0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
benim teorime göre tam tersi gerçekleşirdi.. daha bir düşünmeyen yığın oluşurdu.. kararları düşünmeyen, sonucunu düşünmeyen, nedenini düşünmeyen.. düşünmeyen işte.. çünkü ne olursa olsun ölceksin, bitecek.
hiç mi için şişmedi....
maden suyu candır
gel burda kasa kasa var...
Erdem, anlaşılan o ki, din deyince aklına hristiyanlık geliyor. İslamiyette tanrının canının sıkılması gibi bir durum yok. Bu tür düşünceler, hristiyanlıkta var. "Adem aleyküm selam yasak meyveyi yemişte, doğan çocukların hepsi günahkarmış" tadında bir düşünce bu. İslamiyette böyle bir durum yok.Anladığım kadarı ile araştırmışsın ama tatmin olmamışsın. Umarım yeterli bilgiye sahip kişilerle tanışır ve istifade edersin.
camilerde yatıp kalkmak tamamen kendinizi kandırmak olurdu bence. sonuçta dünyanın sonu geliyor denmeden önce camide yatıp sabahlanmıyorsa bu yapat ibadet bence bir işe yaramaz.. içtenlik yok gibi geliyor bana..neyse hakkı reise katılıyorum, kaos olur.. ben de herkes gibi ölüm riski olan şeyleri yaparım! ölmeyi göze alırım zevkle
Yok yok , bende tatmin olmak diye birşey yok , ben kanıtlanamazcılardanım. Kur'an-ı Kerimi iki defa hatim ettim zaten. Çevirisinide Elmalılı Hamdi Yazır'ın çevirisinden okudum. Sağolsun ailem evin vestiyerindede cilt cilt dini kaynak barındırıyor. Hepsini okuyamasamda fırsat buldukça açıp bakıyor ve not alıyorum. Bide Ömer Nasuhi BİLMENin ilmihali ile FetullahGÜLENin Sonsuz nur seriisinin 1. ve 2.sini ikisini okuyabildim , Aslında bu adamların bazı görüşlerini bayada eleştirmişimdir. Her ne kadar sevmesemde Fetullah Güleninki içlerinde en mantıklısı.Neyse, konumuz din değil zaten..Dünyanın sonu gelse bizler ne yapardık? İnsanlar ne yapardı adına tarafsız ve mantıklı görüşlerimi söylemek istedim sadece..
Çok güzel Erdem. Güzel okumuşsun.Sayın forumdaşlar, duyuru yapmama gerekiyor. Forum içinde dini çıkışlarım oluyor. Bunlar propaganda amaçlı değildir biline.Aksine savunma amaçlıdır. Dinime değerlerime alaycı veya basit yorumlar geldiği zaman en azından rahatsız olduğumu belirtmek amaçlı yazılardır bunlar.Bir müslüman olarak Kur'an-ı Kerim'de, adı çoğunlukla Allah diye bildirilen yaratıcımıza tanrı diye hitap edilip, adını ağzına almamak veya türkler tengri derdi gibi basit bir bahane koymak beni cidden üzüyor.Ben ve bir çok kimse tarafından, kimsenin darwin'ine, marx'ına, elton john'una, alkolüne, uyuşturucusuna, sigarasına dil uzatılmadığı halde, değerlerine saygısızlık , gerici, tutucu, hain tepkisi ile karşılaşıyorum.Fikirler, karşı fikirlere duyulan saygı ile saygıyı hakeder. Değerlerimi küçümseyerek yapılan fikir beyanı değil, dil uzatmadır. Bu durumdada kim olsa susmaz.
Hakan, böyle bir durumda dünya büyük ihtimalle kaosa sürükleneceği için planladığımız hiç bir şeyi yapamayız. Büyük ihtimalle "Ben nerde yanlış yaptım" şarkısını söyler, hiç bir şey planlamayız bile