Anket

Evlilik düşünceniz?

Evlilik iyidir.
Evlenmemek lazımdır.

Gönderen Konu: Evlilik.  (Okunma sayısı 12505 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
Ynt: Evlilik.
« Yanıtla #60 : Şubat 03, 2011, 11:54:40 »
  Bence evlilik Aşk'ı öldürmeyebilir, bu tamamen insanoğlunun düişünce yapısına bağlı.
 Bence insan tamamen güvendiği ve hep yanında olacağını bildiği kişiyi eş olarak seçmek ister ve flört döneminde aşk başlayabilir. Karşı taraf ona bu güveni verdimi mutlu olunur, rahatlanır, huzur gelir ancak yinede onu kaybetmekten korkmak gerekir kendi içimizde. İşte o zaman Aşk ölmez bence. Yani karşı tarafın bizi tedirgin eden davranışlarından dolayı değil tam tersine herşey güven ve huzur içinde iken tamamen kendi sevgimizi, aşkımızı unutmayarak bu duyguyu kendi içimizde canlı tutabilmektir aslolan. Nitekim onun sağlığı bizimkinden daha önemli değilmidir eğer gerçek bir Aşk'dan söz ediyorsak.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Şubat 03, 2011, 11:54:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Şubat 03, 2011, 14:45:27 »
  O cümleden beri Mehmet Ali görünmüyor zaten. :)

merhaba arkadaşlar.foruma çok fazla vakit ayıramadım zira eşim tarafından o cümleden sonra topuklarımda değişiklik oldu :)
konulara şöyle bir baktığımda  dikkatimi çeken yorumlarda vardı.Benim ekleyeceğim çok önemli bir nokta var
Hiristiyanlık : insanı günahkar olarak doğar kabul eder ve vaftiz ile önceki dünyadan (doğum öncesi) günahlarında arındığını kabul eder.
İslam           : yüce dinimiz islam ise cocukları gunahsız adeta melek kabule eder.Bu yüzdendirki çocuklar günahlarından sorumlu değildir.(yaş önemli)
İkinci belirkin fark ise Allahın yada Turkçe si Yaradanın (Tanrının) tekliği ve eşsizliği
Hiristiyanlık   Yaradan Bir der fakat Baba Oğul ve Kutsal ruhtan söz eder.İslam Hiristiyanlık dinin Peygamberi olan Hz İsa yı kabul eder Fakat Yaradan Bir dir der.
Burdan hareketle Meryem Ana'yı yüce Yaradanın mucizesini göstermesi amacı ile bir aracı olarak görür.Cebrail adli meleğin Meryem in İlahi nefesi üflemesi ile hamile kaldığı kabul edilir.
Bazı sapkın fikirler var ama burası yeri değil....
Gelelim aslı konumuz olan evlilik kurumuna
burda konuyu birazcık daha açayım tabi kendi görüşlerim açısından
Başta bir dip not vereyim halen evli olduğum Kızarkadaşımla 1995 ten beri birlikteyiz,evliyiz vede 7 yaşında bir kızımız var.
Evlendik çünkü toplumsal başkıların özellikle bayan üzerinde çok ağır yaptırımları var.Kimse cocuğuna P... denmesini hoş görmez hatta bazen cinayet sebebidir.Oysa o kelime anası belli babası belli olmayan için kullanılır.
Ben Evliliğin biraz da bir çeşit şitket olduğunu sanıyorum.Aşk sevgi filan tamam bunlar var ama bir yere kadar.Aşkın sonsuz sürdüğüne inanmıyorum.Ha bazı masalsı aşkları bende okudum hatta Babam ve Annemin sevgilerine hayranım.Rahmetli Babam  öldüğünde 50 yaşında idi ve Anneme Çiçeğim şeklinde hitap ederdi.Bu kendimle çelişkimidir? Evet çelişkidir.Fakat bu münferittir ve istisnalar kaideyi bozmaz....

Soru Neden ekonomik durum bozulunca yuvalar genelde çatırdar?
nohut oda bakla sofa hikayeleri bana inandırıcı gelmiyor....
 Soru :Eşler neden aldatır (Karşı cinsle yapılan ve kur içeren yada cinsellik içeren sohbeti (chat) aldatma sayarım)
Fiziki aldatmaların temel sebepleri nelerdir. KENDİNİ Altatmak ta bu kavramın vede sorunun içerisndedir.
Hadi bakalım kuyuya taşı ben atıyorum buyrun çıkaralım....
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İsyankar Toyotacı :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #62 : Şubat 03, 2011, 14:55:30 »
evliliğin eşiğinden kılpayı dönmüş olan biri olarak söylüyorum, eğer doğru insansa evliik gerçekten güzel olabilir. ama yanlışsa zaten başladığında herşey bitmiş demektir. önemli olan doğru insanı bulmak galiba.. şuan kafa yoracak tek şeyim geriye kalan 287 günüm :) :) :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #63 : Şubat 07, 2011, 15:06:01 »
  Sanırım bizleri takip edenler var. :) Çok ilginç bir yazı, kadınların erkekleri neden sevdiğine dair. :):):)

