Gönderen Konu: Canon mu? Nikon mu?  (Okunma sayısı 20714 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: Canon mu? Nikon mu?
« Yanıtla #40 : Şubat 25, 2011, 10:17:41 »
Metin bunlara bayıldım süper sözler :alkis:

:D tesadüfen karşılaştım benimde çok hoşuma gitti :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Şubat 25, 2011, 10:17:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Şubat 25, 2011, 10:21:50 »
işte bunu çok seviyorum :D her aletin artısı bir diğerinin eksisini dolduruyor..
Hayır Türkayım bir eksiyi tamamlıyor ama başka artıyı da eksi yapıyorlar,
Mesela Canonun AF si nikona göre hızlı olabilirken odak noktalarını kullanmak Nikonun ki kadar kolay değil ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Şubat 25, 2011, 10:24:44 »
Hayır Türkayım bir eksiyi tamamlıyor ama başka artıyı da eksi yapıyorlar,
Mesela Canonun AF si nikona göre hızlı olabilirken odak noktalarını kullanmak Nikonun ki kadar kolay değil ;)
kesinlikle :D senden öğrendim bunu da :D ama şu işe bir de sonyde bakcam ben :D çok pis çekiyor beni sony.. gövdeden af motoru, gövdeden titreşim önleme, gövdeden hdr, transparan ayna, daha kompakt gövde, daha iyi lcd ekran.. bunların hepsi artı :D eksi olarak gördüğüm, ekipman azlığı, lens pahalılığı, prestij azlığı..başka var mı ki?
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Şubat 25, 2011, 10:32:43 »
Ya Türkay bu gövde söyle daha iyi, bunun lensi süper vs diye tartismak anlamsiz. Neden? Cünkü mutlak bir dogru yok.
Simdi Mesut Nikon lens daha iyi süper diyor. Dogru mu dogru. Sen Tamron 17-50'de iyi diyorsun. Dogru mu dogru. Orada vurgulamak istedigin 300 eur'luk Tamron'da 1000 eur'luk Nikkor'a göre fena sonuclar almiyor. Bunu da anladik. Ama sunu unutmayin. Bu matematik denklemi degil. Illa 2+2=4 gibi mutlak sonucu olan bir secim degil. Benim yorumlarimi genel yazmamin sebebi de o. Bana en iyi gelen, bir baskasinin en iyisi olmak zorunda degil. Cünkü benim alisveris karari icin kullandigim denklem ve degiskenler, baska birininkilerden cok farkli olabilir.

Kusura bakmasinlar ama kafadan Canon, kafadan Nikon yorumlarini görünce ben gülüyorum. Hicbir zaman kendi hayalimi veya kendi aldigim mali, en iyisi diye empoze etmem. Bu kadar basit olsaydi, zaten pazarda bu kadar farkli marka, model ve teknoloji olmazdi.

