Gönderen Konu: Ön Göğüs Ses Yapıyor.  (Okunma sayısı 35177 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ön Göğüs Ses Yapıyor.
« : Ocak 30, 2008, 01:59:48 »
arkadaşlar 2007 MM corolla sahibiyim.Ön göğüs ses yapıyor.Çok rahatsız ediyor.Serviste göğüsü söküp yapabileceklerini söylediler.Aranızda yaptıran varmı veya aynı sorunu olan.Pek de söktürmek istemiyorum ama başka çare olmadığını söylüyorlar.Sizlerin fikirlerinizi alabilirmiyim.

Toyota Club Türkiye

Ön Göğüs Ses Yapıyor.
« : Ocak 30, 2008, 01:59:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
Ön Göğüs Ses Yapıyor.
« Yanıtla #1 : Ocak 30, 2008, 08:51:07 »
bu konu ile ilgili sitemizde daha önce bir kaç konu açıldı onları bulup okumanızı tavsiye ederim.

bu ses toyotalar için kronik bir ses ben gögüslüğü söktürüp yaptırdım o işlemi ama yine hala ses var malesef kısa bir süre için ses gidiyor sonra tekrar başlıyor...
Hayat bazen insana sürprizler yapıyor.
Bazılarını farkediyoruz, bazılarını ise fark ettiğimiz zaman çok geç oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.orenormanurunleri.com
  • Kan Grubu: ---
Ön Göğüs Ses Yapıyor.
« Yanıtla #2 : Ocak 30, 2008, 12:01:15 »
Abdurrahman arkadaşıma katılıyorum..servis geçici çözüm buluyor.Açıkcası bende çekiniyorum komple söktürmeye..iyice dağılacak araba..problem göğüslüğün parça parça  plastikten oluşması..Avensislerde tek parça tık yok    sözde benim aracıma yapıldı.ilk 50 km sessiz sonra gene aynı.geçen ben kendim uğraştım ve kestim ama bu ara gene başladı    kurtuluş yok.Tek çözüm arabayı değiştirmek  
Bi Resim Koyamadım :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Ön Göğüs Ses Yapıyor.
« Yanıtla #3 : Ocak 30, 2008, 13:20:00 »
Geçmiş olsun bence hiç söktürme,artabilir.Soğuk havalarda ses daha çok artıyor.Anlayamadığım sürekli değilde zaman zaman olması .Servislerde fazla birşey yapamıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ön Göğüs Ses Yapıyor.
« Yanıtla #4 : Şubat 01, 2008, 01:16:41 »
Alıntı yapılan: Barış Üzümkuşu
Abdurrahman arkadaşıma katılıyorum..servis geçici çözüm buluyor.Açıkcası bende çekiniyorum komple söktürmeye..iyice dağılacak araba..problem göğüslüğün parça parça  plastikten oluşması..Avensislerde tek parça tık yok    sözde benim aracıma yapıldı.ilk 50 km sessiz sonra gene aynı.geçen ben kendim uğraştım ve kestim ama bu ara gene başladı    kurtuluş yok.Tek çözüm arabayı değiştirmek  
[/quote]
Merhaba BARIŞ, arabandan memnunmusun.Şikayetlerin varmı.Ben çok memnun olduğumu söyleyemem.O arka bagaj kapağının iç döşemesine hiç dikkat ettinmi.Kablolar gözüküyor.Orjinal japon arabasına yakışıyormu.İç koltuk döşemesi ve yer döşemesi de kalitesiz.Yol bilgisayarı denilen ekranın ayarıda koldan değil km saatinin üzerine bir çubuk yapmışlar.Direksiyon da diğer arabalara göre sert.Ayrıca Ön camın sileceklerininin dibindeki su kanalında araba yıkandığı vakit su birikiyor(Bunu servise teyit ettirdim.Fabrika hatası)Birde torpidonun tam altına eğil bak bir kapak var.Lakır lukur oynuyor.ses yapıyor.Servis sünger koyup sesi kesiyor.Açıkcası ya bu arabada kaliteyi çok düşürmüşler.Benim araba MMbenzinli 2007 şubatta 38 000 ytl ye almıştım.Bu paralara ne arabalar alınırmış ya.Hondadan vazgeçip buna gelmiştim.Hondanın da dizaynı güzel,iç döşeme beyaz bizimkinden güzel,fakat yere çok yakın,iç kabin ses alıyor,ön göğüs çok uzun,el freni komik,Kısa keseyim ben de arabamı çok tutmam elimde.Bana tat vermedi.Belki başka bir arabayla(caddy,veya vw transporter olabilir)takas ederim.Hoşçakal

