garantisi bozulmuyor. bizim konyadaki servis kendisi öneriyor, dizel almana gerek yok. benzinli al tüpü çak, garanti devam etsin.[/quote]
motor aksamı ile ilgili garantiler bozulur. ama mesela konsoldan tıkıtrı gelirse onun garantisi bozulmaz.
selamlar.arkadaşım sana ne kadar yardımım olur bilemiyorum fakat başımdan geçenleri sanada anlatayım ve aynı sıkıntıları yaşamayasın.benim oto 2007 model yeni versiyon toyota corolla mmt. bundan 5 ay kadar önce bende sıralı tüp taktırmayı kafama koydum ve tartarin adlı markayı aracıma taktırdım.daha 50 km.gitmeden arıza ışığı yandı.ayarlatmak için servise götürdüğümde arıza ışığı söndü fakat araba 25 km sonra istop etmeye ve düzensiz çalışmaya başladı.ayrıca arıza ışığı yanmakla inat etti.2 kerede kaza tehlikesi atlatınca tüpü söktürdüm.aradan 5 ay geçti tabii bu beş ay içerisinde bayağı bir araştırma yaptım ve prins adlı markayı öğrendim.kendimi uzun iknalardan ve birçok duadan sonra lpg(prins)yi aracıma taktırdım.şu anda çok memnunum.ortalama km de 160-170 ytl.yakıyor ve herhangi bir sorunum yok.biraz uzattım ama arkadaşım sakın hikaye marka taktırma bu arabana arıza ışığından başın çok ağrır.ayrıca ustaların dediğinede inanma(arıza ışığı problem yaratmaz vs.gibi).dilerin uyarımı dikkate alırsın.2 lira fazla olsun ama kafan rahat olsun.unutmadan ben prinsin reklamcısı , sahibi veya bayisi değilim sadece vatandaşım ve başka arkadaşlarında bu konuda benim yaşadıklarımı yaşasınlar istemiyorum.
tamam da abicim tüp taktıracaksan neden 2008 corolla alıyorsun? ben 99 corollaya taktırmaya bile kıyamıyorum.
Bu devirde benzili arabaya binmek zor oluyo bunu geçen bende arabama taktırdıgım zaman bmw x5 görmüştüm oda taktırıyodu adamada özellikle sordum neden taktırıyosun diye benzime gücüm yetmiyo artık diyodu haklı aslında çok zam geliyo bu günlerde
lpg de --- brc sıralı sistem taktır--- eger ankaradaysan YALDIZLARI öneririm
Arkadaşlar 2004 Model Corolla Family Sol sahibiyim aracımı 2. el olarak aldım ve aldığımda üzerinde Sıralı sistem vogas vardı. İlk zamanlar baya sorun yaşadım bir sürü servise gittim LPG üreticisini kötüledim ama en sonunda aracı Yerli üreticisi olan Voltran fabrikasına götürdüm aracın tüm problemlerini giderdiler, üstelik gittiğim onlarca LPG dönüşüm servisi yüzlerce lira masraf teklif ederken oldukça cüzi bir fiyata araç normal çalışır durumuna geldi. Şu km. de 175 kuruş yakıyor. benzine geçmek gibi bir niyetimde yok... Şunu da hatırlatmak isterim bir çok avrupa ülkesi 2 yaşını geçmiş araçlara LPG dönüşümü için vergi indirimi ile LPG ye geçiş ücretini karşılıyor. Ben oldukça memnunum ama bu biraz da tercih meselesi aracınızı yılda 4000-5000 km kullanıyorsanız haftada bir gezmek için işinize yarıyorsa yine de aracın fabrika çıkış halini bozmadan bir düşünün derim
wallahi bilmem sıralı brc ( italyan ) 1.500 ytl pesin wallahi ben yaza kadar takıyorum
ben taktırdım çok meklunum
lpg motor ömrünü yemez mi?
ama plazalar lpg den kaynaklanan bi soru bulurlarsa garanti yapmıyolar bence okadar lpg ile uğraşacağınıza dzel alsaydını 10 kat daha ii di. Lpg ler tehlikeli bence ?
lpg motor ömrünü yemez mi?
Yanlışım yoksa benzin 95 ve LPG ise 105 oktan benzin den daha zengin ve temiz bir yanma oluştuğu için özellikle sıralı sistemlerde ilk çalışma benzle başladığından tam tersi motorun ömründe azalma yerine artma oluşur nerdeyse kurumsuz bir yanma oluşuyor.
ama plazalar lpg den kaynaklanan bi soru bulurlarsa garanti yapmıyolar bence okadar lpg ile uğraşacağınıza dzel alsaydını 10 kat daha ii di. Lpg ler tehlikeli bence ?
Piyasadaki takılan dandik LPG leri kastediyorsanız haklısınız diyebilirim. Düzgün bir marka ve kalifiye bir USTA(bunu bulmaz biraz zor) tarafından montajı yapılırsa 5 ayrı güvenlik sistemiyle benzinden bile güvenli diye bilirim.
Yanlız önemli bir nokta LPG li araçların yedek paraçalarının ekonomik ömrü nedir nedir? ne kadar zamanda bir parça değimi yapılmalıdır? bunları bir çok LPG kullanıcısı ve ustası bilmiyor ta ki arıza meydana gelinceye kadar.
Bilinçsiz bir LPG kullanıcıları ve ustaları var ülkemizde. (çoğunluktan bahsediyorum)
dizelin yerini yine bişi tutmaz motorun ömrünü uzattığı oğrudur ama dizeli yerini bişi tutamaz hem dizel daha güvenli lpg den aaracın orjinalliğini bozmayın.Bizim peder bile 93 corolla olsun 93 şahin olsun 2005 corolla olsun hepsi benzinli yok efendim lpg idi yok efendim ekoyaktı hiç taktırmamış taktırmazda... Bu arada ekoyaklar var her türlü araca takılıyo lpg idi dizel di benzindi ama nasıl güvenilirmi bilmiyom...
arkadaşlar ilginize teşekkür ederim. ben aracıma uzun araştırmalardan sonra teleflex gfı diye hollanda malı sistem taktırdım.mükemmel bir sonuc aldım.bu sistem avrupada sıfır araclarda fabrika cıkışlı olanlarda kullanılıyor.biraz fiatı piyasa üzerinde ama kafam rahat.
ilgilenenlere duyurulur.