0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
daha sağlıklı fakat çizilmesi daha kolay, birde yaz aylarında çekme yaparsa tadından yenmez ))
ÇAMSAN birinci sınıf olanın markası diye biliyorum tırtıklı yüzeye sahip olanı en iyisi.Tabanına 5 mm şilte serdir.Evin altı boş ise bunu 2 kat olarak serdir benim kardeşim altı boş bir dairede oturuyor.Kışın baya soguk oldu bu sene dedigim gibi yaptırdılar şimdi çok memnunlar tabanlar alenen sıcak .
zemin yalıtımında ne kullanılıyor bilginiz varmı?
Arkadaşlar merhabalar,Konu eski ama yeni konu açıp kalabalık yapmak istemedim,Görüşlerinize ihtiyacım var malum evlerde seramik kış aylarında soğuk oluyor ve benim evin alt tarafın bir bölümü malesef boşlukta kalıyor yani konsol çıkıntısı var balkon üstü oluyor o bölümden vuran soğuk bütün odanın ısısını tabiri caizse somuruyor,duvarlarda yalıtım yoktu o derdi içten yalıtım yaparak çözdüm yalıtımda 3 cm xps yalıcım levhası kullandım üzerini sıva,alçı sıva ve son kat saten alçı ile kapladım çokta güzel oldu ama alttan vuran soğuğu kesmek için parke yapmayı düşünüyorum,sizlerden ricam evlerinizde kullandığınız memnun kaldığınız parke markalarını önerebilirmisiniz.Benim kriterlerim en aşağı 10 mm 32 sınıf olacak düşündüğüm marka egger ama çok pahalı alternatif olarak hangi marka önerirsiniz.
Laminat parke soğuktur , bu yüzden altına yalıtım malzemesi serilir. Ama ucuzdur , mecburen bu yöne kayıyor insanlar.
Kastamonu entegre ağaç sanayiinin floorpan markası var,italya'da da fabrikaları var,kullananlar memnun ancak biraz pahalı olabilir,iskenderun'da bayisi veya satış noktası vardır,izolasyon konusu ses ve sıcaklık soğukluk açısından çok önemli,piyasada döşeme altına basit bir köpük örtü yapılıyor dolayısıyla başarılı sonuçlar olmuyor,biraz maliyetli olsa da güzel izolasyon çözümleri vardır.
Geçen sene ben de bir yer için araştırma yapmıştım. Sonunda yanlış hatırlamıyorsam İsveç üretimi bir ürün bulmuştum. İşçiliği yapan da iyiydi. Bu ürünlerde 3 farklı numara var öğrendiğim kadarı ile. Buna göre, ev, ev-ofis ve ofis gibi ayrım var. Bu da ürün dayanımını etkiliyor. En dayanımı yüksek ürün ofis grubunda oluyor. Tabi yine çizilmeye, suya vs. karşı dayanıklılık gibi özellikler de oluyor. Ürünün markasını hatırlamıyorum ama çok aramıştım.Yalıtım için ürün altına genelde gazete tarzı şeyler uygulanabiliyor, gerçekten ısı yalıtımında etkili oluyor. Profesyonel ürünlerde ise yanmaya karşı dayanıklı ürünlere bakılabilir.Genel olarak ise, bence en sağlıklısı alttan ısıtma sistemi. Gerçekten özellikle ayağı üşüyenler için çok faydalı bir uygulama oluyor. Hem sıcaklık yükseldiğinden, daha efektif ve homojen ısıtma da sağlanmış oluyor.
bizim buralarda vario ve agt markaları kullanımda daha çok. Zemin fayans mı beton mu nedir?
Seramik var zeminde,vario markasını kuzenim inşaatında kullanıyor kendisi mütahitlik yapıyor genelde mütahitlerin kullandığı orta sınıf bir ürün,agt markasının toptan satış yeri bana çok yakın aslında fiyat olarakta en uygunu agt ama onuda usta beğenmedi ek yerlerinde sıkıntı oluyor vs dedi.
AGT CONCEPT 10mm serisi al geç, 45 TL süpürgeliği altlığı vb ile birlikte burada daha 1 hafta önce aldık 42 TL pazarlıkla. Bu arada o soğuk gelme olayına laminat parkenin çok faydası olmaz, çıkma konsol altına dışardan kaplama yaptır, hatta evin yeniyse projelerine bak, Makine ısıtma projelerine, projesinde varsa yapmamışlar ise yapı denetim firmasına git, durumu bildir, sizi şikayet edeceğim de durumu ciddiye almazlarsa, 2s ya kendileri yada müteahhite yaptırırlar.
Teşekkürler murat bey,Bende burada 10 mm için yakın fiyat almıştım parkenin yalıtım yapmayacağı aşikar ama yinede seramikten iyidir,konsol altını xps levha ile kaplayıp sıvamayı düşündüm ama baya maliyetli oluyor bide alt komşunun balkonu olduğu için rahatsızlık vermek istemedim bina yaşı 15 malesef yeni değil yeni olsaydı mütaitin dumanını attırırdım.