Gönderen Konu: Yeni kasa corolla dizel chip uygulaması  (Okunma sayısı 21415 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni kasa corolla dizel chip uygulaması
« Yanıtla #20 : Şubat 24, 2011, 20:50:37 »
valla belirtmeyi unutmuşum :) yalnızca 2.0 R  düşünüyorum...sti filan değil yani ama 1.5 yada 1.6 da değil bence en ideali...2.0 160 hp manuel vites bide düp taktırdın mı....ohhh tadından yenmez..bide ben onu gerekli sti kılıfınada sokarım oldukça kısa bir sürede... :) bence oldukça mantıklı.... :) hatta yaza gerçek olabilitesi baya yüksek....
2.0R da az yakmıyor ama STİ ve WRX e göre tabiki iyi yine :) Sana nacizane tavsiyem eğer alacaksan gerçekten iyice bir kullan gez imkanın varsa. Dİzel aurise göre tabiki çok güçlü ama 2.0 aldığında bu sefer başka araçlarla kıyaslamaya başlayacaksın unutma ki 2.0R da aman aman seri bir araba değil. Misal: 3.20d yanından tabiri caizse vıjjjt diye geçecek :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 24, 2011, 20:50:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hergün biraz TURBO iyi gelir-di...Artık vtec...:)
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Şubat 25, 2011, 00:37:41 »
2.0R da az yakmıyor ama STİ ve WRX e göre tabiki iyi yine :) Sana nacizane tavsiyem eğer alacaksan gerçekten iyice bir kullan gez imkanın varsa. Dİzel aurise göre tabiki çok güçlü ama 2.0 aldığında bu sefer başka araçlarla kıyaslamaya başlayacaksın unutma ki 2.0R da aman aman seri bir araba değil. Misal: 3.20d yanından tabiri caizse vıjjjt diye geçecek :)
abi söylediğim gibi amaç en hızlısını almak değil en idealini almak...yani öyle düşünürsek 3.20d 'ide vıjt lıcak birçok araba var :) birde impreza sanayide yabancısı olmadığımız bir araba zaten...
sen olsan ne alırdın alternatif söyleyebilir misin 30 lirayı geçmeden seri ve ekonomik bir araç?ve tabikide herkezde olmayan bir araç?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Şubat 25, 2011, 00:41:37 »
abi söylediğim gibi amaç en hızlısını almak değil en idealini almak...yani öyle düşünürsek 3.20d 'ide vıjt lıcak birçok araba var :) birde impreza sanayide yabancısı olmadığımız bir araba zaten...
sen olsan ne alırdın alternatif söyleyebilir misin 30 lirayı geçmeden seri ve ekonomik bir araç?ve tabikide herkezde olmayan bir araç?
valla necati ben olsam ne alırdım hiç bilmiyorum :) dediğin doğru muhakkak 3.20 yi de geçecek araba var beinm demek istediğim 2.0 araba alınca karşılaştırmanı da yine 2.0 arabalarla yapacaksın yani.
2.0R ben bu aracımı almadan önce aylarca araştırdım , kalktım istanbula cadde motors a gittim. bi arkadaş vesilesiyle sürdüm ama pek bi 160hp hissedemedim, beklemtilerim daha fazlaydı açıkçası o sebeple almadım. 30 bin liraya da açıkçası öyle çok da güçlü arabalar yok malesef her akşam nette dolanıyorum saatlerce ama ben de alacak bişey bulamadım.
en sonunda alacam bi mondial scooter rahatlicam ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Şubat 25, 2011, 08:38:01 »
  4 çeker güzeldir ancak performans ve tüketimde olumsuz etkisi de yadsınamaz. Bence tüketimde çok ekonomik olmasada bir Ducati konuyu noktalar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Buca Atatürk Orta Okulu
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #24 : Şubat 25, 2011, 15:40:07 »
Race Chip,  nasıl bir ürün?Aramızda bu ürünü kullanan var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Şubat 25, 2011, 21:47:59 »
  4 çeker güzeldir ancak performans ve tüketimde olumsuz etkisi de yadsınamaz. Bence tüketimde çok ekonomik olmasada bir Ducati konuyu noktalar.

yapılırmı bu şimdi abi ya :( olan var olmayan var :(((((((

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hergün biraz TURBO iyi gelir-di...Artık vtec...:)
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Şubat 26, 2011, 02:50:11 »
valla necati ben olsam ne alırdım hiç bilmiyorum :) dediğin doğru muhakkak 3.20 yi de geçecek araba var beinm demek istediğim 2.0 araba alınca karşılaştırmanı da yine 2.0 arabalarla yapacaksın yani.
2.0R ben bu aracımı almadan önce aylarca araştırdım , kalktım istanbula cadde motors a gittim. bi arkadaş vesilesiyle sürdüm ama pek bi 160hp hissedemedim, beklemtilerim daha fazlaydı açıkçası o sebeple almadım. 30 bin liraya da açıkçası öyle çok da güçlü arabalar yok malesef her akşam nette dolanıyorum saatlerce ama ben de alacak bişey bulamadım.
en sonunda alacam bi mondial scooter rahatlicam ::)
abi yalnız bu araçta şu var vidasını sıksan güç veriyor :D
o yüzden bence düşünülebilir.. ama tercih senin mondial mı impreza mı ? :D :D ;)  tabiki ducati....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Şubat 26, 2011, 10:33:18 »
e sen kararı vermişsin canım zaten hayırlı olsun şimdiden :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Te Quiero Para Siempre
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Şubat 26, 2011, 20:29:08 »
İyi akşamlar arkadaşlar,

Bugün chip uygulamasını yaptırdım ve denedim...

ECU üzerinden yapılıyor ve aracın bg 90hp den 117 hp ye tork u da 190 nm den 252 nm ye çıktı...

Aracım d4d multimod ve şehir içi 8-8.5 lt şehirdışı da 5-5.5 lt arasındaydı...

Chip ten sonra da denedim ve değerler yaklaşık olarak aynı...

Bu arada şehiriçi devamlı trafikte olduğumuz için bence çok değil...

Kısacası araba artık çok daha farklı ve güzel...
2009 Toyota Corolla Dizel Multimode...
117hp - 252 nm : )

Finansbank A.Ş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Şubat 26, 2011, 20:43:43 »
Onur Bey hayırlı olsun, güle güle kullanın. Nacizane bir tavsiye vermek istiyorum sadece, chip uygulaması gerçekten sürüşte güzel bir etki bırakıyor ama sürekli zorlamamanızı şiddetle tavsiye ediyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Te Quiero Para Siempre
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Şubat 26, 2011, 20:56:43 »
Çok teşekkür ederi tavsiyeniz için Gökmen bey sağolun. Olabildiğince sakin kullanan bir insanım sadece biraz gitsin istedim aracım...

Yoksa zorlarsam çok fazla yakacağı belli...

Finansbank A.Ş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Te Quiero Para Siempre
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Şubat 26, 2011, 20:57:54 »
Bu arada sizlerin şehiriçi yakıt değerleriniz nedir d4d multimode kullananlar?

Finansbank A.Ş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Şubat 26, 2011, 23:16:23 »
İyi akşamlar arkadaşlar,

Bugün chip uygulamasını yaptırdım ve denedim...

ECU üzerinden yapılıyor ve aracın bg 90hp den 117 hp ye tork u da 190 nm den 252 nm ye çıktı...

İyi günlerde kullanın Onur Bey,
Şu devir- tork   eğrisini çıkarıp verdilerse grafiği siteye koyarmısınız?  Bir de ne yaptılar? program mı yüklediler , yoksa soket falan takıp yeni entegre mi koydular ,  eskisi sizdemi ? Bu konularda biraz bilgi verirseniz güzel olur.  Hangi firma ürününü kullandınız ?

