Gönderen Konu: Canon mu? Nikon mu?  (Okunma sayısı 20715 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
Ynt: Canon mu? Nikon mu?
« Yanıtla #80 : Mayıs 03, 2011, 13:02:41 »
a580 yeni çıkan a55 ten dahamı iyi ; neden

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Mayıs 03, 2011, 13:02:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Mayıs 03, 2011, 16:19:57 »
Nikon kullanmış ve sony kullananan birisi olarak sony yi öneririrm fakat ccd değil cmos olanlarını.

Nikon ve Canon da ucuz fiyata alacağınız birçok lenste titreşim önleme ve Af kullanamazsınız.

70 liraya aldığım 20 yıllık  lens ile titreşim önleme ve Af kullanabiliyorsam ben o markaya saygı duyarım verdiğim parayı sonuna kadar helal ederim.(nikon ve canon bu konuda maalesef hala microsoft mantığındalar.)

Nikon'un SENSÖRLERİNİ  ve yanılmıyorsam lcd vesairesini sony üretmektedir. JPG kalitesi gayet yerindedir..

şu an 1500-2000 lira aralığında makina alacak olsam düşünmeden gider a580 i alırım.
pentax da bu konuda sony gibi.. titreşim önleme ve af motoru gövdeden...
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '21
  • 23 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #82 : Mayıs 03, 2011, 16:24:12 »
Şu siteden karşılaştırmasına bakabilirsiniz

http://snapsort.com/compare/Sony_Alpha_DSLR-A580-vs-Sony_SLT-A55

a580 optik Vizör                                      a55 elektronik vizör,
dolu pil ile     a580 1000 in üzerinde çekim yapıyor           a55 350 küsür çekim,
en önemlisi   a580 noise(iso) performansı olarak              a55 ten çok daha iyi

son olarak dikkat ederseniz a55'te yön tuşları üzerinde kısayollar var ve bunlardan dolayı çekim sırasında AF noktasını ayarlayamıyorsunuz (illa FN tuşuna girip ordan uğraşmanız gerekiyor)

2012 Auris    1.4   D-4D MT
2021 Corolla 1.5   MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '21
  • 23 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #83 : Mayıs 03, 2011, 16:28:45 »
pentax da bu konuda sony gibi.. titreşim önleme ve af motoru gövdeden...

