Gönderen Konu: ithal yabancı dil(ingilizce) öğretmenleri  (Okunma sayısı 4798 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 46 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
Ynt: ithal yabancı dil(ingilizce) öğretmenleri
« Yanıtla #20 : Mart 25, 2011, 00:09:24 »
Bir İngilizce Öğretmeni olarak bu işe en çok gülen benim tabi ki..
Çocukların önüne SBS gibi bir sınav atıyorsunuz ve her ders için puan katsayısı belirliyorsunuz.İngilizce ise en az puan katkısı yapan ders.Dolayısıyla öğrenci Matematik,Fen,Türkçe,Sosyal ve İngilizce diye önem sıralaması yapıyor.Öğrenci sadece SBS'deki soruları doğru yaptıracak İngilizce'yi öğreniyor.Zaten bizler de o doğrultuda çalışmak zorunda bırakılıyoruz..
Okullarda İngilizce bir radyo,CD vb şeyleri dinlemek için bir tane bilgisayarı değil teyp bile yok..Altyapın sıfır..Ders saatin son derece yetersiz..Ders kitapların birbirinden dandik..Ama bunlar tek sorunu öğretmende görmüş olacak ki işe öğretmen ithal etmekten başlamış..
 Eğitim,gençlik yeni nesil hep harcanıyor..Yazık günah değil mi?Binlerce öğretmen atanamıyor,evlenemyioır,hayatını kuramıyorken siz 2500 dolar maaşla öğretmen getirteceksiniz..Öğretmeni iyice bakıcı ettiniz..Disiplin denen kavramı okullardan sildiniz..Ne diyelim hayırlı olsun!
Hocam bu memlekette yıllar önce nesil iyileştirilmesi adına damızlık Macar erkeği ithal etmeyi bile akıl eden düşünürlerimiz varmış(Abdullah CEVDET)Maalesef yıllar geçmiş ama bazı kafalar hiç değişmemiş :(
2006 corolla sol A/T LPG

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 25, 2011, 00:09:24 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #21 : Mart 25, 2011, 00:21:47 »
Benim Hocam Toyota gibi adam!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #22 : Mart 25, 2011, 00:26:15 »
Hocam bu memlekette yıllar önce nesil iyileştirilmesi adına damızlık Macar erkeği ithal etmeyi bile akıl eden düşünürlerimiz varmış(Abdullah CEVDET)Maalesef yıllar geçmiş ama bazı kafalar hiç değişmemiş :(

Sorun o ki biz hiçbir alanda Milli denen kavramı uygulayamadık..Milli bir eğitim,dış siyaset,hedef yok..Hükümetlerin politikası vardır,Milli yoktur..Bizim yıllardan beri güttüğümüz bir Milli dış siyasetimiz de yoktur mesela..Her gelen hükümet farklı bakar meseleye..Milli takımımız bile yok..:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mart 25, 2011, 08:08:20 »
Vay beeeee.
Ben TED Ankara Kolejindeyken bir yerli İngilizce öğretmenimiz vardı, aklıma o geldi her nedense :asikadam: :asikadam:
Nimet onu görse ithale falan bakmazdı :islik: :islik: :islik:
Anlatılmaz yaşanır, görmek lazımdı, gerçi yaşlanmıştır şimdi:))))))))))))))))))
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mart 25, 2011, 08:53:53 »
Arkadaşlar;
Hem klasik lisesi, hemde anadolu lisesi olan bir devlet okulunda çalıştım
Anadolu hazırlıkta şakır şakır öğrettik, ama klasik lisede liseyi ingilizce bilerek bitiren hiç yok
Aynı okul, aynı öğtremen, ama anadoluda program var, zaman var, iyi kötü kitap film falan seçebiliyoruz
ve öğreniyorlar, öğretiyoruz
Oysaki klasik liselerde  kitap bile sınırlı, bırakın ders saatlerini.... diyorum ya öğretmemizi istemiyorlar
ingilizceyi iyi bilen gençlik bunların başına bela olur, milleti koyun gibi gütmeye alışmışlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mart 25, 2011, 16:31:07 »
Kendimizi kandırmayalım. Öğretim sistemimiz bozuk ise, öğretmenlerimiz nasıl kaliteli olabilir ki?
Adamın
Millilikle ilgisi yok bunun. Bu yabancı dil eğitimi sonuçta..
En milli olması gereken şey nedir? Ordu..
İthal Prusyalı uzmanlar olmasa adam edebilecek miydik orduyu?
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mart 25, 2011, 19:50:28 »
Aklıma ilk gelen yine mi angus ithal ediyorlar oldu...
Sonrada ulan okulu mu bıraksam dedim...

:wacko:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Müngke Tengriyin Küçüdür.
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mart 25, 2011, 20:29:30 »
Yabancı İngilizce öğretmenleri konusuna gelinceye kadar tarihi mazimizde toplumsal geriliğimizin kökenleri ile ilgili ilginç karineler de yok değil.Bir zamanlar Genelkurmay Başkanı’mız,ordu komutanımız,askeri mühendishanemizi kuran da yabancıydı.

