Gönderen Konu: Lpg Taktırmak Istiyorum Corolla 2008  (Okunma sayısı 24918 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Lpg Taktırmak Istiyorum Corolla 2008
« Yanıtla #20 : Temmuz 16, 2008, 23:30:51 »
benim arçta atiker var
 :-\
ilk zamanlar endişelendim ama baktım sorun yok yola devam  8)
made in konya  :D
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Temmuz 16, 2008, 23:30:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #21 : Temmuz 22, 2008, 21:44:54 »
]
ben de lpg taktırmayı düşünüyorum..
araç 1.0 biliyosunuz; artık 9ykr yakacak araba..
ßence Yanılıyosun,Yokuslarda Yanından Mobılet gecerse şaşırma:) Oyle bırseyde yaşarsan Şimdiden ben söylüyeyım,o Hızlı gıtmıyor senın motor stop etmısdır:D:D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Temmuz 22, 2008, 22:31:09 »
sa abiler 2005 1.6 sol sd benzinli araca en iyi lpg hangisi
bide millet benimle iddaya giriyor sıralı atiker gücü hiç düşürmüyor diyorlar bence saçmalıyorlar dyuno test sonuçlarını gösteriom açıklama yapıom kalori falan diom yılların şeyini açılıyom yok bari siz yardım edinde şunlara kanıtliyim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 2005 Corolla 1.6 terra
« Yanıtla #23 : Temmuz 22, 2008, 23:02:12 »
Arkadaşlar dizel araba önermişler ama dizelin fiyatı da inanılmaz arttı ve artmaya devam edeceği söyleniyor bence dizelin bi cazibesi kalmadı tek avantajı dizel araçların fiyatının düşmesi olabilir..Bende lpg taktırmayı düşünüyorum genelde prince markası öneriliyor fakat fiyatı biraz yüksek genelde kullananlar sorunsuz oldugunu söylüyorlar..ayrıca bence lpg taktıralacaksa en azından yılda 20000 km fln yapılmalıki gerekli tasarruf sağlansın..3 senede bu kadar km yapamamış kendi arabama taktırıp taktırmamak konusunda kararsızım ama benzin fiyatları böleyken km az da olsa çok da olsa taktırılabilir..performans mutlaka düşecektir ama artık pek kimse bunu önemsemiyor insanlar arabalarını tamamen ihtiyaç olarak kullanmaya basladı oysa biraz da keyfi bişey olmalı bence..
-Toyota Corolla-
Üretilmeye başlandığı 1966 yılından günümüze kadar 10 kuşaktır. 32 milyonu aşkın üretim adediyle dünyanın en çok satan otomobilidir..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • İllede Japon olsun
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #24 : Temmuz 23, 2008, 01:21:30 »
arkadaşlar ilginize teşekkür ederim. ben aracıma uzun araştırmalardan sonra teleflex gfı diye hollanda malı sistem taktırdım.mükemmel bir sonuc aldım.bu sistem avrupada sıfır araclarda fabrika cıkışlı olanlarda kullanılıyor.biraz fiatı piyasa üzerinde ama kafam rahat.
ilgilenenlere duyurulur.

Necati bey me kadar ödediniz? Türkiye'de yaygın bir servis ağı var mı?
Motorun garantisi bitti bildiğim kadarıyla bari teleflex gfı garanti veriyor mu? 
İlle de JAPON

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #25 : Temmuz 23, 2008, 10:21:00 »
  !!! Hiç tavsiye etmem.. ::) lpg den uzak durun..  <_< tanışma bahsinde yazdığım gibi 92 ladasamara nın ilk sahibiyim ve artık değiştirme vaktim geldi.. ve toyota alacağım kısmetse... ben ladaya bile lpg yi layık görmedim toyataya hiç önermem..  herkes şikayetçi.. piyasada bu işten doğrudürüst anlayan yok.. çok marka var .. ayarlarını iyi bilen yok..arabanızda tadilat yapıyorlar... tehikeside ayrı bir hendikap...
           Benim fikrim bir araç alınırken yapılacak masraf düşünülüp alınmalı ve orjinalliği bozulmamalı.. ha unutmadan.. motorun ömrünü yediğinide çok emin bir ustadan öğrendim... iyice düşünmeden karar vermeyiniz..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Temmuz 23, 2008, 10:52:43 »
motor ömrünü kısalttığı doğru olabilir
bence bakımları dikkatli yapılır özellikle yağ zamanı gelmeden değiştirilirse
hiç sıkıntı olmaz
benzin bu kadar pahalıyken lpg çok mantıklı
10 senede bir motor yenilesek bile karlı bir seçim olur...
japonyada ticari taksilerin lpg li olması zorunlu ve
resmi araçların %90ı lpg li
sebebi açık ekonomi ve çevreye verdiği zararın benzinden az olması
 :D liquid petrol gasoline :D
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #27 : Ağustos 17, 2008, 15:16:25 »
selam  dostlar taktırdığım  sistem tamamen hollanda malı olup diğer sistemlerden farklı bir yapıya sahip.motora en az müdahele ile takılabiliyor.ithalatcı firma tunalı motorlu araclar 2 yıl garanti vermekle birlikte aracınız olabilecek lpg hatalarına karşı sigortalanıyor.ayrıca firma elemanları hollandadan gelen ekiplerden eğitimli elemanlardır.firmanın ismiyle googleden girip tüm deteayları öğrenebilirsiniz. zira ben 10 biniik bakıma lpg li olarak girdim. lider rin atölye şefi sadece lpg hatalarına karışmayız dedi. zaten başka türlü arac alamazlar. onlarda artık kabullenmiş bir durumdalar. birde bu sistemin parcaları  bosc markalı olup  yazılımını sagem fierması üretmiştir.fiatı  2000 ytl biraz pahalı ama cok güvenli ve verimli bir sistem.bir ayrıcalığıda gaz injeksinlarının manifoltlara takılı olması ve takılması esnasında manifoltların sökülerek işlem yapılması.diğer firmalar manifoltları sökmeden bu işlemi yaptıkları icin yanma odasına capak gitme ihtimali cok yüksek.ilgilenen arkadaşlara duyurulur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ağustos 22, 2008, 15:58:34 »
hayırlı olsun arabanız

