0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bugün abd nin bize sattığı tüm uçaklarda helikopterlerde çip olduğu bizdeki abd yapımı uçakları helikopterleri ister askeri olsun ister sivil olsun bir uydu sinyaliyle düşürebildiği gerçeği unutulmamalıdır
Ahmet kardeşim verdiğin linkteki yazıyı okudum ve o yazıyı yazan insancık a acıdım doğrusu ben teknolojiden yanayım sorun sadece araba üretme sorunu değildir sorun sadece teknoloji değil her alanda dışa bağımlı olma sorunudur ülkemiz ithalat ülkesi olmuştur ithalat ülkesi olmak demek benzini 4.00 tl den almak demektir hadi benzini geçtik ithalat ülkesi olmak demek bir savaş çıksa IRAK A DÖNMEK DEMEKTİR ülkemize bi ambargo konsa ne yaparız sen bana onu söyle kardeşim ben seni zevkle dinleyim açıklarmısın ahmet kardeşim soru : SAVAŞ ÇIKTI ALLAH KORUSUN VE ÜLKEMİZE AMBARGO KONDU NE OLUR bana bunun cevabını verirmisin ben vereyim cevabı istersen TEKNOLOJİN VARSA KENDİ ARACINI KENDİ UÇAĞINI ÜRETEBİLİYORSAN hiçbişey olmaz ama dışa bağımlıysan kendi namına hiçbişey üretemiyosan O ZAMANDA TESLİM BAYRAĞINI ÇEKERSİN KISACA IRAK A DÖNERSİN tekrar söyleyim iyi anlaşılsın SORUN SADECE ARAÇ ÜRETME SORUNU DEĞİL SORUN HER ALANDA DIŞA BAĞIMLI BİR ÜLKE OLMA sorunudur.Her alanda dışa bağımlı olan bir ülke sömürü ülkesi olmaktan öteye gitmez.
Gün gelecek Avrupa'yı sırtımızda taşıyacayız. Ben buna inanıyorum.
Ithalat ulkesi olmaktan kurtulmanin cok cok kolay bir caresi var. Devaluasyon. Dolar 10 Lira, Euro 20 Lira olursa bakin gorun neler neler uretiliyor Turkiye'de. Dolar/Euro kuru bundan 10 sene onceki seviyesinde.O zamandan bu zamana 10 yillik enflasyon farkini cikarin, ne kaliyor geriye?