Türkay beye katılıyorum, hatta Pentax'ların resim kalitesini de çok beğeniyorum fakat ne yazık ki sony'nin önünü daha açık gördüğüm için tercihimi sony den yana kullandım ona göre lens koleksiyonu yapmaya başladım :)
2012 Auris    1.4   D-4D MT
2021 Corolla 1.5   MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #84 : Mayıs 15, 2011, 23:40:07 »
Peki Zeiss mi Leica mı? :)
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #85 : Mayıs 15, 2011, 23:58:08 »
Peki Zeiss mi Leica mı? :)
sonyciyim çok :D bence zeiss. ama tamamen duygusal :D
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #86 : Mayıs 16, 2011, 00:45:33 »
Nikonda netlik ayarı biraz daha etkili ve renkler dolgun çıkar..genelde gazetecilerin bir numaralı tercihidir.Denklaşör sesi ise tarif edilemez.Çekeceğin fotoğraf konusuna göre lens seçimin görecelidir.
Canonların da artısı vardı ne gibi..galiba netleme konusunda daha başarılıydı unuttum esasen ama dslr seçiminde ya nikon ya canon
etkili sonuçlar almak istiyorsan çoğunlukla ,diğerlerini boş ver.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #87 : Mayıs 16, 2011, 11:54:08 »
sonyciyim çok :D bence zeiss. ama tamamen duygusal :D
Ama Toyota'nın kankası Panasonic'tir. (Matsushita)
Leica objektifli gayet satın alınabilir kameralar üretiyor. Panasonic aynı zamanda kendisi de CCD üreticisi.
Büyük CCD'li minicik kameraları var. (Lumix LX5 var mesela)
Bir de Sigma diye bir marka var böyle ilginç.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #88 : Mayıs 16, 2011, 12:09:49 »
Ama Toyota'nın kankası Panasonic'tir. (Matsushita)
Leica objektifli gayet satın alınabilir kameralar üretiyor. Panasonic aynı zamanda kendisi de CCD üreticisi.
Büyük CCD'li minicik kameraları var. (Lumix LX5 var mesela)
Bir de Sigma diye bir marka var böyle ilginç.
ben toyotacı değilim ki be ahmet abi :) canonla başladım, pentaxla devam ediyorum, pentax da gidici bugün yarın. sony istiyorum aslında denemek, ama nikon kullancak gibiyim ama ilk günden son güne aklımda hep sony var :D markaya olan sevgi diyelim.. sigma dslr makinalara güveneceğimi sanmıyorum, lenslerine tamam ama gövde olarak sigma.. çok zor :D
Nikonda netlik ayarı biraz daha etkili ve renkler dolgun çıkar..genelde gazetecilerin bir numaralı tercihidir.Denklaşör sesi ise tarif edilemez.Çekeceğin fotoğraf konusuna göre lens seçimin görecelidir.
Canonların da artısı vardı ne gibi..galiba netleme konusunda daha başarılıydı unuttum esasen ama dslr seçiminde ya nikon ya canon
etkili sonuçlar almak istiyorsan çoğunlukla ,diğerlerini boş ver.
fazla ezber.. mesela pentax k-5 var.. şu anda aspc gövdelerde 1. sıraya oturdu bile, ff gövdelerde de canon 5dmk2 zirvede.. şimdi bu nikon sevdası ne peki? sony tü kaka deniyor da nikon d7000 çok iddialı bir model, a580 de öyle, k-5 de öyle.. tamamı sony sensör kullanıyor, tamamı aynı sensörü kullanıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #89 : Mayıs 16, 2011, 12:14:48 »
fazla ezber.. mesela pentax k-5 var.. şu anda aspc gövdelerde 1. sıraya oturdu bile, ff gövdelerde de canon 5dmk2 zirvede.. şimdi bu nikon sevdası ne peki? sony tü kaka deniyor da nikon d7000 çok iddialı bir model, a580 de öyle, k-5 de öyle.. tamamı sony sensör kullanıyor, tamamı aynı sensörü kullanıyor.

Sende az ezberci degilsin Türkay :)
K-5 neye göre bir numara; onu da söylemek lazim. Bu lastik isi gibi. Mutlak bir bir numara yok. Ihtiyaclarina göre herkesin bir numarasi var.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #90 : Mayıs 16, 2011, 12:20:20 »

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #91 : Mayıs 16, 2011, 12:27:35 »
Sende az ezberci degilsin Türkay :)
K-5 neye göre bir numara; onu da söylemek lazim. Bu lastik isi gibi. Mutlak bir bir numara yok. Ihtiyaclarina göre herkesin bir numarasi var.
testlere göre murat abim. gördüğüm bütün test yapan yerler k-5i en üste yerleştirdi. rakiplerinin ne kadar ciddi olduğunu da hepimiz biliyoruz sonuçta.. mesela dpreview sitesi;

http://www.dpreview.com/reviews/pentaxk5/page21.asp

Overall conclusion

We liked the older Pentax K-7 a lot, and our only significant criticism was its relatively poor high ISO performance. The new K-5 brings all the things that we liked about the K-7 - the compact, solid body, and generally well thought-out ergonomics, and excellent feature set - but adds substantially better image quality, in both still and movie modes, and a host of other improvements. In our opinion this makes it one of the best APS-C DSLRs currently on the market.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #92 : Mayıs 16, 2011, 13:01:35 »
Türkay'cim,

benim gördügüm "one of the best" demisler. Yani en iyilerden birisi; en iyisi dememisler. DPReview eskisi kadar tarafsiz degil, ama onlar bile direk en iyisi dememisler. Cünkü en iyi ihtiyaca göre degisiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #93 : Mayıs 16, 2011, 13:30:44 »
Başlığı açan arkadaş ,bence en sağlıklısı çeşitli ''fotoğraf sitelerinin'' forumlarından yardım almandır..

Pro makinelerinde ; başlangıç ,orta ,tam pro gibi segmentleri var..ve yapmak istediğin çalışmalara görede makine almadan önce doğru seçim yapmak gerekir.

Başlangıç bazında diğer x markaların ürünleri de pek incelemedim ama yorum ve görüşlere göre etkili sonuçlar veriyor olabilir belki ama orta sınıfın üzerinde makine seçmek gerekirse ; Nikon ,Canon'dan şaşma..
Düşüncelerimizi çürütmek için ''fazla ezbeerrr ''tarzında kelimelerle yermezseniz sevinirim.Arkadaşa illa Nikon ,şu alacaksın demiyorum ki !

Ve iş sadece makinede bitmiyor..lens seçiminde ,hangi alanda çalışma yapacağında çok önemli.Benim de en çok sevdiğim lens 10-22 geniş açılı lensdir.Fiyatı bir makine kadar var :p

Boynuna kolye gibi takmış ,sırf hava olsun diye Nikon'u takıp dolaşanlar var  :P ,tbr; asalak.Çantasına koymuyor da ,boynunda süper market içinde 18-55 lensle geziyordu lol.Belinden yana tarafta dursa anlardım lakin..tıpkı boynuna kolye geçirmiş gibi takmış aklı sıra kızlara ,ona buna hava atıyordu  :lol: Makineyi ilk kez farklı bir amaçla kullananı görmüştüm :argh:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #94 : Mayıs 16, 2011, 14:06:03 »
yakın zamanlarda bu sitenin verdiği gazla ben de profosyonel fotoğraf makinesi alacağım :) yaza doğru kuzenim amerikaya gitcek onla getirtcem. aklımda canon 550d var fakat biraz pahalı. canon 500d de düşünüyorum. nikonun da güzel makineleri var d3100 ve yanlış hatırlamıyorsam d5000. türkay abi de  bana pentax diye bir marka daha önerdi ama hoşuma gitmedi. benim aklımda canon var. sizce canon mu nikon mu?

konuyu açan Seçkin bey arkadaşıma..
hocam ben fotoğraf gönüllüsü biriyim.. en büyük zevklerimden birisi dağ tepe bayır dere çayır dolanıp amatörce fotoğraf çekmek.. Canon 40D body ile üzerinde kullandığım Tamron 17-50 mm zoom , Canon 50 mm portre ve Tokina 11-16 mm geniş açı lenselerimden oluşan bir ekipmanım var.. bunu yazıyorum çünkü iş sadece makineyi yani body i almakla bitmiyor.. Lens yani objektif, filtre, tripod yedek batarya falan derken baya bir masraflı zevkin içinde buluyorsunuz kendinizi.. fotoğrafçılığa hangi marka ile başlarsanız başlayın alacağınız DSLR makineler yani body ler özellikleri aynı olmak koşulu ile Canonda da Nikonda da hemen hemen aynı fiyattalar.. makine alır almaz ilk olarak lens almanız gerekiyor.. sonra ilerleyen zamanlarda ise diğer ekipmanlara ihityacınız olacak.. ve en çok ihitiyacınız olacağınız şey lensler yani objektifler..
burası sizin için önemli bence karar vermek için.. objektifler Canon makine alırsanız seçenek yelpazesi olarak Nikon lenslere göre çok daha geniş ve Nikona göre fiyatları daha uygun bu iki kriter çok önemli bence.. karar verecek olursanız bunu mutlaka göz önünde bulundurun derim..

Nikon almayı çok istemiştim ben, ama saydığım nedenlerden dolayı benim tercihim Canon oldu şahsen çok memnunum makinemi ve ekipmanımı çok seviyorum.. size şu marka iyidir şu marka kötüdür diyemem çünkü ikisi de çok iyi marka sadece tavsiye olarak bence Canon diyebilirim.. selamlar :)
2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #95 : Mayıs 16, 2011, 14:24:14 »
testlere göre murat abim. gördüğüm bütün test yapan yerler k-5i en üste yerleştirdi. rakiplerinin ne kadar ciddi olduğunu da hepimiz biliyoruz sonuçta..

