0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bende Fujifilm var. Tek geçerim En iyi benim makinam
Geyik muhabbeti icin buyrun sohbet bölümüne.
bir canoncu daha kaybettik. canon kullanan birisi nikon alacaksa bir bildiği vardır. şu an nikon alasım geldi.
bir anda canondan vazgeçmiştim
Türkay; a55 in video çekimleri çok gürültülüymüş, sürekli bızzz bızzz diye sesler duyuluyormuş
Küden abi ben bu karşılaştırmaların çoğunu akudum kişiden kişiye zevk ve kullanım değişiyor adam ne güzel artı ve eksilerini anlatmış,Benim Nikonu Canona tercih etmemin tek bir nedeni var benim hızlı kullanımım açısından Nikonun arka tarafda bulunan joystick kullanımı Canonda ise bu tekerleği döndürerek oluyor, benim kullanımıma göre Nikonun ki daha pratik,çünki ben netleyeceğim noktayı makinanın bulmasını bekleyerek harcamaktan hoşlanmıyorum yani güvenmiyorum.
Aydin, Yeni Canon'larda da joystick var. Arti tekerlekte var. O yüzden odak noktasi secmek su an cok benzer. Ben joystick'e bir dokunduktan sonra noktalar arasinda hemen gecis yapabiliyorum. Ama dedigin gibi kullanim tercihleri bu makinalari ayiriyor. @Türkay: A55'lerde ghosting ve video'da AF sesi problemi mevcut. Her forumda bu konuda en az bir-iki konu mevcut
videodaki af sesini duydum, o aslında pek de sorun değil çünkü video çekerken af yapabilen az makina var zaten, bir de sanırım tek olması lazım a55 ve a33 doğru ve çok hızlı af yapabilen.. diğerleri perde açıp kapatırken af için bu aletler transparan ayna sayesinde sıkıntı yaşamıyor diye duydum, gördüm hep.. ghosting konusuna şaşırdım ama... a33 hakkında bir bilgin var mı murat abi? a55i çok beğeniyorum aslında ben 10 kare çekebiliyor saniyede, hiç bir an kaçırılmaz o makinayla
Ghosting a33'te de a55'te de var diye yazmislar. Bu ayna (electrocromatic sanirim) yüzünden resimlerin bir miktar üstüste bindiginden bahsediyorlar. Sanirim bir önceki resim iz birakiyor kisa bir süre icin. Ama emin degilim. Sabit ayna oldugu icin toz vs durumunda sirf sensör degil, aynaninda temizlenmesi lazim. Iyi bir teknoloji ama cok yeni. O yüzden sorunlarini görmezden geleceksen al derim. Ama lens konusu sanirim problemli. Hayyam'da da satan pek yok. K-x iyi bir makina ama eksikleri var. Eger bütce problemin yoksa K-r. Fokus noktalarini görebiliyorsun en azindan. Eger K-x illa olacka diyorsan siyahlarinin fiyatlari daha düsük. Amazon.de'de 18-55 kit lens ile 450 eur civarinda siyah olani; beyaz 550-600 eur arasinda.A33 veya A55 alacaksan, bir de dis mikrofon al. AF sesini cözer. Ama dis mikrofon takilabiliyor mu bilmiyorum. Bana kasalari cok ufak geliyor. Daha büyük, ele oturur makinalari tercih ediyorum.
aslında ben de büyük istiyorum, 1000d elimde ufacık kalıyordu... a55 ve a33 de öyle olacak sanırım.. aslında sadece bu yüzden d90 düşünüyor gibiyim. pentax alırsam ille de beyaz alırım gibi geliyor beyaz takıntım var da biraz bütçe biraz geniş murat abi, yani tutup 2000tl üzerine çıkmayacağım ama o aralıkta çok geniş, çünkü acelem yoka55 ve a33 alacaksam ghosting sadece canımı sıkar gibi duruyor, dış mikrofon takılıyor, onu zaten alırım ve af sesini önlerim, lens olarak da sony alırsam düşündüğüm lensler sadece 50mm f1.8, carl zeiss 16-80(veya tamron 17-50, bütçeye göre değişecek) ve sony 18-200.. aslında bütün makinalarda temel olarak alacağım lensler bu şekilde.. bir tane prime lens, bir tane keskin ve canlı fotoğraflar çeken bir lens bir de geniş optik aralıklı bir lens. 1000d ile 28-105 f2.8 kullanıyordum o bile süper tatmin ediyordu. lens konusunu çok takmıyorum, ebay gibi bir güzellik var çünkü.. zaten lens olayını çok taksam, hiç düşünmez canon alırdım.. zaten ilk makinamın canon olmasının en büyük nedeni lens çeşitliliği, bulunabilirliği, ikinci elinin çok canlı oluşuydu (nikona göre çok daha rahat satılıyor, alıcı bulunuyor)bir de son olarak a55 ve a33teki ayna fotoğraf çekimlerinde hareket etmiyor mu? sürekli olarak sabit mi ? ben bir tanıtım videosunda hareket ettiğini görmüştüm sanki yani fotoğraf çekerken eski sistem çekiyor ama transparan olması daha stabil ve hızlı AF ve video çekimi sırasında işe yarıyor diye biliyorum.. ama çok yanlış da biliyor olabilirimaklıma gelmişken sorayım, pentax k-x'in k-r'a göre eksikleri çok mu? veya tersten sorarsak k-r çok daha mı iyi? fiyatı d90a biraz daha yaklaşıyor çünkü, k-r bakmaya başlayınca aklım d90a kayıyor..
DPREVIEW.com
A55 cok uygun fiyata inanilmaz özellikler sunuyor gibi. GPS vs. Ben karisik duygular icerisindeyim.
18-55 ile 740 eur civarinda fiyati; cok daha düsecegini sanmam