Gönderen Konu: Yeni kasa corolla dizel chip uygulaması  (Okunma sayısı 21518 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • gönül ister GTİ cüzdan der TDİ
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni kasa corolla dizel chip uygulaması
« Yanıtla #40 : Şubat 28, 2011, 01:01:02 »
benim yorumlarıma yorum yapan arkadaşlar ozaman 3 tekerlekli el arabası bakın  bildiğim bişey olmasa paranızı sokağa atmayın demem :alkis:

burada kimsenin bilmeden yada bir şeyi tecrübe etmiş olmadan yazacağını sanmıyorum,dünyanın en iyi firmasınada chip tuning uygulaması yaptırsanız aracı kullanmayı bilmedikten sonra herhalükarda motoru elinize alırsınız. :) heleki böylesine performasn için yaratılmamaış araçlarda dahada dikkatli olunması gerekir ama bilinçli olduktan sonra hem ekonomin hemde gücün tanı doyasıya çıkarılır bence.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Şubat 28, 2011, 01:01:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2011 corolla comfort extra
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #41 : Şubat 28, 2011, 10:40:56 »
Bu chip olayını ben de düşünmüştüm fakat satış danışmanı garantiyi bozacağını ve chip tuning yaptıran bazı müşterilerinden pek bir fark olmadığına dair yorumlar geldiğini söylemişti o yüzden vazgeçtim. Özellikle garantisinin bozalacağını söylediği için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Şubat 28, 2011, 19:21:03 »
chip çiler size son bir teklifim var chip taktırıp paranızı sokağa atmayın o paraları bana verin bende pavyonda paraları çatır çatır yerim bide arkanızdan dua ederim nasıl olsa ha chip taktırmışsın paranı sokağa atmışsın ha bana vermişsin aynı şey :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • gönül ister GTİ cüzdan der TDİ
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Mart 01, 2011, 12:14:58 »
chip çiler size son bir teklifim var chip taktırıp paranızı sokağa atmayın o paraları bana verin bende pavyonda paraları çatır çatır yerim bide arkanızdan dua ederim nasıl olsa ha chip taktırmışsın paranı sokağa atmışsın ha bana vermişsin aynı şey :alkis:

Anladığım kadarıyla başınızdan kötü chip olayı geçmiş...yaşadığınız bir şey varsa anlatında bilelim.böyle konuşunca sadece yazdıklarınıza gülebiliyorum ciddi olmadığınızı düşümdüğüm için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Mart 01, 2011, 19:43:21 »
chip tamamen fantazidir toprağım yollar senin komutanda sensin :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Mart 03, 2011, 17:08:35 »
abi söylediğim gibi amaç en hızlısını almak değil en idealini almak...yani öyle düşünürsek 3.20d 'ide vıjt lıcak birçok araba var :) birde impreza sanayide yabancısı olmadığımız bir araba zaten...
sen olsan ne alırdın alternatif söyleyebilir misin 30 lirayı geçmeden seri ve ekonomik bir araç?ve tabikide herkezde olmayan bir araç?
ekonomik midir bilmiyorum ama corolla tsport o fiyata alınabilir, seri, herkestede bulunduğunu zannetmiyorum
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Te Quiero Para Siempre
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Mart 03, 2011, 23:50:10 »
Arkadaşlar istediğiniz gibi düşünün ben gayet memnunum... yakıt tüketimim düştü, araba kendine geldi... Ayrıca beyne girmeden de chip olayını anlama şansları yok... Çünkü bu ecu da yapılan bir yazılım sadece... ucuza bir dyno bulsam ölçtüreceğim...
2009 Toyota Corolla Dizel Multimode...
117hp - 252 nm : )

Finansbank A.Ş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • DAS AUTO
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 500
  • Model Yılı: '17
  • 53 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Mart 09, 2011, 23:45:44 »
Aslında aynı araba aynı motordan değişik beygir üreten arabalar yok değil. Kimi markalar beygirle kimi markalar tork la ilgili değişiklikler yapabiliyor. 140 veya 170 hp opsiyonlu vw ve audi buna örnek.

Toyota da, 2010 modellerde, ihtiyaç hissedildiğinde olsa gerek tork değerlerini değiştirdi. Tork u 190 dan 205 e çıkardı. Belki manuellerde çok ihtiyaç yoktu ama mmt şanzımanlarda bu arabanın daha rahat toplamasını sağladığı için ara geçişlerdeki şikayetleri de azalttı.  Buna paralel olarak ta yakıt sarfiyatları düştü.

