Gönderen Konu: Dünyanın sonu!  (Okunma sayısı 3978 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Dünyanın sonu!
« : Mart 01, 2011, 21:21:30 »
    Selam arkadaşlar.
 Tabikide dünyanın sonunun ne zaman geleceğini bilemeyiz ancak, bunun çok uzak bir gelecekte olma olasılığı kadar çok yakında da olma olasılığının varlığı yadsınamaz herhalde. Büyük ve hızlı bir göktaşı ya da kendini bilmez birisinin yapacağı nükleer saldırı veya yanlışlıkla basılacak bir kaç düğme, büyük bir doğal afet vb. Bir anda hepimizin hayata bakışı, öncelikleri ve dünya görüşünün değişeceği bir gerçektir. Peki bir duyuru yapılsa ve dünyanın muhtemelen tam 1 sene ömrü kaldığı söylense bu 1 seneye neler sığdırmak isterdiniz? Bu 1 sene içinde hangi ertelediğiniz ya da size çok uzak görünen şeyleri yapmak isterdiniz? O andan sonra değer yargılarınızda ne gibi değişiklikler olurdu ve öncelikleriniz nelerden nelere doğru kayardı?

Toyota Club Türkiye

Dünyanın sonu!
« : Mart 01, 2011, 21:21:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
Ynt: Dünyanın sonu!
« Yanıtla #1 : Mart 01, 2011, 23:39:53 »
son bir seneme sıkı bir tatil planı sığdırmak isterdim sanırım paraşütle atlamak  bir f1 aracı sürmek karayip adalarına gitmek  isterdim ve önceliklerim uzun vadeli değil çok kısa süreçli olurdu sanırım herkesden herşeyden uzaklaşıp sakin kafayla sonumu beklerdim  -_- -_-
2003 subaru impreza  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 02, 2011, 08:08:58 »
Hakan, böyle bir durumda dünya büyük ihtimalle kaosa sürükleneceği için planladığımız hiç bir şeyi yapamayız. Büyük ihtimalle "Ben nerde yanlış yaptım" şarkısını söyler, hiç bir şey planlamayız bile :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 02, 2011, 08:13:46 »
Oy oy oy neler sığdırmazdım ki o bir yıla ::) ::) ::) ::) ::) ::) :islik: :islik: :islik:
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 02, 2011, 08:19:54 »
bunca sene  sığdıramamışım , 1 senede mi  sığdırıcam.  Aynen  devam  Hakan abi . kasmaya  gerek yok :P
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Küçük Balık yoksa Büyük Balıkta yok!
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #5 : Mart 02, 2011, 08:43:08 »
Hakkı Abinin dediği gibi planlanan şeyleri yapmak zor olacağından tüm insanlar camilerde yatıp kalkmaya başlar herhalde. Benim şarkımda nerde benim gençliğim. :)
Zeynel-Tekirdağ 1980 0 rh +
Yavaş beya... Arabada kızan var....:)
96 XLİ/ac Gümüş Gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Küçük Balık yoksa Büyük Balıkta yok!
« Yanıtla #6 : Mart 02, 2011, 08:44:19 »
Hakan Abi bilipte bizden sakladığın bişey yok dimi. :)
Zeynel-Tekirdağ 1980 0 rh +
Yavaş beya... Arabada kızan var....:)
96 XLİ/ac Gümüş Gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 02, 2011, 09:42:36 »
yerdim sürekli yerdim....
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 96 Corolla GLİ
    • www.bereketli44.meb.k12.tr
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mart 02, 2011, 09:48:15 »
arabayla gezer dururdum heralde :)
herkesi memnun edecek bişeyler yapardım .
doğa ile basbasa kalmak isterdim.sessizlik... huşu....
Malatya/Yazıhan-Bereketli KÖyü İlköğretim Okulu
www.bereketli44.meb.k12.tr

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 02, 2011, 10:50:41 »
Yav ne doğası ne yemeği ne huşusu...Toplanıp cümbür cemaat Ukraynaya gitmek varken...Töbe töbeeeee :D :D :D
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 02, 2011, 11:03:38 »
camilerde yatıp kalkmak tamamen kendinizi kandırmak olurdu bence. sonuçta dünyanın sonu  geliyor denmeden önce camide yatıp sabahlanmıyorsa bu yapat ibadet bence bir işe yaramaz.. içtenlik yok gibi geliyor bana..

