Gönderen Konu: Dünyanın sonu!  (Okunma sayısı 3977 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: Dünyanın sonu!
« Yanıtla #40 : Mart 02, 2011, 17:12:10 »

Bide ben zaten yazımda Allah(cc)ın adını özellikle kullanmadım , Allah ve Tanrıyı özellikle birbirine karıştırmamaya dikkat ettim. Evrensel kavramları kullanmaya özen gösterdim.

Erdem, anlaşılan o ki, din deyince aklına hristiyanlık geliyor. İslamiyette tanrının canının sıkılması gibi bir durum yok. Bu tür düşünceler, hristiyanlıkta var. "Adem aleyküm selam  yasak meyveyi yemişte, doğan çocukların hepsi günahkarmış" tadında bir düşünce bu. İslamiyette böyle bir durum yok.
Vedat abi , sen bu yorumu yaptığından beri kur'an da döne döne ayet arıyorum :D
En sonunda bir internet sitesi aracılığıyla buldum ve Kuran-ı Kerimdeki o sayfayı açıp , bahsi geçen konudaki ayetleri direk aktarıyorum;

Bakara suresi ;
35.Ayet, Biz: ''Ey Adem! Sen ve eşin (Havva) beraberce cennete yerleşin; orada istediğiniz zaman her yerde kolaylıkla cennet nimetlerinden yiyin, sadece şu ağaca yaklaşmayın. (Eğer bu ağaçtan yerseniz her ikiniz de haddi aşan) zalimlerden olursunuz'' dedik.
36.Ayet, Şeytan onların ayaklarını oradan kaydırdı ve içinde bulundukları (cennetten) onları çıkardı. Bunun üzerine: ''Bir kısmınız diğerine düşman olarak ininiz, sizin için yeryüzünde barınak ve belli bir zamana dek yaşamak vardır.'' dedik.
37.Ayet, Derken Adem, Rabbinden birtakım kelimeler öğrenip Ona yalvardı. Allahta onun tevbesini kabul etti. Çünkü Allah tevbeleri kabul eden ve merhameti bol olandır.

Ve bak burası çok güzel :) ;

A'râf Suresi
18.Ayet, Allah buyurdu: ''Haydi, yerilmiş ve kovulmuş olarak oradan çık! Andolsun ki, insanlardan kim sana uyarsa kesinlikle cehennemi tamamen sizinle dolduracağım.''
19.Ayet, Sonra Allah, Âdem'e hitap etti: ''Ey Adem! Sen ve eşin cennette durun, dilediğiniz yerden yiyin, fakat şu ağaca yaklaşıpla zalimlerden olmayın.''
20.Ayet, Derken şeytan onların, kendilerine örtülmüş olan çirkin yerlerini (avret mahallerini) kendilerine göstermek için onlara vesvese verdi: ''Rabbiniz başka bir sebepten dolayı değil, sırf ikinizde birer melek ya da ebedi kalacaklardan olursunuz diye sizi şu ağaçtan menetti!'' dedi.
21.Ayet, Ve onlara: ''Ben gerçekten sizin iyiliğinizi isteyenlerdenim!'' diye yemin etti.
22.Böylece onları Hile ile aldattı. Ağacın meyvesini tattıklarında ayıp yerleri kendilerine görünüverdi. Ve cennet yaprakları ile üzerini örtmeye başladılar. Rableri onlara: ''Ben size o ağacı yasaklamadım mı ve haberiniz olsun, şeytan size apaçık düşmandır demedim mi?'' diye seslendi.
23.Ayet, Dediler ki ''Ey rabbimiz! Biz nefislerimize zulmettik, şayet bizi bağışlamaz ve rahmetinle muamele etmezsen muhakkak hüsrana uğrayanlardan oluruz.''
24.Ayet, Allah buyurdu: Birbirinize düşman olarak yeryüzüne inin! Sizin yeryüzünde bir süreye kadar kalıp geçinmeniz kaderdir.
25.Ayet, Orada yaşayacak, orada ölecek ve yine oradan dirilip çıkarılacaksınız.''dedi.
26.Ayet, Ey âdemoğulları! Size çirkin yerlerinizi örtecek elbise, süslenecek libas indirdik. Fakat takva elbisesi hepsinden hayırlıdır. İşte bunlar, Allah'ın ayetlerindendir, belki düşünüp öğüt alırlar.

