Gönderen Konu: Ön Göğüs Ses Yapıyor.  (Okunma sayısı 35181 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Carina
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Ön Göğüs Ses Yapıyor.
« Yanıtla #40 : Ağustos 22, 2008, 20:50:43 »
selam arkadaşlar, benim aracın modeli eski, bu tür sesler oluyordu, temas eden parçaların arasına vazelin sürün, komik ama işe yarıyor, yeni araçlarda garanti kapsamında olduğu için sağını solunu kurcalamak mantıklı değil, ama ben ön göğsü söküp elimle titreşim yaparak gevşek yerlerin hepsini ya sünger yada vazelinle hallettim, bazı yerler çatlamıştı onlarıda iyice kopardım birbirine değmesin diye, bi sorun kalmadı, sıfır gibi, ama vazelin hariç diğer yolları size önermiyorum, yeni arabam olsa yapmam yani

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Ağustos 22, 2008, 20:50:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #41 : Ağustos 24, 2008, 22:29:19 »
Sayın MEHMET EMİN DURMUŞ Bey bir hafta kadar foruma giremedim bana cevap yazmışsınız ilginize çok teşekkür ederim.  Sabahları kalkışlarda yaşadığımız arabadan gelen bu cik cik sesi ile ilgili bir gelişme olursa sizi ve forumdaki tüm arkadaşları haberdar ederim. Saygılar, selamlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #42 : Kasım 05, 2008, 12:14:08 »
Arkadaşlar 2007 şubat alımlı d4d elegant aracımın göğüslüğünden benim de ses geliyordu.hemen hemen her bakımda göğüslük söküldü ve izolasyon süngeri denilen bir malzeme ile ses giderildi.önceleri kesilen ses bir süre sonra yeniden başladı.Ancak son dönemde ses iyice artınca (beşinci kez) servise yeniden başvurdum.fakat bu sefer giderken nalburlarda satılan (D,P,E)kesitleri olan kapı pencere izolasyonunda kullanılan slikon bir malzemeden(D kesitli olan ) alarak gittim ve oradaki ustaya bu malzeme işe yarayacaksa sünger yerine onu kullanmalarını söyledim.Deneyeceklerini söyleyerek aracı ve toplam 2*3=
6 m olan malzemeyi aldılar(fiyatı toplam 3 ytl). İki gün sonra aracımı alırken malzemenin işlerine çok yaradığını ifade edip,sesin kesildiğini söylediler.gerçektende epey uzun zamandır ses olmadığı gibi yeniden de başlamadı.Belki arkadaşların işine yarar diyerek buraya yazıyorum.sağlıklı kazasız günler dileklerimle.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #43 : Kasım 05, 2008, 13:01:44 »
selam  arkadaslar şıkayetlerınıze bende katılıyorum  sızlerın yazmadıgı bır sey daha var yakıtdeposundan gelen sesler dızeller ıcın bendede 2008 corolla var dızel bu kadar adı bır arac olamaz yıllardır reno kullanıyordum toyota saglam dedım bır bulastım buna yazık olduk cok para verdım verdıgım parayı helal etmıyorum zıra bır yıldır musterı hızmetlerı servıs derken bayagı yıprandım satamıtorsunda oldu fıyatına ıstıyorlar arabam 17000 km de har tarafından sesler tıkırtılar vıcırtılar  ne bıleyım ne yapılması lazımsa ben hazırım arkadaslar herkese selam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #44 : Kasım 05, 2008, 16:38:00 »
dostum nerdensin yani hangi servise baktırıyosun..bugüne kadar derindereye gittim bu tür şikayetlerin hallolmasından gayet memnunum..aksine reno bu tür sıkıntılarda çok vasattır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #45 : Kasım 07, 2008, 08:03:08 »
Ya daha 1500 km'lik aracımda aynı cik cik otmeleri yasiyorum. Kulaklarima inanamadim, aracin ilk calistirilmasinda ve bozuk yolda bu sesler olusuyor, tam bir rezalet. Garanti suresi biter bitmez Toyota'yi satip Passat alacagim, bu kesin kararimdir.
Benim icin Toyota bitmiştir arkadaşlar....

Edit: Arkadaşlarım yeni aldığım aracıma bindiler, "aracta kus besliyorsun galiba" deyip gulduler.  Yerin dibine girdim resmen, Yaziklar olsun Toyota'ya. Onceki aracim 93 Model Dogan SLX'ti, inanin bakimlari haricinde ne bir arizasini gordum ne de kronik bir problemini. Bugun sifir Dogan SLX ciksa hic dusunmeden alirim...
Yeni Nesil Corolla Dizel 1.4 D-4D Elegant VSC - 2009

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #46 : Kasım 10, 2008, 08:15:37 »
Ya daha 1500 km'lik aracımda aynı cik cik otmeleri yasiyorum. Kulaklarima inanamadim, aracin ilk calistirilmasinda ve bozuk yolda bu sesler olusuyor, tam bir rezalet. Garanti suresi biter bitmez Toyota'yi satip Passat alacagim, bu kesin kararimdir.
Benim icin Toyota bitmiştir arkadaşlar....

Edit: Arkadaşlarım yeni aldığım aracıma bindiler, "aracta kus besliyorsun galiba" deyip gulduler.  Yerin dibine girdim resmen, Yaziklar olsun Toyota'ya. Onceki aracim 93 Model Dogan SLX'ti, inanin bakimlari haricinde ne bir arizasini gordum ne de kronik bir problemini. Bugun sifir Dogan SLX ciksa hic dusunmeden alirim...

