Gönderen Konu: Türk Üretimi Taksi New York'da.  (Okunma sayısı 10922 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 42 kere teşekkür edildi
Ynt: Türk Üretimi Taksi New York'da.
« Yanıtla #20 : Şubat 04, 2011, 17:49:48 »
Elinize sağlık Ahmet Bey, yazdıklarınıza sonuna kadar katılıyorum.
Folgsamkeit macht frei...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 04, 2011, 17:49:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #21 : Şubat 04, 2011, 18:17:22 »
Düşüncelerimizi paylaşmaktan çekinmeyeceğiz ki ,yapıcı eleştiriler ile doğru bilgilere ulaşabilelim.

Burada önemli bir ayrıntı öğrendim ki ,otomobil sektöründe tamemen has olarak bir adımız olmamış.Bende sanıyordum ki bu fırsat doğdu ve elimizden alındı..Kendimizi bir çok kişi gibi kandırmaktansa ,gerçeği bilmeyi yeğlerim.Ahmet kardeşimiz bu konuda doğruyu bilmem de ve bilmemizde aracı oldu ,Ahmet arkadaşımıza teşekkürlerimi sunuyorum.

Demek ki bügüne kadar 'işin acı kısımıyla 'oyalanılmışız.*

''Özgürlüğün olmadığı yerde körü körüne itaat vardır ''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Şubat 04, 2011, 19:53:58 »
Bence herkes başarılı olduğu işi yapmalı, otomobil ve elektronik japonlarda, biz tarıma yönelsek, veya balıkçılığı geliştirsek...3  tarafımız deniz, iç denizimiz bilem var
kıçı kırık norveç taa oralardan japonyaya balık yolluyor, arabanında kralını alıyor, norveçte araba üretilmez ama halkı en lüks arabalara biner, araba yapmaya çalışacağımıza japonlara balık falan gönderelim, onlarda arabalarımızı yapsın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #23 : Şubat 04, 2011, 20:19:56 »
kemal bey otomobil üretimi konusunda başarısız olduğumuzu da nerden çıkardınız bizim çok değerli mühendislerimiz var onlara imkan verildi de onlar yüzde yüz türk aracı üretemedimi de başarısız oldular bizim insanımıza fırsat verilsin devlet destek olsun yapamayacağımız hiçbişey yok Atatürk boşuna TÜRK MİLLETİ ZEKİDİR demedi gerçekten bizim insanlarmız mühendislerimiz inanılmaz derecede zekiler benim sıkıntım böyle bir ülkenin böyle bir özkaynağı varken niye her konuda dışa bağımlı kalıyoruz güneydoğu bölgesi petrol kaynıyor biz petrol çıkaramıyoruz böyle bir haldeyiz tabiki tarım ve hayvancılığımızda bitmiş o konudada dışa bağımlı hale ne acıdır ki geldik tarım ve hayvancılığı balıkçığıda sonuna kadar geliştimemiz lazım ancak teknoloji konusu hepsinden daha önemli otomobil üretimi demek teknoloji demektir TEKNOLOJİSİ OLMAYAN DEVLETLER SÖMÜRÜLMEYE MAHKUMDUR kendi ülkende kiracı durumuna düşersin benzinide 4.00 tl den alırsın.Bugün abd nin bize sattığı tüm uçaklarda helikopterlerde çip olduğu bizdeki abd yapımı uçakları helikopterleri ister askeri olsun ister sivil olsun bir uydu sinyaliyle düşürebildiği gerçeği unutulmamalıdır o yüzden ırak a dönmek istemiyorsak teknolojimizi yüzde yüz yerli olarak üretmeliyiz.
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 987 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Şubat 04, 2011, 20:37:13 »
Bugün abd nin bize sattığı tüm uçaklarda helikopterlerde çip olduğu bizdeki abd yapımı uçakları helikopterleri ister askeri olsun ister sivil olsun bir uydu sinyaliyle düşürebildiği gerçeği unutulmamalıdır
Böyle birşey yok, internet dedikodusu. Bunu geçtim, bir sonraki jenerasyon helikopter, hücumbot ve şu anda elimizde bulunan tüm tankların iç techizatı kendi tasarım ve üretimimiz.

