Gönderen Konu: Lpg Taktırmak Istiyorum Corolla 2008  (Okunma sayısı 24919 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: Lpg Taktırmak Istiyorum Corolla 2008
« Yanıtla #40 : Mayıs 29, 2009, 12:14:55 »
vvti motorlar için sübap sorunu var arkadaşlar lpg kullanırken dikkat edin fazla yüklenmeyin aracınıza sübapları yakabilirsiniz toyata'nın sübapları inceymiş bunu hem 2a sitesinden hemde önceki toyotama lpg dönüşümü yapan ustadan öğrendim 2a sitesinde lpg katkısı koyarsanız sübapların yağlanmasına gerek yok diyor benim ustada patinaj çektirme fazla yüklenme diyor o yüzden şimdiki toyotama taktırmaya korktum ve taktırmadım. Bence bunu daha detaylı araştıralım.

toyota servisindeki usta LPG li araçlara 200 gr daha fazla yağ koymamız gerekir dedi.

kullandığınız LPG markasıda önemli. örneğin Aygaz EuroLPG içinde yağ içeriyor. bunu montajı yapan tartarini servisindeki usta söyledi. 60 bin km bakımında filtreyi söktüğümüzde filtrede yağ görüyoruz demişti.

dolayısı ile yağlama sıkıntısı olmadığını düşünüyorum.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Mayıs 29, 2009, 12:14:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • www.ekinay.com
    • Blog
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #41 : Mayıs 29, 2009, 15:14:54 »
eskiden mutfak tüplerinin o başlıkları vardıya onuda uzun süre kullandığınızda yağlı olduğunu görürdük bu lpg'nin bir özelliğimi yoksa mutfak tüplerinedemi yağ ekliyorlar :D Şaka bir yana 2a mühendislik bayilerine verdikleri seminerde kesinlikle süratli kullanan toyota sürücülerine (süratten kastım spor mod :D) önermeyin demiş.
2005 Verso 1.6 Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Mayıs 29, 2009, 16:14:25 »
İyi ama bi de şu var
Diyelim ki 98 model bi araba alacağız..
2.0 LPG'li Carina, 1.6 Benzinli Corolla'ya göre daha mı az süratli?
Daha mı az ekonomik?
Yani ekonomiyi sürate dönüştürmek de mümkün.. Biraz daha motor hacmi.. tamam :)

Bonus olarak da : Lüks sürüş, havalı görüntü, genişlik ve aksesuvarlar..
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Mayıs 29, 2009, 16:22:35 »
İyi ama bi de şu var
Diyelim ki 98 model bi araba alacağız..
2.0 LPG'li Carina, 1.6 Benzinli Corolla'ya göre daha mı az süratli?
Daha mı az ekonomik?
Yani ekonomiyi sürate dönüştürmek de mümkün.. Biraz daha motor hacmi.. tamam :)

Bonus olarak da : Lüks sürüş, havalı görüntü, genişlik ve aksesuvarlar..

Daha yüksek parça fiyatı dolayısıyla arıza veya kaza durumunda daha büyük masraf riskini de unutmamak lazım :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Mayıs 29, 2009, 16:27:58 »
Ama bu şu oluyor. Birkaç parçayı sonradan pahalıya alırım diye korkup arabanın bütün parçalarını (çünkü arabayı alınca bütün parçalarını satın almış oluyoruz sonuçta) önceden normalden pahalıya almak..  :)
Birinde araba bozulursa zarar edersin. Ötekinde zaten baştan zarar ediyorsun..

Kişiden kişiye değişebilir.. Şunu sormak lazım:
   Bir Toyota kullanırsam yakıt masrafı mı daha yüksektir? Tamir/bakım masrafı mı?
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Mayıs 29, 2009, 16:44:00 »
Direkt alım fiyatlarını kıyaslamak her zaman doğru olmayabilir. Fiyat fayda oranına göre karar vermek daha doğru aslında. Tabi bu kıyaslamayı yaparken, aracın eğer biliniyorsa arıza istatistiklerine veya frekansına göre potansiyel bakım ve tamir masraflarını da alım fiyatlarına eklemek lazım. Buna göre yapılacak fiyat/fayda analizi en sağlıklısıdır tahminimce :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Mayıs 29, 2009, 16:59:11 »
Doğru söylüyorsunuz. Ama Toyota'nın sevdiğimiz o güçlü yanı o işte zaten .. Arıza yapmıyor..  :)
Bende Corona var, mesela 100000 km sonra radyatör patlayacak veya alternatör yanacak.. ben de 200 TL ye alamıycam onu 250 ye alıcam.. ne gam.. "Performans için" 1.6 benzinli corolla kullanan arkadaş o paranın kaç katını benzine vermiş olacak..

Diyelim ki bi galeriye gittiniz yan yana bi Toyota Corolla bi de Hyundai Accent duruyor.. Sordunuz bu kaça 15 milyar.. Bu kaça . o da 15 milyar.. Neden efendim? eee hyundai'nin parçası ucuz..
Demez misiniz ki "Kardeşim bu arabanın zaten kendisi ucuz.." Parça ucuz diye arabanın kendisinin pahalı olmasını ben hiç anlayamıyorum
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac