Gönderen Konu: ithal yabancı dil(ingilizce) öğretmenleri  (Okunma sayısı 4799 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
Ynt: ithal yabancı dil(ingilizce) öğretmenleri
« Yanıtla #40 : Nisan 02, 2011, 14:26:03 »
Iste onu ithal edemezsiniz.Millet iyi kotu kararini vermis, secmis onlari; memnun degilsek 3 vakte kadar degistirme imkani elimizde. Ama ithalat yasak bu alanda. Hakimiyet kayitsiz sartsiz milletindir.  ;)
O kararını verip onları seçenlerin ingilizce bildiğini sanmıyorum, hatta çoğusu doğru dürüst türkçede bilmez,
oysaki ingilizceyi öğrenmek isteyen, yararlı olacağına inananlar sadece kentsoylu'lar (burjuva)
garibim ingilizce öğretmeni türkçe bilmeyenlere ingilizce öğretmeye çalışıyor, yabancı gelse ne yapacak, önce
öğrettiği kişinin dilini öğrenmesi gerekmeyecekmi

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Nisan 02, 2011, 14:26:03 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Nisan 02, 2011, 15:03:02 »
her okulda bir tane native english speaker olmasını ben şahsen faydalı buluyorum. ilk sayfada bir yerlerde kim okulda ingilizce öğreniyor ki tarzında bir şeyler gördüm.

ben ilkokulu devlet okulunda okudum, üstelik sorunlu bir dönemdi ve sadece 1. sınıfta 4 okul birden değiştirdim, ilkokulu yani ilk 5 yılı 5 ayrı okul değiştirerek okudum. yani sıkıntılı bir okula alışma dönemi geçirdim. her okulda yeni öğretmen yeni arkadaşlar, zaten 45-50 kişilik bazen 60a yakın mevcutlar vs. ingilizce eğitimim 4. sınıfta izmir hakimiyet-i milliye ilköğretim okulunda oldu

sonra dedem olaya el attı özel okula gittim, 3 yıl ortaokulu izmir özel idare 75. yıl özel öğretim kurumlarında okudum (yaşar neng)

sonra lgs denen sınava girdim, çeşme anadolu lisesi kazanıp ilk dönemde 60.yıl anadolu lisesine nakil oldum.

öss denen sınava girdim, bilkent üniversitesindeyim şu an..

ingilizcem güzel. bilkent hazırlığı hakkında konuşulanları bilir misiniz bilmiyorum ancak bir dönem okudum sadece, bir yıl bile değil. bu ingilizceyi bana özel kurslar özel öğretmenler falan vermedi. ingilizceye 4. sınıfta bir devlet okulunda başladım, 3 yıl özel okul sonra 4 yıl devlet lisesi (anadolu lisesi).. aynı zamanda lgs ve öss isimli sınavlara da girdim. not olarak ben vasat bir öğrenci olmama rağmen böyle, gittiğim okullar gerçek anlamda bulunduğu şehrin en iyi okulları arasındaydı hep ben de o okullarda en kötüler arasındaydım. bu okullarda en iyiler arasındakiler benden çok daha iyi ingilizceye sahipler össden de ilk 1000i geçtim 100 arasında bile çok arkadaşım var.. devlet okullarında bu iş çözülmez diyenlere cevap olarak yazdım...
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Nisan 02, 2011, 20:59:25 »
İngilizceyi devlet okullarında (Düzce Atatürk Ortaokulu ve Düzce Lisesi) öğrenmiş,başka hiçbir ek destek almadan sınavlarda kendine göre "dereceleri olan" bir devlet okulu İngilizce Öğretmeni olarak son durumu kaygıyla ve üzüntüyle izliyorum  :blink: Bence bir dili kimseye zorla öğretemezsiniz, ama kişi gerçekten dil öğrenmeye niyetli ve istekliyse de bu işi biz rahatlıkla yaparız, yapıyoruz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Nisan 02, 2011, 21:34:19 »
her okulda bir tane native english speaker olmasını ben şahsen faydalı buluyorum. ilk sayfada bir yerlerde kim okulda ingilizce öğreniyor ki tarzında bir şeyler gördüm.