Mühendislerimize yeteri kadar olmasa da imkan veriliyor, merak etmeyin. Ancak mühendislerin de bazı alanlarda uzmanlaşması gerek, birçok şeyi yüzeysel bilmek yerine sadece bir veya birkaç alanda uzmanlığa yönelmek çok daha önemli.

Bir de ortak iş pek yapamıyoruz, herkes birbirinin kuyusunu kazma yönüne düşüyor. Bunun değişip kısa dönemli maddiyat arzumuzdan vaz geçmemiz gerek.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 270000
  • Model Yılı: '09
  • 25 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Şubat 05, 2011, 08:41:14 »
Arkadaşlar; tüm yorumları okudum. Herkes fikrini güzel bir şekilde beyan etmiş. Ben de sizlere okumanız için ekte linkini yolladığım sitedeki makaleyi sunmak istiyorum. Lütfen sonuna kadar okuyun (gerçi alakasız bir site olacak ama...) :
http://www.airporthaber.com/araban-batsin-750y.html

Fransız arabası sevmem, seveni de sevmem. Kahrolsun Fransız arabaları!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Şubat 05, 2011, 09:06:18 »
Çok güzel bir yazı, paylaşım için teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #27 : Şubat 05, 2011, 09:35:20 »
Ahmet kardeşim verdiğin linkteki yazıyı okudum ve o yazıyı yazan insancık a acıdım doğrusu ben teknolojiden yanayım sorun sadece araba üretme sorunu değildir sorun sadece teknoloji değil her alanda dışa bağımlı olma sorunudur ülkemiz ithalat ülkesi olmuştur ithalat ülkesi olmak demek benzini 4.00 tl den almak demektir hadi benzini geçtik ithalat ülkesi olmak demek bir savaş çıksa IRAK A DÖNMEK DEMEKTİR ülkemize bi ambargo konsa ne yaparız sen bana onu söyle kardeşim ben seni zevkle dinleyim açıklarmısın ahmet kardeşim soru : SAVAŞ ÇIKTI ALLAH KORUSUN VE ÜLKEMİZE AMBARGO KONDU NE OLUR bana bunun cevabını verirmisin ben vereyim cevabı istersen TEKNOLOJİN VARSA KENDİ ARACINI KENDİ UÇAĞINI ÜRETEBİLİYORSAN hiçbişey olmaz ama dışa bağımlıysan kendi namına hiçbişey üretemiyosan O ZAMANDA TESLİM BAYRAĞINI ÇEKERSİN KISACA IRAK A DÖNERSİN tekrar söyleyim iyi anlaşılsın SORUN SADECE ARAÇ ÜRETME SORUNU DEĞİL SORUN HER ALANDA DIŞA BAĞIMLI BİR ÜLKE OLMA sorunudur.Her alanda dışa bağımlı olan bir ülke sömürü ülkesi olmaktan öteye gitmez.
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Şubat 05, 2011, 09:58:58 »
Mustafa Bey, bence olayı bu kadar dramatize etmeye gerek yok. Dünya ülkeleri ekonomik ve finansal açıdan şu anda birbirlerine o kadar entegre olmuş durumdalar ki, bırakın bir ambargoyu, finansal göstergelerindeki bozulma veya finansal derecelendirme kuruluşlarının herhangi bir not indirimi bile o ülkeyi çok derinden sarsabiliyor artık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Şubat 05, 2011, 10:56:18 »
Avrupa birliği yönetiminde , hangi ülkede ne üretileceğine birlik karar veriyor, mesela bu sene yunanistanda pamuk ekilmesini buyuruyor, yunanistan "tahıl üreteyim biz tahıla alışkınız" diyor, ama AB hazretleri tahılı mısırdan almaya karar vermiş, böylesi daha ekonomik diyor
Yani artık avrupa birleşip globalleşti; Dünya globalleşti; daha hala ambargo, dışa bağımlı içe bağımlı diyoruz yahu
bırakın arabaları bilenler üretsin biz balıkçılığı , tarımı, Textilimizi geliştirelim, onlar ambargo koyup bize araba vermezlerse bizde onların balığını göndermeyiz kardeşim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #30 : Şubat 05, 2011, 14:34:05 »
Olay doğal olarak Türk malı, türk üretimi muhabbetine dönmüş haklı olarak. Konu derin, o nedenle çok da dalmak istemiyorum :)