Baron de Tott(Humbaracı Ahmet Paşa) padişahla anlaşarak ilk askeri mühendishaneyi kurmaya girişir.Ve askeri mühendishane hocası adaylarını bir hendese(geometri) sınavından geçirmeye karar verir.
Onlara bir üçgenin iç açılarının toplamını sorar. Soruyu tekrar etmesini isterler; bir müddet düşündükten sonra içlerinde en cüretli olanı üç açının toplam değerinin üçgenine göre değiştiğini, her üçgen için ayrı değere sahip olacağını söyler.

I. Dünya Savaşı patlayınca(Osmanlı Genelkurmay Başkanı Alman Paul Bronsart von Schellendorff) Çanakkale ordularına komuta edecek olan Alman Feldmareşali Liman Von Sanders İstanbula geldiğinde,Selimiye Kışlası’nın helalarını denetlerken bir kubura doğru eğilmiş ve;
__ Hiç böylesini görmedim, demiş; kol kalınlığında ve dört lüle...
Sonra:
_ Hemen Alman Genelkurmayı’na bir telgraf çekin, iki gaita uzmanı(b.k mütehassısı) gelsin, demiş.
Gelen gaita uzmanları, yaptıkları incelemelerden sonra, şu sonuca varmışlar:"Bu şaheseri yapan kişi yılda tek yavru yapan koyun ve inek eti çok pahalı olduğundan yüz gramlık biftekten alabileceği kaloriyi, iki okkalık somundan almış. O yüzden hazım için midesinde yoğunlaşan kan, beynine yeterince gidememiş ve dışkısı çok kalın olmuş."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mart 25, 2011, 20:36:27 »
Benim ablamda yabancı dil okuyor ne olacak .s
Hospital administrator :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Mart 25, 2011, 22:32:12 »
Haklı olabilirsin ama gelenler ÖĞRETMEN  olsa
tayyippy gidip oralardan kasap, manaw , inşaat ustasını  "native speeker" diye getirip okullara sokacak
öğrenciyken barış gönüllülerine yaptığımı şimdi onlar bize yapacak; paso küfür öğretecekler

Cin, Kore,Japonya o dedigin bakkal, kasap, manav,insaat iscisi, yeni mezun gencleri ithal ediyor Kemal Abi. Gramer ogretmek icin degil, pratik konusma siniflari icin.

Gramer ogretmek icin getirileceklerse mutlaka egitim fakultesi mezunlari getirilmeli.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #30 : Mart 25, 2011, 23:27:14 »
İnsanı daha da derinden üzen şey toplumda İngilizce Öğretmenlerinin yetersiz olduğu,İngilizce'yi bilmediği,ithal öğretmenlerin faydalı olacağını düşünülmesidir..Aralarında kaç yıldır okullarda İngilizce öğretildiği ama kimsenin İngilizce konuşamadığını söyleyenler bile var..
Halbuki insanların en az netleri Matematik ve Fen'den yaptıkları gerçeğini unutuyorlar..Ya da ben kaç yıl Beden Eğt. dersi gördüm ama lanet olası 100 metreyi hala 5 saniyede koşamıyorum..Futbolu öğrendik ama hala şu topu çatala asamıyorum..İnsanalrın önüne sınav kaygısı koyarak dil öğrenmelerini beklemek nafiledir.Bu tüm dersler için geçerlidir..SBS'de ya da YGS'de çıkmayacak bir matematik konusunu öğretmen kolay değildir..Tuhaf bir ülkeyiz..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Müngke Tengriyin Küçüdür.
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Mart 25, 2011, 23:33:34 »
100 metreyi hala 5 saniyede koşamıyorum.