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
Ön Göğüs Ses Yapıyor.
« Yanıtla #5 : Şubat 04, 2008, 20:06:51 »
selam. bende de 2008 corolla var. bende servise götürdüm. tamamen söktürmenize gerek yok. gerçi ne işlem yaptıklarını görmedim ama sökmeden halletdiklerini söylediler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ön Göğüs Ses Yapıyor.
« Yanıtla #6 : Şubat 05, 2008, 00:19:15 »
Alıntı yapılan: ahmet gedik
selam. bende de 2008 corolla var. bende servise götürdüm. tamamen söktürmenize gerek yok. gerçi ne işlem yaptıklarını görmedim ama sökmeden halletdiklerini söylediler
[/quote]
Merhaba AHMET... bana serviste sökmeden sağa sola kit koyduklarını söylediler fakat sağlıksız olduğunu tamamen sökmenin daha iyiy olcağını söylediler.Fakat gel de söktür.Hala kararsızım.Sökerken başka bir arabamda zarar vermişlerdi.Kendim bir şeyler sıkıştırırım belki.Keşke bu arabaları alcağımıza avensiz alsaymışız Toyotaya gidersen avensizi bir incele sonra konuşalım.Hemen hemen bizimkinle aynı paraydı.Kıyas kabul etmez.Bizim arabalarda işçiliği hiç iyi yapamamışlar.Bunu bütün bilirkişilerde söylüyor.Ben şahsen yanlış seçim yapmışım.Hoşçakal

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ön Göğüs Ses Yapıyor.
« Yanıtla #7 : Şubat 05, 2008, 13:31:30 »
Bende 2008 mm dizel var. Aldığıma pişmanım. Frenlerden gelen sesi kesemediler. Ön panelden gelen ses bendede var. 2 defa servise gittim bir şey değişmedi. Dediğiniz gibi döşeme kalitesi berbat. Yol bilgisayarı düğmeleri felaket. Tek güvendiğim motor ve yürüyen aksam. 99 toyotamı 9 yıl problemsiz kullandım.
Problemlerimle ilgili olarak, toyota müşteri temsilcisini aradığımda, bana " olabilir böyle ufaktefek aksaklıklar demesi" daha bir felaket.

Bence toyota merkeze ortak tepki gösterelim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ön Göğüs Ses Yapıyor.
« Yanıtla #8 : Şubat 05, 2008, 19:48:59 »
Alıntı yapılan: Bumin Değirmenci
Bende 2008 mm dizel var. Aldığıma pişmanım. Frenlerden gelen sesi kesemediler. Ön panelden gelen ses bendede var. 2 defa servise gittim bir şey değişmedi. Dediğiniz gibi döşeme kalitesi berbat. Yol bilgisayarı düğmeleri felaket. Tek güvendiğim motor ve yürüyen aksam. 99 toyotamı 9 yıl problemsiz kullandım.
Problemlerimle ilgili olarak, toyota müşteri temsilcisini aradığımda, bana " olabilir böyle ufaktefek aksaklıklar demesi" daha bir felaket.