"www-taxioftomorrow-com" adresinden diğer finale kalan "ford" ve "nissan" araçlara da bir göz attım;

Karsan V1 aracı diğer araçlara göre bariz şekilde önde bence, herşey biryana, özgün bir tasarımı var, tam olarak taksi olmak için dizayn edildiği anlaşılıyor. Ford ise zaten ticari olarak kullanılan connect'i taksiye çevirmiş. Nissan'da sade bir vanı taksi olarak dizayn etmiş, öğrendiğim kadarıyla da zaten Japınya'da kullanılıyomuş bu taksi. Ancak bi şehir içi taksi için çok büyük bana göre.

Bahsettiğim sitedeki ankette Karsan V1 'a yakın bir oy oranına sahipti en son. Rakiplerine göre oldukça önde görünüyor. Youtube'dan araçları incelediğinizde de sanırım siz de benzer bir kanaate sahip olacaksınız. Aşağıda da finale kalan araçlar ile ilgili birer fotoğraf ve özet gösteren resmi ekliyorum (bahsettiğim siteden alıntıdır).

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 987 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Şubat 05, 2011, 15:18:25 »
İlginç, Transit Japonyada da taksi olarak kullanılıyor diyor :)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Şubat 05, 2011, 16:40:49 »
Yuzde yuz bir ulkenin malini bulmak mumkun degil.Bugun mumkun degil, 10 sene once de mumkun degildi.
Amerikan mali diye bilinen Chevrolet utanmasa ABD'de tek bir arac bile uretmeyecek.
Yuzde yuz su ulkenin mali diye bir sey yok. Tarim urunlerinde bile bazen tohum baska yerden geliyor.
Mesele, goreceli ustunlugun oldugu alanlarda azami uretim yapmak, ulke olarak kesenizi doldurmak.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Şubat 05, 2011, 16:43:30 »
Ahmet kardeşim verdiğin linkteki yazıyı okudum ve o yazıyı yazan insancık a acıdım doğrusu ben teknolojiden yanayım sorun sadece araba üretme sorunu değildir sorun sadece teknoloji değil her alanda dışa bağımlı olma sorunudur ülkemiz ithalat ülkesi olmuştur ithalat ülkesi olmak demek benzini 4.00 tl den almak demektir hadi benzini geçtik ithalat ülkesi olmak demek bir savaş çıksa IRAK A DÖNMEK DEMEKTİR ülkemize bi ambargo konsa ne yaparız sen bana onu söyle kardeşim ben seni zevkle dinleyim açıklarmısın ahmet kardeşim soru : SAVAŞ ÇIKTI ALLAH KORUSUN VE ÜLKEMİZE AMBARGO KONDU NE OLUR bana bunun cevabını verirmisin ben vereyim cevabı istersen TEKNOLOJİN VARSA KENDİ ARACINI KENDİ UÇAĞINI ÜRETEBİLİYORSAN hiçbişey olmaz ama dışa bağımlıysan kendi namına hiçbişey üretemiyosan O ZAMANDA TESLİM BAYRAĞINI ÇEKERSİN KISACA IRAK A DÖNERSİN tekrar söyleyim iyi anlaşılsın SORUN SADECE ARAÇ ÜRETME SORUNU DEĞİL SORUN HER ALANDA DIŞA BAĞIMLI BİR ÜLKE OLMA sorunudur.Her alanda dışa bağımlı olan bir ülke sömürü ülkesi olmaktan öteye gitmez.

Ithalat ulkesi olmaktan kurtulmanin cok cok kolay bir caresi var. Devaluasyon. Dolar 10 Lira, Euro 20 Lira olursa bakin gorun neler neler uretiliyor Turkiye'de.
Dolar/Euro kuru bundan 10 sene onceki seviyesinde.O zamandan bu zamana 10 yillik enflasyon farkini cikarin, ne kaliyor geriye?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Şubat 05, 2011, 19:52:55 »
Bu nüfusu öyle tekstille tarımla falan besleyemeyiz. Çin faktörünü unutmayalım. Ciddi katma değer üreten sektörlere girmemiz gerekiyor. Otomobil markasına öncelikle prestiş için ihtiyacımız var. Prestiş gösteriş, hava değildir arkadaşlar. Bir ihtiyaçtır. Çocuklarımızın geleceği "Made In Turkey" logosunun yabancı gözlerdeki sevimlilik derecesine bağlı. Dünya artık böyle.
Gururla "en iyisini biz yaparız" diyebileceğimiz bir marka çıkartalım... Gün gelecek Avrupa'yı sırtımızda taşıyacayız. :) Ben buna inanıyorum.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2916 kere teşekkür etti
  • 3281 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Şubat 06, 2011, 00:13:04 »
Gün gelecek Avrupa'yı sırtımızda taşıyacayız. :) Ben buna inanıyorum.
Aynen katılıyorum, yeterki Ben değil Biz diyebilelim Türkiyemizde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Şubat 07, 2011, 08:58:59 »
Bruce Willis Türk malı taksiyi istedi
Türk malı oto tartışmaları devam ederken, New York Taksi ihalesinde finale kalan Karsan'ın aracı Hollywood'un gözdesi oldu

New York ihalesinde Geleceğin Taksisi'yle finale kalan Karsan, şimdiden Hollywood'un gözdesi oldu. Aksiyon ve bilimkurgu filmlerinin vazgeçilmez yıldızı Bruce Willis, son filmi için Karsan'ın geliştirdiği Türk malı taksiyi istedi. Karsan Murahhaz Azası Jan Nahum, Taxi and Limousine Commision'ın tepkisinden çekindikleri için Bruce Willis'in isteğini geri çevirdiklerini söyledi. Nahum, "Çekimler Mart 2011'de başlıyor. Hikaye 2040 yılında geçiyormuş. Bruce Willis çok ısrar etti. Bizim taksinin filmin konseptine çok uygun olduğunu söyledi. Ancak ihale süreci içinde Karsan V1'in Hollywood'da görünmesini istemedik" dedi.

3 MİLYAR DOLAR
Karsan, ABD'de ilk kez sergilendiği taksi projesiyle New York'la yetinmeyecek. Nahum, "Eğer New York'ta ihaleyi kazanırsak diğer büyük dünya şehirlerinin de taksileri de Türkiye'den gider. 40 büyük metropolde 600 bin taksi var. Taksiler 4 yılda bir yenileniyor. New York ihalesi 150 milyon dolarlık bir iş. Ancak yılda 100 bin taksinin önünü açar. Diğer metropollerle iş hacmi 3 milyar dolara çıkar" dedi. Nahum, şunları söyledi:

TÜRKİYE'NİN TANITIMI
"Markalaşmanın yolu, herhangi bir araç yapmak değil bir ihtiyacı tespit edip bir ürün konsepti yaratmaktan geçiyor. Karsan V1 ile bunu amaçladık. Dünyanın en kalabalık metropollerinden biri olan New York'ta açılan ihaleye girdik. Bu girişimimiz ile hem Karsan hem de Türkiye ile ilgili yurtdışında büyük bir farkındalık sağlamış olduk. Sadece finalist olarak sağlanmış olan bu tanıtım, ihaleyi kazanmamız durumunda oluşacak olan kamuoyunun boyutu hakkında bize ipucu vermekte. New York'ta hergün taksiye binen 700 bin kişi ve 10 yıl boyunca New York'un konu olduğu her filmde kaçınılmaz olarak yer alacak V1 sayesinde bu ürünün ve Türk otomotivin markalaşması kaçınılmaz olacak. Buradan da özlemini duyduğumuz ve Başbakan'ında istediği Türk markasının doğması kesinlik kazanacak."