neyse hakkı reise katılıyorum, kaos olur.. ben de herkes gibi ölüm riski olan şeyleri yaparım! ölmeyi göze alırım zevkle
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mart 02, 2011, 11:09:31 »
Tövbe kapısı kapanır diyorsun yani :) Eh, bence de mantıklı.

camilerde yatıp kalkmak tamamen kendinizi kandırmak olurdu bence. sonuçta dünyanın sonu  geliyor denmeden önce camide yatıp sabahlanmıyorsa bu yapat ibadet bence bir işe yaramaz.. içtenlik yok gibi geliyor bana..
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #12 : Mart 02, 2011, 11:11:14 »
Tövbe kapısı kapanır diyorsun yani :) Eh, bence de mantıklı.

her gün kıyamet kopacakmışcanıza içten bir ibadet söz konusuysa tamam.. ama öbür türlü bir kandırma söz konusu.. kapansa gerek :D
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 02, 2011, 11:15:16 »

katılmıyorum, tövbe kapısı herzaman açıktır, tabi herzaman yapmak daha iyidir ama son 1 senenin kaldığını bile bile Allah korkusundan dolayı ibadetini yerine getiriyorsun.
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mart 02, 2011, 11:24:20 »
Sen de haklı olabilirsin Sefa, sonuçta Kur'an-ı Kerim'de tasvir edilen kıyamet başka, Hakan'ın belirttiği durum başka.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 02, 2011, 11:51:20 »
allah hayırlı ölümler nasip etsin,cennet kapısını her daim açık tutsun.herkesin gönlüne göre versin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mart 02, 2011, 12:32:16 »
Tövbe kapısının kapanıp kapanmayacağını Allah bilir. Çünkü 1 sene sonra olacağı tahmin edilen bir şey için kesin olacağına veya olduğunda indsanlığın sonu geleceğini bilmiyoruz. Allah hazırlıklı ölmeyi nasib etsin :). İbadeti cennete girmek için veya cehennemden kurtulmak için yapıyorsak, işimiz zor :D.
Bizi yaratıp, kaybetmedikçe anlayamayacağımız nimetler veren, yaratıcıya şükür için yapılmalı. Razı olması için yapılmalı.

Gelelim son bir yıla :D
Silkelenip kendine gelmek manasında istemeyerek aksattığım ibadetlerimi tekrar muhasebe ederdim.
Hayattan soyutlanmazdım ama sakin bir yere göç ederim. Mümkünse diğer aile bireylerinin yanına. Kaos çıkacağı bence de kesin.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #17 : Mart 02, 2011, 12:33:37 »
İbadeti cennete girmek için veya cehennemden kurtulmak için yapıyorsak, işimiz zor :D.
hah demek istediğim şey buydu ama saçmalamışım biraz :D fetva verir gibi konuşmuşum, haşa..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mart 02, 2011, 12:35:14 »
Aaa ne güzel olurdu ya :O
Herkes istediğini yapardı , Bir tarafta Camiler dolup taşarken diğer tarafta kimin eli kimin cebinde belli değil falan... Ölüm korkusu olmadan her türlü riske girilirdi.. Bütün siyasi ve ideolojik sistemler çökerdi.. Bir kısım insanlarda gezegendeki yaşamın bittiğini öğrendikleri zaman kendilerinin beynini düğümleyen bağlardan kurtulmak zorunda kalırlardı.. O insanların düşünmeye başladıktan sonraki halini çok merak ediyorum. Düşünsenize, dünyadaki herkesin düşünebildiğini...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #19 : Mart 02, 2011, 12:37:37 »
Düşünsenize, dünyadaki herkesin düşünebildiğini...
benim teorime göre tam tersi gerçekleşirdi.. daha bir düşünmeyen yığın oluşurdu.. kararları düşünmeyen, sonucunu düşünmeyen, nedenini düşünmeyen.. düşünmeyen işte.. çünkü ne olursa olsun ölceksin, bitecek.