Uzun lafin kisasi, hangi büyük üreticiden alirsan al, o ürün seni %95 tatmin edecektir. Ekipman fanatikligi yapmadan, al gez, gör, karende yakala ve paylas. Gerisi bos.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #44 : Şubat 25, 2011, 10:38:56 »
teşekkür ediyorum murat abi
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Şubat 25, 2011, 10:46:50 »
bende canon var, bence fazla profesyonel olmayan, hobi amaçlı bu işi yapanlar için canon oldukça güzel, kullanışlı ve işe yarar bir makine, teknolojik olarak farklı özellikler koyuyor, ürünlerini daha cazip kılıyor, ama öte yandan nikon'un fotoğraf becerisi çok daha iyi geliyor bana, amaç sadece fotoğraf çekmekse nikon, ha bir de nikon'un deklanşör sesi çok hoşuma gidiyor...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Şubat 25, 2011, 10:47:13 »
Bir fotoğrafçı olarak sorum aydın abiye. aydın abi sen hangi makineyi kullanıyorsun? 1500 tl ye alacağın makine hangisi olurdu?
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #47 : Şubat 25, 2011, 10:55:58 »
Bir fotoğrafçı olarak sorum aydın abiye. aydın abi sen hangi makineyi kullanıyorsun? 1500 tl ye alacağın makine hangisi olurdu?
aydın abi yerine ben cevaplayım onun ağzından :D d300 kullanıyor, sana da d90 önerir çok büyük ihtimalle :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • 120 kere teşekkür etti
« Yanıtla #48 : Şubat 25, 2011, 10:57:26 »
Sanırsam nikondu bunlar :D
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • 120 kere teşekkür etti
« Yanıtla #49 : Şubat 25, 2011, 11:01:19 »
Baktım nikonmuş. 12.3 mp imiş. 550d 18mp. mp farkı fotograflarin kalitesini çok mu etkiler? yoksa lens halleder mi?
2011 Auris Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #50 : Şubat 25, 2011, 11:08:00 »
seçkin megapiksele bakma.. hiç bir zaman bakma.. sensör büyüklüğüne bak onları karşılaştır, eğer sensörleri aynı ise megapikseli düşük olan daha kaliteli fotoğraf çeker.. önemli olan sensörün büyüklüğü yani..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • 120 kere teşekkür etti
« Yanıtla #51 : Şubat 25, 2011, 11:12:11 »
Anladım. mp bi işe yaramıyo yani.
2011 Auris Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #52 : Şubat 25, 2011, 11:16:51 »
Anladım. mp bi işe yaramıyo yani.
sadece dslr makinalarda değil ama hiç bir yerde bir işe yaramıyor.. dijital olarak arttırıldığı için bir işe yaramıyor.. %100 crop haline bakınca çok net anlarsın zaten.. 8mp cep telefonu da var, 8mp kompakt makina da var, 8mp dslr makina da var.. bakınca hepsi 8mp ama sensör boyutları farklı, lensler farklı.. o yüzden fotoğraf kaliteleri bambaşka oluyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Şubat 25, 2011, 11:22:59 »
MP'nin ise yaradigi ve yaramadigi yerler mevcut. Ama MP disinda onlarca belki yüzlerce önemli faktörde var. Pazarlama departmanlari MP veya ISO basarimi diye bir nokta tutturup, bunu ezberlemesi hatirlamasi kolay diye matah birsey mi gibi tüketiciyi ittiriyorlar. En yüksek MP bende, en fazla fokus bende vs.

DH forumundan, hem Canon 5D MKII ve Nikon D700'ü olan bir üyenin blogunun linkini veriyorum. Kendisi oturmus güzel bir test yapmis. MP'nin ne zaman, nasil ise yaradigini da görüyorsunuz bu testte. Iki makinaya da sahip oldugu icin ve cok karisik teknik testlere girmedigi icin kolay anlasilir bir test olmus. Okumanizi tavsiye ederim.

http://halkboyleistiyor.blogspot.com/2010/11/canon-5dmarkii-nikon-d700-karslastrmas.html
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Şubat 25, 2011, 12:01:50 »
Kesin çizgi olmadığını kabul ettik umarım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Şubat 25, 2011, 13:32:30 »
Enes bak ben diyorumki aynı özellikteki Nikon lens ile , aynı özellikteki Tamron lensi al aynı makine ile aynı kareyi çek her iki lens ilede ve sonra iki fotoğraf arasındaki renk farkını gör ;) bunda anlamıyacak ne varki arkadaşlar ya :) Tamron ve Sigma renkleri Nikonun orjinal lensi gibi canlı renklerle hiçbirzaman veremez ;)

Tamam anladımda abicim alttaki  fotoğrafata ışık şiddeti vs herşey farklı oda değiştirmezmi diyorum...

Ayrıca bende üzülüyodum makinamda 4.0 mp var diye fazla bi önemi yokmuş :D :D Bide kutusunun üstünde milion pixel yazıyo varmı böyle bişi :wacko:
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Şubat 25, 2011, 15:41:18 »
filmli makinalarda Nikon ve Canon en iyi markalar olsa da fiyat performans oranı olarak bakınca bazı Minolta ve hatta Pentax modellerinin çok mantıklı seçenekler olabildiklerini görüyoruz. DSLR larda da eminim bu tip kelepir modeller bulmak mümkündür. O yüzden marka fanatizmini pek anlamlı bulmuyorum. Nikkon'un alt modelini almaktansa Minoltanın üst modelini alabiliyorsanız bu avantajı değerlendirin derim. Olympus da fena marka değil...
Ben olsam ilk bu markalara bakardım
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • 1 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Şubat 28, 2011, 13:14:39 »

Seçkin, Türkayın dediği gibi 1500e 200 daha koy sıfır D90 al derim. ben şuan Nikon D300 kullanıyorum.