En hızlı çita dahi 100 m. yi 5 sn. de koşamıyor.Rekor 6.13 sn.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #32 : Mart 26, 2011, 00:32:30 »
En hızlı çita dahi 100 m. yi 5 sn. de koşamıyor.Rekor 6.13 sn.
Bu kadar az ders saati,bu kadar az teknolojik alt yapı,bu kadar berbat ders kitaplar ve bu sınav sistemiyle bir öğrenciden İngilizceYi ötmesini beklemek,5 saniyede 100 metreyi koşturmak kadar imkansız!:)
Onu diyordum ben de.:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 46 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Mart 26, 2011, 00:51:44 »
İnsanı daha da derinden üzen şey toplumda İngilizce Öğretmenlerinin yetersiz olduğu,İngilizce'yi bilmediği,ithal öğretmenlerin faydalı olacağını düşünülmesidir..Aralarında kaç yıldır okullarda İngilizce öğretildiği ama kimsenin İngilizce konuşamadığını söyleyenler bile var..
Halbuki insanların en az netleri Matematik ve Fen'den yaptıkları gerçeğini unutuyorlar..Ya da ben kaç yıl Beden Eğt. dersi gördüm ama lanet olası 100 metreyi hala 5 saniyede koşamıyorum..Futbolu öğrendik ama hala şu topu çatala asamıyorum..İnsanalrın önüne sınav kaygısı koyarak dil öğrenmelerini beklemek nafiledir.Bu tüm dersler için geçerlidir..SBS'de ya da YGS'de çıkmayacak bir matematik konusunu öğretmen kolay değildir..Tuhaf bir ülkeyiz..
+1
Hocam işin içinde olmayan anlayamaz seni.Daha geçen hafta,bir veli okula sorun çıkaran öğrencisi için çağırdık diye bize demediğini bırakmadı.En komiğide Öyle bir geçer zaman ki de bir öğretmen var onun kadar olamadınız dedi...
2006 corolla sol A/T LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Mart 26, 2011, 08:39:34 »
Kendimizi kandırmayalım. Öğretim sistemimiz bozuk ise, öğretmenlerimiz nasıl kaliteli olabilir ki?
Adamın
Millilikle ilgisi yok bunun. Bu yabancı dil eğitimi sonuçta..
En milli olması gereken şey nedir? Ordu..
İthal Prusyalı uzmanlar olmasa adam edebilecek miydik orduyu?

Temel eğitim saydığımız orta öğretimde eğitim kalitesi düşük, ama üniversitelerde iyi eğitim var
mesela filolojide, eğitim fakültelerinde dilin bütün incelikleri öğretiliyor, oradan mezun olanlar ingilizceyide , oğretme tekniklerinide
gayet iyi bilerek mezun oluyorlar, ancak uluslar arası metotlarla öğretmek üzere yetiştiriliyorlar
ne yazıkki atandıkları okullarda teknik olanaklar olmadığı için hem öğretemiyorlar, hemde aynı kitaba muhtaç bırklıldıkları için kendileride unutuyorlar
ingilizce öğretmenlerinin ingilizce bilmediği söylentiside doğru ne yazıkki; 
aynı okulda çalıştığım bir meslektaşım, yeni aldığı televizyonun kullanma klavuzunu bana tercüme ettirmişti(kendiside ingilizce öğretmeni)

Öğretmenlerin kalitesine gelince....Branşını bilir ve iyi kötü öğretir , bu pek önemli değil
ama her şey öğretim değildir, Eğitim kısmı dahada önemlidir
üstelik öğretmen o yaştaki çocuklar için bir modeldir örnek alınır
öğle öğretmen bilirimki doğru dürüst konuşma bilmeden türkçe öğretmeye kalkar
Muğlalı bir kız (edebiyet öğretmenl) bana bak diyemezdi "beni bak" derdi, bunun öğrettiği türkçeden ne köy olur ne kasaba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Mart 26, 2011, 21:26:42 »
Aslında Japonya'dan siyasetçi ithal etmek lazım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Mart 26, 2011, 22:05:09 »
Sadece Turkiye degil, Japonya,Cin,Kore basta olmak uzere dunyanin her yerinde ana dili Ingilizce olan ogretmen ithalati yapiliyor.

Ozellikle pratik konusma siniflarinda ana dili Ingilizce olan ogretmenler sart. Madem Ingilizce'yi yabanci dil olarak ogrenmek/cocuklarimiza ogretmek istiyoruz, gocunmaya gerek yok. :)
bu gelen ogretmenleri koylere yollasınlar bakalım ogretsinler ingilizceyi. ayrıca benim eşim ingilizce ogretmeni oı cocukların doığru durust turkce bilmediklerinden yakınıyor. ayrıca yine kaldıki ders programlarında yani sistemde ingilizce eğitimimiz konusmya değil gramere dayalı. nitekim müfettiş geldiğinde öğretmene yıllık plana uygun mu gidip gitmedigini konuıları bitirip bitirmediğini soruyor ve buna bakıyor. öğrencinin ingilizce ogrendigi SBS sınavındaki ingilizce netlerine ve yazılı sınavladında aldıgı puana göre değerledniriyorken sen ögrenciden ve ogretmenden ingilizce konusmasını ve ogretilmesini beklemeyemezsiz... KISACA BU SİSTMEE DEGİL YABANCI ÖĞRETMEN BURAYA YABANCI OGRENCİ GETİRSEN O BİLE İNGİLİZCE KONUSMAYI UNUTUR.
BİZİM İNGİLİZCE OGRETMENİNE DEĞİL. İTHAL BİR MEB BAKANINA İHTİYACIMIZ VAR...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Mart 27, 2011, 01:03:40 »
Iste onu ithal edemezsiniz.Millet iyi kotu kararini vermis, secmis onlari; memnun degilsek 3 vakte kadar degistirme imkani elimizde. Ama ithalat yasak bu alanda. Hakimiyet kayitsiz sartsiz milletindir.  ;)
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Mart 28, 2011, 23:40:10 »
az kaldı hazirana:=)))))
bakalım bu millet nasıl yönetilmeye layık beraber görücez....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality