Gönderen Konu: Türk Üretimi Taksi New York'da.  (Okunma sayısı 10917 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2916 kere teşekkür etti
  • 3281 kere teşekkür edildi
Türk Üretimi Taksi New York'da.
« : Şubat 03, 2011, 07:36:02 »

Karsan’ın 26 bin 500 araçlık New York taksi ihalesinde finale kaldığı Türk malı araç ilk kez ABD’de sergilendi. ABD basınının yoğun ilgi gösterdiği New York’taki toplantıya 1.000 davetli katıldı ve Geleceğin Taksisi’ni yakından inceleme fırsatı buldu. Mart ayında sonuçlanması beklenen ihale öncesi Karsan, New York’ta adeta gövde gösterisi yapmış oldu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Yerli otomobil markası geliştirin’ çağrısıyla, Otomotiv Sanayi Derneği (OSD) çalışmalar için düğmeye basarken, Karsan’ın sessiz sedasız yarattığı ‘Türk malı oto’, otomotivin anavatanı ABD’de gövde gösterisi yaptı.

Karsan’ın New York taksi ihalesi için geliştirdiği “Türk malı oto” ilk kez Amerikan halkıyla buluştu. Dünya devlerini sollayıp 26 bin 500 araçlık New York Taksi ihalesinde Gölcük’te üretilen Ford Transit Connect ve Nissan’la birlikte finale kalmayı başaran Karsan, V1 (Geleceğin Taksisi) kod isimli aracını dün New York Car Classic Club’ta tüketicilerin beğenisine sundu. Karsan Murahas Azası Jan Nahum, “Biz New York için geliştirdiğimiz bu tek özgün araçla şehrin sembolü olan efsanevi Checker taksinin yerini almak istiyoruz” açıklaması yaptı.

Alıntı adresi: http://haber.gazetevatan.com/ilk-kez-abdde-sergilendi/356830/44/Otomobil

Toyota Club Türkiye

Türk Üretimi Taksi New York'da.
« : Şubat 03, 2011, 07:36:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 42 kere teşekkür edildi
Ynt: Türk Üretimi Taksi New York'da.
« Yanıtla #1 : Şubat 03, 2011, 08:18:36 »
Gerçekten gurur verici.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #2 : Şubat 03, 2011, 11:48:48 »
ya arkadaşlar türk malı deyip durmayın neresi türk malı bu aracın motorunu biz üretbiliyomuz hayır yurt dışı büyük ihtimal fransız menşeili yani bunu türk malı türk malı diye millete yutturmanın ne anlamı var yapmayın lütfen yaa:(
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #3 : Şubat 03, 2011, 12:03:43 »
  Başlıkta Türk Malı değil Türk Üretimi yazıyor zaten.
 Şimdi Boeing firmasına Türkiye'de bazı kuruluşlar parça üretiyor, o zaman o uçak için Boeing değil diyebilirmiyiz, ya da Türk üretimi? Biraz daha global düşünmek lazım bence. Ayrıca birşeyi üretmek sadece mühendislik faaliyetleri bilim dalını ilgilendirmez, İktisadi bilimler olmazsa pek bir noktaya varılamaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 03, 2011, 12:07:36 »
Gurur duydum, inşallah yerli araba üretimi ilede devamı gelir...
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 03, 2011, 12:19:13 »
Aslında pek gurur duyamıyorum çünkü peugeot motoru kullanılacaktır..