Şu söylenebilir, "adamlar 15 tork arttırıyor siz 50-60 tork artışı alıyorsunuz"
Ben mühendis olmadığım için çok net bir şey diyemem ama, bir çok bilinen isimler belli limitler dahilinde bir problem olmayacağı  fikrini savunuyor.

Ama şunu da tahmin etmek çok zor değil. Arabanın ulaştığı beygir ve tork değerlerini sonuna kadar sürekli kullanmak ve zorlamak, tuning yapılsın yapılmasın aracı kısa zamanda yoracaktır. Benim Corolla ve D4D alırken amacım, sorunsuzluk ve yakıt tasarrufuydu. Dolayısıyla chip i yaptırmaktaki kastım az biraz aracımın kullanım konforunu arttırmak, yakıt tasarrufu sağlamak, ve olurda ihtiyaç olursa o esnada o ekstra güçten faydalanmak.
8)"16 Octavia 1.2 TSI Style Dsg/7)"09 Avensis 2.0MultidriveS
5)"04 Yaris 1.3 Sol AT/ 6)"06 Avensis 1.8 Elegant A/T 
3)"97 Corolla 1.6 XEİ/ 4)"07 Corolla 1.4D4D MMT
1)"03 Corolla 1.6 Terra/ 2)"05 Cordoba 1.4TDI S-Rider

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Mart 10, 2011, 00:12:10 »
Aslında aynı araba aynı motordan değişik beygir üreten arabalar yok değil. Kimi markalar beygirle kimi markalar tork la ilgili değişiklikler yapabiliyor. 140 veya 170 hp opsiyonlu vw ve audi buna örnek.

Toyota da, 2010 modellerde, ihtiyaç hissedildiğinde olsa gerek tork değerlerini değiştirdi. Tork u 190 dan 205 e çıkardı. Belki manuellerde çok ihtiyaç yoktu ama mmt şanzımanlarda bu arabanın daha rahat toplamasını sağladığı için ara geçişlerdeki şikayetleri de azalttı.  Buna paralel olarak ta yakıt sarfiyatları düştü.

Şu söylenebilir, "adamlar 15 tork arttırıyor siz 50-60 tork artışı alıyorsunuz"
Ben mühendis olmadığım için çok net bir şey diyemem ama, bir çok bilinen isimler belli limitler dahilinde bir problem olmayacağı  fikrini savunuyor.

Ama şunu da tahmin etmek çok zor değil. Arabanın ulaştığı beygir ve tork değerlerini sonuna kadar sürekli kullanmak ve zorlamak, tuning yapılsın yapılmasın aracı kısa zamanda yoracaktır. Benim Corolla ve D4D alırken amacım, sorunsuzluk ve yakıt tasarrufuydu. Dolayısıyla chip i yaptırmaktaki kastım az biraz aracımın kullanım konforunu arttırmak, yakıt tasarrufu sağlamak, ve olurda ihtiyaç olursa o esnada o ekstra güçten faydalanmak.

:alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Mart 18, 2011, 09:46:32 »
Yapan arkadas kusuruma bakmasın. Tam anlayamadım bilgi verirse sevinirim. Motorun beynine yazilim mı atıldı yoksa ufak bir kitmi takildi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Mayıs 12, 2011, 11:05:19 »
onur abi (abi dememde bir problem yoktur umarım) nerede yaptırdığını ve maliyeti hakkında bilgi verirsen sevinirim..
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • GÜÇLÜ MOTOR DAHA AZ YAKAR
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Mayıs 13, 2011, 22:07:05 »
HERKEZE MERHABA BEN 2008 MODEL1.4 D4D  YARİS KULLANIYORUM.ARACIMI SIFIR ALDIM VE SHOWROOMDAN ÇIKARÇIKMAZ CHIP İŞLEMİ YAPTIM, AYRICA ÇEKMEKÖYDE SERVİS İŞLETİYOR VE CHIPTUNING UYGULAMASI YAPIYORUM. 2005 YILINDAN BERİ ÇEŞİTLİ TURBO MOTOR BENZİNLİ VE DIESEL ARACA CHIP TUNING İŞLEMİ YAPTIM YAPTIĞIM UYGULAMA SERVİSLER TARAFINDAN FARKEDİLEMİYEN BİR PROGRAM BENCE MOTORUNUZDAKİ GİZLİ GÜCÜ BIRAKIN AÇIĞA ÇIKARALIM İNANIN ZAMAN KAYBETTİĞİNİZ İÇİN PİŞMAN OLACAKSINIZ. İSTEĞENLERİ MÜŞTERİLERİMLE GÖRÜŞTÜREBİLİRİM.
ERKAN TOKTAŞ 0535 885 30 67.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #52 : Eylül 16, 2011, 20:49:02 »
arkadaşlar bende corolla dizel 2006 model araç var cip uygulamasını bende yaptırmak istiyorum ve ankaradayım uygun fiyata nerde yaptırabilirim.
toyota aşığı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Eylül 16, 2011, 21:32:51 »
Arkadaşlar bugun edindiğim bilgiye göre makyajlı kasa corollalara chip tuning yapabilmek için beyni söküyorlarmış oysa makyajsıs kasada obd soketinden yazılım atılıyor ben ciddi ciddi chip tuningi düşünürken bu bilgi beni kararsızlığa sürükledi acaba beynin sökülmesinin herhangi bir sakıncası var mı eğer öyle bir ihtimal varsa büyük ihtimal vaz geçeceğim . :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Ekim 11, 2011, 12:12:08 »
Mahmut selam,
Bu zarar verme işi , işin durumuna ve yapacak adamın bilgi ve ciddiyetine göre değişir , olur da olmaz da.

