Gönderen Konu: laminat parke önerisi  (Okunma sayısı 17260 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
laminat parke önerisi
« : Mart 17, 2011, 18:49:52 »
merhaba,
gelen emir doğrultusunda evin parkeleri yıpranmadan dolayı değiştirmeyi düşünüyorum... :)  parke konusunda önerisi yada tavsiyede bulunabilecek arkadaş varmı?

ısı yalıtımı konusunda parke altına nem giderici şiltenin yanı sıra yoğunluğu yüksek strafor önerirmisiniz...

deneyim paylaşabilirsiniz... teşekkür

Toyota Club Türkiye

laminat parke önerisi
« : Mart 17, 2011, 18:49:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
Ynt: laminat parke önerisi
« Yanıtla #1 : Mart 17, 2011, 21:12:53 »
kesinlikle tavsiye ederim zaten parkecilerin "eh abim şilte bizden" diye serdikleri şilte çok ince. Strafor hakkında bir bilgim yok ama en azından şimdi adı aklımda olmayan şiltenin 2-3 katı kalın ve biraz daha sert ama elastik bir kaplama var mutlaka biliyorlardır kesinlikle tavsiye ederim. Yalıtım konusunda ise bina yalıtımlı olmadıkça çok bir fark etmiyor malsef fakat dairenin altında kapalı otopark yada apartmanın deposu varsa zemin yalıtımı şart.
93AE101(sw) 89100km =)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 17, 2011, 21:54:54 »
strafor evin içinde hiçbir yerde kullanılmamalı.zamanla küf yapıyor ve astımı tetikliyor yalıtım dışardan yapılması gereken bişey. ayrıca strafor zamanla çözünerek havaya karışır.kanseri tetikler.mümkün oldukça kalın laminant ve çift kat şilte kulanırsanız birde kenarlarına biraz slikon attırırsanız güzel olur.alman veya yerli alın.çin malı almayın
2011 YARİS 1.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mart 17, 2011, 22:09:32 »
kesinlikle tavsiye ederim zaten parkecilerin "eh abim şilte bizden" diye serdikleri şilte çok ince. Strafor hakkında bir bilgim yok ama en azından şimdi adı aklımda olmayan şiltenin 2-3 katı kalın ve biraz daha sert ama elastik bir kaplama var mutlaka biliyorlardır kesinlikle tavsiye ederim. Yalıtım konusunda ise bina yalıtımlı olmadıkça çok bir fark etmiyor malsef fakat dairenin altında kapalı otopark yada apartmanın deposu varsa zemin yalıtımı şart.

Genelde 2-3 mm lik silte kullanılıyor,fakat dediğin gibi alt katım boş depo oldugundan attırır sıkıntı doğururmu diye düşünmemiştim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #4 : Mart 17, 2011, 22:38:22 »
hazır tadilat başkamışken zenim yalıtımı yaptırırsanız evin sıcaklığı çok farkeder. bizim eski evde 5 dakika terliksiz gezemediğimi bilirim.
93AE101(sw) 89100km =)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2007 yaris D4D
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #5 : Mart 18, 2011, 08:31:53 »
hocam yerli ürünlerde çamsan markayı tavsiye ederim. kendi evimde de kullanıyorum, kiraya verdiğim eve bile kaliteli olsun diye ondan döşettim :) ayrıca kiradaki evimizin alt katı da sizin gibi boş, sahibi hollanda da yaşayan bi gurbetçi ve senede 1 ay geliyor yazın. 10 sene ne çektik o evde de para yokluğundan bişey yaptıramadıydık :) neyse... şilte konusuna gelince köpük döşetme işine girmeyin, arkadaşların dediği gibi küf yapma olasılığı yüksek, her ne kadar alttaki şiltenin malzemesi de köpükle hemen hemen aynı olsa da ince olduğu için kötü etki yaratmıyor. ama şiltenin bi 3 mm birde 6 mm kalınlığında olanı var yanlış hatırlamıyorsam. 6 mm olanı tercih edebilirsiniz. yalıtım yaptıracaksanız altınızdaki deponun tavanından yaptırın müsaade ederlerse, hatta apartmandan bile talep edebilirsiniz bunu. en azından malzeme apartmandan işçilik sizden şeklinde (apartman yaptırmak zorunda değil ama iyi niyet çerçevesinde yaptıranlar oluyor).
yabancı markalarda ise kronospan oldukça kalitelidir. ama tabiki bu markanında kalite sınıfları var piyasada. kendi oturacağınız ev olduğu için kalieli yaptırmaktan kaçınmayın derim.

bu arada mesleğim Ağaçişleri Endüstri MÜhendisliği, yani bu işlerden biraz anlarım :) ayrıca TSE'de bu ürünlerin standartlara uygunluk deneylerini de biz yapıyoruz :) ve özellikle laminat parke deneyleri gerçekten zorlu. bu  sebeple alırken de TSE belgesinin olup olmadığını sormanız isabet olacaktır. ama tabi satıcı bilip bilmeden "var abi olmaz mı" derse markayı bana söylerseniz olup olmadığını kontrol edebilirim. hatta www.tse.org.tr adresinden kendiniz de kontrol edebilirsiniz.
yardımcı olabildiysem ne mutlu :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mart 18, 2011, 08:44:56 »
strafor evin içinde hiçbir yerde kullanılmamalı.zamanla küf yapıyor ve astımı tetikliyor yalıtım dışardan yapılması gereken bişey. ayrıca strafor zamanla çözünerek havaya karışır.kanseri tetikler.mümkün oldukça kalın laminant ve çift kat şilte kulanırsanız birde kenarlarına biraz slikon attırırsanız güzel olur.alman veya yerli alın.çin malı almayın

bilgilendirme için teşekkürler yusuf bey...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mart 18, 2011, 08:45:52 »
hazır tadilat başkamışken zenim yalıtımı yaptırırsanız evin sıcaklığı çok farkeder. bizim eski evde 5 dakika terliksiz gezemediğimi bilirim.

zemin yalıtımında ne kullanılıyor bilginiz varmı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mart 18, 2011, 09:01:13 »
hocam yerli ürünlerde çamsan markayı tavsiye ederim. kendi evimde de kullanıyorum, kiraya verdiğim eve bile kaliteli olsun diye ondan döşettim :) ayrıca kiradaki evimizin alt katı da sizin gibi boş, sahibi hollanda da yaşayan bi gurbetçi ve senede 1 ay geliyor yazın. 10 sene ne çektik o evde de para yokluğundan bişey yaptıramadıydık :) neyse... şilte konusuna gelince köpük döşetme işine girmeyin, arkadaşların dediği gibi küf yapma olasılığı yüksek, her ne kadar alttaki şiltenin malzemesi de köpükle hemen hemen aynı olsa da ince olduğu için kötü etki yaratmıyor. ama şiltenin bi 3 mm birde 6 mm kalınlığında olanı var yanlış hatırlamıyorsam. 6 mm olanı tercih edebilirsiniz. yalıtım yaptıracaksanız altınızdaki deponun tavanından yaptırın müsaade ederlerse, hatta apartmandan bile talep edebilirsiniz bunu. en azından malzeme apartmandan işçilik sizden şeklinde (apartman yaptırmak zorunda değil ama iyi niyet çerçevesinde yaptıranlar oluyor).
yabancı markalarda ise kronospan oldukça kalitelidir. ama tabiki bu markanında kalite sınıfları var piyasada. kendi oturacağınız ev olduğu için kalieli yaptırmaktan kaçınmayın derim.

bu arada mesleğim Ağaçişleri Endüstri MÜhendisliği, yani bu işlerden biraz anlarım :) ayrıca TSE'de bu ürünlerin standartlara uygunluk deneylerini de biz yapıyoruz :) ve özellikle laminat parke deneyleri gerçekten zorlu. bu  sebeple alırken de TSE belgesinin olup olmadığını sormanız isabet olacaktır. ama tabi satıcı bilip bilmeden "var abi olmaz mı" derse markayı bana söylerseniz olup olmadığını kontrol edebilirim. hatta www.tse.org.tr adresinden kendiniz de kontrol edebilirsiniz.
yardımcı olabildiysem ne mutlu :)

burak bey bilgi için teşekkürler,yerli üretim kullanmaya özen gösteriyorum şuan aklımda 2 marka bulunmaktadır, bunlardan biri floorpandır, diğeri ise dediğiniz gibi çamsan olup,konusunda çok tecrübeli mazisi bulunmaktadır,aile şirketlerimizin neredeyse tamamı yıllardır çamsana ticari anlamdada cihaz tedarik yapıyor olması çamsana olan güvenimide artırıyor...

kalın şilte ile yalıtımı alt depo altından desteklendiğinde sağlıklı olur sanırım, gerçek anlamda yalıtım konusunda sıkıntı yaşıyorum, evin kuzey cephede olmasıda büyük etken... evdeki ısı kayıbının ne derecede olduğunu anlamak için şirketin termal kamerası ile bina dışından ve depo içinden görüntü almıştık; çok ciddi kayıplar olduğunu gördüm...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 18, 2011, 09:57:22 »
Sevgili Muhammet; şimdiki hali laminat mı yoksa klasik parke mi?
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mart 18, 2011, 10:55:47 »
Sevgili Muhammet; şimdiki hali laminat mı yoksa klasik parke mi?

laminat...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mart 18, 2011, 11:05:51 »
laminat...

anladım o zaman söyleyeceklerimden vazgeçtim... :D
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mart 18, 2011, 11:08:19 »
anladım o zaman söyleyeceklerimden vazgeçtim... :D

klasik parke için tadilat yada sildirme mi önercektiniz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 34 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 18, 2011, 11:12:16 »
akçam rengi üç boyutlu parke ve altına 1 cm köpük öneririm. Gayet güzel duruyor..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '14
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 18, 2011, 11:13:47 »
hocam yerli ürünlerde çamsan markayı tavsiye ederim...
Bazı hammaddelerini sağladığımız bir müşterimizdir ve ben de kesinlikle tavsiye ederim.
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 18, 2011, 11:14:21 »
Benzer çalışmayı bende elimde ciddi anlamda 2 yıl önce yaptım ;) Parkeler evi alırken eskimiş haldeydiler. Zımparası, cilası bir sürü uğraş verdim yaparken ve ilk kış ayaklarımız dondu ve hemen yalıtım çözümü aradım. (Emekler boş gitmiş çözümü bulunca öğrendim) Araştırma yaparken piyasada satılan çoğu strafor EPS'ymiş kimyasal karışımı ile ilgili bir adlandırma olabilir bilemiyorum. Ve gerçekten yalıtım sektörü bir firmadan verilen bilgiler doğrultusunda bu straforların beyaz değilde renkli olanlarıda XPS strafor diye adlandırılıyormuş ve bunu önerdiler. (Fiyatlarıda diğer beyaz olanlara göre biraz daha yüksek). Ustama bütün dairemdeki mevcut zeminin üzerine olduğu gibi bu malzemeyi döşettirdim 3 cm kalınlığında olanından, laminatçı geldi çift kat şiltesini serdi ve malzemeyi döşedi. Şuanda zeminde ne kadar halı, kilim, paspas vs varsa hem kaldırdım kullanmıyorum ve daha şık oldu, hemde ısınıyor ve ayaklar soğuğa basmıyor ;) Zemin yalıtımı yapacak arkadaşlar yaparken malzeme kalitesini mutlaka göz önünde bulundurup 3-5 liradan kaçmaması gerekiyor böylede kâr ederim düşüncesiyle. Bir sefer yapılacak olan işlem belki 10 belki 20 yıl kullanılabilir, zeminden ısı kayıpsız. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Mart 18, 2011, 11:17:36 »
Benzer çalışmayı bende elimde ciddi anlamda 2 yıl önce yaptım ;) Parkeler evi alırken eskimiş haldeydiler. Zımparası, cilası bir sürü uğraş verdim yaparken ve ilk kış ayaklarımız dondu ve hemen yalıtım çözümü aradım. (Emekler boş gitmiş çözümü bulunca öğrendim) Araştırma yaparken piyasada satılan çoğu strafor EPS'ymiş kimyasal karışımı ile ilgili bir adlandırma olabilir bilemiyorum. Ve gerçekten yalıtım sektörü bir firmadan verilen bilgiler doğrultusunda bu straforların beyaz değilde renkli olanlarıda XPS strafor diye adlandırılıyormuş ve bunu önerdiler. (Fiyatlarıda diğer beyaz olanlara göre biraz daha yüksek). Ustama bütün dairemdeki mevcut zeminin üzerine olduğu gibi bu malzemeyi döşettirdim 3 cm kalınlığında olanından, laminatçı geldi çift kat şiltesini serdi ve malzemeyi döşedi. Şuanda zeminde ne kadar halı, kilim, paspas vs varsa hem kaldırdım kullanmıyorum ve daha şık oldu, hemde ısınıyor ve ayaklar soğuğa basmıyor ;) Zemin yalıtımı yapacak arkadaşlar yaparken malzeme kalitesini mutlaka göz önünde bulundurup 3-5 liradan kaçmaması gerekiyor böylede kâr ederim düşüncesiyle. Bir sefer yapılacak olan işlem belki 10 belki 20 yıl kullanılabilir, zeminden ısı kayıpsız. :)

straforda dediğiniz kalite çok önemli, yoğunluğu fazla olanın yalıtımı diğerlerine göre 2-3 kat artabiliyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Mart 18, 2011, 11:21:44 »
klasik parke için tadilat yada sildirme mi önercektiniz :)

her yıl ev değiştiren biri olarak klasik parkenin çok sağlıklı ve daha temiz olduğunu düşünüyordum ama hepsi yalan oldu tabi... :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mart 18, 2011, 11:26:04 »
straforda dediğiniz kalite çok önemli, yoğunluğu fazla olanın yalıtımı diğerlerine göre 2-3 kat artabiliyor...

Zeminde çok önemli, üzerinde sürekli yük olacağı için ezilip esnememesi yanında ısı yalıtım yapacak malzemeyi doğru seçmek önemli olan. İç duvarlarda kullanacağımız strafor EPS denilen ucuz basit ve ince (2cm'lik mesela) kullanılması bile iyi bir yalıtım sağlayacaktır zaten. Üzerine alçıpanlarla koruma yöntemi var neticede. Dış duvarlarda da yine sert ve kalın malzemeye tüm inşaat ve yalıtım sektörü öneriyor. Hatta yeni binalarda artık katlar arası sandviç betonlar aralarına kanunlara göre enerji kayıplarını engellemek için ciddi straforlar yerleştiriliyor, sert malzemeler ara kat aralarında ve binaların dış cephelerinin kaba kısmından önce kullanıyorlar. Ve bu malzemeler hem uzun ömürlüler hemde çok büyük ölçüde ısı kaybını önlüyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Mart 18, 2011, 12:03:28 »
her yıl ev değiştiren biri olarak klasik parkenin çok sağlıklı ve daha temiz olduğunu düşünüyordum ama hepsi yalan oldu tabi... :)

daha sağlıklı fakat çizilmesi daha kolay, birde yaz aylarında çekme yaparsa tadından yenmez :)))