3-4 gün sonra yakıt sarfiyatını sıfırlayın ve tekrar ölçüme başlayın bakalım ne çıkacak sonuç.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Şubat 27, 2011, 13:10:14 »
chip taktıracak arkadaşın vede onu taktırmak için gazlayan üyelerin dikkatine:
 aracınıza chip taktıracaksanız taktırdıktan sonra benim tavsiyem 3 tekerlekli el arabası almanız olur siz aracınızın beygirini yükseltirken aracınızın tabi çalışma halini etkileyip motoru kucağınıza alabilir siniz çünkü eski haline göre pistonlar hızlı çalışacak ve mukavemetini bir süre sonra yitirecektir aksini söyleyenlere kesinlikle itibar etmeyin aracın beyniyle kesinlikle oynamayın benim tavsiyem bu yönde olurdu zira bu chip taktırma işi vs çok iyi bişey olsaydı japon zaten kendi yapardı hadi onu boşver türkiyede bu sistem iyi bir rant getirirdi ortalık yerinden oynardı vay be 90 beygir araba alıcan 112 veya 120 beygire yükselticen paşa paşa sorunsuz binicen.önce şu soruyu herkes kendine sorsun siz bu işlemin sorun çıkarmayacağına  kendiniz inanıyormusunuz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • gönül ister GTİ cüzdan der TDİ
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Şubat 27, 2011, 19:10:40 »
 aracınıza chip taktıracaksanız taktırdıktan sonra benim tavsiyem 3 tekerlekli el arabası almanız olur siz aracınızın beygirini yükseltirken aracınızın tabi çalışma halini etkileyip motoru kucağınıza alabilir siniz çünkü eski haline göre pistonlar hızlı çalışacak ve mukavemetini bir süre sonra yitirecektir aksini söyleyenlere kesinlikle itibar etmeyin aracın beyniyle kesinlikle oynamayın benim tavsiyem bu yönde olurdu zira bu chip taktırma işi vs çok iyi bişey olsaydı japon zaten kendi yapardı hadi onu boşver türkiyede bu sistem iyi bir rant getirirdi ortalık yerinden oynardı vay be 90 beygir araba alıcan 112 veya 120 beygire yükselticen paşa paşa sorunsuz binicen.önce şu soruyu herkes kendine sorsun siz bu işlemin sorun çıkarmayacağına  kendiniz inanıyormusunuz?

bilinçsiz kullanıcı her şekilde aracına zarar verir moturunun ömrünü kısaltır,önemli olan bilinçli kişilere yaptırılması ve bilinçli kullanılması,206 hdi im vardı chipledim yıllarca kullandım aracı komşumuz aldı o kullanıyor daha hiçbir sıkıntı olmadı 2006 dan beri araçta chip tuning uygulaması var.araçlarda ki değerler dahada yüksek alınabilir ama işte motorun avans vurması başta olmak üzere bir çok sıkıntı yaşana bileceği için motorun sorunsuz çalışıcağı değerlerde bırakılır.bunun dışında benzinli volvo t5 aracımada chip uygulaması yaptırdım onuda yıllarca sorunsuz kullandım,ama araçlarıma gerekli özeni gösterdim.araçlarımıda tanıdık insanlara sattım onlarda hiçbir sıkıntı yaşamadılar.en basiti dizel corollanın turbosunun sağlıklı kalabilmesi için turbo timer taktırmayı düşündüm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Şubat 27, 2011, 19:16:40 »

fabrikalar aracın belirli bir süre yağsız çalışması, bakım yapılmaması, çok kötü ve kirli hava koşulları, motorun fazla zorlanması gibi durumları tolere edebilmek için aracın gücünü tam seviyeye ulaştırmazlar, chip uygulaması bu kullanılmayan gücün de kullanılmasına sebep olur...
yani siz aracınız çipledikten sonra bakımlarını geciktirir, sürekli olarak çok yüklenir, filtre temizliği vs düzenli yapmazsanız elbette bir gün motoru kucağınıza alırsınız...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Şubat 27, 2011, 19:54:34 »
Ergün arkadaşımız vardı eskiden bize bazı konularda epey bilgi veriyordu parça konusunda.  Şimdi zaten Toyota'da  bu aracın motorunun eski ve makyajlı yeni versiyonu mevcut 90BG/190NM   ve 104 BG /240Nm falandı yanlış hatırlamıyorsam. Şimdi bu eski ve yeni motorda ( turbo değişikliğinin dışında) , Toyota yeni motora geçerken motor parçalarında parça numarası değiştirdi mi acaba ? Merak ettiklerim düz vites için:
1- Piston/biyel kolu
2- Krank mili
3- Debriyaj balata/baskı parça

Bu konuda doğru ve kesin bilgisi olan var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Şubat 27, 2011, 22:00:13 »
benim yorumlarıma yorum yapan arkadaşlar ozaman 3 tekerlekli el arabası bakın  bildiğim bişey olmasa paranızı sokağa atmayın demem :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Te Quiero Para Siempre
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Şubat 28, 2011, 00:53:18 »
arkadaşlar yetkili servis müdürü ile de konuştum, ecu yazılım ile turbo değerlerinin biraz yükseltilmesi hiçbir şekilde aracınıza zarar vermez dedi, abartırsanız aracınız siyah duman atmaya ve sonrasında büyük sorunlara yol açar dedi. Dediğine göre her araç optimum düzeyde tutarmış aracın beygir gücünü güvenlik nedenleri ile ve turbo beslemeli motorlarda bu tarz değişimlerin avrupada yoğun olarak kullanıldığı bilgisini verdi.

Aracıma gelince;

Chip yaptırmadan gaza dokunduğumda araç kendini toplayana kadar 2-3 saniye geçiyordu, şimdi resmen atak bir araba haline geldi...

Yakıt durumu eğer psikoloji değil ise, aynı yerlerde kullanmama rağmen 8.2 den 7.4 e düştü...

Arkadaşların bazılarının dediği gibi bilen insanlara yaptırın... Yazılımı ben yazıyorum diyen birine kesinlikle güvenmeyin, arkasında yabancı ve büyük firmalar olan chip tuning işi yapan firma ve kişilere emanet edin aracınızı...

Aracımı dyno ya sokmadım, bu değerleri almanya'da yazılımı değiştiren kişi belirtmiş ve bence de doğru. Bir ara dyno ya sokacağım ve size bilgi vereceğim ama multimode bir corolla için şu anda süper : )

Tek uyarı şu olmalı... Chip takıldı diye aracı yüksek devirde kullanmak aracı da yorar, yakıt tüketimini de 2 katına çıkarır...

Finansbank A.Ş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Şubat 28, 2011, 00:56:51 »
bu sistem zaten rant getiriyor, bir çok lüks araç kullanıcısı aracına yazılım chip vs. uygulatıyor zaten, bu forumda fazla olmaması aksini idda etmez , nerdeyse tanıdığım her 20-35 yaş arası sürücünün aracında bir şekilde yazılım sıkıntı olmadan da kullanmaktalar.
Her araç 3 ana etken göz önünde bulundurularak üretiliyor, ekonomi performans ve konfor. bu üçünden herhangi birini arttırma isteğiniz diğer ikisini aşağı çekecektir. performans istiyorsan ekonomi ve konfordan, konfor istiyorsan performans ve ekonomiden vs. vs. ödün vereceksin. Her araçta belli bir oranda arttırılabilecek motor gücü zaten mevcut standart motorlarda tabi belirli bir seviyeye kadar, bunun üzerine çıktığınızda ne olur kimse bilmez ama genelde kötü senaryo ile sonuçlanıyor.
ben dizel araca chip uyguladım ve motoru kucagıma da aldım dediğniz gibi ama bu demek değil ki her chip takanın başına bu gelecek. Chip takarsan ve sadece  ihtiyacın olduğunda yüklenirsen motora uzun süreler bu şekilde sağlıklı bir şekilde kullanılabilir diye düşünüyorum.
ha yok ben sürekli red line takılacam esecem gürlicem diyen kişilerin chip ile birlikte motoru korumak adına pahalı birçok uygulamayı da yapması gerekir diye düşünüyorum.
Dediklerinize genel olarak katılmakla beraber her chip uygulayanın motoru kucagına alacağına kesinlikle katılmıyorum.