1-Eğer ECU içerisinde mevcut bir servis soketinden yazılım değişecekse , ESD ( elektro statik deşarj ) önlemlerine uymak şartıyla yapılabilir. Malzemeler plaket üzerinde montajlı olsa da ESD önlemlerine uymak gerekir. Son olarak kutu kapatılırken dış havayla teması kesmek için bir izolasyaon uygulanmış ise aynen uygulamak lazım.
2- Yok içeride bir servis soket yok , entegrenin soketi de yoksa,  plaket üzerinden lehim söküp dışarıda yeniden programlamak gibi bir durum varsa bu daha riskli, ciddi çalışmayan birine kesinlikle yaptırmamak lazım.

Ecu ların içindeki durumu bilmediğimden seçenekli yazdım. Uygulama yapan yerlere detayını sorup ne tür işlem yapılacağını öğrenmek gerekli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #55 : Ekim 11, 2011, 12:22:51 »
Mahmut selam,
Bu zarar verme işi , işin durumuna ve yapacak adamın bilgi ve ciddiyetine göre değişir , olur da olmaz da.

1-Eğer ECU içerisinde mevcut bir servis soketinden yazılım değişecekse , ESD ( elektro statik deşarj ) önlemlerine uymak şartıyla yapılabilir. Malzemeler plaket üzerinde montajlı olsa da ESD önlemlerine uymak gerekir. Son olarak kutu kapatılırken dış havayla teması kesmek için bir izolasyaon uygulanmış ise aynen uygulamak lazım.
2- Yok içeride bir servis soket yok , entegrenin soketi de yoksa,  plaket üzerinden lehim söküp dışarıda yeniden programlamak gibi bir durum varsa bu daha riskli, ciddi çalışmayan birine kesinlikle yaptırmamak lazım.

Ecu ların içindeki durumu bilmediğimden seçenekli yazdım. Uygulama yapan yerlere detayını sorup ne tür işlem yapılacağını öğrenmek gerekli.
Eftal abi verdiğin bilgiler için öncelikle teşekkürler .

Beni soğutan şey yaptıracağım yer önce kaput açılmıcak dedi sonra beyin sökülecek dedi şimdi ise tekrardan beynin sökülmesine gerek yok diyor ondan kararsız kaldım fakat gözümün önünde beyni sökmeden yapacaksa ciddi ciddi düşünüyorum tabi önce yağ eksiltme probleminin çözülüp çözülmediğini görmem lazım 14000 km de turbo ve vakum pompası değişti bunu chip i yapacak firmayada söyledim onlarda zaten önce sorunun gittiğine emin ol öyle yapalım diyor şu an araç 14800 km de 18000 lere gelsin yağ seviyesine bakacam eğer çözülmüşse cihipide gözümün önünde beyni sökmeden yapacaklarsa yaptıracağım.

Bide şu var chip atıldıktan sonra motor ömrü nekadar etkilenir yaptıracağım yer etkilenmediğini söylüyor fakat ben pek inanmıyorum küçük oranlardada olsa etkilenir diye düşünüyorum bu konu hakkında bilgin varsa bilgilendirirsen sevinirim çünkü ben aracı uzun süre kullanmayı düşünüyorum .

