0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
kesinlikle tavsiye ederim zaten parkecilerin "eh abim şilte bizden" diye serdikleri şilte çok ince. Strafor hakkında bir bilgim yok ama en azından şimdi adı aklımda olmayan şiltenin 2-3 katı kalın ve biraz daha sert ama elastik bir kaplama var mutlaka biliyorlardır kesinlikle tavsiye ederim. Yalıtım konusunda ise bina yalıtımlı olmadıkça çok bir fark etmiyor malsef fakat dairenin altında kapalı otopark yada apartmanın deposu varsa zemin yalıtımı şart.
strafor evin içinde hiçbir yerde kullanılmamalı.zamanla küf yapıyor ve astımı tetikliyor yalıtım dışardan yapılması gereken bişey. ayrıca strafor zamanla çözünerek havaya karışır.kanseri tetikler.mümkün oldukça kalın laminant ve çift kat şilte kulanırsanız birde kenarlarına biraz slikon attırırsanız güzel olur.alman veya yerli alın.çin malı almayın
hazır tadilat başkamışken zenim yalıtımı yaptırırsanız evin sıcaklığı çok farkeder. bizim eski evde 5 dakika terliksiz gezemediğimi bilirim.
hocam yerli ürünlerde çamsan markayı tavsiye ederim. kendi evimde de kullanıyorum, kiraya verdiğim eve bile kaliteli olsun diye ondan döşettim ayrıca kiradaki evimizin alt katı da sizin gibi boş, sahibi hollanda da yaşayan bi gurbetçi ve senede 1 ay geliyor yazın. 10 sene ne çektik o evde de para yokluğundan bişey yaptıramadıydık neyse... şilte konusuna gelince köpük döşetme işine girmeyin, arkadaşların dediği gibi küf yapma olasılığı yüksek, her ne kadar alttaki şiltenin malzemesi de köpükle hemen hemen aynı olsa da ince olduğu için kötü etki yaratmıyor. ama şiltenin bi 3 mm birde 6 mm kalınlığında olanı var yanlış hatırlamıyorsam. 6 mm olanı tercih edebilirsiniz. yalıtım yaptıracaksanız altınızdaki deponun tavanından yaptırın müsaade ederlerse, hatta apartmandan bile talep edebilirsiniz bunu. en azından malzeme apartmandan işçilik sizden şeklinde (apartman yaptırmak zorunda değil ama iyi niyet çerçevesinde yaptıranlar oluyor). yabancı markalarda ise kronospan oldukça kalitelidir. ama tabiki bu markanında kalite sınıfları var piyasada. kendi oturacağınız ev olduğu için kalieli yaptırmaktan kaçınmayın derim. bu arada mesleğim Ağaçişleri Endüstri MÜhendisliği, yani bu işlerden biraz anlarım ayrıca TSE'de bu ürünlerin standartlara uygunluk deneylerini de biz yapıyoruz ve özellikle laminat parke deneyleri gerçekten zorlu. bu sebeple alırken de TSE belgesinin olup olmadığını sormanız isabet olacaktır. ama tabi satıcı bilip bilmeden "var abi olmaz mı" derse markayı bana söylerseniz olup olmadığını kontrol edebilirim. hatta www.tse.org.tr adresinden kendiniz de kontrol edebilirsiniz.yardımcı olabildiysem ne mutlu
Sevgili Muhammet; şimdiki hali laminat mı yoksa klasik parke mi?
laminat...
anladım o zaman söyleyeceklerimden vazgeçtim...
hocam yerli ürünlerde çamsan markayı tavsiye ederim...
Benzer çalışmayı bende elimde ciddi anlamda 2 yıl önce yaptım Parkeler evi alırken eskimiş haldeydiler. Zımparası, cilası bir sürü uğraş verdim yaparken ve ilk kış ayaklarımız dondu ve hemen yalıtım çözümü aradım. (Emekler boş gitmiş çözümü bulunca öğrendim) Araştırma yaparken piyasada satılan çoğu strafor EPS'ymiş kimyasal karışımı ile ilgili bir adlandırma olabilir bilemiyorum. Ve gerçekten yalıtım sektörü bir firmadan verilen bilgiler doğrultusunda bu straforların beyaz değilde renkli olanlarıda XPS strafor diye adlandırılıyormuş ve bunu önerdiler. (Fiyatlarıda diğer beyaz olanlara göre biraz daha yüksek). Ustama bütün dairemdeki mevcut zeminin üzerine olduğu gibi bu malzemeyi döşettirdim 3 cm kalınlığında olanından, laminatçı geldi çift kat şiltesini serdi ve malzemeyi döşedi. Şuanda zeminde ne kadar halı, kilim, paspas vs varsa hem kaldırdım kullanmıyorum ve daha şık oldu, hemde ısınıyor ve ayaklar soğuğa basmıyor Zemin yalıtımı yapacak arkadaşlar yaparken malzeme kalitesini mutlaka göz önünde bulundurup 3-5 liradan kaçmaması gerekiyor böylede kâr ederim düşüncesiyle. Bir sefer yapılacak olan işlem belki 10 belki 20 yıl kullanılabilir, zeminden ısı kayıpsız.
klasik parke için tadilat yada sildirme mi önercektiniz
straforda dediğiniz kalite çok önemli, yoğunluğu fazla olanın yalıtımı diğerlerine göre 2-3 kat artabiliyor...
her yıl ev değiştiren biri olarak klasik parkenin çok sağlıklı ve daha temiz olduğunu düşünüyordum ama hepsi yalan oldu tabi...