Gönderen Konu: ithal yabancı dil(ingilizce) öğretmenleri  (Okunma sayısı 4883 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
ithal yabancı dil(ingilizce) öğretmenleri
« : Mart 24, 2011, 15:25:17 »
Muhteşem Nimet yine muhteşem bir projeye imza atıyor.Türkiyede atama bekleyen bu kadar genç varken bizler ithal 40.000 öğretmen alacağız ve Turk öğretmenlerden daha fazla maaş vermeyeceğiz .Ne güzel.Satılmayan eğitim vardı onu da satıyoruz.....

Bir mahallede tuvalet çukurları açık olduğu için etraf nahoş  kokarmış.Bir gün mahalleli toplanmış ve kötü kokulardan kurtulmak için herkes evinin önünü süpürecek ve daha sık banyo yapacakmış.Alınan karar aynen öyle olmuş.Burunları kokuya alışan mahalleli ise bu kararın doğruluğuna o kadar inanmış ki mahalleye gelen dış mikraklara hiçççç kanmamış ve bildiğini okumaya devam etmiş.

EEEE hadi hayırlı olsun
             (nur içinde yat Aziz Nesin)
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Toyota Club Türkiye

ithal yabancı dil(ingilizce) öğretmenleri
« : Mart 24, 2011, 15:25:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
Ynt: ithal yabancı dil(ingilizce) öğretmenleri
« Yanıtla #1 : Mart 24, 2011, 15:45:39 »
Aynı muhabbet ithal doktor içinde çıktı....
sanki biz paraya para demiyoruzda yerimize dışardan daha ucuz ve kaliteli:) adam getircekler...
türki cumhuriyetler ve arap ülkelerinde uzmanlar bizim asistanlar kadar bilmiyor kıçıkırık yunanistanda bile adamlar bizim 3 katımızı 1/3 mesai harcıyarak kazanıyor

bizim ülke trilyoner ya okullarda el yıkıycak sabun ısınacak kömür yok ingilizce kafeleri açılcakmış pratik için
HEH HEH HEH:(
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 24, 2011, 15:51:02 »
Yabancı dil eğitimi için ise bence bu uygulama iyi.
Normal liselerden mezun olan çocukların ingilizce bilgisi yerlerde sürünüyor.
Özel okullardaki yabancı hocaların  ingilizce vb. yabancı dillerde çocuklara katkısı büyük.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 24, 2011, 15:54:17 »
Atama bekleyen bu kadar çok öğretmen varken yazıklar olsun diyorum.

Yabancı dil öyle haftada birkaç saatle öğrenilmez. Şimdiye kadar kim normal bir okuldaki ingilizce derslerinden ingilizce öğrenebilmiş ki?

Tamam, herkesin yabancı dil bilmesi gerekmiyor ama dünyada meslekleriyle ilgili gelişmeleri takip edebilmeleri için bütün doktorların ve mühendislerin ingilizce bilmeleri şart, yani mühendislik ve tıp fakültelerinde kesinlikle eğitim ingilizce olmalı, yoksa hala 30 yıl önceki usullerle tedavi etmeye çalışan doktorlar ve 20 yıl önceki bilgileriyle iş yapan mühendislerle ancak bu kadar olur.
All I ask is a tall ship and a star to steer her by...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • 351 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mart 24, 2011, 16:00:32 »
Yukarıda anlattığım fıkra aziz nesinden alıntı idi ve durumu çok güzel özetliyor.Sıkıntı yöntemde hoca da değil.Siz çocuklara dil öğrteceğinise bilmedikleri bir dilin dilgisi ile boğarsanız kimse öğrenemez tabi.
Bekleyin sizi allahın izni ile gelecek 40.000 ingiliz ve amerikalıya muhteşem turkçe öğretip yollamazsak ne olayım bende  :D :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 24, 2011, 16:07:38 »
Sadece Turkiye degil, Japonya,Cin,Kore basta olmak uzere dunyanin her yerinde ana dili Ingilizce olan ogretmen ithalati yapiliyor.