Bide bana cihip ile 115 hp 250 nm tork elde edilir dedi bu sağlık bir şekilde siyah dumana razı olursam daha da artacağını fakat ozaman garanti vermediklerini söylediler .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Ekim 11, 2011, 12:50:34 »
Söylediğin gibi biraz bekleyip turbonun yağ konusundaki sonuçlarını görmek doğru olur.
Chip uygulaması yapanlar, motoru kapatmadan evvel bekleme sürelerine daha da dikkat ederek uymalı ve ek süre tanımalı , özellikle de zorlamalı kullanımlardan sonra. Motor ömründen götürür de ne kadar gider bu konuda kesin bilgi verecek olacağını sanmıyorum. Ağır iş yapan her makina / insan  daha erken yıpranır bu gerçek, sen satmadan sorun çıkarmayacak bir seviyede de olabilir , kullanım şekline bağlı. Motordan önce turbonun sorun yapacağını düşünüyorum.

Siyah duman noktasına gelmemeli tuning , yani o noktaya gelmesi için , en zorlayıcı koşulda, %30 luk bir pay varsa , bunun hepsini kullanmayıp % 10 luk kısım emniyet payı için bırakılmalı.

Senin yeni araçtaki 1-2. ci  vitesler arası vites   değiştirme hissiyatın nedir  , eski makyajsız kasaya göre ? 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #57 : Ekim 11, 2011, 13:33:49 »
Söylediğin gibi biraz bekleyip turbonun yağ konusundaki sonuçlarını görmek doğru olur.
Chip uygulaması yapanlar, motoru kapatmadan evvel bekleme sürelerine daha da dikkat ederek uymalı ve ek süre tanımalı , özellikle de zorlamalı kullanımlardan sonra. Motor ömründen götürür de ne kadar gider bu konuda kesin bilgi verecek olacağını sanmıyorum. Ağır iş yapan her makina / insan  daha erken yıpranır bu gerçek, sen satmadan sorun çıkarmayacak bir seviyede de olabilir , kullanım şekline bağlı. Motordan önce turbonun sorun yapacağını düşünüyorum.

Siyah duman noktasına gelmemeli tuning , yani o noktaya gelmesi için , en zorlayıcı koşulda, %30 luk bir pay varsa , bunun hepsini kullanmayıp % 10 luk kısım emniyet payı için bırakılmalı.

Senin yeni araçtaki 1-2. ci  vitesler arası vites   değiştirme hissiyatın nedir  , eski makyajsız kasaya göre ? 

Abi bilgiler için teşekkürler .

Eski makyajsız kasa ile şu an kullandığım makyajlı kasa vites hissiyatım konusunda özellikle 1. ve 2. vites arası makyajsız kasada sanki 1. ve 2. vitesin arasında bir vites daha olması gerekliydi gibi çünkü bazı durumlarda 1 in düşük 2 ninde yüksek olduğu durumlarla karşılaşıyordum şu anki kasada ise yine aynı sorun var  ama eski kasaya göre biraz iğleştirilmiş fakat makyajsız kasanın vites geçişleri bana daha yumuşak geldi bu sanki biraz daha sert giriyor genel olarak baktığımda yenisini daha başarılı buluyorum ama vites geçişleri biraz daha yumuşak olabilirdi .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Ekim 11, 2011, 15:46:58 »
Evet 1-2 vites arası çok geniş bence daha az olmalıydı bu tork /devir verisine sahip bir dizel için. Yokuşta 2 ye atabilmek için aracı son devirinde bağırtmak gerekiyor.
Mümkünse yeni  aracın dosyasıyla verilen araç teknik kağıdına bakarak tüm 6 vitesin + difransiyelin dişli oranını bir ara yazarmısın?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #59 : Ekim 11, 2011, 16:01:33 »
Evet 1-2 vites arası çok geniş bence daha az olmalıydı bu tork /devir verisine sahip bir dizel için. Yokuşta 2 ye atabilmek için aracı son devirinde bağırtmak gerekiyor.
Mümkünse yeni  aracın dosyasıyla verilen araç teknik kağıdına bakarak tüm 6 vitesin + difransiyelin dişli oranını bir ara yazarmısın?
Abi dediğin veriler için araç ile verilen evraklara kitapçıklara bakarım bula bilirsem burada paylaşırım .