Tasarımı kötü değil fakat sanki fiat pandadan esinlenilmiş gibi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 03, 2011, 12:21:00 »
Fuarda görmüştüm ben bu arabayı, uzay aracını andırıyor adeta...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #7 : Şubat 03, 2011, 12:33:18 »
Başlıkta türk üretimi altında türk malı bi karar verin artık türk üretimimi türk malımı bir ara yüzde yüz yerli türk fırkayetni diye bi haber okudum çok gururlandım bir türk olarak hemen araştırdım inceledim birde ne göreyim motoru yurt dışından geliyormuş çok büyük hayal kırıklığına uğradım bu resmen kandırmaca insanları enayi yerine koymadır o fırkateynin motoru yurt dışından geliyorsa nasıl oluyorda yüzde yüz türk malı oluyor buda aynı hesap işte bugün bize bi ambargo konsa yabancı sermaye fabrikalarını ülkemizden çekse görürüz o zaman türk malımı değilmi.Ya biz artık tohumu bile ithal eden bir ülke olduk kurban bayramında kurbanlık ithal ettik ülke bu halde ve siz bu habere seviniyosunuz.demek ki benim şunu demem lazımdı VAYBE ARTIK OTOMOBİL BİLE ÜRETEBİLEN BİR ÜLKE OLDUK NE KADAR GELİŞTİK kusura bakmayın ama ben kendi kendimi kandıramam siz buyrun gurur duymaya devam edin :(
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #8 : Şubat 03, 2011, 12:44:00 »
  Arkadaşlar, düşüncelerinizi çok iyi anlıyorum ancak artık çok kapalı bir dünyada yaşamıyoruz. Başlık bizi ilgilendirir ve Türk Malı tabiri kullanılmıştır, yazıda geçen ifadeye müdahale tmemiz mümkün değil çünkü görüldüğü üzere alıntıdır.
 %100 kavramını görmeyi ise bundan sonra bence çok beklemeyin. Unutmayın ki Türkiye'ye bu araçların yakıtları da yurt dışından geliyor, o yakıt olmaz ise bu araçlar hareket edemiyor. Türkiye teknoloji noktasında kendi aracını üretme sıkıntısı yaşamıyor emin olun ancak dediğim gibi üretim İktisadi kavram ile başlar. İktisadi kavramda da sadece arz değil talep de mevcuttur.
 Toyota Peugeot ile bazı alanlarda işbirliği yapmıyor mu? Bunlar artık sık sık duyacağız emin olun. Bu arada Türkiye'deki fabrikalarda üretilen yabancı markalı araçlarda da kısmende olsa Türk malı kullanılıyor. Elbetkide tasarım, Ar-Ge, Teknoloji ve Özgünlük noktasında daha çok yerli olmasını arzularız, öyle değil mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 03, 2011, 14:52:56 »
Aracın arkasındaki ızgara ne öyle? Motoru arkasındamı bunun?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 03, 2011, 15:01:21 »
ilk ürettiğimiz araba anadol idi, çayıra bırkmaya gelmiyordu
sonra malum kuş serileri
derken  JET FIDIL'ın "imza" fiskosu... şimdide new york a taxsi...ben bu işin  sonunu pek iyi görmüyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 03, 2011, 15:19:49 »
ilk ürettiğimiz araba anadol idi, çayıra bırkmaya gelmiyordu
sonra malum kuş serileri
derken  JET FIDIL'ın "imza" fiskosu... şimdide new york a taxsi...ben bu işin  sonunu pek iyi görmüyorum

Sizce ne yapılması gerekiyor Kemal Bey?

Elimiz kolumuz bağlı ellerin ürettiği arabaları kullanmaya devam mı edelim?
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #12 : Şubat 03, 2011, 15:24:06 »
serkan kardeşim bizim zaten elimiz kolumuz bağlı oturuyoruz bi ambargo konsa bize elimizin kolumuzun nasıl bağlı olduğunu nasıl ithalat ülkesi haline getirildiğimizi hiçbişeyi kendimizin üretemediğini tarım ve hayvancılık ülkesiyken kurbanlıkları bile ithal eder hale geldiğimizi anlarsın kardeşim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #13 : Şubat 03, 2011, 15:37:41 »
Başlıkta türk üretimi altında türk malı bi karar verin artık türk üretimimi türk malımı bir ara yüzde yüz yerli türk fırkayetni diye bi haber okudum çok gururlandım bir türk olarak hemen araştırdım inceledim birde ne göreyim motoru yurt dışından geliyormuş çok büyük hayal kırıklığına uğradım bu resmen kandırmaca insanları enayi yerine koymadır o fırkateynin motoru yurt dışından geliyorsa nasıl oluyorda yüzde yüz türk malı oluyor buda aynı hesap işte bugün bize bi ambargo konsa yabancı sermaye fabrikalarını ülkemizden çekse görürüz o zaman türk malımı değilmi.Ya biz artık tohumu bile ithal eden bir ülke olduk kurban bayramında kurbanlık ithal ettik ülke bu halde ve siz bu habere seviniyosunuz.demek ki benim şunu demem lazımdı VAYBE ARTIK OTOMOBİL BİLE ÜRETEBİLEN BİR ÜLKE OLDUK NE KADAR GELİŞTİK kusura bakmayın ama ben kendi kendimi kandıramam siz buyrun gurur duymaya devam edin :(

Düşüncelerinize katılıyorum.

'Türk üretimi ' tabiri ,sizde uyandırdığı gibi farklı anlamlara kayıyor. Bana göre de Türk montajıdır.

Vaktinde bize gelen paralarla ,dış kuvvetlerin yönlendirmeleriyle ' siz yol yapın ' dediler yol yaptılar. Açıkcası yol ölü bir yatırımdır. Sonrası yabancı kaynaklar geldiler teknolojilerini sattılar, üretim üssü yaptılar.Bir nevi sömürdüler.Gelişmemize hiç bir zaman izin vermediler ,vermezlerde.

