0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yıllık 900 TL vergiyi göze alıyorsan kesinlikle 2.0 tavsiye ederim, ancak LPG takılmıyor, bilesiniz...
1.6 Benzinli Mondeo ---> Kötü1.6 Benzinli Vectra-----> Çok Kötü1.6 Benzinli Passat-----> KötüŞu yukarıda saydığım d segment arabaların hepsinden daha iyidir Avensis'in performansı denedin mi diye soracak olursanız evet denedim. Ayrıca yakıt tüketimi de bu arabaların hepsinden daha düşüktür...Saygılarımla...
Arkadaşlar yakıt tüketimi konusunda sanırım emsalleri içerisinde hiç birisi (132 HP) 1.6 AVENSİSin eline su dökemez.Telflex LPG kiti ile 1250 km 250 TL yaktı. (ortalama 100 - 120 km hız ve % 50 - 50 şehir içi - şehirler arası karışık)Acaba 50-55 bin tl lik C segmenti arabalar yerine aynı paraya alınabilecek bu eknomiyi sağlayabilecek başka D segmenti 1.6 varmıdır?
vallahi benım aracta 2.0 avensıs lpg lı 2004 model...manuel...140 km uzunyol 100 km de sehırıcı dur kalk totalde 240 km yol yaptım ,gazı fulledıgım yerde tekrar fulledım 53 tl ye doldu..
cafer bey ben de bugün uzun yoldan geldim. 2004 benim avensis 250 tl lik gaz kullandım ve 1219 km yol yaptım halen tek ışık yanıyor..klima sürekli açık...belli bir kısımda agresif kullandım, özellikle kalkışlarda 4000 bindeviri geçtikten sonra vites değiştim, clio takıldı peşime )...
Her 2 değer de yukarda belirtilen değerlere çok yakın. Küçük te olsa fark olsa bile bu da kullanıcı farkından kaynaklanabilir. Bu nedenle ortalama 1250 km yol LPG kiti ile 250 TL civarında (Artı - Eksi %10)olsa büyük bir fark olmaz. Bu da ortalama 02 TL (20krş) ortalama yakıt değeri demektir.Sanırım D segmenti içerisinde bu ekonomiyi verebilecek başka bir model yoktur diye düşünüyorum.Not: aynı yolculuğu xxxx marka VAN tipi DİZEL bir araç ile birlikte yaptık ve o dizel araç 1250 Km de 325 TL yaktır. Bu da Dizelin aslında göründüğü kadar ekeonomik olmadığını da gösteriyor.
lpg fiyatlarının son hali baya bir işe yaradı..izmirde 2.14 tl den lpg alabiliyoruz. hatta 1.97 den satan yerlerin varlığından bahsediyorlar izmirde ama ne kadar sağlıklıdır gaz bilinmez. aracımdan genel olarak memnunum fakat son zamanlarda bazı ufak tefek sorunlar can sıkıyor. alarmın ses problemi var, ötmüyor. klimadan da araç hareket halindeyken ve düşük vites ve devirlerde ses geliyor. daha doğrusu klima kompresöründe muhtemelen bir problem var, bir arkadaş rulmandan falan bahsetti bizimkisinde de vardır herhalde rulman, değişmem gerek. 2009 da 200 tl masraf etmiştim klimaya....soğutmadığından..
arabayı aldım alalı 3. kez lpg alışım.2.05 tl ye 50 lt lpg aldım ve 564 km yol yaptım. ikincisinde de 100 tl lik lpg ile 562 km yol yaptım.tabi bu değerler karışık.Köyle şehir arası 18 km,5-6 km şehir içi ve dönüş tekrar 18 km...aynı mesafe de ve aynı lpg fiyatıyla corolla daha fazla tüketiyordu.
Umut menemen de gaz :1,88 tl, Kemalpaşa da 1,92 tl, İzmir Özkanlar bayrraklı bağlantı yolu altı milangaz bayi 2,05 tl ..
1,4 clio da aynı değerleri yakıyordu ..Aracına iyi bakın Mehmet Bey.. Değerini bilin..Mükemmel değerler vallahi..
Teşekkür ederim kerem bey hakikattende kıymetli bir araç hakkını veriyor.
2.0 D4 vvti var 150 hp dik yokuşu içinde 7 kişi varken çıktım 1 gram zorlama olmadı hatta sollama bile yapabildim sizce çekiyor mu çekmiyormu
beni çeken etkenlerden biride arabada bulunan prins tüp oldu