0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
benim yorumlarıma yorum yapan arkadaşlar ozaman 3 tekerlekli el arabası bakın bildiğim bişey olmasa paranızı sokağa atmayın demem
chip çiler size son bir teklifim var chip taktırıp paranızı sokağa atmayın o paraları bana verin bende pavyonda paraları çatır çatır yerim bide arkanızdan dua ederim nasıl olsa ha chip taktırmışsın paranı sokağa atmışsın ha bana vermişsin aynı şey
abi söylediğim gibi amaç en hızlısını almak değil en idealini almak...yani öyle düşünürsek 3.20d 'ide vıjt lıcak birçok araba var birde impreza sanayide yabancısı olmadığımız bir araba zaten...sen olsan ne alırdın alternatif söyleyebilir misin 30 lirayı geçmeden seri ve ekonomik bir araç?ve tabikide herkezde olmayan bir araç?
Aslında aynı araba aynı motordan değişik beygir üreten arabalar yok değil. Kimi markalar beygirle kimi markalar tork la ilgili değişiklikler yapabiliyor. 140 veya 170 hp opsiyonlu vw ve audi buna örnek. Toyota da, 2010 modellerde, ihtiyaç hissedildiğinde olsa gerek tork değerlerini değiştirdi. Tork u 190 dan 205 e çıkardı. Belki manuellerde çok ihtiyaç yoktu ama mmt şanzımanlarda bu arabanın daha rahat toplamasını sağladığı için ara geçişlerdeki şikayetleri de azalttı. Buna paralel olarak ta yakıt sarfiyatları düştü. Şu söylenebilir, "adamlar 15 tork arttırıyor siz 50-60 tork artışı alıyorsunuz"Ben mühendis olmadığım için çok net bir şey diyemem ama, bir çok bilinen isimler belli limitler dahilinde bir problem olmayacağı fikrini savunuyor. Ama şunu da tahmin etmek çok zor değil. Arabanın ulaştığı beygir ve tork değerlerini sonuna kadar sürekli kullanmak ve zorlamak, tuning yapılsın yapılmasın aracı kısa zamanda yoracaktır. Benim Corolla ve D4D alırken amacım, sorunsuzluk ve yakıt tasarrufuydu. Dolayısıyla chip i yaptırmaktaki kastım az biraz aracımın kullanım konforunu arttırmak, yakıt tasarrufu sağlamak, ve olurda ihtiyaç olursa o esnada o ekstra güçten faydalanmak.
Mahmut selam, Bu zarar verme işi , işin durumuna ve yapacak adamın bilgi ve ciddiyetine göre değişir , olur da olmaz da.1-Eğer ECU içerisinde mevcut bir servis soketinden yazılım değişecekse , ESD ( elektro statik deşarj ) önlemlerine uymak şartıyla yapılabilir. Malzemeler plaket üzerinde montajlı olsa da ESD önlemlerine uymak gerekir. Son olarak kutu kapatılırken dış havayla teması kesmek için bir izolasyaon uygulanmış ise aynen uygulamak lazım.2- Yok içeride bir servis soket yok , entegrenin soketi de yoksa, plaket üzerinden lehim söküp dışarıda yeniden programlamak gibi bir durum varsa bu daha riskli, ciddi çalışmayan birine kesinlikle yaptırmamak lazım.Ecu ların içindeki durumu bilmediğimden seçenekli yazdım. Uygulama yapan yerlere detayını sorup ne tür işlem yapılacağını öğrenmek gerekli.
Söylediğin gibi biraz bekleyip turbonun yağ konusundaki sonuçlarını görmek doğru olur. Chip uygulaması yapanlar, motoru kapatmadan evvel bekleme sürelerine daha da dikkat ederek uymalı ve ek süre tanımalı , özellikle de zorlamalı kullanımlardan sonra. Motor ömründen götürür de ne kadar gider bu konuda kesin bilgi verecek olacağını sanmıyorum. Ağır iş yapan her makina / insan daha erken yıpranır bu gerçek, sen satmadan sorun çıkarmayacak bir seviyede de olabilir , kullanım şekline bağlı. Motordan önce turbonun sorun yapacağını düşünüyorum.Siyah duman noktasına gelmemeli tuning , yani o noktaya gelmesi için , en zorlayıcı koşulda, %30 luk bir pay varsa , bunun hepsini kullanmayıp % 10 luk kısım emniyet payı için bırakılmalı. Senin yeni araçtaki 1-2. ci vitesler arası vites değiştirme hissiyatın nedir , eski makyajsız kasaya göre ?
Evet 1-2 vites arası çok geniş bence daha az olmalıydı bu tork /devir verisine sahip bir dizel için. Yokuşta 2 ye atabilmek için aracı son devirinde bağırtmak gerekiyor. Mümkünse yeni aracın dosyasıyla verilen araç teknik kağıdına bakarak tüm 6 vitesin + difransiyelin dişli oranını bir ara yazarmısın?