''Biz, bağımsız kadınlar, erkeklere ihtiyacımız olmadığını düşünmeyi severiz. Kendi bilgisayarımızla ilgilenebilir, kavanoz kapaklarını açar, eşyaların yerini değiştirebiliriz. Yine de civarda bir erkek olması hoş olur. Beyler, bunun sizin için hepimiz adına yazılmış bir aşk mektubu olduğunu düşünün. İşte size dair sevmekten vazgeçemediğimiz 10 şey:

1. Vücutları. Evet, söyledik bile! Yenilikçi cılız tipler bile bizi delirten pazulara sahip. Genellikle elleri de bizimkinden büyük. Bir erkeğin hangi bedende olduğu önemli değil, bize her zaman küçük ve hassas olduğumuzu hissettirebiliyorlar. Peki ya kollarındaki o provakatif damarlar? Ve elbette sakal! Sizi kaşındırdığı ve bizi gıdakladığı ortada ama yine de çok seksi görünüyor.

2. Bizim anlayamadıklarımızı tabiatlarından dolayı anlamaları. Kendimizden başkasına güvenmekten hoşlanmasak da bazen bazı konularla ilgilenmenizi rica etmek daha kolay. Genelleme için özür diliyoruz ama merdivenlerden çıkarılması gereken ağır objeleri taşımanız için her zaman yardımınıza ihtiyaç duyuyoruz ( aslında sadece tembellikten, yoksa bunun da üstesinden gelebiliriz), çerçeve için duvara çakılacak çiviler ve büyük, iğrenç böcekleri öldürme görevini de üstlenebilirsiniz. Tabi öldürdükten sonra onu üzerimize atıp kendinizce yaptığınız şakayı aynı yaşa inerek bir çığlıkla karşılamamız bizi başka çözüm arayışlarına yöneltmeli.

3. Gizli duyarlı yanları. Bir erkek karşınızda ağladığı zaman, kendinizi duygusal piyangoyu kazanmış gibi hissedebiliriz. Gözyaşları, samimiyetin en uç işareti; ve gardını indirmiş olması muhtemelen bizi önemsediğini ve bize güvendiğini gösterir. Ayrıca sizi, deyim yerinde ise, ‘şefkatle’ bakarken yakalamaya da bayılıyoruz! Ve sonrasında gelen kucaklaşma ya da saçlarımızın arasına kondurulan öpücükler kalbimizin ritmini değiştiriyor.

4. Kokuları. Vücut şampuanları, traş losyonu, parfümü, doğal misk kokusu… Tüm bunların karşımı kendimizi etkisinde kaybetmek için son derece hevesli olduğumuz bir rahiya oluşturuyor.

5. Beyinleri. Milliyet'in de haberine göre, bilimsel olarak da kanıtlandığı üzere erkek beyni, kadınınkinden farklı çalışıyor. Futbol ve Star Wars hakkındaki takıntılarınızın sebebinin de bu olma ihtimali var ama temel maskülen tavırlarınız ve bizim dişiliğimize olan minnettarlığınız, kadın olduğumuza dair iyi hissetmemize sebep oluyor.

6. Espri anlayışları. Bizi esprileri ile etkilemeye çalışmalarına, fiziksel fonksiyonların komik olduğunu düşünmelerine, yetersizliklerimizle ilgili gülmemizi sağlayabilmelerine ve kendimizi çok da fazla ciddiye almamamız gerektiğini hatırlatmalarına minnettarız.

7. Doğalarından gelen koruyuculuk. Yolda yürürken trafiğin olduğu tarafa geçmeleri, dik bir eğimde yardım etmek için düşünmeden uzattıkları el ya da kolları, her an kaçırılabilecekmişiz gibi endişelenmeleri muhteşem değil mi? Kendimizi koruyabileceğimizden emin olsak bile bu tür endişeleri şımarma sebebi…

8. Kıyafetleri. Özellikle dev gibi ve mümkünse çizgili kazaklarınız ve gömlekleriniz evin içinde elbise niyetine giymek çok zevkli! “Hangi kazağın, ha evet kirlide o bebeğim daha yıkanmadı!”

9. Güvenilebilirlikleri. Sıkıcı ya da sıradan olduğunu düşünseniz de, duyguları yerine mantık ya da sağduyuyla hareket eden (en azından çoğu zaman) birisi tarafından korunuyor olmak iyi bir şey. En melodramatik zamanlarımızda canımızı sıkan bu tavır, aslında genellikle çok daha güvende hissetmemizi sağlıyor.

10. Bize dair bitmek bilmeyen tutkuları. Üzerimizde babaanne iç çamaşırları varken bile. Görünümün pek çok şeye baskın geldiği bir dünyada yaşıyor olsak bile, erkeklerin bizi arzuladığını bilmek çok büyük bir lüks; laçka bir pijama, istenmeyen tüylerin ihmal edildiği bacaklarla bile…''

Alıntı adresi: http://www.haberturk.com/saglik/haber/598931-erkekleri-neden-seviyoruz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #64 : Şubat 07, 2011, 15:56:28 »
  Sanırım bizleri takip edenler var. :) Çok ilginç bir yazı, kadınların erkekleri neden sevdiğine dair. :):):)

''Biz, bağımsız kadınlar, erkeklere ihtiyacımız olmadığını düşünmeyi severiz. Kendi bilgisayarımızla ilgilenebilir, kavanoz kapaklarını açar, eşyaların yerini değiştirebiliriz. Yine de civarda bir erkek olması hoş olur. Beyler, bunun sizin için hepimiz adına yazılmış bir aşk mektubu olduğunu düşünün. İşte size dair sevmekten vazgeçemediğimiz 10 şey:

1. Vücutları. Evet, söyledik bile! Yenilikçi cılız tipler bile bizi delirten pazulara sahip. Genellikle elleri de bizimkinden büyük. Bir erkeğin hangi bedende olduğu önemli değil, bize her zaman küçük ve hassas olduğumuzu hissettirebiliyorlar. Peki ya kollarındaki o provakatif damarlar? Ve elbette sakal! Sizi kaşındırdığı ve bizi gıdakladığı ortada ama yine de çok seksi görünüyor.

2. Bizim anlayamadıklarımızı tabiatlarından dolayı anlamaları. Kendimizden başkasına güvenmekten hoşlanmasak da bazen bazı konularla ilgilenmenizi rica etmek daha kolay. Genelleme için özür diliyoruz ama merdivenlerden çıkarılması gereken ağır objeleri taşımanız için her zaman yardımınıza ihtiyaç duyuyoruz ( aslında sadece tembellikten, yoksa bunun da üstesinden gelebiliriz), çerçeve için duvara çakılacak çiviler ve büyük, iğrenç böcekleri öldürme görevini de üstlenebilirsiniz. Tabi öldürdükten sonra onu üzerimize atıp kendinizce yaptığınız şakayı aynı yaşa inerek bir çığlıkla karşılamamız bizi başka çözüm arayışlarına yöneltmeli.

3. Gizli duyarlı yanları. Bir erkek karşınızda ağladığı zaman, kendinizi duygusal piyangoyu kazanmış gibi hissedebiliriz. Gözyaşları, samimiyetin en uç işareti; ve gardını indirmiş olması muhtemelen bizi önemsediğini ve bize güvendiğini gösterir. Ayrıca sizi, deyim yerinde ise, ‘şefkatle’ bakarken yakalamaya da bayılıyoruz! Ve sonrasında gelen kucaklaşma ya da saçlarımızın arasına kondurulan öpücükler kalbimizin ritmini değiştiriyor.

4. Kokuları. Vücut şampuanları, traş losyonu, parfümü, doğal misk kokusu… Tüm bunların karşımı kendimizi etkisinde kaybetmek için son derece hevesli olduğumuz bir rahiya oluşturuyor.

5. Beyinleri. Milliyet'in de haberine göre, bilimsel olarak da kanıtlandığı üzere erkek beyni, kadınınkinden farklı çalışıyor. Futbol ve Star vars hakkındaki takıntılarınızın sebebinin de bu olma ihtimali var ama temel maskülen tavırlarınız ve bizim dişiliğimize olan minnettarlığınız, kadın olduğumuza dair iyi hissetmemize sebep oluyor.

6. Espri anlayışları. Bizi esprileri ile etkilemeye çalışmalarına, fiziksel fonksiyonların komik olduğunu düşünmelerine, yetersizliklerimizle ilgili gülmemizi sağlayabilmelerine ve kendimizi çok da fazla ciddiye almamamız gerektiğini hatırlatmalarına minnettarız.

7. Doğalarından gelen koruyuculuk. Yolda yürürken trafiğin olduğu tarafa geçmeleri, dik bir eğimde yardım etmek için düşünmeden uzattıkları el ya da kolları, her an kaçırılabilecekmişiz gibi endişelenmeleri muhteşem değil mi? Kendimizi koruyabileceğimizden emin olsak bile bu tür endişeleri şımarma sebebi…

8. Kıyafetleri. Özellikle dev gibi ve mümkünse çizgili kazaklarınız ve gömlekleriniz evin içinde elbise niyetine giymek çok zevkli! “Hangi kazağın, ha evet kirlide o bebeğim daha yıkanmadı!”

