0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Dünya iyi bir tarafa doğru gitmiyorken , evlenip bu hayatın işkencesini artırmanın ve bide bu dünyaya doğuştan günahkar bedenler getirmenin neresi iyi olabilirki.
yarın birgün gelirsin "abla kız istemeye gidiyoruz sen de gel" diye... görürüm o zaman ben seni tuzlu tuzlu kahveyi içerken....
Ohom ohom burda baska bi abla daha var kiskanir bak =P
Her ikisi de eşit oranda diyebiliriz Hakan
ikimizi bir arada gören kız tarafı, kızı vermek konusunu tekrar gözden geçirir mi acaba? diye de düÅünmüyor deÄilim....
Sen fizikçisisin tabi nikah memuruda tabiki Ama öncelik fizik Diyorumki toplanıp dersmi çalıÅssak
Onlar bize kurban olsun diyorum baska da bir sey demiyorum. Gorumce damarimi tutturmasinlar fena olur! Resmen kendimden korktum olayi cidddye aldim =DSen su fizigi hallet kendi ellerimle evercem seni =D o degil de senin evlenme yasinda belki benim bebem olacak. Allah in isine karisilmaz tabii =)
doğru zamanda doğru insanla neden olmasın...
Daha çoooooooooooook erken.. Olabildiğince de uzak zamanda inş
Selam arkadaşlar. Başlıkdan da anlaşılacağı gibi konumuz evlilik. Aramızda bir çok evli ya da ilişkide olan arkadaş var iken tamamen bekar olanlarda mevcut. Yeni evlenmişler de, çok uzun süredir evli olanlarda. Sonuç olarak hepimiz bir ilişkinin, sevginin ürünüyüz (Meryem Ana hariç). Bu yüzden bu konuda çok değişik tecrübelerin paylaşılacağından eminim. Peki sizce evlilik insanoğlunun yarattığı suni bir olgumudur, doğanın gereği birşey midir? Evlilik sevgiyi, aşkı bitirir mi? Neden evlenmek istenir ya da istenmez? Evlenmek için şartlar var mıdır?
Özünde evlilik bana göre gereksiz bir kurum fakat toplumsal gerçekleri gözardı etmem mümkün değil.Mesela çocuk sahibi olmak için evli olmak şart tabi bu ayrıntı burjuvalar için geçerli değil (sakın kimse sanatçılar demesin! Halkını, kültürünü tanımayan sanatçı olamaz).İkinci konu ise bayanların düştüğü durum.En kısa şekilde şöyle özetliyim;Bayan erkek arkadaşı ile birlikte yaşıyorsa hangi akla hizmet bilemiyorum bayan aşağılanırken erkekleri kimse görmez.Gelelim ben niye evlendim.Birgün Kızarkadaşımla onun işyerinin bahçesinde oturuyorduk ( iş arkadaşı bayan beni tanımıyor du) bizimkine nerde kalıyorsun? dedi.Bizimki erkek arkadaşımla izmit te deyince aaaaa DOSTunla mı yaşıyrosun dedi ve ertesi gün ben gidip yıldırım nikahı için başvurdum ve evlendik....şimdi dost gibi güzel bir kavramın geldini bağnaz noktaya bakalım lutfen.....Şimdi kızımı dünyalara değişmem.Eşimle aramızda son derece güzel bir uyum var.Yine dünya ya gelsem evlenirmiyim? Hayır .....psikolojik belki ama tek eşllik bana göre değil....
O cümleden beri Mehmet Ali görünmüyor zaten. Kemal abi, Meryem 'e hiç hoş olmayan bir şekilde çirkin laflar eden bazı mezhepler mevcut ancak, bu olguda insanoğluna asıl olarak bence Tıbbi bir mesaj verilmişti tüm ilahi olayların yanında.