Bence toyota merkeze ortak tepki gösterelim
[/quote]
Bumin merhaba... Türkiyede her şey arabayı satana kadar.Ondan sonra sen memnun olmadın.ben olmadım toyotanın umurları değil valla.Müşterinin arkasında durmuyorlar.Benim gözümde hyundai veya kia arabaların kalitesi neyse bu araba dahada kötü.Kimse arabasını öğmesin.Ben bu forumda şikayetimi belirttiğim zaman aynı arabadan olanlar bana kızıyor.İlk defa seni görüyorum.Oysa benim şikayetlerim serviste onaylanmıştır.Teknoloji fakiri bu araba eksikli ve hatalı yapılmıştır.Sorunları paylaşıp hep birden hareket etmek lazım.Fakat birlikte olmak zor.Arada yine konuşalım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Ön Göğüs Ses Yapıyor.
« Yanıtla #9 : Şubat 06, 2008, 20:06:22 »
Yeni toyota corolla tasarım olarak da çok kötü bence. Sıfır araba alacak olsam asla toyota corolla  almazdım. Civic veya Avensis düşünülebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
Ön Göğüs Ses Yapıyor.
« Yanıtla #10 : Şubat 14, 2008, 05:28:09 »
merhaba..bu gelen ses tam olarak nereden geliyor? ve nasıl bir ses ? torpido gözünün oralardan ,gıcır gıcır şeklinde aralıklarla gelen bir ses mi? yoksa sadece göğüsten mi geliyor..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ön Göğüs Ses Yapıyor.
« Yanıtla #11 : Şubat 15, 2008, 14:41:53 »
Alıntı yapılan: Murat AYdın
merhaba..bu gelen ses tam olarak nereden geliyor? ve nasıl bir ses ? torpido gözünün oralardan ,gıcır gıcır şeklinde aralıklarla gelen bir ses mi? yoksa sadece göğüsten mi geliyor..
[/quote]
merhaba bu ses kaymak gibi yolda gelmiyor.Biraz bozuk ve mıcırlı yolda felaket.Ön göğüsün en sağ ve en solundan cama değen kısmından.Zaten oraya elinizle dokunun.Aşağısı boş.Ben lastik sıkıştırdım.Görseniz gülersiniz.Biraz kesti.Bu sefer başka yer başladı.Fakat üstüne düşcem.Bu sesi kesmeye mecburlar.Kimse o araba alıp bu sorunları yaşamaya mecbur değil.Lakalarda gelen bir ses bu murat kardeşim.Birde Torpido gözünün altına hemen eğil bir bak.Bir kapak var.Bütün sıfırlada kapak gevşek ve ses yapıyor.Serviste sünger sıkıştırıyorlar.Sesi kesiyorlar.Rezillik ya.Hacı şahinlerde bile bu sorunlar yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ön Göğüs Ses Yapıyor.
« Yanıtla #12 : Şubat 17, 2008, 02:09:26 »
merhaba arkadaşlar bende de 2004 terra var ve aynı sorun bende de oluştu, fakat ilginçtir yolun durumuna bağlı olmadan o ses oluşuyormuş gibi geliyor bana;yani bazen düz yolda da oluyor bozuk yolda da.
sanırım bende servise gidip danışacağım bunu umarım düzeltebilirler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
Ön Göğüs Ses Yapıyor.
« Yanıtla #13 : Şubat 21, 2008, 11:09:20 »
Toyota müşteri hizmetleri  bu yazılanları okumuyormu ki. ben her araba alacak tanıdıklarıma arabamda olanları anlatıyorum ve araba almadan önce almayı düşündükleri araçla ilgili sitelere (forumlara)bakmalarını kesinlikle söylüyorum.40000 km.de arabanın fren diski aşınırmı !!!!!! anladık disk aşındı balata bari sağlam kalsa oda bitmiş  .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 3 kere teşekkür edildi
Ön Göğüs Ses Yapıyor.
« Yanıtla #14 : Şubat 21, 2008, 13:12:29 »
diskler erken aşınabiliyor. eskisi gibi değil diskler. ozellikle on diskler ilk balata bitimi ile bitebiliyor. kullanım ile alakalı. motor freni yapmayıp surekli serf fren vs yapıyorsanız diskler zarar gorebilir.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
Ön Göğüs Ses Yapıyor.
« Yanıtla #15 : Şubat 26, 2008, 15:24:43 »
Alıntı yapılan: Yaman Eligül
diskler erken aşınabiliyor. eskisi gibi değil diskler. ozellikle on diskler ilk balata bitimi ile bitebiliyor. kullanım ile alakalı. motor freni yapmayıp surekli serf fren vs yapıyorsanız diskler zarar gorebilir.
[/quote]
İyide arkadaşım aynı kullanım şekliyle vede acemliğimde dahil Broadway'de 180.000 km yaptım hiç birşey olmadı.Bence malzemeden kaynaklanan bir durum.Biribirne sürtünerek çalışan sistemlerde malzeme secimi birsinin aşınacağı varsayılarak tasarlanır.Eğer balata aşınması olsaydı tamam kullanmadan diyecektim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Ön Göğüs Ses Yapıyor.
« Yanıtla #16 : Şubat 26, 2008, 16:27:17 »
Eskiden balatalarda asbest kullanılırdı, daha dayanıklı ve iyi fren performansı sağlıyordu ve ucuzdu.