'Baba değiliz küçüğüz ama buradayız'
İnan Kıraç, Geleceğin Taksisi projesiyle bir Türk otomobil markası yaratmayı başardıklarını New York ihalesi olmadığı takdirde de yine bu işe devam edeceklerini söyledi. Kıraç, Başbakan Erdoğan'ın TÜSİAD toplantısında sarfettiği 'İşte babalar burada. Artık Türk oto markası yaratalım' sözüne atfen ise "Ben baba değilim. Babalar öbür tarafta, biz küçüğüz. Ama Karsan olarak buradayız ve hevesliyiz" diye konuştu.

Rambolara da Türk malı taksi
Nahum, geleceğin taksisine engelliler derneği ve Amerikan gazilerinin de büyük ilgi gösterdiğini söyledi. Engelliler derneğinin 5 bin adet ön sipariş verdiğini, Amerikan gazileri derneğinin de kendilerini Washington'a davet ettiklerini söyleyen Nahum, şunları anlattı: "Dünyada bir ilke imza atarak projede engellileri de düşündük. Onların araca rahat binip inebilmeleri için rampa sistemi tasarladık. Taksi diye yola çıktık. Ama getirdiğimiz çözümler, gazilerin ve engellilerin de ilgisini çekti. Engelliler derneğinden 5 bin ön sipariş aldık. Gazilerin ise 15 bin üyesi var."

Suna Kıraç'ın etkisi büyük
Karsan'ın New York ihalesi için tasarladığı taksinin en önemli özelliği engellileri de düşünmüş olması. Karsan'ın projesinin arkasında ise İnan Kıraç'ın yaşadığı tecrübenin yattığı ortaya çıktı. Kıraç, ALS hastalığına yakalanan merhum Vehbi Koç'un kızı, eşi Suna Kıraç için tekerlekli sandalyesiyle binebileceği araç bulamadığından yakındı. Kıraç, "Geleceğin Taksisi'ni tasarlayan bu takım Suna Hanım faktörünü biliyor" dedi.

http://www.sabah.com.tr/Ekonomi/2011/02/07/bruce_willis_turk_mali_taksiyi_istedi
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Şubat 07, 2011, 11:07:54 »
Ahmet, naptın ciğerim ya, bu söylediğin kurlar ekonomiyi öldürür :) Enflasyon ithal etmek diye bir terim vardır ekonomide.

Ithalat ulkesi olmaktan kurtulmanin cok cok kolay bir caresi var. Devaluasyon. Dolar 10 Lira, Euro 20 Lira olursa bakin gorun neler neler uretiliyor Turkiye'de.
Dolar/Euro kuru bundan 10 sene onceki seviyesinde.O zamandan bu zamana 10 yillik enflasyon farkini cikarin, ne kaliyor geriye?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Şubat 07, 2011, 22:05:08 »
Haklisin Hakki :) Ama 10 sene oncekinin kurlarinin hala gecerli olmasi diye de bir durum var. O zamandasn bu zamana toplam 10 senelik enflasyon ne kadar olmus, ekleyelim, TL'nin gercek degerine yakin bir degeri bulalim. Simdiki kurla Turkiye'de hic bir sey uretilmez. Dogruya dogru... :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Şubat 10, 2011, 16:49:28 »
Paylaşım için teşekkürler.

Herşeyin bir başlangıcı olur, bu da bir başlangıç.
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem