0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhabalar,2007 model Avensis Elegant sahibiyim. Araçta titreme oluyor, devir ibresi bir aşağı bir yukarı çıkıyor bu nedenle araç titriyor. Subaptandır olabileceğini söylediler, bu nedenle motor kapağı açılması gerekiyor dediler. Konu hakkında yardımcı olabilecek biri varsa sevinirim bir de kaç paraya olur bu iş bilgisi olan yardım etsin lütfen.--Düzeltme Notu--Türkçe yazım kurallarına dikkat edilmesini rica ederiz.
Öncelikle herkese kazasız ve sıkıntısız günler diliyorum.2005 1.6 elegant var bende de araç 130bin oldu bakımlarını 2012 Haziranda yaptırmıştım. Prins Lpg var araçta.Yarıyıl tatilinde farklı şehirlerden yakıtlar aldım ve 2 haftadır araç stop etmeye başladı.Benzinle 1600dvr de çalışıyor sonra kısa sürede 1100 devirlere iniyor ve motor arabayı hafiften sallıyor eğer beklemez hareket edersemde ilk debriyaja bastığımda araç stop ediyor.Önceleri gaz diye düşünüyordum ama benzin ve geçişlerde de yaptığını farkettim.Bir kere yaptıktan sonra daha olmuyor ya da motoru 50-60dereceye kadar ısıtırsamda olmuyor.Yorumları okudum sibop felan deyince canım sıkıldı açıkcası.Bundan önce astra 240bin yaptı atiker vardı böyle bir sıkıntı ile karşılaşmamıştım.Bakımlarda gaz kelebeği temizliği dahil herşey yapılmıştı.umarım yardımcı olabiliecek birileri vardır.hayırlı günler
Eğer motorun ısınmasını beklersem stop etmiyor sadece dalgalanma fazla oluyor ama motor 2dk çalışır ve hareket edersem stop ediyor.Sanki bana elektronik bir sıkıntı gibi geldi çünkü rölantinin kısa sürede 1600 devirden 1100 devire düşmesi biraz elektronik gibi.Servise götürüp olmayan bir problemden dolayıda aracı mimlemek ve havaya 3000Tl vermek istemem açıkcası.Serviste malasef pahalıdan ucuza doğru bir yol izleniyor.
kelebek boğaz temizliği ve oksijen sensörü temizliği yaptırım toplamda 50 tl denemeye değer..
aynı model araç bende de var ve şimdi ben aynı sorunla karşı karşıyayım. bana da sibop lar değişecek dedi usta. orjinal siboplar lpg ye dayanmıyor muş. bakalım ne olacak. bir de şunu söyleyeyim, araç rölantide titriyor, devir 600-1000 arasında dalgalanıyor ve egzoz dan par par diye ses geliyor. normal sürüşte fark edilmiyor ama çekişten de düştü gibi. önceki hız ve devirlerde kullanamıyorum rampa çıkışlarında.
selam beyler benim aracımda aynı sorun var siboptan dediler ben kendimnkompile sıfır motor yaptım 5 binlira harcadım ama hala duzelmedi enjektörleri değiştirdim bobinler degisti bujiler değisti herşey değişti ama aracın benzide çalışması değişmedi deli olacağım nasıl bi iş anlamadım toyotanın yaptığı en boktan motor d4 vi viti motorlar kafayı sıyıracağım