Gönderen Konu: Toyota mağdurları derneği, üye olmak isteyen???  (Okunma sayısı 10282 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Toyota mağdurları derneği, üye olmak isteyen???
« : Ocak 21, 2011, 18:51:39 »
Arkadaşlar, kaç zamandır yakıt deposundaki ses ile ilgili olarak buraya bir takım şeyler yazıp çiziyorum ve de bunu yargıya taşıma niyetim var. Ancak görünen o ki yargıdan çok fazla bir şey çıkmayabilir. O yüzden bu konunun haber olması lazım ki birileri bizi farketsin. Yoksa kimse bizi kaale almayacak. Kendimizi farkettirmenin en mantıklı yolu da snırım bir dernek kurmak. Önümüzdeki hafta valiliğe giderek bu konunun yasal gerekliliklerini öğreneceğim. Ancak bu konuda bana destek olacak arkadaşlara ihtiyacım var. Aracı ile ilgili herhangi bir şikayeti olup da bunu çözemeyen tüm arkadaşlara sesleniyorum... Böyle bir gişirime var mısınız? Saygılarımla !!!
2011 Corolla D4D Elegant

Toyota Club Türkiye

Toyota mağdurları derneği, üye olmak isteyen???
« : Ocak 21, 2011, 18:51:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota mağdurları derneği, üye olmak isteyen???
« Yanıtla #1 : Ocak 21, 2011, 19:02:59 »
96 model corollamın termostatı arızalandı...serviste 48 lira dediler... maddiyat yüzünden çözemedim gitti...
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 21, 2011, 19:05:53 »
Arkadaşlar, kaç zamandır yakıt deposundaki ses ile ilgili olarak buraya bir takım şeyler yazıp çiziyorum ve de bunu yargıya taşıma niyetim var. Ancak görünen o ki yargıdan çok fazla bir şey çıkmayabilir. O yüzden bu konunun haber olması lazım ki birileri bizi farketsin. Yoksa kimse bizi kaale almayacak. Kendimizi farkettirmenin en mantıklı yolu da snırım bir dernek kurmak. Önümüzdeki hafta valiliğe giderek bu konunun yasal gerekliliklerini öğreneceğim. Ancak bu konuda bana destek olacak arkadaşlara ihtiyacım var. Aracı ile ilgili herhangi bir şikayeti olup da bunu çözemeyen tüm arkadaşlara sesleniyorum... Böyle bir gişirime var mısınız? Saygılarımla !!!
Kubilay abi 50.000 liralık arabadan bu gibi seslerin gelmesi gerçekten düşündürücü fakat biraz abartmıyormusunuz ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • (Toyota Corolla 1996-Volkswagen Jetta 2008)
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ocak 21, 2011, 19:06:38 »
Osman abi hala arızalı mı hararet termostatı ?
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 21, 2011, 19:09:06 »
Osman abi hala arızalı mı hararet termostatı ?

arızalı tabi ama ön panjura gazeteyi çekince sorun halloluyor :D
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Ocak 21, 2011, 19:10:47 »
Onlar bana bu muameleyi reva gördüler mi, gördüler. Hiç bir şeyi abartmıyorum sevgili kardeşim. Ben arabamın sorununun çözülmesini istiyorum bu kadar. Çözülmediği müddetçe de elşimden gelen her şeyi yapacağım.
2011 Corolla D4D Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #6 : Ocak 21, 2011, 19:23:03 »
Onlar bana bu muameleyi reva gördüler mi, gördüler. Hiç bir şeyi abartmıyorum sevgili kardeşim. Ben arabamın sorununun çözülmesini istiyorum bu kadar. Çözülmediği müddetçe de elşimden gelen her şeyi yapacağım.
Kubilay abi sorununun çözülmesini istemen en doğal hakkın ama sırf bunun için dernek açılmasıda biraz abartılı ben seni kırmak için söylemedim eğer sorunununda çözülmesini istiyorsan muhakkak ülkemizde bununla ilgili merciler vardır bunlardan birisi tüketici hakları derneği .