ben ilkokulu devlet okulunda okudum, üstelik sorunlu bir dönemdi ve sadece 1. sınıfta 4 okul birden değiştirdim, ilkokulu yani ilk 5 yılı 5 ayrı okul değiştirerek okudum. yani sıkıntılı bir okula alışma dönemi geçirdim. her okulda yeni öğretmen yeni arkadaşlar, zaten 45-50 kişilik bazen 60a yakın mevcutlar vs. ingilizce eğitimim 4. sınıfta izmir hakimiyet-i milliye ilköğretim okulunda oldu

sonra dedem olaya el attı özel okula gittim, 3 yıl ortaokulu izmir özel idare 75. yıl özel öğretim kurumlarında okudum (yaşar neng)

sonra lgs denen sınava girdim, çeşme anadolu lisesi kazanıp ilk dönemde 60.yıl anadolu lisesine nakil oldum.

öss denen sınava girdim, bilkent üniversitesindeyim şu an..

ingilizcem güzel. bilkent hazırlığı hakkında konuşulanları bilir misiniz bilmiyorum ancak bir dönem okudum sadece, bir yıl bile değil. bu ingilizceyi bana özel kurslar özel öğretmenler falan vermedi. ingilizceye 4. sınıfta bir devlet okulunda başladım, 3 yıl özel okul sonra 4 yıl devlet lisesi (anadolu lisesi).. aynı zamanda lgs ve öss isimli sınavlara da girdim. not olarak ben vasat bir öğrenci olmama rağmen böyle, gittiğim okullar gerçek anlamda bulunduğu şehrin en iyi okulları arasındaydı hep ben de o okullarda en kötüler arasındaydım. bu okullarda en iyiler arasındakiler benden çok daha iyi ingilizceye sahipler össden de ilk 1000i geçtim 100 arasında bile çok arkadaşım var.. devlet okullarında bu iş çözülmez diyenlere cevap olarak yazdım...

Türkay İzmir in en iyi ilköğretim okullarından biridir Hakimiyeti Milliye.yine 60 .yıl anadolu liseside  oldukça iyidir.Çeşme nadoluyu kazanıp nakilde iyi fikir... :)
konuya dönecek olursak.Türkiye de ki dil eğitimi normal diğer dersler gibi düşünüldüğü için,iyi ingilizce öğretmeni yetiştirilmediği için ve fiziksel ve müfredattan kaynaklanan sorunlarla bu hale geldi.ilköğretim 4 ve 5 de ingilizce öğretmeni yoksa ingilzice bilmeyen sınıf öğretmeni tarafından veiliyor.daha baştan temel gitti.sonra bütün öğrenciler sanki 4 5 te ingilzice biliyorlarmış gibi 6. sınıfta aynı müfredatla devam ediyorlar.sbs de puan katsayısı 1 matematiğin 4...gerisini siz düşünün.yurt dışından gelen vatandaşların (sözde öğretmenlerin)hiçbirinde pedagojik formasyon yok.onun yerine her genci yurtdışına 3 ay yollasak üniversitede hazırlık okurken vb. daha yararlı olur hemde de daha ucuz olur.masrafların hepsini devlet karşılayacak bütçeye sahip.40 bin öğretmen getirmekten daha ucuza maledilecektir.ayrıca bu ingilizce öğrenme sevdaı da bana garip geliyor .devletdil öğretmek zorunda değil.4 ders saatini sanata veya spora ayırsalar daha yararlı olur.dil 1 senede öğrenilebilir.bu arada ben ilkokulu ahmet ragıp üzümcüde ortaokulu nevzat ayazda liseyi karabağlar meslke lisesi anadolu elektrik bölümünde okudum.kpds de 79 aldım.birazd ilgi ve yetenek meselesi.sonuç olarak eğer rusyada ve ukraynadan bayan öğretmen getirtmeyeceklerse  :) KARŞIYIM
2011 YARİS 1.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Nisan 05, 2011, 14:17:02 »
İyi olmanın ötesinde "snob" bir okul.. Bir hocayı ödüllendirmek için oraya tayin edersin. Türkiye'nin hep o düzeyde olmasını isteriz tabi..
Dil öğrenmek isteyen tabi ki birtakım araçlara baş vurur ve sonunda öğrenir fakat gönül ister ki devlet okulları da bu araçlardan biri olabilsin. Bizde nedense tüm dersleri hiyerarşik olarak düzenleme ve nizam intizam içinde öğrenciye sunma hastalığı var. Lisedeki müzik derslerinin bizim müzik dinleme zevkimize katkısı ne kadarsa, korkarım dil eğitimi, fen eğitimi veya matematik eğitimi de aynı durumda. Yani düşünün müzik gibi şahane birşeyden bile tiksinmenize neden olan bir eğitim anlayışı, diğer derslere ne yapmaz.
Dil eğitimi İngiltere'de bir endüstri durumundadır ve kimse bu konuda İngilizlerle rekabet etmeyi düşünemez bile. Amerikalılar buna dahil. Yani bir Altay dilini konuşan bir ulusun mensupları olarak cesaretinizi ve özgüveninizi takdir ediyorum arkadaşlar ama.. Onlar kadar iyi değiliz ve yakın gelecekte olma ihtimalimiz yok.
O yüzden bence sadecde hoca  değil, kitabıyla müfredatıyla komple sistemi ithal edelim.
Allah allah.. medeni kanunu İsviçre'den, ceza kanununu İtalya'dan, borçlar kanununu Almanya'dan ithal ettik kimsenin gıkı çıkmadı..
Şimdi İngilizlerin bizden iyi İngilizce bilmesine mi bozuluyoruz? .. :) Bu adamların kendi dili sonuçta arkadaşlar. Bu kadar şaşırmayın. Bizim de Türkçe'miz onlarınkinden iyi.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #45 : Nisan 05, 2011, 18:04:17 »
İngilizce Eğitim sistemimizi,sorunlarını,müfredatı,sorunları ülkedeki herkes biliyormuş..Bunu da öğrendik!
Benim Hocam Toyota gibi adam!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Nisan 05, 2011, 22:03:03 »
ben 9 yıllık bir öğretmen olarak birşeyler biliyorum.ayrıca herkes ilköğretimde okuduğuna göre dil öğretimini yani az veya çok öğrendikleri.duydukları gördükleri  şeyi biliyordur ve bu konuda yorum yapabilirler değil mi?ayda yürümek nasıldırı değil dil eğitimni tartışıyoruz.yorumunuz çok küçümseyici olmuş
2011 YARİS 1.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #47 : Nisan 05, 2011, 23:04:20 »
ben 9 yıllık bir öğretmen olarak birşeyler biliyorum.ayrıca herkes ilköğretimde okuduğuna göre dil öğretimini yani az veya çok öğrendikleri.duydukları gördükleri  şeyi biliyordur ve bu konuda yorum yapabilirler değil mi?ayda yürümek nasıldırı değil dil eğitimni tartışıyoruz.yorumunuz çok küçümseyici olmuş
Hocam ben sizin yorumunuza falan kastederek yazmadım..
Haber sitelerini geziyorum,yorumları okuyorum,TV'lerde izliyorum herkes suçun nerdeyse tamamını İngilizce Öğretmenlerine atmış..Bir İngilizce Öğretmeni olarak insan üzülüyor..Siz de biliyorsunuz ki ben,bana verilen müfredatı uygulamak zorundayım..Ve MEB benim başarımı SBS ile ölçerken,nasıl dil öğretilebilir ki..?
Ülkemizdeki dil eğitimini demiyorum,eğitim sistemimizi görmezden gelip,suçu İng.Öğretmenine atmak,onları yetersiz görmek insafsızlıktır..Ben İngilizce'yi 12 yaşında öğrendim..Çünkü ben hazırlık sınıfı okudum 5 ten sonra..
Siz hazırlık sınıflarını kaldıracaksınız,ders saatlerini azaltacaksınız,öğrencilere SBS diye sınav koyup en az puan getiren dersi İngilizce yapacaksınız,ders kitapalrınız birbirinden kötü olacak,teknolojik bir altyapınız olmayacak,öğretmenin başarısınını SBS ile ölçeceksin,sonra da çıkıp suçu öğretmene atacaksın..İşte bu insafsızlıktır..
Düşünü ki bana burda verilen kitap farklı,Ankara'da verilen kitap farklı..SBS'de iki kitaptan da soru çıkıyor..Dolayısıyla ben iki kitabı da işlemek zorunda kalıyorum..Çünkü öğrenciye SBS'de diğer kitaptan soru çıkıp da o yapamayaınca,gelip bana niye öğretmediğimi soruyor..Bir eğitim yılında iki kitap bitirmek zorunda kalıyorum,tek kuruş amadan ekstra etütler yapıyorum..Çünkü buna mecbur bırakılıyorum..
Dil öğretmek için koşulları sağlasınlar,eğer ben öğretmezsem ömür boyu atsınlar beni meslekten..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Nisan 05, 2011, 23:06:15 »
özür dilerim sayın öğretmenim.sonuna kadar haklısınız.
2011 YARİS 1.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #49 : Nisan 05, 2011, 23:21:38 »
özür dilerim sayın öğretmenim.sonuna kadar haklısınız.
Est. hocam..
Eğitim sistemimizin ne durumlara düştüğünü,öğretmenin ne kadar küçültüldüğünü hepimiz biliyoruz..
Hadi bunu bilmeyenler neyse de,meslektaşalrımızın ithal öğretmen uygulamasını haklı bulması,yerinde bulması insanı daha da üzüyor..
Bana 6.sınıf da verilen bir öğrenci okuma yazma bilmiyor..Ben suçu kime atmalıyım..?Kimi ithal etmeliyim?
8.sınıfta İngilizce zarflar konusunu öğretmek istiyorum ama öğrenci zarflar konusunu Türkçe olarak bilmiyor..Ben önce Türkçesini sonra İngilizcesini öğretiyorum..Türkçe öğretmenini ithal mı etmeliyiz?...Bu Türkçe öğretmenin karşıma çıkıp "Evet ithal öğretmen faydalı" olur demesi insana ne kadar üzücü ve komik geliyor..Hepimiz bu sorunların farkındayız..Ama suçu başkalarına atmak gerçekten kolay..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Nisan 06, 2011, 10:16:52 »
Demek ki az sayıda "Derwall tipi" hocalar getirip öncelikle sistem değişikliği ve müfredat düzenlenmesi (özellikle serbestlik kazandırılması) ve ayrıca yerli hocalarımızın yetiştirilmesinde kullanmamız gerekiyor.
Çok sayıda kalitesiz hoca getirip yerli hocalarımızı işsiz bırakmak gibi bir düzenleme istemiyoruz..
:)
Sistem değişikliği gerektiğine karşı çıkan kimse yok sanırım..
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Nisan 06, 2011, 10:37:33 »
Ben ithal zihin istiyorum. Türkiye'de dürüstlüğü, adam kayırmamayı, belli bir zümre ya da kendi cebi için değil tüm Türkiye için çalışmayı, ahlakı, bilimi ilke edinmiş zihniyeti.
 İngilizce öğretmeni olan ablam üniversite görevliliği için yurt dışında eğitim almak amacı ile başvurmadığı yer kalmadı. Aynı kolaylığı acaba neden Türk insanına göstermiyorlar düşünmek lazım. Yoksa illa biryerlere mi üye olmak! gerekiyordu da bizim haberimiz yok? ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Nisan 06, 2011, 11:14:23 »
en başta da belittiğim gibi sprun sistemde ve sihniyette.Hakan fikrine tamamen katılıyorum.İthal zihinleri tarihimizde 2 defa gördük ve o zamanlar ülke muhteşemdi.Birincisi Fatih sultna mehmet ve torunlarının dünyanon çeşitli yerlerinden kabul ettikleri bazen davet ettkleri bilim insanları; ikincizi Mustafa Kemal Atatürk döneminde sözde modern ve insan haklarına saygılı amerika ve avrupadan kaçan bilim insanlarına önce kapılar açılmış sonra onlara çalışma alanı sağlanmıştır.Ha daha sonraları kominist yetiştiriyor diye sınır dışı edildiler yada gitmez zorunda kaldılar.Yukarada degerli öğretmen arkadaşların bütün söyledikleri mantıklı ve doğru ama hem fikir olduğumuz bir konu varsa oda (DİL EĞİTİMİ BÖYLE OLMAZ) olduğudur.Amaç dil öğretmek değil sınav geçmek olmuş.Türkiye de İngilizlerden çok daha iyi ingilizce öğretecek hocalar var hemde hiçte azımsanacak sayıda değil.

