Anket

Evlilik düşünceniz?

Evlilik iyidir.
Evlenmemek lazımdır.

Gönderen Konu: Evlilik.  (Okunma sayısı 12302 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Ynt: Evlilik.
« Yanıtla #20 : Ocak 31, 2011, 20:23:40 »
iyidir evlilik, iyidir :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 31, 2011, 20:23:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ocak 31, 2011, 22:05:54 »
iyidir, iyirdir.. Evlilik aşkı bitirmez alevlendirir. Evlendik aşkımız bitti diyenler kendini kandırır, aslında hiç aşık olmamışlardır.. Yani benim düşüncem :P
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Şubat 01, 2011, 05:02:04 »
  Evlilik iyidir ya da iyi değildir yaklaşımları var doğal olarak ama bunları söyleyebiliyorsak arada bir fark olmalı, peki aradaki fark nedir? Ne gelir, ne gider evlilik ile?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #23 : Şubat 01, 2011, 05:41:51 »
  Biraz önce arkaaşımın fesbuk profilinde gördüm, çok ilginç gerçekten. Hele bazı yaklaşımları bana dejavu yaşattı.  :-[ :-*

''Can YÜCEL - KADIN....
‎..
Kadın kadın olacak be, seni sadece sen olduğun için, sensin diye sevecek.
Para...yla pulla, kariyerle,kimin ne dediğiyle, sınırlamayacak.
Hem sevgilin, hem arkadaşın, hem
annen, hem çocuğun olacak, bağrına basacaksın huzurla…
...Bileceksin ki
evde ‘O’ kadın tarafından beklenmenin zevkini hiçbir zevk yaşatamaz
sana.
Öyle bir kadın işte…
Nerede öyle kadın yoktur deme…
Sen de adam
olacaksın, seçmesini bileceksin!...''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • Kan Grubu: B+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Şubat 01, 2011, 07:48:53 »
  Evlilik iyidir ya da iyi değildir yaklaşımları var doğal olarak ama bunları söyleyebiliyorsak arada bir fark olmalı, peki aradaki fark nedir? Ne gelir, ne gider evlilik ile?

çiftler  ne  getirirse  o gelir , ne  götürürse  o gider abicim, evlilik sevgi aşk sex ....  herşey  çiftlerin  doğru yönde  (+) anlaşmasıyla  başlar  ve  devam  eder yada  biter.
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Şubat 01, 2011, 09:14:50 »
  Ben de daha önce okumuştum. Can Yücel çok güzel yazmış. Fakat bir söz vardır ya,
karpuz, kavun gibi seçemeyizki. Şimdiki karpuzların çoğu zaten hormonlu. Doğal olanını bulmak çok zor. :) Ancak, karpuzu yedikten sonra evliliği de yaşadıktan sonra anlıyoruz. Napolyon para, para , para demiş. Şimdi biz de şans, şans ,şans diyelim. :(

98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #26 : Şubat 01, 2011, 09:32:57 »
  Peki seçilen o Özel kişiyi neden seçtiğimizi, neye göre kabul ettiğimizi ya da onun neden bizi seçtiğini düşündünüz mü? Sonuçta amaç bir ömür boyu ve belkide ötesinde beraber olmak. İnsanın birincil çevresinde anne, baba, kardeş, çocuk vs. varken insan hayatında en çok işte ilk başta ona yabancı gelen kişi ile paylaşımda bulunuyor. En derin duygular ona açılabiliyor, en mahrem şeyler paylaşılabiliyor. Yani bir yabancı en yakınımız oluyor ama neden O, işte bunu ne belirliyor sizce?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Şubat 01, 2011, 09:40:03 »
nasip kısmet bu işler... Allah herkesi iyilerle karşılaştırsın.... amin...
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Şubat 01, 2011, 09:41:14 »
Hakan Abi, ben bişey sorabilir miyim? :D
Sonuç olarak hepimiz bir ilişkinin, sevginin ürünüyüz (Meryem Ana hariç).
Yerine,
Sonuç olarak hepimiz bir ilişkinin, sevginin ürünüyüz (Hazreti İsa hariç).
olması gerekmiyor mu? Ben cümleyi anlayamadım mı?
Çünkü Hz. İsa, bir babası olmadan, insanlığın en iffetli kadını olan meryem annemizden dünyaya geldi diye biliyorum :).

Konuya gelirsek,
Evlilikte bir amaç olmalı ve bu amaç, saygıdeğer olmalı. Veridiği yaşamda Allah'ın rızasını kazanmak gibi.
Karı-koca saygıya değer olmalı. Saygının sevgiden daha kuvvetli olduğuna ve kriz anlarında çokyapıcı olduğuna inanıyorum.
Dünyevi heveslerle veya zamana bağlı ihtiyaçları düşünerek yapılan evliliklerin sağlıksız olacağına düşünüyorum.
Kişilerin evlilik kararları esnasında, yapabiliyorlarsa kendilerine karşıdan bakmalarını tavsiye ediyorum. O anki ruh halleri, psikolojileri, çevre faktörleri, kişinin kararını ciddi etkilemektedir. Kötü bir psikolojide ise, koruyucu, şefkatli, sahiplenen bir kişilik ilgi çekeceği gibi sağlam bir psikoloji ile zayıf, şefkate muhtaç bir kişilik çekici olabilir. Kişinin evlilik kararı vermeden önce şahsi dururmunu mercek altına alması gerekir.
Yapamıyorsa, kendisini tanıyan, sözüne ve tespitlerine güvendiği bir yakınından bunu yapmasını isteyebilir.

Evliliğin aşkı öldürmesi doğaldır. Karşıdaki insana neden aşık olduğu burada ciddi rol oynuyor. Flört zamanında günün stresinden uzak beraber geçirilen zamanlarda yaşananlar, aşık olmak için en kötü zamanlar bemce :). Çok esprili, güleryüzlü  diye aşık olduğumuz kişi ile evlenip, işten geldiğinde veya ev işi ile boğuştuktan sonraki hali ile karşılaştıkça, o güleryüzü artık göremediği için muhtemelen aşk bitecektir.

Örnek verdiğim konular çeşitlenebilir. Flört zamanı kişiler genelde kendileri ol(a)mazlar. Çünkü hevesle bekledikleri zamanlardır. Kavuşunca bu heves dopla olarak azalır ve yavaş yavaş o hoşgörülü, sevecen, ben değil bizci yapı silikleşmeye başlar.

Evliliği tel örgüye benzetiyorum ben :D. Demir sağlam, kolay bükülmez bir malzemedir. Tıpkı yaşamlarımız gibi. Evlilik ile iki faklı demir tel, bükülerek biribirine kenetlenir ve telden bir örgü oluştururlar. Evlilik ile yaşamlar değişmek zorundadır. Biraz O, biraz Sen. Çelik gibi durursan, ya sen kırılırsın yada örgü değil, yalnız bir tel olarak yaşamaya devam edersin :D.(Genel yazıyorum :))

Velhâsılıkelam, evlilik saygıdeer bir amaç uğruna ve saygıyadeğer insalar ile yapılmalı. Saygıya değer olmak için yaşantı ve davranışlar düzenli, bunun içinde gerekiyorsa, eleştri alınmalı.

Günümüzde yaşantının değişmesi sebebi ile geç yaşta sorumluluk sahibi oluyoruz. Bu da muhakeme yeteneğimizi geciktiriyor. Evlenme yaşı ilerliyor. Evlilik öncesi ve evlilik süresince, ebeveynlerimizin katkısı olan evliliklerin daha sağlıklı olacağına inanıyorum.

Allah herkese hayırlı bir yuva versin. Vatana, millete ve bütün insanlığa hayırlı evlatlar ve nesil versin inşaallah.
Allah kimsenin yuvasını yıkmasın :).
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
  • Araç: Auris
« Yanıtla #29 : Şubat 01, 2011, 09:41:35 »

Aynen. En doğrusu bu yorum..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Şubat 01, 2011, 09:44:09 »
  Peki seçilen o Özel kişiyi neden seçtiğimizi, neye göre kabul ettiğimizi ya da onun neden bizi seçtiğini düşündünüz mü? Sonuçta amaç bir ömür boyu ve belkide ötesinde beraber olmak. İnsanın birincil çevresinde anne, baba, kardeş, çocuk vs. varken insan hayatında en çok işte ilk başta ona yabancı gelen kişi ile paylaşımda bulunuyor. En derin duygular ona açılabiliyor, en mahrem şeyler paylaşılabiliyor. Yani bir yabancı en yakınımız oluyor ama neden O, işte bunu ne belirliyor sizce?
  Akşam olsaydı yanıma bir duble rakı koyardım. Neden o ?.. Yıllar öncesine dönersek cevabını daha rahat verebiliriz.  İşte, o sevgi denen şeyin gözü kör olsun. :( 

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Şubat 01, 2011, 09:48:31 »
Evet, aynen nasip kısmet işi.

''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Şubat 01, 2011, 11:19:57 »
Özünde evlilik bana göre gereksiz bir kurum fakat toplumsal gerçekleri gözardı etmem mümkün değil.Mesela çocuk sahibi olmak için evli olmak şart tabi bu ayrıntı burjuvalar için geçerli değil (sakın kimse sanatçılar demesin! Halkını, kültürünü tanımayan sanatçı olamaz).
İkinci konu ise bayanların düştüğü durum.En kısa şekilde şöyle özetliyim;Bayan erkek arkadaşı ile birlikte yaşıyorsa hangi akla hizmet bilemiyorum  bayan aşağılanırken erkekleri kimse görmez.
Gelelim ben niye evlendim.
Birgün Kızarkadaşımla onun işyerinin bahçesinde oturuyorduk ( iş arkadaşı bayan beni tanımıyor du) bizimkine nerde kalıyorsun? dedi.Bizimki erkek arkadaşımla izmit te deyince  aaaaa DOSTunla mı yaşıyrosun dedi ve ertesi gün ben gidip yıldırım nikahı için başvurdum ve evlendik....
şimdi dost gibi güzel bir kavramın geldini bağnaz noktaya bakalım lutfen.....
Şimdi kızımı dünyalara değişmem.Eşimle aramızda son derece güzel bir uyum var.Yine dünya ya gelsem evlenirmiyim?  Hayır .....
psikolojik belki ama tek eşllik bana göre değil....
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #33 : Şubat 01, 2011, 13:02:38 »
  Aha, gerçekten birbirinden değerli yorumlar var bence.
 İyi, yormayan bir evlilik için hep çakır keyif mi olmak lazım acaba? :)