Bu arada yanlis anlasilmayim. Ben Pentax'i severim. Filmli zamanlardan kalma bir K1000 ve üstüne 50mm f2.0 bir lens var. K-5 dizayn olarak benim cok hosuma gitti ama cok kücük bir gövde ve lens secenekleri kisitli. Bir tele almak istesen Canon'da, keza Nikon'da zilyon tane secenek var. Pentax'da bu cok kisitli. Acikcasi Sigma ve Tamron gibi markalari da uygun fiyatli olmadikca almak istemiyorum (müadilinin %50 ucuz olmali bana göre). Kücük gövde olunca büyük ve/veya agir bir lensle kullanmak iskence oluyor. Soracaksin simdi 7D hafif mi diye. Degil; oldukca agir bir gövde ama elime tam oturuyor. O yüzden agir da olsa, bana rahat.

Bir de Pentaxian olayi var. Hicbir seyin fazla fanatikligini ve fanatigini sevmem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #96 : Mayıs 16, 2011, 19:12:08 »
Bu arada yanlis anlasilmayim. Ben Pentax'i severim. Filmli zamanlardan kalma bir K1000 ve üstüne 50mm f2.0 bir lens var. K-5 dizayn olarak benim cok hosuma gitti ama cok kücük bir gövde ve lens secenekleri kisitli. Bir tele almak istesen Canon'da, keza Nikon'da zilyon tane secenek var. Pentax'da bu cok kisitli. Acikcasi Sigma ve Tamron gibi markalari da uygun fiyatli olmadikca almak istemiyorum (müadilinin %50 ucuz olmali bana göre). Kücük gövde olunca büyük ve/veya agir bir lensle kullanmak iskence oluyor. Soracaksin simdi 7D hafif mi diye. Degil; oldukca agir bir gövde ama elime tam oturuyor. O yüzden agir da olsa, bana rahat.

Bir de Pentaxian olayi var. Hicbir seyin fazla fanatikligini ve fanatigini sevmem.
yok ben de yanlış anlaşıldığımı düşünüyorum.. şu anda pentax kullanıyorum da o yüzden savunuyorum gibi duruyor malesef. ancak eğri oturup doğru konuşmak lazım.. muadillerine göre ciddi artıları var. evet zilyon seçenek yok gerçekten de ancak 400mm f:2.8 bir lens tele için, 16-45 günlük kullanım için, 28mm, 50mm, 40mm, 80mm gibi prime lensler portre için, 18-250, 28-300 gibi lensler gezi için, 10-20 gibi lensler geniş açı için yeterli geliyor bana.. yani sonuçta zaten ortalama lenslere sahip pentax, sigma, tamron, tokina, cosina gibi üreticiler canon ve nikon bayonetli ürünleri pentax ve sony gibi markalar için de çıkarıyor orda da sorun yok. türkiyede canona bulabildiğin rahatlıkta pentax'a lens bulamazsın dersen eyvallah ama pentaxın lensleri kolay bulunabiliyor gayet..

gövdeden titreşim önleme, gövdeden af motoru gibi özellikler bence her markada olması gereken şeyler her lensle titreşim önleme kullanabilmek hem maliyeti azaltıyor hem de lenslerin ağırlığını düşürüyor.. tabi bir de lens yere düştü af motoru bozuldu, titreşim önleme bozuldu vs gibi sorunlar da olmuyor.

k10d, k20d, k7, k5 gibi modellerdeki weather resistant olayı da bence inanılmaz güzel bir olay, k20d ile tanıştım, aşık oldum. kar yağarken insanlar türlü şekillerde makinalarını korumaya çalışırken çatır çatır tipi altında fotoğraf çektim, yağmurda da aynı şekilde. bir gün içerisinde ağrı dağında karda kışta fotoğraf çekip sonra antalya sıcağında neminde fotoğraf çekebilmek üstelik makinanın zarar görmemesi muazzam bir şey. insanlar bu yüzden pentaxian oluyor bence.

fanatiklik konusuna ie kesinlikle katılıyorum, itici geliyor bana da ancak bu durum türkiyede canon ve nikona daha çok var. 1000d kullanıyordum, sattım k20d aldım bir çok gerizekalı canon satılıp pentax alınır mı tarzında yorumlar yaptı, komikti :D 

neyse; sonuç olarak bu akşam pentaxımı satıyorum, çok da güzel bir paraya gidiyor, sattığım parayla sıfır 500d, ikinci el 550d, ikinci el d90 ve 18-200 hatta d300 gövde ve 18-105 alabiliyorum.. ancak durup yine pentax makinalara bakıyorum çünkü vazgeçilmez şeyler sunuyorlar az paraya.. bir yandan da eski takıntım a55 var.haftaya bir makina alacağım ve bu makina muhtemelen ya k7 olacak ya da a55..canon 5dmk2 dışındaki makinalar bana para tuzağı gibi geliyor.. hep bir şeyler eksik gibi. nikona da ısınamadım türkiyedeki nikon fanatizmi yüzünden