Öğretmen arkadaşlar, bana göre  bilmediğin bir dilin dilbilgisini öğrenmek saçmalıktır.Önce dil öğrenilir sonra dilbilgisi ha ikisi harmanlanabilir tabi....

Bu konudaki fikirleriniz merak ediyorum;özellikle ithal öğretmeni savunan dostlar siz ne dersiniz ?
(grammar = Dilbilgisi , dilin temel kuralları  )parantezi belirtme ihtiyacı hissettim çünkü Türkçe oldukça zor bir dil
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Nisan 06, 2011, 11:54:27 »
Arkadaslar cok güzel sekilde tartismissiniz.
Ben bu tartismaya farkli bir yönde katkida bulunmaya calisayim. Simdi durumu incelersek:

- 40bin yabanci ögretmen deniyor
- Türk ögretmenden  fazla maas almayacak deniyor
- Haberde ne tip sertifika, egitim aranacagindan bahsetmemis.

Simdi sorarim, bu ülkede bir ögretmen kac para alir. Cok olmadigini, ögretmenlerimizin neredeyse tamaminin ya ikinci, ücüncü islerde calistigi veya köyünden gelen erzak veya anasindan babasindan gelen para yardimi ile karnini doyurdugunu haberlerde okuyoruz. Bu demekki, buraya gelecek ithal ögretmenlerde ayni maasi alacak. Bu maasa disari ülkeden birilerinin gelmesi icin benim aklima gelen sebepler:
- ya ülkesinde issizdir
- ya cok büyük zulümlerden kacmasi gerekmedir
- ya da misyonerdir

Simdi Amerika'daki rüya hayatini birakip gelecek adam herhalde cok yoktur. Türkiye'ye gelecek adam ya Asya, ya da Orta Dogu'dan gelecektir. Asya'ya gitti iseniz, adam gibi Ingilizce konusabilen birileri ile karsilasirsaniz ilginc bir ortak noktalari vardir. Gittikleri okullar ;)

Evlatlar anayurda geri dönüyor.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Nisan 06, 2011, 14:52:49 »
Ve Afrika. Sanırım uygulamanın püf noktası da bu Murat. Ülkemiz gerçekten kendi halkını, insanını düşünüyorsa başarılı öğretmenlerini kendisi yurt dışına yollasın zorluk çıkaracağına.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #55 : Nisan 06, 2011, 17:36:52 »
Demek ki az sayıda "Derwall tipi" hocalar getirip öncelikle sistem değişikliği ve müfredat düzenlenmesi (özellikle serbestlik kazandırılması) ve ayrıca yerli hocalarımızın yetiştirilmesinde kullanmamız gerekiyor.
Çok sayıda kalitesiz hoca getirip yerli hocalarımızı işsiz bırakmak gibi bir düzenleme istemiyoruz..
:)
Sistem değişikliği gerektiğine karşı çıkan kimse yok sanırım..

Sistem sadece dilde değil,tamamen bozuk..
Sistemi düzgün hale getirirsin,bakarsın ki bizim İng Öğretmenlerimiz yine öğrtemiyor,o zaman kimi ithal ediyorsan et..