Eğer seni kırdıysam özür dilerim bunun için birbirimizi kırmaya değmez sadece ben fikrimi söyledim umarım sorununu en kolay biçimde çözersin .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ocak 21, 2011, 19:24:32 »
OSman abi sende
arızalı tabi ama ön panjura gazeteyi çekince sorun halloluyor :D
Osman abi sende ford transitler gibi karton koy :D :P
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Ocak 21, 2011, 19:30:55 »
Estağfurullah kırılmak falan yok Mahmut. Dediklerinde haklısın yasal yolları falan zorlayacağım. Ancak o süreç ciddi anlamda sıkıntılı görünüyor. Hem yasal yoldan sadece kendi sorunumu çözebilirim, ancak bunu kamuoyuna mal edebilirsek sıkıntı çeken herkese faydamız olabilir.
2011 Corolla D4D Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ocak 21, 2011, 19:32:26 »
Kubilay abi 50.000 liralık arabadan bu gibi seslerin gelmesi gerçekten düşündürücü fakat biraz abartmıyormusunuz ?
Bana kalırsa gayet haklı, bi dünya para ver araba al, sonra yakıt deposundan ses gelsin. Öyle yada böyle çözülmesi gereken bi sorun bence.

Plastik aksamlardan gelen sesler normaldir ama yakıt deposundan gelen ses gerçekten rahatsız edici.
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #10 : Ocak 21, 2011, 19:34:28 »
Bana kalırsa gayet haklı, bi dünya para ver araba al, sonra yakıt deposundan ses gelsin. Öyle yada böyle çözülmesi gereken bi sorun bence.

Plastik aksamlardan gelen sesler normaldir ama yakıt deposundan gelen ses gerçekten rahatsız edici.
Bencede..
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 21, 2011, 19:40:33 »
Tamam bu bir sorun ama çok çok ciddi bir sorun değiL bence. Bu tamamen şahsi fikrim. Geçenlerde depoyu doldurdum, evet o ses geliyor ama sadece 100 km geliyor. Bunun içinde toyotanın şuan için herhangi bir çaba sarf edeceğini düşünmüyorum. Evet bu arabalar için çok yüklü paralar ödüyoruz sonuna kadar haklısınız ama elden birşey geLmiyor ki be kubilay abim
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #12 : Ocak 21, 2011, 19:45:37 »
İyi de Serkan sen böyle dersen ben aynısını dersem elden bir şey gelmez işte. Ben de bu yüzden diyorum ki bir şeyler diyelim. Ben kimseden ekstra bir şey istemiyorum abi... sadece hakkımı istiyorum, hakkımı !!!
2011 Corolla D4D Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #13 : Ocak 21, 2011, 20:00:05 »
Estağfurullah kırılmak falan yok Mahmut. Dediklerinde haklısın yasal yolları falan zorlayacağım. Ancak o süreç ciddi anlamda sıkıntılı görünüyor. Hem yasal yoldan sadece kendi sorunumu çözebilirim, ancak bunu kamuoyuna mal edebilirsek sıkıntı çeken herkese faydamız olabilir.
Ülkemizde malesef yasal yollarla hakkımızı aradık mı baya bir sıkıntılı süreç geçiriyoruz zaten sırf bu yüzden kimse hakkını aramak istemiyor herşey biryana sadece kendi sorununuzu dilde diğer kullanıcılarıda düşündüğünüz için sizi tebrik ederim :alkis:

Yasal süreçten önce :