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #97 : Mayıs 16, 2011, 19:52:46 »

konuyu açan Seçkin bey arkadaşıma..
hocam ben fotoğraf gönüllüsü biriyim.. en büyük zevklerimden birisi dağ tepe bayır dere çayır dolanıp amatörce fotoğraf çekmek.. Canon 40D body ile üzerinde kullandığım Tamron 17-50 mm zoom , Canon 50 mm portre ve Tokina 11-16 mm geniş açı lenselerimden oluşan bir ekipmanım var.. bunu yazıyorum çünkü iş sadece makineyi yani body i almakla bitmiyor.. Lens yani objektif, filtre, tripod yedek batarya falan derken baya bir masraflı zevkin içinde buluyorsunuz kendinizi.. fotoğrafçılığa hangi marka ile başlarsanız başlayın alacağınız DSLR makineler yani body ler özellikleri aynı olmak koşulu ile Canonda da Nikonda da hemen hemen aynı fiyattalar.. makine alır almaz ilk olarak lens almanız gerekiyor.. sonra ilerleyen zamanlarda ise diğer ekipmanlara ihityacınız olacak.. ve en çok ihitiyacınız olacağınız şey lensler yani objektifler..
burası sizin için önemli bence karar vermek için.. objektifler Canon makine alırsanız seçenek yelpazesi olarak Nikon lenslere göre çok daha geniş ve Nikona göre fiyatları daha uygun bu iki kriter çok önemli bence.. karar verecek olursanız bunu mutlaka göz önünde bulundurun derim..

Nikon almayı çok istemiştim ben, ama saydığım nedenlerden dolayı benim tercihim Canon oldu şahsen çok memnunum makinemi ve ekipmanımı çok seviyorum.. size şu marka iyidir şu marka kötüdür diyemem çünkü ikisi de çok iyi marka sadece tavsiye olarak bence Canon diyebilirim.. selamlar :)
çok teşekkür ederim yorumlarınız için. kuzenim amerikada. geleceği zaman getirecek makineyi. aklımda canon 550d veya pentax k-5 var. türkay abi sağolsun canon da pentax da kullandım. pentax gerçekten çok hoşuma gitti. özellikle k-5 in su geçirmeyen megnezyum gövdesi beni cezbetti. muhtemelen pentax olacak.
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #98 : Mayıs 16, 2011, 20:24:09 »
neyse; sonuç olarak bu akşam pentaxımı satıyorum, çok da güzel bir paraya gidiyor, sattığım parayla sıfır 500d, ikinci el 550d, ikinci el d90 ve 18-200 hatta d300 gövde ve 18-105 alabiliyorum.. ancak durup yine pentax makinalara bakıyorum çünkü vazgeçilmez şeyler sunuyorlar az paraya.. bir yandan da eski takıntım a55 var.haftaya bir makina alacağım ve bu makina muhtemelen ya k7 olacak ya da a55..canon 5dmk2 dışındaki makinalar bana para tuzağı gibi geliyor.. hep bir şeyler eksik gibi. nikona da ısınamadım türkiyedeki nikon fanatizmi yüzünden

Hayirli olsun. Sabah BHP fotoda 60D'nin fiyatini 850 dolara düsürmüslerdi. Simdi gene 1000 dolar olmus.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #99 : Mayıs 16, 2011, 20:36:50 »
çok teşekkür ederim yorumlarınız için. kuzenim amerikada. geleceği zaman getirecek makineyi. aklımda canon 550d veya pentax k-5 var. türkay abi sağolsun canon da pentax da kullandım. pentax gerçekten çok hoşuma gitti. özellikle k-5 in su geçirmeyen megnezyum gövdesi beni cezbetti. muhtemelen pentax olacak.

hadi hayırlı olsun Seçkin :)
2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..