Ancak kanserojen olduğu anlaşılınca kullanımı yasaklandı ve balatalara yeni malzeme bulunması gerekti. O sırada fren sistemleri biraz bocaladı.

Türkiye'de bu ne zaman oldu bilmiyorum, Amerika'da 80'lerde yasak gelmiş.

İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
Ön Göğüs Ses Yapıyor.
« Yanıtla #17 : Şubat 26, 2008, 18:11:44 »
Gürkan bey yazdığımı okumadınız sanırım. eskiden dedim. siz de broadway demissiniz.

2000sonrası araçlara hele ön diskler çok az gidiyor.
uretim maliyetinden da kısıyorlar bence aspest bahanesiyle
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.orenormanurunleri.com
Ön Göğüs Ses Yapıyor.
« Yanıtla #18 : Mart 05, 2008, 17:15:01 »
Alıntı yapılan: Mete Türkoğlu
Merhaba BARIŞ, arabandan memnunmusun.Şikayetlerin varmı.Ben çok memnun olduğumu söyleyemem.O arka bagaj kapağının iç döşemesine hiç dikkat ettinmi.Kablolar gözüküyor.Orjinal japon arabasına yakışıyormu.İç koltuk döşemesi ve yer döşemesi de kalitesiz.Yol bilgisayarı denilen ekranın ayarıda koldan değil km saatinin üzerine bir çubuk yapmışlar.Direksiyon da diğer arabalara göre sert.Ayrıca Ön camın sileceklerininin dibindeki su kanalında araba yıkandığı vakit su birikiyor(Bunu servise teyit ettirdim.Fabrika hatası)Birde torpidonun tam altına eğil bak bir kapak var.Lakır lukur oynuyor.ses yapıyor.Servis sünger koyup sesi kesiyor.Açıkcası ya bu arabada kaliteyi çok düşürmüşler.Benim araba MMbenzinli 2007 şubatta 38 000 ytl ye almıştım.Bu paralara ne arabalar alınırmış ya.Hondadan vazgeçip buna gelmiştim.Hondanın da dizaynı güzel,iç döşeme beyaz bizimkinden güzel,fakat yere çok yakın,iç kabin ses alıyor,ön göğüs çok uzun,el freni komik,Kısa keseyim ben de arabamı çok tutmam elimde.Bana tat vermedi.Belki başka bir arabayla(caddy,veya vw transporter olabilir)takas ederim.Hoşçakal
[/quote]

