden 215-220 km. yapıyordu)

Yapılan iş ustasına göre 1000-1300 TL. arası değişiyor.

Sorunun temel sebebi ise; Lpg'den dolayı subap ayarlarının bozulması veya bende olduğu gibi subapların yanması veya sıkışması. Araç otomatikse bu sorun daha hissedilir oluyor ama manuel araçlarda biraz daha idare edilebiliyor. Otomatik araçlarda aracı vitese taktığınız anda stop ediyor.

Sorunu başka yerlerde arayarak boşuna zaman ve para harcamayın.(ben biraz öyle yaptım  :argh:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Temmuz 08, 2013, 20:42:14 »

kelebek boğaz temizliği ve oksijen sensörü temizliği yaptırım toplamda 50 tl :) denemeye değer..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Ocak 02, 2014, 00:17:37 »
Merhabalar,

2007 model Avensis Elegant sahibiyim. Araçta titreme oluyor, devir ibresi bir aşağı bir yukarı çıkıyor bu nedenle araç titriyor. Subaptandır olabileceğini söylediler, bu nedenle motor kapağı açılması gerekiyor dediler. Konu hakkında yardımcı olabilecek biri varsa sevinirim bir de kaç paraya olur bu iş bilgisi olan yardım etsin lütfen.

--Düzeltme Notu--
Türkçe yazım kurallarına dikkat edilmesini rica ederiz.

aynı model araç bende de var ve şimdi ben aynı sorunla karşı karşıyayım. bana da sibop lar değişecek dedi usta. orjinal siboplar lpg ye dayanmıyor muş. bakalım ne olacak. bir de şunu söyleyeyim, araç rölantide titriyor, devir 600-1000 arasında dalgalanıyor ve egzoz dan par par diye ses geliyor. normal sürüşte fark edilmiyor ama çekişten de düştü gibi. önceki hız ve devirlerde kullanamıyorum rampa çıkışlarında.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Ocak 03, 2014, 18:13:35 »

aynı model araç bende de var ve şimdi ben aynı sorunla karşı karşıyayım. bana da sibop lar değişecek dedi usta. orjinal siboplar lpg ye dayanmıyor muş. bakalım ne olacak. bir de şunu söyleyeyim, araç rölantide titriyor, devir 600-1000 arasında dalgalanıyor ve egzoz dan par par diye ses geliyor. normal sürüşte fark edilmiyor ama çekişten de düştü gibi. önceki hız ve devirlerde kullanamıyorum rampa çıkışlarında.

Forum içinde yeni bir konu var sübaplar ile ilgili yardımcı olacaktır mutlaka ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Avensis 2005 1.6 VVTI Comfort Manuel
  • Model Yılı: '05
  • 16 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ocak 21, 2014, 13:35:47 »
Hararete dikkat et ONdanda olabilir.
Tugay 78

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 33500
  • Model Yılı: '12
  • 23 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Nisan 10, 2015, 21:20:10 »
takippp
eski corollacı yeni Hondacı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • terzi kendi söküğünü dikemezmiş
  • Kilometre: 205000
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Haziran 23, 2017, 01:52:00 »
selam beyler benim aracımda aynı sorun var siboptan dediler ben kendimnkompile sıfır motor yaptım 5 binlira harcadım ama hala duzelmedi enjektörleri değiştirdim bobinler degisti bujiler değisti herşey değişti ama aracın benzide çalışması değişmedi deli olacağım nasıl bi iş anlamadım toyotanın yaptığı en boktan motor d4 vi viti motorlar kafayı sıyıracağım :(  :(
😆

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 57000
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Haziran 23, 2017, 03:18:46 »
selam beyler benim aracımda aynı sorun var siboptan dediler ben kendimnkompile sıfır motor yaptım 5 binlira harcadım ama hala duzelmedi enjektörleri değiştirdim bobinler degisti bujiler değisti herşey değişti ama aracın benzide çalışması değişmedi deli olacağım nasıl bi iş anlamadım toyotanın yaptığı en boktan motor d4 vi viti motorlar kafayı sıyıracağım :(  :(
Araç 2.0 D4 motor mu? Yoksac1.6 Vvti mi?
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)