(26. ayeti özellikle ekledim ;))

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Mart 02, 2011, 17:12:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Mart 02, 2011, 18:19:11 »
Bu ayetlerin hiçbirinde doğan çocukların günahkar olduğuna dair bir şey yok Erdem. Göz kırpamıyorum.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Mart 02, 2011, 20:32:38 »
aslında burada hakan abinin vermek istediği mesaj başka, dünyada son günleriniz olabilir, ona göre yaşayın, kimseyi kırmayın, küsmeyin, herşeyin tadını çıkarmaya bakın mesajı veriyor. gerçekten belkide bir yılımız bile yok şu yalan dünyada...
Olay budur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Mart 02, 2011, 22:43:41 »
Olay budur.

eyvallah hakan abi, hattim olmayarak senin adına yorum yaptım...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Mart 03, 2011, 08:49:47 »
  İşte bazı şeyleri, düşüncelerimizin yoğun olduğu, duygusal derin zamanlarda ya da tartışma ortamlarında aklımıza getirip sonra yine hayatın tek düze akımına kapılıp herşey unutur ve bu düşüncelerimizi hayatımıza yansıtamazsak ilerleyemeyiz bence. Doğrular sadece tartışma ortamlarında geçerli olmamalı, bunları hayatımızda da sergilemeliyiz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Mart 03, 2011, 17:37:58 »
ya zaten kıyamet falan kopmaz milyonlarca yıldır kopmamış, şimdi niye kopsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Mart 03, 2011, 18:01:32 »
herkesin kıyameti kendi ecelidir...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Mart 03, 2011, 18:52:34 »
herkesin kıyameti kendi ecelidir...
Bu düşünce bize, kıyameti bekleyerek harcayacağımız zamanı ve düşünce gücünü, bireysel ve toplumsal refahı elde etmeye kanalize edebilir.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Mart 03, 2011, 22:17:10 »
ya zaten kıyamet falan kopmaz milyonlarca yıldır kopmamış, şimdi niye kopsun
bir hikaye okumuştum gerçekliğini bilemiyorum, uydurma da olabilir;

bir gün bir adam bir sos tarifi bulur, tavukları o sosla kızartıp satmaya başlar ancak gel zaman git zaman bir şekilde bu adam iflas eder. elinde sadece bir soslu tavuk tarifi vardır.. elindeki bu tarifi yatırıma dönüştürmeye daha büyük işlere imza atmaya karar verir ve restorant restorant gezer, 10, 50, 100, 500, 1000... hiç bir işletmeci kale almaz. 1059uncu işletmeci pişir de bir deneyelim der ve tavukçu zinciri kurarlar beraber.. bu bahsi geçen adam KFC amblemindeki amcadır..

hikaye doğru mudur bilemem ancak demek istediğimi anladınız diye umuyorum
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Mart 03, 2011, 22:58:35 »
Bir gıda kapitalinin, markasını sağlamlaştırmak ve sempatikleştirmek için kullandığı bir hikaye de olabilir, nasıl ki Urfa'da herkesin, maddi durumu fena olmayan bir babanın oğlu olduğunu bildiği İbrahim Tatlıses'in inşaat işçisi olduğu yalanı gibi.Herşeye rağmen hikaye güzel firmanın adını çıkarın, akılda adamın çabası kalsın.
Aracımda ve tüm araçlarda, dünyadaki en çok vergi alınan en pahalı benzinini kullanıyoruz.
Aracımıza aldığımız 1 litre akaryakıttan Devlet %67 vergi almaktadır. Benzinin vergisiz litre fiyatı 1 liradır.
Ayrıca stok fazlası benzini devlet yurt dışına vergisiz olarak 1TL ve altına satmaktadır
www.pahalibenzinehayir.com

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #50 : Mart 03, 2011, 23:30:33 »
Bir gıda kapitalinin, markasını sağlamlaştırmak ve sempatikleştirmek için kullandığı bir hikaye de olabilir, nasıl ki Urfa'da herkesin, maddi durumu fena olmayan bir babanın oğlu olduğunu bildiği İbrahim Tatlıses'in inşaat işçisi olduğu yalanı gibi.Herşeye rağmen hikaye güzel firmanın adını çıkarın, akılda adamın çabası kalsın.
yok artık :D emre abi alıntı yaptığın yeri de yazsaydın bari :D çünkü bire bir Ahmet Şerif İZGÖREN, şu hortumlu dünyada fil yalnız bir hayvandır kitabından alıntı yaptın :D direk bire bir aynı cümle hem de.

hatta üşenmedim açtım baktım kitaba :D sayfa 106, not 15 :D
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Mart 03, 2011, 23:59:42 »
Doğrudur Türkay :) , seminerlerinde de kitaplarında ki örnekleri yineleyen başarılı bir NLP uzmanı.Diğer kitaplarını da okumanı tavsiye ederim :)
Aracımda ve tüm araçlarda, dünyadaki en çok vergi alınan en pahalı benzinini kullanıyoruz.
Aracımıza aldığımız 1 litre akaryakıttan Devlet %67 vergi almaktadır. Benzinin vergisiz litre fiyatı 1 liradır.
Ayrıca stok fazlası benzini devlet yurt dışına vergisiz olarak 1TL ve altına satmaktadır
www.pahalibenzinehayir.com

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #52 : Mart 04, 2011, 01:08:53 »
Doğrudur Türkay :) , seminerlerinde de kitaplarında ki örnekleri yineleyen başarılı bir NLP uzmanı.Diğer kitaplarını da okumanı tavsiye ederim :)
okuyorum zaten emre abi.. seminerlerine de büyük bir zevkle katılıyorum.. gerçekten de kitapları da hızla okunuyor seminerleri de su gibi geçip gidiyor..