Gönderen Konu: Lpg Taktırmak Istiyorum Corolla 2008  (Okunma sayısı 24991 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Lpg Taktırmak Istiyorum Corolla 2008
« : Şubat 13, 2008, 23:31:54 »
selam  dostlar
2008 corollaya lpg taktırmak istiyorum bu modele taktıran arkadaşlar varmıdır nasıl bir netice almışlardır ne marka taktırmışlardır.şimdiden teşekkür

Toyota Club Türkiye

« : Şubat 13, 2008, 23:31:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #1 : Şubat 14, 2008, 00:21:02 »
Alıntı yapılan: Necati Özcan
selam  dostlar
2008 corollaya lpg taktırmak istiyorum bu modele taktıran arkadaşlar varmıdır nasıl bir netice almışlardır ne marka taktırmışlardır.şimdiden teşekkür
[/quote]
Merhaba NECATİ Bey, arabanız 2008 kaç km yaptınız bu güne kadar.Şöyle sorayım senede 15-20 bin km yi geçiyormusunuz.Eğer geçmem derseniz,bence yaptırmasanızda olabilir kanımca.Tabi karar sizin birdearabanızın garantisini heder edersiniz.Çünki bu arabalar herkezin dediği gibi (toyota sorun çıkarmaz,Sorunsuz araba diyorlar) bir araba değil.Km yaptıkça sorunlar çıkartıyor.Çok eksiği ve arızaları olan bir araba.Onun için garanti her zaman lazım.Ben de de 2007 MM corolla benzinli var.Bende zaman zaman lpg düşünmüyor değilim.Fakat garanti meselesi çok mühim.Birde ben çok sorun çıkıyor diye extra garanti yaptırdım.Bir de 1 senede 7000 km yapmışım.o yüzden.Servise sordunuzmu?taktırcağınızı.Yinede bu konu hakkındaki çalışmalarınızı bizimle paylaşırsanız bizde bilgi sahibi oluruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99270
  • Model Yılı: '97
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 14, 2008, 01:10:54 »
wallahi bilmem sıralı brc ( italyan ) 1.500 ytl pesin wallahi ben yaza kadar takıyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 14, 2008, 09:18:04 »
Alıntı yapılan: erdem yılmaz
wallahi bilmem sıralı brc ( italyan ) 1.500 ytl pesin wallahi ben yaza kadar takıyorum
[/quote]

bak erdeme sıralı diyor
yahu  takdır tek nokta  

2008 corollası olan arkadaş, bence garanti daha önemli ! aracını garantiden çıkarma derim. ne kadar benzin yakacağını tahmin ederek almalıydın aracını, gerekirse ilk baştan dizel almalıydın, yada ikinci el bişey alıp lpg takdırmak olabilir
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #4 : Şubat 15, 2008, 00:11:44 »
ben de lpg taktırmayı düşünüyorum..
araç 1.0 biliyosunuz; artık 9ykr yakacak araba..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 15, 2008, 09:43:59 »
Alıntı yapılan: Utku Çay
ne kadar benzin yakacağını tahmin ederek almalıydın aracını, gerekirse ilk baştan dizel almalıydın, yada ikinci bişey alıp lpg takdırmak olabilir
[/quote] Söylemek istediğim şeylerin tamamını Utku benden önce söylemiş.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 15, 2008, 09:55:32 »
garantisi bozulmuyor. bizim konyadaki servis kendisi öneriyor, dizel almana gerek yok. benzinli al tüpü çak, garanti devam etsin.
Allah’ın seçtiği kurtulmuş millet!
Güneşten başını göklere yükselt!
Avlanır, kim sana atarsa kement,
Ezel kuşatılmaz, çevrilmez ebed.....Şair

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 15, 2008, 14:05:26 »
garanti bozulmuyorsa sorun yoktur
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #8 : Şubat 24, 2008, 19:26:38 »
merhabalar....
Dizel araç almada önce kullandığım 2 aracımıda LPG li yaptırmıştım.
Toyota aracı LPG ye oldukça uyumlu, ne çekişte düşme yapıyor ne de uyum bozukluğu oluyor. Tabi taktıracağınız cihaz iyi bir cihazsa. Bende LAVATO marka cihaz vardı. çok memnundum. Araçla yaptığınız km de önemli. LPG taktırdığınıza KM de ortalama 150-200 KRŞ yakarsınız. Fakat bilinmesi gereken 2 önemli husus var. Birincisi LPG taktırıldığı andan sonra özel servis dışındaki servisler aracınızı kabul etmez ve garanti kapsamından düşürülürsünüz. İkincisi ise aracınız LPG takıldıktan sonra 70-100 bin km yaptıktan sonra mutlaka sibop ayarı yaptırmak gerekiyor. toyota için sibop ayarı maliyeti 500 YTL civarında...

bilgilerinize. . .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 24, 2008, 19:40:31 »
ALINTI
garantisi bozulmuyor. bizim konyadaki servis kendisi öneriyor, dizel almana gerek yok. benzinli al tüpü çak, garanti devam etsin.[/quote]
motor aksamı ile ilgili garantiler bozulur. ama mesela konsoldan tıkıtrı gelirse onun garantisi bozulmaz.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • toyotamı seviyorum
Ynt: Lpg Taktırmak Istiyorum Corolla 2008
« Yanıtla #10 : Haziran 02, 2008, 23:06:43 »
selamlar.arkadaşım sana ne kadar yardımım olur bilemiyorum fakat başımdan geçenleri sanada anlatayım ve aynı sıkıntıları yaşamayasın.benim oto 2007 model yeni versiyon toyota corolla mmt. bundan 5 ay kadar önce bende sıralı tüp taktırmayı kafama koydum ve tartarin adlı markayı aracıma taktırdım.daha 50 km.gitmeden arıza ışığı yandı.ayarlatmak için servise götürdüğümde arıza ışığı söndü fakat araba 25 km sonra istop etmeye ve düzensiz çalışmaya başladı.ayrıca arıza ışığı yanmakla inat etti.2 kerede kaza tehlikesi atlatınca tüpü söktürdüm.aradan 5 ay geçti tabii bu beş ay içerisinde bayağı bir araştırma yaptım ve prins adlı markayı öğrendim.kendimi uzun iknalardan ve birçok duadan sonra lpg(prins)yi aracıma taktırdım.şu anda çok memnunum.ortalama km de 160-170 ytl.yakıyor ve herhangi bir sorunum yok.biraz uzattım ama arkadaşım sakın hikaye marka taktırma bu arabana arıza ışığından başın çok ağrır.ayrıca ustaların dediğinede inanma(arıza ışığı problem yaratmaz vs.gibi).dilerin uyarımı dikkate alırsın.2 lira fazla olsun ama kafan rahat olsun.unutmadan ben prinsin reklamcısı , sahibi veya bayisi değilim sadece vatandaşım ve başka arkadaşlarında bu konuda benim yaşadıklarımı yaşasınlar istemiyorum.
(ALPADOR)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #11 : Haziran 04, 2008, 09:40:18 »
tamam da abicim tüp taktıracaksan neden 2008 corolla alıyorsun? ben 99 corollaya taktırmaya bile kıyamıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • RacingCorolla Loading....
    • TcT
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 12, 2008, 20:39:43 »
Bu devirde benzili arabaya binmek zor oluyo bunu geçen bende arabama taktırdıgım zaman bmw x5 görmüştüm oda taktırıyodu adamada özellikle sordum neden taktırıyosun diye benzime gücüm yetmiyo artık diyodu haklı aslında çok zam geliyo bu günlerde

lpg de --- brc sıralı sistem taktır--- eger ankaradaysan YALDIZLARI öneririm ;)
RaCingCorolla LoaDing..
06 VmN 22
ToFu-X

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 14, 2008, 13:23:10 »
Arkadaşlar 2004 Model Corolla Family Sol sahibiyim aracımı 2. el olarak aldım ve aldığımda üzerinde Sıralı sistem vogas vardı. İlk zamanlar baya sorun yaşadım bir sürü servise gittim LPG üreticisini kötüledim ama en sonunda aracı Yerli üreticisi olan Voltran fabrikasına götürdüm aracın tüm problemlerini giderdiler, üstelik gittiğim onlarca LPG dönüşüm servisi yüzlerce lira masraf teklif ederken oldukça cüzi bir fiyata araç normal çalışır durumuna geldi. Şu km. de 175 kuruş yakıyor. benzine geçmek gibi bir niyetimde yok... Şunu da hatırlatmak isterim bir çok avrupa ülkesi 2 yaşını geçmiş araçlara LPG dönüşümü için vergi indirimi ile LPG ye geçiş ücretini karşılıyor. Ben oldukça memnunum ama bu biraz da tercih meselesi aracınızı yılda 4000-5000 km kullanıyorsanız haftada bir gezmek için işinize yarıyorsa yine de aracın fabrika çıkış halini bozmadan bir düşünün derim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • RacingCorolla Loading....
    • TcT
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Haziran 14, 2008, 14:46:38 »

ben taktırdım çok meklunum
RaCingCorolla LoaDing..
06 VmN 22
ToFu-X

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #15 : Haziran 25, 2008, 16:49:22 »
lpg motor ömrünü yemez mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Haziran 30, 2008, 15:08:21 »
ama plazalar lpg den kaynaklanan bi soru bulurlarsa garanti yapmıyolar bence okadar lpg ile uğraşacağınıza dzel alsaydını 10 kat daha ii di. Lpg ler tehlikeli bence ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #17 : Temmuz 06, 2008, 16:54:08 »
lpg motor ömrünü yemez mi?

Yanlışım yoksa benzin 95 ve LPG ise 105 oktan benzin den daha zengin ve temiz bir yanma oluştuğu için özellikle sıralı sistemlerde ilk çalışma benzle başladığından tam tersi motorun ömründe azalma yerine artma oluşur nerdeyse kurumsuz bir yanma oluşuyor.
ama plazalar lpg den kaynaklanan bi soru bulurlarsa garanti yapmıyolar bence okadar lpg ile uğraşacağınıza dzel alsaydını 10 kat daha ii di. Lpg ler tehlikeli bence ?
Piyasadaki takılan dandik LPG leri kastediyorsanız haklısınız diyebilirim. Düzgün bir marka ve kalifiye bir USTA(bunu bulmaz biraz zor) tarafından montajı yapılırsa 5 ayrı güvenlik sistemiyle benzinden bile güvenli diye bilirim.
Yanlız önemli bir nokta LPG li araçların yedek paraçalarının ekonomik ömrü nedir nedir? ne kadar zamanda bir parça değimi yapılmalıdır? bunları bir çok LPG kullanıcısı ve ustası bilmiyor ta ki arıza meydana gelinceye kadar.
Bilinçsiz bir LPG kullanıcıları ve ustaları var ülkemizde. (çoğunluktan bahsediyorum)
K E M O S A B E

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Temmuz 07, 2008, 14:05:24 »
dizelin yerini yine bişi tutmaz motorun ömrünü uzattığı oğrudur ama dizeli yerini bişi tutamaz hem dizel daha güvenli lpg den aaracın orjinalliğini bozmayın.Bizim peder bile 93 corolla olsun 93 şahin olsun 2005 corolla olsun hepsi benzinli yok efendim lpg idi yok efendim ekoyaktı hiç taktırmamış taktırmazda... Bu arada ekoyaklar var her türlü araca takılıyo lpg idi dizel di benzindi ama nasıl güvenilirmi bilmiyom...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #19 : Temmuz 16, 2008, 23:09:56 »
arkadaşlar ilginize teşekkür ederim. ben aracıma uzun araştırmalardan sonra teleflex gfı diye hollanda malı sistem taktırdım.mükemmel bir sonuc aldım.bu sistem avrupada sıfır araclarda fabrika cıkışlı olanlarda kullanılıyor.biraz fiatı piyasa üzerinde ama kafam rahat.
ilgilenenlere duyurulur.