Faydası olur mu bilmem ama 1.4 d-4d lere hız sabitleyici için bir ara toplu mail gönderdik toyotaya ama toyota herkese aynı cevabı yolladı ve malesef sonuç negatif oldu.
Eğer toplu mail gibi birşey düşünürseniz ben destek için hazırım belki yine pozitif bir sonuç alamıcağız ama denemektende birşey kaybetmeyiz .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 21, 2011, 20:01:20 »
Abi benim aracımda dizel ve biliyorsunuz ki toyota dizel araçlara cruse control koymuyor. Koymaması bişey değiL ben taktırmak istesem onu dahi yaptıramıyorum. Toyota müşteri hizmetlerine mail attım, adamların söylediği yurtdışında birşey belirleniyor biz bunun dışına çıkamıyoruz demekten başka birşey değiL. Bu kadar basit birşeyi dahi yaptıramıyorsak bu adamlara biz sizin bu söylediğinizi nasıl yaptıracağız. Siz bu işi yargıya taşıyın sonra deyin ki arkadaşlar böyle böyle bir şey yaptım sizde emsal göstererek dilekçe verin filan deyin yapalım ama bu iş bu şekilde düzelmez gibi geliyor bana.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Ocak 21, 2011, 20:05:12 »
Hız sabitleyici konusuna katılıyorum. bende aynı dertten muzdaribim. Arabayı aldıktan sonra bende taktırmak istedim fakat dizel teknolojiye hız sabitleyici takamıyoruz dediler. Bu durum depos sesinden ya da mmt sorunundan veya aracın herhangi bir yerindeki sıkıntıdan farklı. Bu toyotanın teknolojik bir eksikliği olabilir. Ancak bizim sorunumuz teknoloji ile falan alakalı değil, maliyetten kaçma vs bir şekilde hata. Bu hatanın da düzeltilmesi lazım.
2011 Corolla D4D Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #16 : Ocak 21, 2011, 20:06:18 »
Abi benim aracımda dizel ve biliyorsunuz ki toyota dizel araçlara cruse control koymuyor. Koymaması bişey değiL ben taktırmak istesem onu dahi yaptıramıyorum. Toyota müşteri hizmetlerine mail attım, adamların söylediği yurtdışında birşey belirleniyor biz bunun dışına çıkamıyoruz demekten başka birşey değiL. Bu kadar basit birşeyi dahi yaptıramıyorsak bu adamlara biz sizin bu söylediğinizi nasıl yaptıracağız. Siz bu işi yargıya taşıyın sonra deyin ki arkadaşlar böyle böyle bir şey yaptım sizde emsal göstererek dilekçe verin filan deyin yapalım ama bu iş bu şekilde düzelmez gibi geliyor bana.
Serkan abi şöyle birşey var ama biz aracı alırken hız sabitleyicinin olmadığını bilerek alıyoruz .Ama depo çalkalantı sesi böyle bir araçta gerçekten kabul edilemez rahatsız oluyormusun diye soracak olursan rahatsız olmuyorum ama ben rahatsız olmuyorum diyede herkez kabullenecek diye birşey yok tabi hakkımızıda abartmadan aramak lazım sorunun büyük olmadığı konusunda seninle hemfikiriz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Corolla D-4D (comfort extra)
« Yanıtla #17 : Ocak 21, 2011, 20:11:04 »
gerek yok abi böyle bir derneğe. bu durumu yargıya taşıyın taşıyalım yanındayım abide böyle bir derneğe gerek yok yani

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ocak 21, 2011, 21:55:26 »
size bişey diyeyim mi yakıt deposundaki çalkalanma sesinden şikayetçi olunmaz , siz zaten baştan corolla seçmişsiniz . yani yalıtım yaklaşık SIFIR. baştan kabul etmişsiniz bunu. hak talep edecek durum değil ki , aracın yapısı gereği bu böyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #19 : Ocak 21, 2011, 22:02:47 »
size bişey diyeyim mi yakıt deposundaki çalkalanma sesinden şikayetçi olunmaz , siz zaten baştan corolla seçmişsiniz . yani yalıtım yaklaşık SIFIR. baştan kabul etmişsiniz bunu. hak talep edecek durum değil ki , aracın yapısı gereği bu böyle
Anıl bey yalıtım dediğiniz gibi fazla iyi dil ama bir çok C sınıfı araçtan iyi yanlış anlaşılmasın en iyisi demiyorum ama en kötüsüde dil depodaki çalkalanma sesininde yalıtımla alakası yok normalde depolarda dalga kıran diye birşey olur bu corollanın deposunda ya yok ya hatalı bir şekilde yerleştirilmiş yada kalitesi düşük .

Emin olun çalkalanma sesinin yalıtımla alakası olsaydı şahinlerde bu sesten durulmazdı çünkü depoları hemen arka koltuğun arkasında .