Mete bey merhaba,cevabım baya geç oldu özür dilerim..Ben artık şikayet et et bunaldım..Arabamdan da soğudum açıkcası..Servis zamanını bekliyorum,en yakın servis 100 km ilerde 100 de geri gel 200 km..ince hesaba girersem araba bana 50 bin ytl yi bulacak bu gidişle..Yol bilgisayarı dediğin gibi,insan araba kullanırken dikkatini o düğmeyi bulmaya çevirince kaza yapması içten bile değil..hele hız sabitleyici,direksiyonun üstünde teyp kontrolün diğer tarafı boş..oraya neden koymamışlar anlamıyorum..bindiğim tüm hız sabitleyici olan arabalarda o kumanda direksiyonda..göğüslük sesi aynen kaymak asfaltta yok..mıcırlı yada toprak yolda ses yapıyor..İş icabı sıfır aldığım 4 yaşındaki Kangoo'm da bile böle sesler yoktu,ne yazık ki! İnan bende senin gibi bir çok seçenek varken 40 kağıt bayılıp Dünyanın en sağlam ve sorunsuz arabasına bineceğim die koşa koşa gidip aldım.Yani bu konuda çok çok gerginim,bi gün gelipte arabayı aldığım satıcının parkına çekip kafalarına anahtarı atmazsam iyi yani..o derece üzüyor beni..yazık o kadar verilen paraya..Söylenen şeylerde çok komik; ''bu araba asfalt arabası'' mıcırlı yolda kullanmayınız    der gibi...Yol sesi direk içerde,hele 100 den sonra yan rüzgardan etkilenmesi yok mu..sürekli kapı fitillerinden gelen uğultu sesi..Yaa anlatmakla bitmiyo,hani eski buzdolabınızı getirin şu kadar düşelim yenisini verelim kampanyaları var ya; sanki onun gibi bizim arabalar eski araçları toplayıp sadece dışını yenileyip bize satmışlar gibi..Rezillikten başka bişey değil.Bazı markalar fabrika hatası olduğu zaman tüm araçları geri çekip sıfırlarıyla değişiyor diye duymuştum.Bence TOYOTA Corolla'da bunu yapmalı..Yoksa sonunu hiç iyi görmüyorum..Her gün yeni yeni insanlardan aynı şikayetler..Hiç mi görmüyorlar,duymuyorlar acaba..Kendimi kandırılmış gibi hissediyorum..Evimizde 3 tane Toyota var,Yaris,Avensis ve Corolla..zaten diğerleri yanılttı beni..onlarda böle şeyler yok..Kaldıki
sen Şubatta almışsın arabayı,insan gelen şikayetlerden bi düzeltme yoluna gider..ben senden 10 ay sonra aldım arabayı..Kısaca burdan şu anlaşılıyor,Adı sattırdı bu arabayı herkese..Binesim gelmiyor arabaya,işten eve,evden işe..Zarar etmiyeceğimi bilsem hemen satıcam,ya Avensis alıcam yada yeni focus dizel..En kötü ihtimal Seat Leon yada Astra..Onlar ses yapsada içim acımaz(leon-astra)..İşallah Toyota bir adım atarda bizleri utandırır ama nerdeeeeeeeeeeee...  

[quote=ahmet gedik]
[/quote]