Vedat, asıl senin yaklaşımın doğru, ben Meryem ananın dünyevi bir ilişki ile Hz. İsa'yı dünyaya getirmediğini kastetmek istemiştim. Yani bu süreçler onda yoktu.

Kemal abi, harbiden birgün iyi bir masa donatmak lazım, tecrübe farklı birşey gerçekten.

Mehmet Ali, çok hoş bir evlilik sebebi olmuş, kimin aklına gelir ki. :)

Bence evlilik yazılı akid değildir gibi klişe bir giriş yapacağım. Önce evliliği tanımlamak daha iyi olur herhalde. Tabi töre, zorunlu şartlar vs. ile yapılan akitleri saymıyorum, gerçek evlilikten bahsediyorum.
 Evlilik en insani, en yüce anlaşmadır ve hayatta diğer milyonlarca insan ile değil sadece Onun ile olmak demektir. Hayatımın geri kalanı için seni seçtim demektir. Bir güvencedir, plandır, karardır. Onun en çirkin, en zor, en sıkıntılı anlarında da mutlu anlarda olduğumuz gibi yanında hatta taa içinde olmaktır. Yeri geldi mi ondan önce göğüs germektir. Asla vazgeçmemektir. Erkek için; o meyvenizi (her ikinizin) doğururken sizin dokuz doğrumanızdır. O meyvenin yarısının kim olacağını seçmektir.
 Peki neye göre seçeriz; burada ilahi gücün etkisinin olduğunu kesinlikle düşünüyorum. Çok farklı hayatlar bir noktada kesişebiliyor. Ancak sonra ilahi güç sınamaya başlıyor o sevgiye, ilişkiye çiftin değer katıp katamayacağını. O ilişkinin nasıl özel, nasıl kutsal, nasıl sonsuz bağlı, nasıl özverili, nasıl mutlu olduğunu görmek istiyor. Yani birşeyler yaşanıp, o ilişkinin içi doldurulunca bir değer arzediyor o birliktelik. Zorluklar karşısında o çiftin ilişkiye sadakatı bu şekilde sınanmaz mı? İşte bunlar aşılınca o ilişki bir değer kazanıyor.
 Tüm bu süreçlerin sonrasında sabah kalktığınızda onu görmek size mutluluk veriyorsa, bunun değerinin ne demek olduğunu anlıyorsanız, sadece ona has, özel, kutsal bir şekilde onun gözünün içine bakabiliyorsanız, ona dokunabiliyorsanız, ruhunuzu doyuruyorsa, kendinizden daha çok sadece onun için endişeleniyorsanız, onu herşeyden önce görebiliyorsanız, dünyada ikinizden başka kimse olmasa da yaşayabiliyorsanız işte o zaman o kutsal, ebedi ve en önemlisi ilahi evliliğe ulaşmış oluyorsunuzdur bence.  :asikadam:  :-* :kanka:
  Zaten bundan emin olunmaz ise  :DUR: :olu:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Şubat 01, 2011, 13:41:06 »
2. seçenek daha güzel
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Şubat 01, 2011, 14:18:14 »
berkcan, eskilerin güzel bi sözü vardır "40 dan sonra evlenen adamın çocuğu, üvey babanın eşeğini sular" derler. sen 42 den sonra 20 lik. ohhhh ona göre düşün. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #36 : Şubat 01, 2011, 14:23:40 »
evlenmek iyidir iyi.  insana tarih bilinci aşılıyo  :alkis:
aşı tutmazsa kötü  :olu:
trafikte HAKKINI değil AKLINI kullan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #37 : Şubat 02, 2011, 07:54:39 »
  Peki evlenmeyi isteyip, arzu edip sonra ona göre bu mevkiye bir eşi oturtmak mı, yoksa birisi ile ilişkide olup bunun sonucunda mı evlilik kararı vermek? Hangisi yapılıyor acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Şubat 02, 2011, 08:46:45 »
  Peki evlenmeyi isteyip, arzu edip sonra ona göre bu mevkiye bir eşi oturtmak mı, yoksa birisi ile ilişkide olup bunun sonucunda mı evlilik kararı vermek? Hangisi yapılıyor acaba?

Her ikisi de eşit oranda diyebiliriz Hakan :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Şubat 02, 2011, 08:56:33 »
Dünya iyi bir tarafa doğru gitmiyorken , evlenip bu hayatın işkencesini artırmanın ve bide bu dünyaya doğuştan günahkar bedenler getirmenin neresi iyi olabilirki. :(