0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Metin bunlara bayıldım süper sözler
işte bunu çok seviyorum her aletin artısı bir diğerinin eksisini dolduruyor..
Hayır Türkayım bir eksiyi tamamlıyor ama başka artıyı da eksi yapıyorlar,Mesela Canonun AF si nikona göre hızlı olabilirken odak noktalarını kullanmak Nikonun ki kadar kolay değil
Bir fotoğrafçı olarak sorum aydın abiye. aydın abi sen hangi makineyi kullanıyorsun? 1500 tl ye alacağın makine hangisi olurdu?
Anladım. mp bi işe yaramıyo yani.
Enes bak ben diyorumki aynı özellikteki Nikon lens ile , aynı özellikteki Tamron lensi al aynı makine ile aynı kareyi çek her iki lens ilede ve sonra iki fotoğraf arasındaki renk farkını gör bunda anlamıyacak ne varki arkadaşlar ya Tamron ve Sigma renkleri Nikonun orjinal lensi gibi canlı renklerle hiçbirzaman veremez
MP'nin ise yaradigi ve yaramadigi yerler mevcut. Ama MP disinda onlarca belki yüzlerce önemli faktörde var. Pazarlama departmanlari MP veya ISO basarimi diye bir nokta tutturup, bunu ezberlemesi hatirlamasi kolay diye matah birsey mi gibi tüketiciyi ittiriyorlar. En yüksek MP bende, en fazla fokus bende vs.DH forumundan, hem Canon 5D MKII ve Nikon D700'ü olan bir üyenin blogunun linkini veriyorum. Kendisi oturmus güzel bir test yapmis. MP'nin ne zaman, nasil ise yaradigini da görüyorsunuz bu testte. Iki makinaya da sahip oldugu icin ve cok karisik teknik testlere girmedigi icin kolay anlasilir bir test olmus. Okumanizi tavsiye ederim.http://halkboyleistiyor.blogspot.com/2010/11/canon-5dmarkii-nikon-d700-karslastrmas.html