9. Güvenilebilirlikleri. Sıkıcı ya da sıradan olduğunu düşünseniz de, duyguları yerine mantık ya da sağduyuyla hareket eden (en azından çoğu zaman) birisi tarafından korunuyor olmak iyi bir şey. En melodramatik zamanlarımızda canımızı sıkan bu tavır, aslında genellikle çok daha güvende hissetmemizi sağlıyor.

10. Bize dair bitmek bilmeyen tutkuları. Üzerimizde babaanne iç çamaşırları varken bile. Görünümün pek çok şeye baskın geldiği bir dünyada yaşıyor olsak bile, erkeklerin bizi arzuladığını bilmek çok büyük bir lüks; laçka bir pijama, istenmeyen tüylerin ihmal edildiği bacaklarla bile…''

Alıntı adresi: http://www.haberturk.com/saglik/haber/598931-erkekleri-neden-seviyoruz

Bizi gaza getirmeye çalışıyorlar kanmayınnn  :asikadam:  :lol:
Boynuma sürterek göğüslerimin arasından aşagıya, kalçamın yanına kadar getirip, yuvasına oturttum. çıkan şlaak sesi bana güven veriyordu. EMNİYET KEMERİNİ TAKMAYI UNUTMA...!

2006 Corolla Hb Sol D4-D MMT (2011-...)
2005 Fiesta TDCI Comfort (2005-2010)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Şubat 07, 2011, 15:57:46 »
bu kadar mı? bu muymuş yani bayanların erkekleri sevme sebebi.... biri bunu bana yazsa kendi kendimi şahsen bizzat intahar ederdim.... :D :D :D
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • 351 kere teşekkür etti
« Yanıtla #66 : Şubat 07, 2011, 19:19:03 »
cıkkk etkilenmedim....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #67 : Şubat 07, 2011, 19:28:18 »
  Sanırım bu tespitleri Trans'a uğramış birisi yapmış, bende böyle bir izlenim uyandı. Ama onlara da haksızlık etmemek lazım, kimse bu kadar yüzeysel olamaz bence.
 Bunu dedim de aklıma şu soru geldi; transa uğramış erkekler, erkek milleti için mi bir sorundur, kadınlar için mi? Yani bu sorun hangi tarafı daha çok etkiler?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Şubat 07, 2011, 22:28:23 »
Forum ahalisi fikirlerinize sunuyorum...

Hakan beyi everelim tez elden.
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #69 : Şubat 08, 2011, 12:13:50 »

:D :lol: :alkis:
Boynuma sürterek göğüslerimin arasından aşagıya, kalçamın yanına kadar getirip, yuvasına oturttum. çıkan şlaak sesi bana güven veriyordu. EMNİYET KEMERİNİ TAKMAYI UNUTMA...!

2006 Corolla Hb Sol D4-D MMT (2011-...)
2005 Fiesta TDCI Comfort (2005-2010)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #70 : Şubat 08, 2011, 12:30:11 »
  Ne ettin Nagihan? Ben sıramı savdım, sıradakiler düşünsün. :):):)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • 351 kere teşekkür etti
« Yanıtla #71 : Şubat 08, 2011, 13:51:45 »
:) :alkis: :alkis: :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Şubat 08, 2011, 14:08:31 »

Doğan bunu beğendi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #73 : Şubat 08, 2011, 20:59:18 »
  Sende mi Doğan? Koalisyon seziyorum, şirkete gelmem, daha hayatıma yeni başlıyorum, izin verinde bir nefes alayım, yok mu sizde hiç vicdan?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Şubat 08, 2011, 21:41:16 »
Doğan bunu beğendi.

Doğan beğenirde ben bırakırmıyım beee, ben daha çok beğendim :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #75 : Şubat 08, 2011, 22:10:17 »
  Hepiniz gelin be, batıramazsınız beni.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #76 : Şubat 08, 2011, 22:28:21 »
  Hepiniz gelin be, batıramazsınız beni.

Aha evliliğe de batırmak dedi :islik:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #77 : Şubat 08, 2011, 22:44:18 »

Yok, ben suya batırmakdan bahsediyorum. Hem sırası gelenler düşünsün, kimseye engel olmayayım. :)
 Bana gareziniz mi var ya? :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #78 : Şubat 08, 2011, 22:45:36 »
Ben bilmez abicim bütün oklar seni gösteriyor :islik: Sen çektin okları üstüne :P :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #79 : Şubat 08, 2011, 22:45:51 »

iyi bilirdik :D