0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Iste onu ithal edemezsiniz.Millet iyi kotu kararini vermis, secmis onlari; memnun degilsek 3 vakte kadar degistirme imkani elimizde. Ama ithalat yasak bu alanda. Hakimiyet kayitsiz sartsiz milletindir.
her okulda bir tane native english speaker olmasını ben şahsen faydalı buluyorum. ilk sayfada bir yerlerde kim okulda ingilizce öğreniyor ki tarzında bir şeyler gördüm.ben ilkokulu devlet okulunda okudum, üstelik sorunlu bir dönemdi ve sadece 1. sınıfta 4 okul birden değiştirdim, ilkokulu yani ilk 5 yılı 5 ayrı okul değiştirerek okudum. yani sıkıntılı bir okula alışma dönemi geçirdim. her okulda yeni öğretmen yeni arkadaşlar, zaten 45-50 kişilik bazen 60a yakın mevcutlar vs. ingilizce eğitimim 4. sınıfta izmir hakimiyet-i milliye ilköğretim okulunda oldusonra dedem olaya el attı özel okula gittim, 3 yıl ortaokulu izmir özel idare 75. yıl özel öğretim kurumlarında okudum (yaşar neng)sonra lgs denen sınava girdim, çeşme anadolu lisesi kazanıp ilk dönemde 60.yıl anadolu lisesine nakil oldum. öss denen sınava girdim, bilkent üniversitesindeyim şu an..ingilizcem güzel. bilkent hazırlığı hakkında konuşulanları bilir misiniz bilmiyorum ancak bir dönem okudum sadece, bir yıl bile değil. bu ingilizceyi bana özel kurslar özel öğretmenler falan vermedi. ingilizceye 4. sınıfta bir devlet okulunda başladım, 3 yıl özel okul sonra 4 yıl devlet lisesi (anadolu lisesi).. aynı zamanda lgs ve öss isimli sınavlara da girdim. not olarak ben vasat bir öğrenci olmama rağmen böyle, gittiğim okullar gerçek anlamda bulunduğu şehrin en iyi okulları arasındaydı hep ben de o okullarda en kötüler arasındaydım. bu okullarda en iyiler arasındakiler benden çok daha iyi ingilizceye sahipler össden de ilk 1000i geçtim 100 arasında bile çok arkadaşım var.. devlet okullarında bu iş çözülmez diyenlere cevap olarak yazdım...
ben 9 yıllık bir öğretmen olarak birşeyler biliyorum.ayrıca herkes ilköğretimde okuduğuna göre dil öğretimini yani az veya çok öğrendikleri.duydukları gördükleri şeyi biliyordur ve bu konuda yorum yapabilirler değil mi?ayda yürümek nasıldırı değil dil eğitimni tartışıyoruz.yorumunuz çok küçümseyici olmuş
özür dilerim sayın öğretmenim.sonuna kadar haklısınız.
Demek ki az sayıda "Derwall tipi" hocalar getirip öncelikle sistem değişikliği ve müfredat düzenlenmesi (özellikle serbestlik kazandırılması) ve ayrıca yerli hocalarımızın yetiştirilmesinde kullanmamız gerekiyor.Çok sayıda kalitesiz hoca getirip yerli hocalarımızı işsiz bırakmak gibi bir düzenleme istemiyoruz..Sistem değişikliği gerektiğine karşı çıkan kimse yok sanırım..