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #29 : Ağustos 22, 2008, 17:22:01 »
ben eskişehirden burak foruma yeni geldim bizim corolla 93 model xl  ve babam bu arabaya  hemen hemen 3-5 ay öncesine kadar lpg taktırdı aslında ben babama engel olmasaydım 1 sene kadar öncesinden taktırmış olacaktı ama neyse lpg fema tüp  duymuşsunuzdur atiker reklamından ondan taktırdı  problem çıkmadı araba eskisi gibi hiç arıza çıkarmıyor hatta lpgde balıkesir ayvalıktan eske dönerken devir saati 5- 6 arasında 170 e bastık  fotografı  elimde  ama cd şu anda ankarada gelince eklerim ama lpg tankı küçük zaten tekerlek yerine taktırmadık  bir damacana gibi bagajda duruyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #30 : Kasım 28, 2008, 23:23:48 »
selam  dostlar
2008 corollaya lpg taktırmak istiyorum bu modele taktıran arkadaşlar varmıdır nasıl bir netice almışlardır ne marka taktırmışlardır.şimdiden teşekkür

HAyırlı olsun Necati bey. Ancak merak ettim, aracınız LPG'den önce ne kadar yakıyordu şimdi ne kadar yakıyor hiç ölçtünüz mü ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • drive your way
« Yanıtla #31 : Mart 17, 2009, 13:52:34 »
arkadaşlar bende lpg taktırmayı düşünüyorum hangi markayı önerirsiniz arabam 2007 corolla yeni kasa. bazı kişilerden duyduklarımı paylaşayım. lpg li araçların bazıları motor özelliklerinden dolayı çok problem çıkarıyormuş neredeyse hiç sorunsuz çalışan toyotalar diyorlar. bir tanıdık 15000 km de iken taktırmış arabası 320000 de lpg ile ilgili tek bir sorunu olmamış. onunda araba corolla. lpg markasını bilmiyorum ama yeni nesil lpg sistemleri diyor normal sıralı sistemlerden biraz pahalıymış 2000-2200 tl civarı paylaşmak istedim ve önerilerinizi bekliyorum
yoksa siz hala toyotalılaştıramadıklarımızdanmısınız???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Mart 17, 2009, 14:00:43 »
Tuncay Bey, sizi öncelikle Tanışma bölümünde ayrı bir başlık altında tanıyabilir miyiz?
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Mart 17, 2009, 14:53:57 »
Alternatif yakıt artık bir fenomen arkadaşlar. Arabanın yeniliği eskiliği ile ilgisi kalmadı artık bu işin. Petrol bitiyor dünyada.. Bugün LPG, yarın doğalgaz, sonra belki hidrojen ve yakıt pilleri.. Çevre için de böyle gerekiyor ayrıca..
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • aile için efsane
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #34 : Nisan 06, 2009, 20:08:22 »
Arkadaşlar yeni  aracıma NLP LPG kiti sıralı sisitemi tam 700 tl (70 x 10 ay) taktırdım. Sizlerede tavsiye ederim.
                                    Made in TÜRKİYE.
EFSANELER HİÇBİR ZAMAN ÖLMEZ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #35 : Mayıs 20, 2009, 14:58:34 »
Benim de 2008 model corolla comfort model aracım var.yaklaşık 3500 km de iken atiker marka lpg takdırdım.Aracım şu an 28.000 km de,şimdiye kadar hiç bir sorun yaşamadım,çok memnunun,sorun yaşamamak için montajının iyi yapılması gerekiyor,aracın performansında neredeyse hiç bir değişiklik yok ama yaklaşık %40-45 tasarruf sağladı,herkese tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Mayıs 20, 2009, 15:12:30 »
Vogas sıralı aracımda takılı 3 yıldır üzerinde ben aracı alalı 1.5 yıl oldu genel olarak tasarrufu gerçekten göz ardı edilemez ama araca LPG montajından sonra düzenli gaz ayarı ve bakımları yapılmalı! Performans olarak neredeyse benzinle aynı ama şahs, kanaatim yılda 15000-20000 km yi geömiyorsanız taktırmayın derim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • www.ekinay.com
    • Blog
  • Araç: Verso
« Yanıtla #37 : Mayıs 21, 2009, 11:39:31 »
vvti motorlar için sübap sorunu var arkadaşlar lpg kullanırken dikkat edin fazla yüklenmeyin aracınıza sübapları yakabilirsiniz toyata'nın sübapları inceymiş bunu hem 2a sitesinden hemde önceki toyotama lpg dönüşümü yapan ustadan öğrendim 2a sitesinde lpg katkısı koyarsanız sübapların yağlanmasına gerek yok diyor benim ustada patinaj çektirme fazla yüklenme diyor o yüzden şimdiki toyotama taktırmaya korktum ve taktırmadım. Bence bunu daha detaylı araştıralım.
2005 Verso 1.6 Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Mayıs 29, 2009, 11:58:20 »
LPG sevmeyen arkadaşlar. Sayenizde 2.0lt araçları ucuza alıyoruz.. Allah sizden razı olsun :)
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Mayıs 29, 2009, 12:00:04 »
:)