Zaten şu saatten sonra has aracımız üretilse ,yabancı sermaye karşısında rekabet edilebilecek mi ?
Konu özünden sapmadan; okuduğunuz tarih kitaplarında genelde olaylar ve olgular böyle bir zafer edasıyla anlatırılarak, düşman hep harap edilmiştir. Aynı tutum burada gördüğünüz gibi abartıdan ibarettir. Bazen kullanacağımız sözcükleri iyi seçmeliyiz ki ,anlam kaymalarına sebebiyet vermesin. Haberde şişirilme var ,üslub uygunsa :D
''Özgürlüğün olmadığı yerde körü körüne itaat vardır ''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #14 : Şubat 03, 2011, 16:17:47 »
  Bir ürünün ülkemizde üretilmesinin (kısmen yerli kısmen yabancı ara maddeler ile) ve bunun ihraç edilecek olmasının ne gibi sakıncası var anlamakta güçlük çekiyorum. Üretim detaylarına inilirse konuşulabilecek çok nokta var ancak sonuçta buradaki ithalatçı firma bir Türk firması ve onun ABD pazarına girmesi bile ileride oluşturulabilecek ve daha çok yerli üretim içeren araçların önünü açmayacakmıdır? Unutmayın arkadaşlar, henüz bir kaç sanayi dalı dışında yurt dışında Türk Üretimi diye bir kavram yok. Bir pazara girerken de oradaki reklam çalışmalarının yararı tartışılamaz. Eğer bazı basamaklar atlanarak ilerlemeye çalışılırsa o zaman sonuç hüsran olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • selam verdim rüşvet değüldür deyü almadılar
« Yanıtla #15 : Şubat 03, 2011, 23:36:01 »
Başöğretmenimizin dediği gibi "Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşama yollarını itiyat haline getiren milletler; önce haysiyetlerini, sonra istikballerini daha sonra da hürriyetlerini kaybetmeye mahkumdurlar." sözünü karşılayacak bir adım. İnşallah daha iyilerini başaracak ve ülkemizi daha da ileriye taşıyacak bir nesli hep birlikte büyüteceğiz. Bizler çocuklara sevgimizi, ilmimizi, tarihimizi vereceğiz, Onlarda minnet borcunu ülkemizi ileriye taşıyarak ödeyecekler...
herşey gönlünüzce olsun efendim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #16 : Şubat 04, 2011, 03:27:44 »
Sadık bey Atatürk ün zamanında uçak fabrikalarımız vardı yüzde yüz türk mühendislerinin geliştirdiği arabalar yaptık Atatürk yaşasaydı türk mühendislerini destekler yüzde yüz kendi markasını oluşturur bugün walkwagen in bmw nin mercedesin opelin veya başka markaların yerinde biz olurduk,hatta uçak fabrikalarımız kapatılmasaydı boeing in yerinde biz olurduk Atatürk yabancı sermaye gelsin fabrika kursun bizim işçilerimizi bedavadan asgari ücretle çalıştırsın yabancı sermayenin dünyaya devi olmasına bizde yardımcı olalım yabancı sermayenin cebi dolsun biz yerimizde sayalım asla istemez böyle bişeyi kabul etmezdi.Bir almanya bile kaç model araç üretip dünyaya satıyor biz bir tane bile araç üretemiyoruz.Size göre çalışmak yabancı sermayenin cebini doldurmak oluyosa evet biz gerçekten çalışan bir ülkeyiz onun için asgari ücret 650 tl gurur duyuyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 987 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Şubat 04, 2011, 12:16:54 »
Aracın arkasındaki ızgara ne öyle? Motoru arkasındamı bunun?
evet, ve de doğal gaz, dizel ve elektrikli motor ile değiştirilebiliyor.

Karsanı kutlamak lazım çünkü yarışmadaki diğer iki modele göre çok çok ilerde bir araç üretmişler, Ford ve Nissana göre de şanslarının daha yüksek olduğunu düşünüyorum. Ford ve Nissan sadece var olan araçlarını biraz modifiye ederek katılmışlar, kazanmaları açıkçası Karsana çok büyük haksızlık olur ve sadece isimleri ile kazanmış olurlar.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #18 : Şubat 04, 2011, 12:24:38 »
Elimizde yine bir fırsat doğmuştu. Evet 'devrim' arabaları bir ilk olarak tamamen Türk mühendisleri tarafından geliştirildi ve sunuldu.

Araç bir gün makam huzuruna sunulduğunda ve çalışmayınca 'zihniyetlerine göre kapıda tamamen kendimize ait 3-5 arac' modeline sahip olduğunu düşünerekten ,bu aracı resmen itelediler ve kabul etmediler.Bü lüksü kendilerinde nasıl bulabiliyorlarsa ,söylenecek söz bulamıyorum.

En büyük kayıbımız burada oldu.

2'incisi Uçak fabrikaları..

Zaten Osmanlı döneminde Avrupa ile aynı şartlar altında savaşırken ,7 cihana hakimdik lakin ne zaman onlar orta çağ (skolostik düşünceden) sıyrıldılar ,rönesans -reform derken kliselerin  yalanlarından ,baskıdan kurtuldular o vakit bilim gelişti ve çığır aştığında büyük bir ivmelenme yaşadılar.Geleceği merak etmeye pek gerek yok ,tarihte yaşananlar geleceğimizin aynası..

Osmanlı ise kendisini halen Avrupa'dan büyük görmekteydi , bir hayli kabartıyordu kendisini. Sonuçta Ne oldu ? Avrupa'daki bilim ve gelişme sanayiyi takip etmedi.En son ( Karlofça Antlaşmasından-Yaş antlaşmasına) kadar baya bir toprak döktük.Onlar atağa ,biz savunmaya geçtik.En sonunda Lale devri dediğimiz dönemde Avrupa sonunda örnek alınarak ıslahatlar yapıldı ve bazı savaşlarda başarılı da olundu.Lakin bu işe baktığınızda santranç oynamaya benziyor.Avrupalı artık sanayi ,bilim-teknik teknoloji dalında hızla ilerlemiş ve her alanda kendisini geliştirmiş.Onların artık alt yapısı ,teorisi ,pratiği daha sağlam olduğu gerçeğiyle, ,bizim onlardan geç hamle yapmamız aleymize olmuştur.Avrupa'daki standart gelişme yakalanamadı.

Yukarıda Mustafa arkadaşımın verdiği güzel örneklerde olduğu gibi ''gelişmeye başladığımızda '' kendi balığımızı tutmamıza izin vermediler.Başımızda Atatürk gibi deneyimli birisi başımızda olsa idi ,Avrupa'daki çıkarcılara göz açtırılmazdı ,sanayi teknolojimiz sekteye uğramazdı ..
''Özgürlüğün olmadığı yerde körü körüne itaat vardır ''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Şubat 04, 2011, 15:08:07 »
Arkadaşlar "devrim" de bir amerikan otosunun kopyasıydı.. Bir diktatör generalin siyasi propaganda vasıtası olmak üzere sipariş edilmiş ve atölyede elle yapılmıştı ve malum olay sonrasında aynı generalin kaprisi ile çöpe gitti. Zaten gitmeseydi de seri üretimini yapacak tesis ve uzman işgücü yoktu. Hikayesi acıklıdır falan ama kopya ürün olması nedeniyle ve tamamen göstermelik olması nedeniyle sanayimiz açısından hiç birşey ifade etmez.
Bu arada Atatürk gibi bir lider İtalya, Fransa veya Almanya'da da yoktu ama bu ülkelerin ciddi otomobil markaları vardır.  Bizi sevmiyorlar izin vermiyorlar da, Rusları, Japonları, Korelileri, 2. Dünya savaşı sonrası Almanya ve İtalya'sını çok mu seviyorlardı ki orada sanayinin gelişmesine izin verdiler?
Kendimizi kandırmayalım. Bu da "Almanya yenilince biz de yenik sayıldık" saçmalığına benziyor Kendi beceriksizliğimizin sonuçlarını  komplo teorilerine atfetmeye gerek yok. İtiraf edelim: Biz beceremedik.

Nedeni de gayet açık. Bizde "zengin olmak" bir meslek kabul ediliyor ve bizim zenginlerimizin ayrıca birer meslekleri yok. (Kulakların çınlasın Çetin Altan) Dolayısıyla bizim zenginlerimizim merakları, tutkuları ve idealleri de yok. Yani bizde bir Henry Ford yok.. Ferdinand Porsche yok.. Ferruccio Lamborghini yok..
Bizimkiler zenginliklerini korumak ve risk almamak peşindeler.. (Çoğu da kendini bişey sanan mıy mıy tiplerdir)
Olay budur. Yoksa arabayı devlet üretmez. Üretse de o araba bi .. yaramaz.

Motor konusuna gelince.. Ona fazla takmayın. Her marka ilk başta motoru dışardan alır. Normali budur.

Bakın şimdi başbakanın zorlamasıyla korka korka bişeyler yapacaklar. Büyük ihtimalle "halk tipi" bir araba üretecekler. Kore ve Çin markalarının karşısında.. Hani AROG'da dinozora bir tuzak kuruyorlar ya.. :) sonuç öyle olacak.
Kanımca pazara biraz daha lüks segmentten girmek lazım.. ama nerede o cesaret...
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac