Gönderen Konu: Canon mu? Nikon mu?  (Okunma sayısı 20717 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
Canon mu? Nikon mu?
« : Şubat 24, 2011, 11:31:30 »
yakın zamanlarda bu sitenin verdiği gazla ben de profosyonel fotoğraf makinesi alacağım :) yaza doğru kuzenim amerikaya gitcek onla getirtcem. aklımda canon 550d var fakat biraz pahalı. canon 500d de düşünüyorum. nikonun da güzel makineleri var d3100 ve yanlış hatırlamıyorsam d5000. türkay abi de  bana pentax diye bir marka daha önerdi ama hoşuma gitmedi. benim aklımda canon var. sizce canon mu nikon mu?
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Toyota Club Türkiye

Canon mu? Nikon mu?
« : Şubat 24, 2011, 11:31:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • 120 kere teşekkür etti
Ynt: Canon mu? Nikon mu?
« Yanıtla #2 : Şubat 24, 2011, 11:38:43 »
Hakkı abi telefondan foruma girdiğim için arama yapamıyorum. linkler için teşekkür ederim. hemen inceliyorum.
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 24, 2011, 11:50:45 »
uzmanlar yanıtladı : PHOTOSHOP
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 24, 2011, 12:25:47 »
kesinlikle Nikon ;) NASA bile Nikon kullanıyor uzayda ;) bilmem anlatabildimmi kaliteyi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • 120 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Şubat 24, 2011, 13:00:14 »
Heran canondan nikona kayabilirim :)
2011 Auris Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 24, 2011, 13:07:21 »
kesinlikle Nikon ;) NASA bile Nikon kullanıyor uzayda ;) bilmem anlatabildimmi kaliteyi ;)
perde sesine  kurban  olduğum :) , tabiki nikon ;)

ama  ben  imkanlar  dahilinde  eos 450d kullanmıstım, başlangıc  seviyesı için  fena  bir  makıne değil ....
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • 120 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Şubat 24, 2011, 13:20:07 »
Aslinda aklımda canon 500d veya 550d ilerleyen zamanlarda da tamron lens vardi. türkay abiyle konusmustuk super seçim demisti. benim de aklima en cok yatan o olmuştu.
2011 Auris Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 182000
  • Model Yılı: '14
  • 58 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 24, 2011, 13:38:09 »
Tartışmasız Nikon derim...
"Türk Birliği`nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği`ne inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk Birliği`yle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır.Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."   M.KEMAL ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 24, 2011, 13:51:02 »
Tamron lens hiç tavsiye etmiyorum orjinal bir Nikon lens ile ve birde tamron lens ile aynı fotoğrafı çek sonra iki fotoğrafı yan yana koy ;) tamronun renkleri soluk kalır ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #10 : Şubat 24, 2011, 13:52:57 »
el eline makinaları dene.. bmw vs mercedes tartışmasından farksız bu tartışma :D

Tamron lens hiç tavsiye etmiyorum orjinal bir Nikon lens ile ve birde tamron lens ile aynı fotoğrafı çek sonra iki fotoğrafı yan yana koy ;) tamronun renkleri soluk kalır ;)
tamron 17-50 f2.8 lensi çok az, ufacık, birazcık araştır mesut abim
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Şubat 24, 2011, 14:30:31 »

nikon d 3100 kullanıyorum ve heryönüyle mükemmel makina... ayrıca türkçe menüsü kullanım rahatlığı sağlıyor..
2011 TOYOTA COROLLA D-4D COMFORT EXTRA KAR BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAMURAY artık yok.Yeni gözde 2006 e12 sol granit g
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 24, 2011, 14:37:24 »
Heran canondan nikona kayabilirim :)

kay kay

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 24, 2011, 14:55:10 »
BMW mi Mercedes mi?
Magellan mı Garmin mi?
Denon mu Harman Kardon mu?
Corona mı Budweiser mı?

Bunlara cevap bulursanız Canon mu Nikon muya da bulursunuz...
 ::) ::) ::)
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 24, 2011, 15:55:37 »
Bu makina ile neler yapmayi planliyorsun?
Öncelik fotograf cekiminde mi? Yoksa video mu?

Canon, Nikon, Pentax markalari gayet düzgün makinalar üretiyorlar. Bir markada birkac özellik öne cikarken, digerinde baska özellikler öne cikiyor. Öncelikle neyin senin icin önemli olduguna karar ver. Etrafinda hangi ekipmani daha cok kullanan adam var ona bak. Canon, Nikon birer ekol; hangi ekole dahil olacagina karar vermen lazim.

- Nikon'un renkleri cektiginde daha canli durur. Özellikle jpg'de bana göre cok kontrast ve renk basiyorlar islemede. Kasalari alt modellerde de iyidir. ama lensleri pahalidir. Bazi lenslerde AF motoru yoktur; gövde de AF motoru yoksa AF kullanamazsin. AF'si daha yavastir. Video cekimlerini ben pek begenmedim. Islemci konusunda Canon'dan bariz geride. Model degisim süreleri uzundur. Ama zilyon tane farkli seri lens var. Ne lensin nerde kullanilacagini halen bilemiyorum.

- Canon'un renkleri ciktilarda daha soluktur. Cünkü oynama yapildiginda daha fazla detay alinabilsin diye. Kasalari düsük modellerde Nikon kalitesinde degildir. Lensleri AF motorludur; gövde de AF motoru yoktur. AF'si daha hizlidir. Video 550D ve daha yeni modellerde cok basarili. Canon cok mezarci bir firmadir. L serisi lens haricinde lenslere güneslik bile vermez. Ikide bir yeni model cikar. Nikon'un aksine sensörleri Canon kendi üretir; CMOS'u bulan firmadir.

- Pentax DSLR kullanmadim. SLR olarak K1000 kullandim ve süper bir makinaydi. Ama okudugum kadari ile K-X su an fiyati cok cok iyi. Yeni modeli K-r ise baslangic seviyesindeki en iyi makina denebilir. En büyük artisi 30 yillik Pentax lens envanterini kullanabilir. Ama Pentax kullanan sayisi cok degil. 2.el vs bulmakta zorlanirsin. Ve kullanicilari acayip fanatiktir - Pentaxian diye gecerler literatürde.

@Mesut'cum: NASA denilen organizasyon ihale usülü calisir. Kim en ucuza veriyorsa onu alir kullanirlar. Yoksa 50 centlik uyduruk conta taktiklari icin koca Challenger'i havaya ucurmamis olurlardi.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • 120 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Şubat 24, 2011, 16:04:55 »
sırf fotoğraf çekmek için alıyorum. video için kameram var.canon 550d nin 18 mp kamerası cazip geliyor bana.
2011 Auris Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 24, 2011, 16:35:10 »
BMW mi Mercedes mi?
Magellan mı Garmin mi?
Corona mı Budweiser mı?

Mercede c 180 k :D :D

Nikon Seçkin ;) Ne zaman sorsan Nikon demiştim  Nikon !!! ;)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #17 : Şubat 24, 2011, 17:18:40 »
BMW mi Mercedes mi?
Magellan mı Garmin mi?
Corona mı Budweiser mı?

bmw
garmin
harman kardon
corona..

abi alayına cevap verdim ama nikon ve canon konusunda tıkanıp kalıyorum :) ben ne yapayım :D

murat küdeni çok seviyorum ya..detaylı, anlamlı, soruya gerçek cevap olan şeyleri söylüyor ama aslında çok genel konuştuğu için tercih yine soruyu sorana kalıyor... +1 reyis

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Şubat 24, 2011, 17:29:59 »
murat küdeni çok seviyorum ya..detaylı, anlamlı, soruya gerçek cevap olan şeyleri söylüyor ama aslında çok genel konuştuğu için tercih yine soruyu sorana kalıyor... +1 reyis

Biraz saksiyi calistirmanin kimseye bir zarari yok.
Ben kendi cevabimi verdim ve 7D aldim. Herkes kendi cevabini vermeli; ben cevabi yapilandirmasi icin iskeleti sunuyorum.  :nija:
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Şubat 24, 2011, 17:53:24 »
Bu tarz konularda kesin yorumlar çok mantıklı olmuyor bence, yani kesin bu deyip öbürünü yok saymak bu ayarda firmalara yapılan saygısızlıktır bence.
D-SLR konusunda Nikon'un daha başarılı olduğunu kameraman akrabam söyler durur mekanik aksamının daha az plastik parça içerdiğini vs. söylerdi, kompakt makinada Canon, Prof'da Nikon der ama ben gene dslr alsam Canon alırım muhtemelen daha sıcak bakıyorum firma olarak,

@Umut abey arkandanım her zamanki gibi