0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bir İngilizce Öğretmeni olarak bu işe en çok gülen benim tabi ki..Çocukların önüne SBS gibi bir sınav atıyorsunuz ve her ders için puan katsayısı belirliyorsunuz.İngilizce ise en az puan katkısı yapan ders.Dolayısıyla öğrenci Matematik,Fen,Türkçe,Sosyal ve İngilizce diye önem sıralaması yapıyor.Öğrenci sadece SBS'deki soruları doğru yaptıracak İngilizce'yi öğreniyor.Zaten bizler de o doğrultuda çalışmak zorunda bırakılıyoruz..Okullarda İngilizce bir radyo,CD vb şeyleri dinlemek için bir tane bilgisayarı değil teyp bile yok..Altyapın sıfır..Ders saatin son derece yetersiz..Ders kitapların birbirinden dandik..Ama bunlar tek sorunu öğretmende görmüş olacak ki işe öğretmen ithal etmekten başlamış.. Eğitim,gençlik yeni nesil hep harcanıyor..Yazık günah değil mi?Binlerce öğretmen atanamıyor,evlenemyioır,hayatını kuramıyorken siz 2500 dolar maaşla öğretmen getirteceksiniz..Öğretmeni iyice bakıcı ettiniz..Disiplin denen kavramı okullardan sildiniz..Ne diyelim hayırlı olsun!
Hocam bu memlekette yıllar önce nesil iyileştirilmesi adına damızlık Macar erkeği ithal etmeyi bile akıl eden düşünürlerimiz varmış(Abdullah CEVDET)Maalesef yıllar geçmiş ama bazı kafalar hiç değişmemiş
Haklı olabilirsin ama gelenler ÖĞRETMEN olsatayyippy gidip oralardan kasap, manaw , inşaat ustasını "native speeker" diye getirip okullara sokacaköğrenciyken barış gönüllülerine yaptığımı şimdi onlar bize yapacak; paso küfür öğretecekler
100 metreyi hala 5 saniyede koşamıyorum.
En hızlı çita dahi 100 m. yi 5 sn. de koşamıyor.Rekor 6.13 sn.
İnsanı daha da derinden üzen şey toplumda İngilizce Öğretmenlerinin yetersiz olduğu,İngilizce'yi bilmediği,ithal öğretmenlerin faydalı olacağını düşünülmesidir..Aralarında kaç yıldır okullarda İngilizce öğretildiği ama kimsenin İngilizce konuşamadığını söyleyenler bile var..Halbuki insanların en az netleri Matematik ve Fen'den yaptıkları gerçeğini unutuyorlar..Ya da ben kaç yıl Beden Eğt. dersi gördüm ama lanet olası 100 metreyi hala 5 saniyede koşamıyorum..Futbolu öğrendik ama hala şu topu çatala asamıyorum..İnsanalrın önüne sınav kaygısı koyarak dil öğrenmelerini beklemek nafiledir.Bu tüm dersler için geçerlidir..SBS'de ya da YGS'de çıkmayacak bir matematik konusunu öğretmen kolay değildir..Tuhaf bir ülkeyiz..
Kendimizi kandırmayalım. Öğretim sistemimiz bozuk ise, öğretmenlerimiz nasıl kaliteli olabilir ki?Adamın Millilikle ilgisi yok bunun. Bu yabancı dil eğitimi sonuçta.. En milli olması gereken şey nedir? Ordu.. İthal Prusyalı uzmanlar olmasa adam edebilecek miydik orduyu?
Sadece Turkiye degil, Japonya,Cin,Kore basta olmak uzere dunyanin her yerinde ana dili Ingilizce olan ogretmen ithalati yapiliyor.Ozellikle pratik konusma siniflarinda ana dili Ingilizce olan ogretmenler sart. Madem Ingilizce'yi yabanci dil olarak ogrenmek/cocuklarimiza ogretmek istiyoruz, gocunmaya gerek yok.