Ozellikle pratik konusma siniflarinda ana dili Ingilizce olan ogretmenler sart. Madem Ingilizce'yi yabanci dil olarak ogrenmek/cocuklarimiza ogretmek istiyoruz, gocunmaya gerek yok. :)
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 24, 2011, 16:21:52 »
Viski ithal ediliyor kızmıyoruz, Porsche ithal ediliyor kızmıyoruz, Çikita Muz, Avokado ithal ediliyor, Çinden dünya kadar ıvır zıvır ithal ediliyor..
Parayla yapılacak en hayırlı iş her halde öğretmen ithal etmektir. Keza kitap, dergi, laboratuar malzemesi, kalem defter bilgisayar vs.. eğitimle ilgili ne varsa...
Bi konuda hovarda olacaksa hükümet bu konuda olmalıdır. aferin.. :)
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 24, 2011, 16:24:47 »
Benim ablamda yabancı dil okudu ve bu habere çok sinirlenmişti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • 351 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mart 24, 2011, 17:26:16 »
Eleştirilmesi gereken yöntemdir.Şimdi size çok çarpıcı bir örnek.BEN SİZİNLE YABANCI DİLİM İLE YAZIŞMAKTAYIM Türkçeyi lisede öğrenmeye başladım ve dershaneye filan gitmeye gerek kalmadan Türkiyede 9 eylül gibi sıradan olmayan bir üniversitede okudum.
Tamam yabancı öğretmenler gelsin buna bende karşı değilim. Benim karşı olduğum bu saçma sapan sistemin değişmesi.Filoloji sınıfları arttırılsın ve kaliteye daha çok önem verilsin.i am going to school ile yada mr and mrs brown ile olmuyor bu işler ki hakkın rahmetine kavuştular zaten :)

Sayın Çubukçu mesaj verdi az önce ntv de  böylece daha çok öğretmen ataması yapacakmış.Orda olsam şunu sorardım.Türkiyede kaç ingilizce öğretmeni var.Ne kadar açık var.Rekabet tamam ama haksız rekabet asla......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 24, 2011, 19:30:35 »
  Arkadaşlar, ne güzel değişik görüşler dile getirilmiş. Peki bu uygulanması istenen sistemin detayları nedir? Gelecek olan yabancı sadece yabancı olduğu için mi gelecek, örneğin İngilizce eğitim verme yetisine sahip olduğu ve denkliği makul görüldüğü için mi?
 Pratik dil eğitimi öğrencilere şart bencede ancak bunun için yabancı öğretmenlere ihtiyaç yok ki, müfredat buradaki sorun. Benim bir ablamda yabancı dil öğretmeni ve oldukça da başarılıdır. Zaten 3 yabancı dil bilir. Ama onun öğrencisinin bu program dahilinde iyi ingilizce konuşması istenmiyor ki zaten, sınavlarda sorulara (dil bilgisi) cevap vermesi isteniyor.
 Evet, bir ara doktorlar içinde benzer bir konu çıkmıştı, bunu uygulayan bazı yerler var. Bildiğim kadarı ile İngiltere ancak orada medikal hizmetlerin hali bence içler acısı.

İzniniz ile birde şunu sormak istiyorum; örneğin ekonomik yönden bizim ile aynı düzeydeki bir avrupa ülkesinde bir öğretmen bir aylık maaşı ile neler yapabiliyor, Türkiyede ki neler yapabiliyor? ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 24, 2011, 20:42:57 »
Yabancı dil eğitimi için ise bence bu uygulama iyi.
Normal liselerden mezun olan çocukların ingilizce bilgisi yerlerde sürünüyor.
Özel okullardaki yabancı hocaların  ingilizce vb. yabancı dillerde çocuklara katkısı büyük.

Yımann nerelerdesin be yavw 40 yılda bi görünür oldun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mart 24, 2011, 20:47:25 »
Yukarıda anlattığım fıkra aziz nesinden alıntı idi ve durumu çok güzel özetliyor.Sıkıntı yöntemde hoca da değil.Siz çocuklara dil öğrteceğinise bilmedikleri bir dilin dilgisi ile boğarsanız kimse öğrenemez tabi.
Bekleyin sizi allahın izni ile gelecek 40.000 ingiliz ve amerikalıya muhteşem turkçe öğretip yollamazsak ne olayım bende  :D :D :D

mehmet ali yıldız kardeşim, ben lisede öğrenciyken  buna benzer bi durum olmuştu, amerikadan barış gönüllüsü adı altında öğretmenler gelmişti
onlar bize tek kelime öğretememişlerdi ama biz onlara felaket türkçe öğretip göndermiştik
(dilimizdeki tüm küfürleri ben öğretmiştim ama onlar küfür olduğunu bilmeden kullanıyorlardı)
 :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mart 24, 2011, 20:50:49 »
Sadece Turkiye degil, Japonya,Cin,Kore basta olmak uzere dunyanin her yerinde ana dili Ingilizce olan ogretmen ithalati yapiliyor.

Ozellikle pratik konusma siniflarinda ana dili Ingilizce olan ogretmenler sart. Madem Ingilizce'yi yabanci dil olarak ogrenmek/cocuklarimiza ogretmek istiyoruz, gocunmaya gerek yok. :)
Haklı olabilirsin ama gelenler ÖĞRETMEN  olsa
tayyippy gidip oralardan kasap, manaw , inşaat ustasını  "native speeker" diye getirip okullara sokacak
öğrenciyken barış gönüllülerine yaptığımı şimdi onlar bize yapacak; paso küfür öğretecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2009 (YK) Verso Elegant
    • AB çalýþmalarým
  • Araç: Verso
« Yanıtla #13 : Mart 24, 2011, 20:51:48 »
maaşlarını da Vatikan mı verecekmiş...!
... yine yeniden Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mart 24, 2011, 20:57:17 »
Asıl Bomba
Türkiyede ingilizce öğrenmemizi istemiyorlar
türk insanı ingilizce öğrenip okumaya başlarsa bu tayippy gibilerini  başa getirimi
arapça öğrenin en iyisi, anlamadan, suya sabuna dokunmadan ümmetçi olarak yaşayın gitsin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 46 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 24, 2011, 23:01:46 »
Geel vatandaş gel,üç otuz paraya satılık eğitim sistemi var geeelll...
2006 corolla sol A/T LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #16 : Mart 24, 2011, 23:34:15 »
Bir İngilizce Öğretmeni olarak bu işe en çok gülen benim tabi ki..
Çocukların önüne SBS gibi bir sınav atıyorsunuz ve her ders için puan katsayısı belirliyorsunuz.İngilizce ise en az puan katkısı yapan ders.Dolayısıyla öğrenci Matematik,Fen,Türkçe,Sosyal ve İngilizce diye önem sıralaması yapıyor.Öğrenci sadece SBS'deki soruları doğru yaptıracak İngilizce'yi öğreniyor.Zaten bizler de o doğrultuda çalışmak zorunda bırakılıyoruz..
Okullarda İngilizce bir radyo,CD vb şeyleri dinlemek için bir tane bilgisayarı değil teyp bile yok..Altyapın sıfır..Ders saatin son derece yetersiz..Ders kitapların birbirinden dandik..Ama bunlar tek sorunu öğretmende görmüş olacak ki işe öğretmen ithal etmekten başlamış..
 Eğitim,gençlik yeni nesil hep harcanıyor..Yazık günah değil mi?Binlerce öğretmen atanamıyor,evlenemyioır,hayatını kuramıyorken siz 2500 dolar maaşla öğretmen getirteceksiniz..Öğretmeni iyice bakıcı ettiniz..Disiplin denen kavramı okullardan sildiniz..Ne diyelim hayırlı olsun!
Benim Hocam Toyota gibi adam!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mart 24, 2011, 23:38:19 »
  Seneler önce ''Milli''  adında bir başlık açmıştım, hatırlarmısınız? ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Mart 24, 2011, 23:39:56 »
english time dil okullarında 6 ay kadar çalıştım ve gördüğüm şudur ki türk öğretmenler 750 alırken ingiliz-avustralya-kanada dan gelen öğretmenler 2000 den aşağı almıyorlardı.2004 yılı için konuşuyorum.nimet hanımı bende dinledim ve dedikleri ancak ve ancak anadili ingilizce olan ülkelerdeki evsizlerin gelip burada aynı maaşla çalışması demek:=))ve dedikleri o eğitici sertifikasını zaten ülkeleri özellikle veriyor,dil yayılmacılığı için.bizim english time da çalışan hocaların hepsi böle bi sertifika almış.bu bizim halk eğitimden alınan sertifikalar gibi bişi.yani sertifikaları da önemsiz aslında...
ben 80 kpss puanı yapıp sistemin dışında iken bunlar tabiki hoşuma gitmiyor.
gerçekten yabancı öğretmenlerin ama gerçekten öğretmen olanların (sertifikalı işsizler değil) eğitime katkı yapması olasıdır fakat bu düzen ve sistemde de değişiklik gerektirir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bmw 318i /Suzuki Jimny 4x4
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mart 24, 2011, 23:51:07 »
Deveye sormuşlar neden boynun eğri diye ... :wacko:
Her sürücü, arabasının kıçınada en az kendininki kadar sahip çıkmalıdır...
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=24775.0