Gönderen Konu: laminat parke önerisi  (Okunma sayısı 17073 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: laminat parke önerisi
« Yanıtla #20 : Mart 18, 2011, 12:42:36 »
daha sağlıklı fakat çizilmesi daha kolay, birde yaz aylarında çekme yaparsa tadından yenmez :)))

Tam aksi zemini su basarsa da çok tatlı oluyor, onca emek, onca masraftan sonra :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 18, 2011, 12:42:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mart 18, 2011, 14:20:19 »
Aslında doğal malzeme kullanmak her zaman daha iyidir, ağaç parke veya ağaç laminant
oldum olası yapay sentetik ve kimyasal ürünlere karşıyım

bu arada bede banyoyu yeniliyeyim diyorum, projelerinizi bekliyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mart 18, 2011, 14:28:29 »
Suya zaten ne dayanır ki.. Mermer? :)
Ahşap parkede ağaç ve biçim seçimi önemli. Ucuz rus ağaçları yerine biraz daha iyi bişey seçilirse, liflere paralel ince uzun şeritler şeklinde olan biçim tercih edilirse ve altına onu dik kesen çıtalar sık biçimimde döşenirse (aralarına da strafor dolgu). Çekme falan yapmıyor. Tabi cilası da önemli..
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mart 18, 2011, 14:29:27 »
Doğal olanı kim sevmez ki zaten Kemal Bey, malum bu konuda sıhhati bulmak laminat çözümlerin en az 4-5 katı daha fazla bedele mâl oluyor :( Durumlar müsaitse elbette nem oranı düşürülmüş masif parke en şık ve sağlıklı olanıdır ;) Zaten yeni yapılmış ahşap zemin kaplamasında masif parkeye insan basmaya kıyamaz :D :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mart 18, 2011, 14:30:59 »
ÇAMSAN birinci sınıf olanın markası diye biliyorum tırtıklı yüzeye sahip olanı en iyisi.Tabanına 5 mm şilte serdir.Evin altı boş ise bunu 2 kat olarak serdir benim kardeşim altı boş bir dairede oturuyor.Kışın baya soguk oldu  bu sene dedigim gibi yaptırdılar şimdi çok memnunlar tabanlar alenen sıcak .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mart 18, 2011, 16:04:57 »
ÇAMSAN birinci sınıf olanın markası diye biliyorum tırtıklı yüzeye sahip olanı en iyisi.Tabanına 5 mm şilte serdir.Evin altı boş ise bunu 2 kat olarak serdir benim kardeşim altı boş bir dairede oturuyor.Kışın baya soguk oldu  bu sene dedigim gibi yaptırdılar şimdi çok memnunlar tabanlar alenen sıcak .

çift kat şilte çok mantıklı geliyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #26 : Mart 18, 2011, 17:50:32 »
zemin yalıtımında ne kullanılıyor bilginiz varmı?

döşeme altında nasıl bir uygulama yapılıyor bilemiyorum fakat altımız garaj olduğu için garaj tavanına yalıtım yaptırmıştık sonuç gayet iyiydi. parke altına çift kat kalın şilte serilmeside sesi ve soğuğu kesme konusunda yararlı olur bence.
93AE101(sw) 89100km =)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ağustos 27, 2020, 21:51:09 »
Arkadaşlar merhabalar,
Konu eski ama yeni konu açıp kalabalık yapmak istemedim,
Görüşlerinize ihtiyacım var malum evlerde seramik kış aylarında soğuk oluyor ve benim evin alt tarafın bir bölümü malesef boşlukta kalıyor yani konsol çıkıntısı var balkon üstü oluyor o bölümden vuran soğuk bütün odanın ısısını tabiri caizse somuruyor,duvarlarda yalıtım yoktu o derdi içten yalıtım yaparak çözdüm yalıtımda 3 cm xps yalıcım levhası kullandım üzerini sıva,alçı sıva ve son kat saten alçı ile kapladım çokta güzel oldu ama alttan vuran soğuğu kesmek için parke yapmayı düşünüyorum,sizlerden ricam evlerinizde kullandığınız memnun kaldığınız parke markalarını önerebilirmisiniz.
Benim kriterlerim en aşağı 10 mm 32 sınıf olacak düşündüğüm marka egger ama çok pahalı alternatif olarak hangi marka önerirsiniz.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 58000
  • Model Yılı: '18
  • 67 kere teşekkür etti
  • 172 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ağustos 27, 2020, 23:01:40 »
Arkadaşlar merhabalar,
Konu eski ama yeni konu açıp kalabalık yapmak istemedim,
Görüşlerinize ihtiyacım var malum evlerde seramik kış aylarında soğuk oluyor ve benim evin alt tarafın bir bölümü malesef boşlukta kalıyor yani konsol çıkıntısı var balkon üstü oluyor o bölümden vuran soğuk bütün odanın ısısını tabiri caizse somuruyor,duvarlarda yalıtım yoktu o derdi içten yalıtım yaparak çözdüm yalıtımda 3 cm xps yalıcım levhası kullandım üzerini sıva,alçı sıva ve son kat saten alçı ile kapladım çokta güzel oldu ama alttan vuran soğuğu kesmek için parke yapmayı düşünüyorum,sizlerden ricam evlerinizde kullandığınız memnun kaldığınız parke markalarını önerebilirmisiniz.
Benim kriterlerim en aşağı 10 mm 32 sınıf olacak düşündüğüm marka egger ama çok pahalı alternatif olarak hangi marka önerirsiniz.
farklı zamanlarda 2 kere laminant parke aldım (8mm) il aldığım floorpan dan memnun kaldım 8 yıl oldu atma, çizilme, şişme, kabarma, renk değişimi, matlaşma gibi olumsuz durumlarla karşılaşmadım ilk günkü montajlandığı gibi duruyor, eğer firma halen ürünlerini 8 yıl önce ürettiği gibi üretiyorsa tavsiye ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '15
  • 65 kere teşekkür etti
  • 127 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ağustos 28, 2020, 09:19:28 »
Laminat parke soğuktur , bu yüzden altına yalıtım malzemesi serilir. Ama  ucuzdur , mecburen bu yöne kayıyor insanlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Ağustos 28, 2020, 09:46:49 »
Laminat parke soğuktur , bu yüzden altına yalıtım malzemesi serilir. Ama  ucuzdur , mecburen bu yöne kayıyor insanlar.
Altına çift kat mantar şilte uygulama yapacağım ama sorun parke markası seçiminde,netten araştırdığım kadarıyla sadece egger marka olanda şikayet yok diğer tüm markalarda şikayet oluşmuş ,tabi bu şikayetler kullanıcı hatası gibi olanlarda var aynı zamanda üretim ve uygulama hatası olanlarda var o yüzden kullanıcı yorumları önem arz etmektedir form üyelerimizin yorumları benim için yönlendirici olacaktır.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ağustos 28, 2020, 17:53:31 »
Geçen sene ben de bir yer için araştırma yapmıştım. Sonunda yanlış hatırlamıyorsam İsveç üretimi bir ürün bulmuştum. İşçiliği yapan da iyiydi. Bu ürünlerde 3 farklı numara var öğrendiğim kadarı ile. Buna göre, ev, ev-ofis ve ofis gibi ayrım var. Bu da ürün dayanımını etkiliyor. En dayanımı yüksek ürün ofis grubunda oluyor. Tabi yine çizilmeye, suya vs. karşı dayanıklılık gibi özellikler de oluyor. Ürünün markasını hatırlamıyorum ama çok aramıştım.

Yalıtım için ürün altına genelde gazete tarzı şeyler uygulanabiliyor, gerçekten ısı yalıtımında etkili oluyor. Profesyonel ürünlerde ise yanmaya karşı dayanıklı ürünlere bakılabilir.
Genel olarak ise, bence en sağlıklısı alttan ısıtma sistemi. Gerçekten özellikle ayağı üşüyenler için çok faydalı bir uygulama oluyor. Hem sıcaklık yükseldiğinden, daha efektif ve homojen ısıtma da sağlanmış oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Ağustos 28, 2020, 18:27:44 »
Kastamonu entegre ağaç sanayiinin floorpan markası var,italya'da da fabrikaları var,kullananlar memnun ancak biraz pahalı olabilir,iskenderun'da bayisi veya satış noktası vardır,izolasyon konusu ses ve sıcaklık soğukluk açısından çok önemli,piyasada döşeme altına basit bir köpük örtü yapılıyor dolayısıyla başarılı sonuçlar olmuyor,biraz maliyetli olsa da  güzel izolasyon çözümleri vardır.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Ağustos 29, 2020, 16:48:14 »
Kastamonu entegre ağaç sanayiinin floorpan markası var,italya'da da fabrikaları var,kullananlar memnun ancak biraz pahalı olabilir,iskenderun'da bayisi veya satış noktası vardır,izolasyon konusu ses ve sıcaklık soğukluk açısından çok önemli,piyasada döşeme altına basit bir köpük örtü yapılıyor dolayısıyla başarılı sonuçlar olmuyor,biraz maliyetli olsa da  güzel izolasyon çözümleri vardır.
Tokay abi teşekkür ederim,
Floorpan markayı tanıdığım bir işletme satıyor aslında fiyat olarak işçilik dahil anahtar teslimi olarak egger markanın yarı fiyatına yani 70 TL m² fiyatı var,ama araştırmalarım arasında floorpan markasında oldukça şikayat vardı,bulabilirsem kullanıcı yorumlarına ulaşmaya çalışacağım.
Geçen sene ben de bir yer için araştırma yapmıştım. Sonunda yanlış hatırlamıyorsam İsveç üretimi bir ürün bulmuştum. İşçiliği yapan da iyiydi. Bu ürünlerde 3 farklı numara var öğrendiğim kadarı ile. Buna göre, ev, ev-ofis ve ofis gibi ayrım var. Bu da ürün dayanımını etkiliyor. En dayanımı yüksek ürün ofis grubunda oluyor. Tabi yine çizilmeye, suya vs. karşı dayanıklılık gibi özellikler de oluyor. Ürünün markasını hatırlamıyorum ama çok aramıştım.

Yalıtım için ürün altına genelde gazete tarzı şeyler uygulanabiliyor, gerçekten ısı yalıtımında etkili oluyor. Profesyonel ürünlerde ise yanmaya karşı dayanıklı ürünlere bakılabilir.
Genel olarak ise, bence en sağlıklısı alttan ısıtma sistemi. Gerçekten özellikle ayağı üşüyenler için çok faydalı bir uygulama oluyor. Hem sıcaklık yükseldiğinden, daha efektif ve homojen ısıtma da sağlanmış oluyor.
Altına gazete olayını duymamıştım değerlendirilebilir aynı zamanda nem emme konusunda'da etkili olabilir,
Aşktan ısıtma sistemlerinde dezavantajları mevcut ısı yükselen bir gaz olduğu için herdaim yerden yükselen bir hava olduğu için astım hastalığı olanlarda kontrendikedir ve önerilmez, ayriyeten yerden ısıtmalı sistemlerde oksijen barlı borular kullanılması gerekiyor aksi halde çok kısa sürelerde borularda tıkanma oluşuyor.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Ağustos 29, 2020, 18:32:09 »
bizim buralarda vario ve agt markaları kullanımda daha çok. Zemin fayans mı beton mu nedir?
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Ağustos 30, 2020, 07:56:16 »
bizim buralarda vario ve agt markaları kullanımda daha çok. Zemin fayans mı beton mu nedir?
Seramik var zeminde,vario markasını kuzenim inşaatında kullanıyor kendisi mütahitlik yapıyor genelde mütahitlerin kullandığı orta sınıf bir ürün,agt markasının toptan satış yeri bana çok yakın aslında fiyat olarakta en uygunu agt ama onuda usta beğenmedi ek yerlerinde sıkıntı oluyor vs dedi.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Ağustos 30, 2020, 23:44:10 »
Üniversite okuduğum süreç içerisinde 2 sene kadar 30 senelik ve bulunduğum yerde tabiri caizse çok iyi bir parke ustasının yanında çırak olarak çalıştım. (Kendisi eniştem olur) Hala da Boş vakitlerimde gidiyorum ve bir miktar yorumda bulunabilirim sanırım. Parkelerin sınıfları var 31,32,33,34. Biraz daha düşükleri ise 21,22,23,24 olarak gidiyor. Parkenin markasından ziyade. Yapılan işçilik ve döşenen mekanın nem oranı çok büyük önem taşıyor. Parkenin markası kötü olduğu için değil. Rutubete çok fazla maruz kalırsa eskime belirtileri gösteriyor. Şuan piyasada kaliteli olarak nitelendirebileceğim Çamsan markası var. Ben ve ustam onu öneriyoruz genelde. sınıf olarak 31 veya 32.sınıf. Evinizde fazlasıyla iş görecektir. Önemli olan yapılan işçilik ve ortamdaki rutubet. Onun dışında, parke döşenecek zeminin düz olması, ileride sorun çıkmaması açısından çok önemli. Yapılan işçiliğin kalitesi ileride kendini belli eder. Düz bir zemine döşenmemiş parke zaman içerisinde kilit noktalarından esneme yapmaya, gıcırdama yapmaya başlar. Kilit noktaları belli bir esnemeye kadar dayanım sağlar ama sonrasında kilitlerden yavaş yavaş kırılırsa parkelerde açılmalar olmaya başlar. Yine aynı şekilde yüksek neme maruz kalmış parkelerde de birleşim noktaları belli olmaya başlar. Çamsan dışında diğer markalar yukarıda da açıklandığı gibi müteahhitlerin daha çok kullandığı markalar vario ve agt markalarıda iyidir. Ama Çamsan dışında terra'da önerebilirim ben.  Dediğim gibi işçilik iyi olursa Parke Çamsan olmasa bile çok büyük fark yaratmaz. Yeter ki parkenizi rutubetten nemden koruyun. Altına normal şartlarda şilte dediğimiz malzeme döşenir. Yukarıda starafor denmiş ama bizim kullandığımız malzeme tam olarak strafor köpük değil. Biz kapron diyoruz kullanılan malzemeye. Kapronda marka tavsiyesinde bulunamayacağım ama onlarında mm olarak sınıfları var. 3 mm değil de. 5 mm olursa daha iyi olur. Kapron, parkeyi betonun rutubetinden korur, ısı ve ses yalıtımı sağlar. Bildiğim kadarıyla insan sağlığına olumsuz bir etkiside yok. Sorularınız olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Ağustos 31, 2020, 08:31:05 »
Seramik var zeminde,vario markasını kuzenim inşaatında kullanıyor kendisi mütahitlik yapıyor genelde mütahitlerin kullandığı orta sınıf bir ürün,agt markasının toptan satış yeri bana çok yakın aslında fiyat olarakta en uygunu agt ama onuda usta beğenmedi ek yerlerinde sıkıntı oluyor vs dedi.

AGT CONCEPT 10mm serisi al geç, 45 TL süpürgeliği altlığı vb ile birlikte burada daha 1 hafta önce aldık 42 TL pazarlıkla.

Bu arada o soğuk gelme olayına laminat parkenin çok faydası olmaz, çıkma konsol altına dışardan kaplama yaptır, hatta evin yeniyse projelerine bak, Makine ısıtma projelerine, projesinde varsa yapmamışlar ise yapı denetim firmasına git, durumu bildir, sizi şikayet edeceğim de durumu ciddiye almazlarsa, 2s ya kendileri yada müteahhite yaptırırlar.

THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Ağustos 31, 2020, 11:05:17 »
AGT CONCEPT 10mm serisi al geç, 45 TL süpürgeliği altlığı vb ile birlikte burada daha 1 hafta önce aldık 42 TL pazarlıkla.

Bu arada o soğuk gelme olayına laminat parkenin çok faydası olmaz, çıkma konsol altına dışardan kaplama yaptır, hatta evin yeniyse projelerine bak, Makine ısıtma projelerine, projesinde varsa yapmamışlar ise yapı denetim firmasına git, durumu bildir, sizi şikayet edeceğim de durumu ciddiye almazlarsa, 2s ya kendileri yada müteahhite yaptırırlar.
Teşekkürler murat bey,
Bende burada 10 mm için yakın fiyat almıştım parkenin yalıtım yapmayacağı aşikar ama yinede seramikten iyidir,konsol altını xps levha ile kaplayıp sıvamayı düşündüm ama baya maliyetli oluyor bide alt komşunun balkonu olduğu için rahatsızlık vermek istemedim bina yaşı 15 malesef yeni değil yeni olsaydı mütaitin dumanını attırırdım.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Ağustos 31, 2020, 11:58:53 »
Teşekkürler murat bey,
Bende burada 10 mm için yakın fiyat almıştım parkenin yalıtım yapmayacağı aşikar ama yinede seramikten iyidir,konsol altını xps levha ile kaplayıp sıvamayı düşündüm ama baya maliyetli oluyor bide alt komşunun balkonu olduğu için rahatsızlık vermek istemedim bina yaşı 15 malesef yeni değil yeni olsaydı mütaitin dumanını attırırdım.

O zaman mevcut kaplamayı seramiği ve altındaki tesviye tabakasını kırdır (bazen bu tesviyeler baya kalın atılıyor) şansına kalınsa komple beton döşemeye kadar kaldırt ( en azından o açıkta kalan kısmı yaptırt) ve xps 4-5 cm artık ne oluyorsa ondan yaptırıp laminat parkeyi kaplat. Bir kere yapacaksın bir daha keşke demezsin.
THE END