Peki halloldu mu?Ses geliyor mu?kesildi mi? Kesmeleri için üstteki plastiği alttakine bir kaç yerden civatalamak lazım..tabi aralarını besleyip.belki öle kesilir   Bide bu arabalar japonya'dan ithal..way beee Japonlarda bozmuş işi..  
Bi Resim Koyamadım :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ön Göğüs Ses Yapıyor.
« Yanıtla #19 : Mart 05, 2008, 23:55:08 »
Alıntı yapılan: Barış Üzümkuşu
Mete bey merhaba,cevabım baya geç oldu özür dilerim..Ben artık şikayet et et bunaldım..Arabamdan da soğudum açıkcası..Servis zamanını bekliyorum,en yakın servis 100 km ilerde 100 de geri gel 200 km..ince hesaba girersem araba bana 50 bin ytl yi bulacak bu gidişle..Yol bilgisayarı dediğin gibi,insan araba kullanırken dikkatini o düğmeyi bulmaya çevirince kaza yapması içten bile değil..hele hız sabitleyici,direksiyonun üstünde teyp kontrolün diğer tarafı boş..oraya neden koymamışlar anlamıyorum..bindiğim tüm hız sabitleyici olan arabalarda o kumanda direksiyonda..göğüslük sesi aynen kaymak asfaltta yok..mıcırlı yada toprak yolda ses yapıyor..İş icabı sıfır aldığım 4 yaşındaki Kangoo'm da bile böle sesler yoktu,ne yazık ki! İnan bende senin gibi bir çok seçenek varken 40 kağıt bayılıp Dünyanın en sağlam ve sorunsuz arabasına bineceğim die koşa koşa gidip aldım.Yani bu konuda çok çok gerginim,bi gün gelipte arabayı aldığım satıcının parkına çekip kafalarına anahtarı atmazsam iyi yani..o derece üzüyor beni..yazık o kadar verilen paraya..Söylenen şeylerde çok komik; ''bu araba asfalt arabası'' mıcırlı yolda kullanmayınız    der gibi...Yol sesi direk içerde,hele 100 den sonra yan rüzgardan etkilenmesi yok mu..sürekli kapı fitillerinden gelen uğultu sesi..Yaa anlatmakla bitmiyo,hani eski buzdolabınızı getirin şu kadar düşelim yenisini verelim kampanyaları var ya; sanki onun gibi bizim arabalar eski araçları toplayıp sadece dışını yenileyip bize satmışlar gibi..Rezillikten başka bişey değil.Bazı markalar fabrika hatası olduğu zaman tüm araçları geri çekip sıfırlarıyla değişiyor diye duymuştum.Bence TOYOTA Corolla'da bunu yapmalı..Yoksa sonunu hiç iyi görmüyorum..Her gün yeni yeni insanlardan aynı şikayetler..Hiç mi görmüyorlar,duymuyorlar acaba..Kendimi kandırılmış gibi hissediyorum..Evimizde 3 tane Toyota var,Yaris,Avensis ve Corolla..zaten diğerleri yanılttı beni..onlarda böle şeyler yok..Kaldıki
sen Şubatta almışsın arabayı,insan gelen şikayetlerden bi düzeltme yoluna gider..ben senden 10 ay sonra aldım arabayı..Kısaca burdan şu anlaşılıyor,Adı sattırdı bu arabayı herkese..Binesim gelmiyor arabaya,işten eve,evden işe..Zarar etmiyeceğimi bilsem hemen satıcam,ya Avensis alıcam yada yeni focus dizel..En kötü ihtimal Seat Leon yada Astra..Onlar ses yapsada içim acımaz(leon-astra)..İşallah Toyota bir adım atarda bizleri utandırır ama nerdeeeeeeeeeeee...  
Peki halloldu mu?Ses geliyor mu?kesildi mi? Kesmeleri için üstteki plastiği alttakine bir kaç yerden civatalamak lazım..tabi aralarını besleyip.belki öle kesilir   Bide bu arabalar japonya'dan ithal..way beee Japonlarda bozmuş işi..
[/quote]
Barış bey bana cevap yazdığınız için teşekkür ederim.Fazla takmamak lazım yoksa bunalıma gircez.Toyota hiç umuru değil.Bilirkiş istettim arabam için o bile gelmedi 1 sene oldu.Geçen gün servise gittim ön göğüs için.Serviste ön göğüsün tıkırtısının zaten kronik bir arıza olduğunu biliyorlar.Göğsü söküp baştanbaşa izole yaptılar.Şimdilik yok gibi.Emniyet kayışlarının orta dikmedeki sürgülü ayar yerindende ses geliyordu.Onuda yaptırdım.Fren balatalarıda ötüyor.Buda kronik bir arıza.Onuda yaptırcam.Bu forumda bir şey dikkatini çektimi?Bizim bu şikayetlerimizi aynı arabası olan olmayan,anlayan anlamayan abarttığımızı konuşuyorlar.Halbuki çoğu arabada var ama kimse yediremiyor arabasına.Bizim milletimiz arabasını çok öğer ya.Oysa bizim şikayetlerimiz servis tarafından okeylenmiş gerçek şikayetler.Ve bütün yeni arabalara baktım.Hepsinde aynı eksiklikler var.Bir tek motorundan memnunum niye yalan söyliyem.Sadece MM olduğu için biraz ağır.Fakat alıştım.Zaten çok kullanmıyorum.Vaktimde yok.7000 km oldu.Daha 10 bin bakıma gitmedim.Ama sana bir şey söyliyim.Arızan varsa sonuna kadar git.Garanti kapsamında ne yaptırırsan kar.Ben çok arıza çıkıyor diye garantiyi uzattım.Bu kafama taktığım sinir arızaları sana anlattığım için rahatladım.Sağol.Yine görüşelim.