0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Nikon kullanmış ve sony kullananan birisi olarak sony yi öneririrm fakat ccd değil cmos olanlarını.Nikon ve Canon da ucuz fiyata alacağınız birçok lenste titreşim önleme ve Af kullanamazsınız. 70 liraya aldığım 20 yıllık lens ile titreşim önleme ve Af kullanabiliyorsam ben o markaya saygı duyarım verdiğim parayı sonuna kadar helal ederim.(nikon ve canon bu konuda maalesef hala microsoft mantığındalar.)Nikon'un SENSÖRLERİNİ ve yanılmıyorsam lcd vesairesini sony üretmektedir. JPG kalitesi gayet yerindedir..şu an 1500-2000 lira aralığında makina alacak olsam düşünmeden gider a580 i alırım.
pentax da bu konuda sony gibi.. titreşim önleme ve af motoru gövdeden...
Peki Zeiss mi Leica mı?
sonyciyim çok bence zeiss. ama tamamen duygusal
Ama Toyota'nın kankası Panasonic'tir. (Matsushita) Leica objektifli gayet satın alınabilir kameralar üretiyor. Panasonic aynı zamanda kendisi de CCD üreticisi.Büyük CCD'li minicik kameraları var. (Lumix LX5 var mesela)Bir de Sigma diye bir marka var böyle ilginç.
Nikonda netlik ayarı biraz daha etkili ve renkler dolgun çıkar..genelde gazetecilerin bir numaralı tercihidir.Denklaşör sesi ise tarif edilemez.Çekeceğin fotoğraf konusuna göre lens seçimin görecelidir.Canonların da artısı vardı ne gibi..galiba netleme konusunda daha başarılıydı unuttum esasen ama dslr seçiminde ya nikon ya canonetkili sonuçlar almak istiyorsan çoğunlukla ,diğerlerini boş ver.
fazla ezber.. mesela pentax k-5 var.. şu anda aspc gövdelerde 1. sıraya oturdu bile, ff gövdelerde de canon 5dmk2 zirvede.. şimdi bu nikon sevdası ne peki? sony tü kaka deniyor da nikon d7000 çok iddialı bir model, a580 de öyle, k-5 de öyle.. tamamı sony sensör kullanıyor, tamamı aynı sensörü kullanıyor.
Sende az ezberci degilsin Türkay K-5 neye göre bir numara; onu da söylemek lazim. Bu lastik isi gibi. Mutlak bir bir numara yok. Ihtiyaclarina göre herkesin bir numarasi var.
yakın zamanlarda bu sitenin verdiği gazla ben de profosyonel fotoğraf makinesi alacağım yaza doğru kuzenim amerikaya gitcek onla getirtcem. aklımda canon 550d var fakat biraz pahalı. canon 500d de düşünüyorum. nikonun da güzel makineleri var d3100 ve yanlış hatırlamıyorsam d5000. türkay abi de bana pentax diye bir marka daha önerdi ama hoşuma gitmedi. benim aklımda canon var. sizce canon mu nikon mu?
testlere göre murat abim. gördüğüm bütün test yapan yerler k-5i en üste yerleştirdi. rakiplerinin ne kadar ciddi olduğunu da hepimiz biliyoruz sonuçta..
Bu arada yanlis anlasilmayim. Ben Pentax'i severim. Filmli zamanlardan kalma bir K1000 ve üstüne 50mm f2.0 bir lens var. K-5 dizayn olarak benim cok hosuma gitti ama cok kücük bir gövde ve lens secenekleri kisitli. Bir tele almak istesen Canon'da, keza Nikon'da zilyon tane secenek var. Pentax'da bu cok kisitli. Acikcasi Sigma ve Tamron gibi markalari da uygun fiyatli olmadikca almak istemiyorum (müadilinin %50 ucuz olmali bana göre). Kücük gövde olunca büyük ve/veya agir bir lensle kullanmak iskence oluyor. Soracaksin simdi 7D hafif mi diye. Degil; oldukca agir bir gövde ama elime tam oturuyor. O yüzden agir da olsa, bana rahat.Bir de Pentaxian olayi var. Hicbir seyin fazla fanatikligini ve fanatigini sevmem.
konuyu açan Seçkin bey arkadaşıma..hocam ben fotoğraf gönüllüsü biriyim.. en büyük zevklerimden birisi dağ tepe bayır dere çayır dolanıp amatörce fotoğraf çekmek.. Canon 40D body ile üzerinde kullandığım Tamron 17-50 mm zoom , Canon 50 mm portre ve Tokina 11-16 mm geniş açı lenselerimden oluşan bir ekipmanım var.. bunu yazıyorum çünkü iş sadece makineyi yani body i almakla bitmiyor.. Lens yani objektif, filtre, tripod yedek batarya falan derken baya bir masraflı zevkin içinde buluyorsunuz kendinizi.. fotoğrafçılığa hangi marka ile başlarsanız başlayın alacağınız DSLR makineler yani body ler özellikleri aynı olmak koşulu ile Canonda da Nikonda da hemen hemen aynı fiyattalar.. makine alır almaz ilk olarak lens almanız gerekiyor.. sonra ilerleyen zamanlarda ise diğer ekipmanlara ihityacınız olacak.. ve en çok ihitiyacınız olacağınız şey lensler yani objektifler..burası sizin için önemli bence karar vermek için.. objektifler Canon makine alırsanız seçenek yelpazesi olarak Nikon lenslere göre çok daha geniş ve Nikona göre fiyatları daha uygun bu iki kriter çok önemli bence.. karar verecek olursanız bunu mutlaka göz önünde bulundurun derim.. Nikon almayı çok istemiştim ben, ama saydığım nedenlerden dolayı benim tercihim Canon oldu şahsen çok memnunum makinemi ve ekipmanımı çok seviyorum.. size şu marka iyidir şu marka kötüdür diyemem çünkü ikisi de çok iyi marka sadece tavsiye olarak bence Canon diyebilirim.. selamlar
neyse; sonuç olarak bu akşam pentaxımı satıyorum, çok da güzel bir paraya gidiyor, sattığım parayla sıfır 500d, ikinci el 550d, ikinci el d90 ve 18-200 hatta d300 gövde ve 18-105 alabiliyorum.. ancak durup yine pentax makinalara bakıyorum çünkü vazgeçilmez şeyler sunuyorlar az paraya.. bir yandan da eski takıntım a55 var.haftaya bir makina alacağım ve bu makina muhtemelen ya k7 olacak ya da a55..canon 5dmk2 dışındaki makinalar bana para tuzağı gibi geliyor.. hep bir şeyler eksik gibi. nikona da ısınamadım türkiyedeki nikon fanatizmi yüzünden
çok teşekkür ederim yorumlarınız için. kuzenim amerikada. geleceği zaman getirecek makineyi. aklımda canon 550d veya pentax k-5 var. türkay abi sağolsun canon da pentax da kullandım. pentax gerçekten çok hoşuma gitti. özellikle k-5 in su geçirmeyen megnezyum gövdesi beni cezbetti. muhtemelen pentax olacak.