Haftasonu servise 1000 km. bakımına gittim, ön göğüsteki sesi giderdiler. Daha sonra ben 350 km. yaptım ve şu an ses yok. Umarım bu şekilde devam eder.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Kasım 10, 2008, 15:34:18 »
Gecmis olsun Altan Bey. Demek ki problem yasayan herkes durumu derhal servise bildirecek ve cozumu icin israr edecek.Sorunlarin istatistigini tutuyorlardir herhalde.Fabrika da bundan cikarmasi gerekeni cikarir.Tekrar gecmis olsun. Problemsiz surusler...
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #48 : Kasım 14, 2008, 08:29:59 »
Arkadaslar, Kocaeli Kaya benim surekli gicirti yapan on panelime izolasyon yaoti ve problemi halleti. 350 km. boyunca her turlu bozuk yolda denedim, en ufak bir ses yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #49 : Kasım 15, 2008, 21:19:31 »
Arkadaşlar aynı ses bende de vardı ama fazla kafama takmıyordum.Yazılarınızı okuyunca bugün kalkıp servise gittim.çorum,şamlıoğluna.Araştırdılar,sesi kabul ettiler ve direksiyon kutusunu değiştirmek gerektiğini söylediler.Neyse ki garanti kapsamında imiş ve sipariş verdiler,çarşamba değiştirecekler.Böyle bi durumunuz varsa gösterin derim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 93 1.6 Corolla GLİ Bej
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Kasım 20, 2008, 13:33:05 »
arkadaşlar durum çok kötü yav sürekli takip ediyorum
bi önceki kasadada  göğüs tıkırtısı sorunu var
kalite her geçen yıl düşüyomu ?  :(
bende 93 corolla var, 2004 2005  hb corolla bi sonraki hedefimdi ama vazgeçeceğim gibi
okadar para verip model yükselteceğime aracıma  0 motor + şanzıman alıp keyifle binerim
zaten bende ae101 hastalığı var çürüyene kadar  :D

ae101 gerçekten çok güzel... üst modellerde bu sorunlar yaşanıyorsa, 93 model aracımızla son derece iyi geçiniyoruz demektir..
Sevgi nefiste  yaşanırsa  ihtiras, kalpte yaşanırsa Aşk olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #51 : Kasım 20, 2008, 15:08:09 »
o kasa zaten corolla'nin en iyi kasasi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Kasım 20, 2008, 18:08:53 »
mutlaka ufak tefek tıkırtı oluyor tabi :D
15 yaşında araç normaldir
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #53 : Kasım 21, 2008, 08:16:42 »
o kadar kusur kadi kizindandir :) oyle bir deyis vardi degil mi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • işte budur:))
  • Araç: Auris
« Yanıtla #54 : Aralık 12, 2008, 18:09:24 »
bu sadace corollaya özgü bi problem değil benim 2008 model aurisimde de bu tip sesler göğüsten gelio hatta sol emniyet kemeri orta direk bağlantısından ve sağ kapımın içerden kilit yerinden bile ses gelio kapıları kilitleyince kesiyo açınca tekrar başlıyo ben sğrekli müzik dinlediğim için rahatsız olmuyorum ama ciddi bi problem sonuçta sıfır arabadan böyle sesler gelmesi hoş görülemez...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Temmuz 10, 2009, 13:52:50 »
Arkadaslar belki bu konun ustunden cok zaman gecti ama benim de arabamdan aynı ses geliyor. Bugun Toyota nın web sitesinde bir form doldurup yolladım bana en kısa surede donceklerini soylediler. Eğer bu sorunu olan arkadaslarımızda aynı sekilde toyota.com.tr den form doldurup yollarlarsa beki bizi daha ciddiye alıp sorunumuzu kökten cözmeye ugrasabilirler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Temmuz 10, 2009, 18:11:00 »
Bende artık müzik dinliyorum, arabayı dinlemeyi bıraktım ve artık mutluyum :D
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "ne alırsan al japondan vazgeçme"
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Temmuz 11, 2009, 03:28:12 »
bu iş biraz riskli. sesler kesileceği gibi daha da artabilir.
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 191000
  • Model Yılı: '14
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Temmuz 11, 2009, 11:53:35 »
Ya arkadaşlar benim kuzenimin harika bir sözü var bakıyorum diyor ses geliyor o zaman müziği biraz daha açıyorum:) tabi bu işin şakası ama bende 2007 avensis var hem ön taraftan tam bardak koyma yerinden ve onun yan tarafından ses geliyor.ve arka bölümden ses geliyor ama hala bu sesi çözemdedim tıkırtı ve bozuk paranın birbirine değmesi şeklinde. yakında sesi bulacağım diye kaza yapacağım:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #59 : Temmuz 12, 2009, 00:38:19 »
arkadaşlar bende toyotayı almadan önce megane vardı meganenin ön konsol deyil her yerinden ses geliyor direksiyon mili 2 kere deyişti kapılardan gıcırtı sesi geliyor firenler ses var biraz bozuk yola girince yoldaki bütün lakaları hissediyorum ve saymadıgım bir cok şey megane nin  yanında toyota mersedes meganemi daha 20bin kilometrede sattım sattıgıma hic pişman deyilim belki toyota nın ön göyüslüyünden ses geliyor ama kalite olarak honda  yeya megane jetta dan daha kaliteli ben saydıgım aracları kullandım hondada asvattın tüm sesi iceride megane yi hic saymıyorum her 3 ayda aracım servisi ziyaret ediyodu bir yerleri deyişiyordu en son bayramda depriyaj yaladı buda son noktaydı bende debriyajı serviste kavga döğüş garantiden deyiştirdin sonrada sattım birdaha renomu asla almam bence toyota ideal ufak tefek sorunlar olsada
2011 COROLLA EXTRA D4D