MP'nin ise yaradigi ve yaramadigi yerler mevcut. Ama MP disinda onlarca belki yüzlerce önemli faktörde var. Pazarlama departmanlari MP veya ISO basarimi diye bir nokta tutturup, bunu ezberlemesi hatirlamasi kolay diye matah birsey mi gibi tüketiciyi ittiriyorlar. En yüksek MP bende, en fazla fokus bende vs.

DH forumundan, hem Canon 5D MKII ve Nikon D700'ü olan bir üyenin blogunun linkini veriyorum. Kendisi oturmus güzel bir test yapmis. MP'nin ne zaman, nasil ise yaradigini da görüyorsunuz bu testte. Iki makinaya da sahip oldugu icin ve cok karisik teknik testlere girmedigi icin kolay anlasilir bir test olmus. Okumanizi tavsiye ederim.

http://halkboyleistiyor.blogspot.com/2010/11/canon-5dmarkii-nikon-d700-karslastrmas.html

Küden abi ben bu karşılaştırmaların çoğunu akudum kişiden kişiye zevk ve kullanım değişiyor adam ne güzel artı ve eksilerini anlatmış,
Benim Nikonu Canona tercih etmemin tek bir nedeni var benim hızlı kullanımım açısından Nikonun arka tarafda bulunan joystick kullanımı Canonda ise bu tekerleği döndürerek oluyor, benim kullanımıma göre  Nikonun ki daha pratik,
çünki ben netleyeceğim noktayı makinanın bulmasını bekleyerek harcamaktan hoşlanmıyorum yani güvenmiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #58 : Şubat 28, 2011, 15:12:16 »
eveet ben canonumu sattım bugün itibariyle.. çok da ucuza gitti ama başka bir marka denemek istiyorum...

aklımdaki marka ve modeller sırasıyla;

sony a55
nikon d90
sony a33
nikon d5000
nikon d3100
pentax k-r
pentax k-x

canon denedim, artık başka marka deneyesim var.. d90 bayağı ağır basıyor anca elimde 1000tl nakit var sadece, d90 için 1500ü gözden çıkarmam gerekiyor..

fiyatlarını yazayım bulabileceğim rakamları;

a55 = 1300-1500tl aralığı
d90= 1750-2000tl aralığı
a33= 1000-1100tl aralığı
d5000= 1200-1400tl aralığı
d3100= 1400-1500tl aralığı
pentax kr-r = 1300-1400tl aralığı
pentax k-x = 1000-1200tl aralığı

a33 ve a55 çok küçük tasarımlar, transparan ayna, gövdeden af, gövdeden titreşim önleme, gövdeden hdr, kaliteli kit lensler, d300den bile hızlı fps, piyasanın en adam gibi video çeken orta seviye dslr makinaları

d90, d5000, d3100 güzel jpeg işleme, canlı renkler, kaliteli kit lensler, kötü video çekimi, d90 dışındakilarde af olayı sıkıntılıymış.

pentaxlar hem ucuz hem çok kaliteli bir de bayağı başarılı makinalar.. aslında pentaxa kayıyor gibiyim.. beyaz gövdeleri var hem de :P

dediğim gibi 1000tl nakidim var ne yapacağımı ben de hiç ama hiç bilemiyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Şubat 28, 2011, 15:47:11 »
Türkay Sony'nin a33 ve a55 modellerini hiç inceleme şansım olmadı ancak eşimin kuzeni geçen sene profesyonel bir sony almış geçenlerde beraber offroad yapamaya çıkmıştık , senin makina daha güzel çekiyor diyordu sony'i aldığıma pişmanım diyordu bence makinaları yakından incele bikaç kare çek deneme şansın varsa ona göre karar ver.