Gönderen Konu: Toyota mağdurları derneği, üye olmak isteyen???  (Okunma sayısı 10283 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota mağdurları derneği, üye olmak isteyen???
« Yanıtla #40 : Ocak 22, 2011, 10:51:37 »
rahatsız ettiyse özür dileriz .

Rahatsız etmedi, sadece gördüğüm bir yanlışlığa işaret ettim, bunun da sizi rahatsız etmemesi gerekir bence. Ayrıca, o konuyu orada gündeme getiren sizseniz, sizden sonra yazılanları okumamışsınız herhalde. Ben onların tümünü kastediyorum.

Özür dilemek şartsa, dilenen her özürü kabul ederim, büyüklük icabı... :D

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Ocak 22, 2011, 10:51:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Ocak 22, 2011, 11:00:17 »
aman abi korktum bir an sat demiyorsun diye :D
:-\ ::) :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Ocak 22, 2011, 11:12:57 »
Bir iki gözlemimi bu konuya değerli mesajları ile katkıda bulunan sizlerle paylaşmak isterim:

Gönderilen mesajların bir kısmı, "ben haksızlığa uğradım, hakkımı arayacağım" diyen kişiyi bundan vazgeçirmek için gönderilmiş. Akla gelen gelmeyen her gerekçe ileri sürülüyor uğraşma derken. İşte bu, gerçek "Türk vatandaşlığı" bilincidir(!) Hakkını aramak bir yana, arayana da köstek olmak. Fakat hiç şüphem yok ki, bu mealde mesaj gönderenlerin bazıları, kendilerine haksızlık ettiğini düşündükleri kişi(ler)i gözleri kestiği takdirde yanlarına arkadaşlarını, ellerine sopalarını alıp giderek o haksızlığı gidermekte tereddüt etmezler. Biz bu kafayla pek çok hakkımızın yendiğine şahit olduk, daha da böyle devam edeceğe benziyor...

İkinci husus, "ben dernek kuracağım" diye açılan bir konunun altında birilerinin dizel araçlar için CC olmayışını tartışması. O tartışmanın yeri burası değil. Ben iki dakika sonra bu konuda ıstırap çeken arkadaşların rahatlamaları için uygun bir başlık açacağım, orada görüşelim arkadaşlar!

Engin bey,
size canı gönülden katılıyorum,
keşke haklarımızı arayabilsek, keşke hakkını aramak isteyenlere destek olabilsek
ama burası türkiye, kanunlarımızın nasıl işlediği malum, memlekette adalet zaten yok
olsa bile geç gelen adalet insanı canından bezdiren bir işleyişi var
ayrıca biz hepimiz kafamıza göre yargıda bulunuyoruz, bakalım asıl o muhteşem yargımız olaya nasıl bakar
"almasaydın kardeşim banane, test sürüşü yapsaydın" demesi olasılığı çok yüksek
kalkıp firmaya şunu şöyle üret demeye hakkımız varmı; yapabileceğimiz tek şey o aracı almamak
burada toyotanın ayıplı mal sattığını kanıtlamak, veya tüketiciyi kandırdığını kanıtlamak çok zor

2007 yılında sıfır bir ford eskort almıştım, sıfır diye aldığım arabanın her yeri dökülüyordu, "bir kaç çizik var rutuşlayıp verelim" diyerek sıfır aracı gözümün önünde rutuşlayıp verdiler; eve gidene kadar kaloriferi takılı kaldı, cam açma düğmelerinden biri bozuldu, lastiklerden birisi delik çıktı, direksiyon yamuk duruyordu, rot balans gitmiş, ertesi gün yağmur yağdığında süngerle bagajdan su topladım...allah belalarırını versin diyip hemen sattım arabayı, o gün bu gündür, som altından araba üretse, yanından bile geçmiyorum fordun
ne yazıkki biz tüketicelin hakları çok sınırlı; Haa alırsın 200 binlik mercedesi , o zaman adam muamelesi yaparlar
kaderimiz bu ne yazıkki

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #43 : Ocak 22, 2011, 23:07:56 »
Bugün servise gittim. Aracım 2011 corolla elegant d4d. Araç 7600 km de ve yağ çubuğu kontrolünde minimum seviyesine inmiş olarak gördüm son kontrolümde.
Servis yetkilisi normal dedi ancak ben diretince yenilenen turbo ile değiştirelim turbonuzu dedi. Biraz üstelemek gerekiyormuş demek. Sipariş verdiler yeni turboyu, gelince arayıp beni servise çağıracaklar. Sıfır aracın yağ eksiltmesi bayağı can sıkıcı...
2011 Corolla Elegant, d4d, Kar Beyazı, İçi Bej

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
  • Araç: Auris
« Yanıtla #44 : Ocak 24, 2011, 00:03:31 »
Size probleminiz konusunda daha önce destek vermiştim. Haklısınız diyorum. Ama ne bileyim dernek açma işi biraz abartı gibi sanki. Yinede siz bilirsiniz.
Ben bu sorunu daha önce Grande Punto dizel aracımda yaşamıştım. 2008 modeldi. İzmir' den İstanbul' a giderken sürekli bir su şıkırtısı geliyordu. Mola yerinde durup arabanın her yerinde su şişesi filan aramıştım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ŞıpTronik
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #45 : Ocak 24, 2011, 00:23:00 »
Bencede..

Ben de katılıyorum. Bu depodan, ön konsoldan ve emniyet kemerinden gelen sesler beni de çok rahatsız ediyor. Böyle basit bir hatayı çözemediği için bir sonraki aracım Toyota olmayacak büyük bir ihtimalle.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #46 : Ocak 24, 2011, 10:25:52 »
Bende dernek kurmanın çok mantıklı olduğunu düşünmüyorum. en doğru yol tüketici mahkemesidir.
toyota nın daha ağır kusurları varken depo sesine takılmak ve buna burada bu kadar destek olmakta benim aklımın alabileceği birşey değil. Kubilay Bey kusura bakmayın lütfen, sizi destekliyorum, ama dernek kurma konusunda ne yazık ki desteğimi veremeyeceğim. Üstelikte toyota markasını artık hiç sevmediğim halde. Zira dernek tüzükleri ve yasal prosedürleri çok daha maliyetlidir. Üstelik toyotanın adını kullandığınız için sizin elinizdeki arabayı, varsa evinizi, kıyafetlerinizi ve diğer tüm mal varlıklarınızı sonuna kadar alma hakları doğacağını da hatırlatmak isterim..  :kötü:
Araba kullanmayı biliyorum ben. 3 tane arabam var şu anda ayıptır söylemesi. Şimdiye kadar da arabam oldu. Kullandım yıllarca sattım sonra.
Ama mmt yi kullanmayı bir türlü öğrenemedim :(
F1 pilotu değilim ki öğreneyim..
http://www.toyotaclubtr.com/tanisma/tanisma-30178/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Ocak 24, 2011, 15:10:10 »
Kubilay bey
Hakkınızı arama konusunda yerden göğe kadar haklısınız. Ayrıca hakınızı mahkemede arama kousunda siz çok fazla bir şey yapmıyorsunuz. Önce bulunduğunuz ilçedeki Tüketici Hakları derneğine gidin, oradan sizi Tüketici Hakları Mahkemesine yönlendiriyorlar. Orada 50-100 TL gibi bir harç yatırıyrosunuz ve dava açıyorsunuz. Belki de günümüzde en adil çalışan ve en güvenebileceğiniz mahkeme bu mahkeme. İş yoğunluğuna göre 1 ila 3 ay içerisinde isi sonuca bağlayıp size ve şirkete tebligat yapıyorlar. Burada belki de siz direk TOYOTA'yı değil de sizin sıkıntınızı gidermeyen servisi mahkemeye vermeniz gerekecek. Veya mahkeme sizin sıkıntınızı TOYOTA'ya aktardıktan sonra ilgili servise yönlendirecek. Bazı arkadaşların da belirttiği gibi sıkıntınız konusunda ısrarcı olursanız ve işi ciddi boyutta takip ettiğinizi gösterirseniz servis ve TOYOTA'da probleminizi gidercektir diye düşünüyorum. Dernek mevzusuna gelince sesin sizde yarattığı sıkıntı derneğin size açacağı sıkıntı yanında esamesi bile okunmayacak kadar küçük kalır. İyi sürüşler dileğiyle. 
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #48 : Ocak 24, 2011, 15:17:25 »
Kemal Bey Selamlar,
Bazı konularda çok kesin konuşmuşsunuz. Dernek kurma kousunda bilgim çok yok ama bilirim ki zordur meşakkatlidir.
Ama, tüketici davaları üzerine 1 senedir bizzat davayı açan arkadaşımla ihtisas yaptık neredeyse. Hiç yoksa siz deyin 40, ben deyim 50 benzer dava dilekçesi ve sonuçlarını okudum. Kazanamazsın, olmaz imkanzı demeyiniz. Ses istemiyorsan git avansis alsaydın demez hakim. Bilmeyenlere hatırlatayim,
4077 sayılı Tüketici yasası 4 üncü maddesi derki;
"Madde 4- Ambalajında, etiketinde, tanıtma ve kullanma kılavuzunda ya da reklam ve ilânlarında yer alan veya satıcı tarafından bildirilen veya standardında veya teknik düzenlemesinde tespit edilen nitelik veya niteliği etkileyen niceliğine aykırı olan ya da tahsis veya kullanım amacı bakımından değerini veya tüketicinin ondan beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran maddi, hukuki veya ekonomik eksiklikler içeren mallar, ayıplı mal olarak kabul edilir. "

Burada kastedilen şey, siz araştırmak zorunda değilsiniz. Satıcı dürüst olmak zorundadır. Satıcı size depodan ses gelmez efendim dediyse ve aldıysanız depodan ses geliyorsa ve bunu ispat edebilirseniz kesin kazanırsınız. Ama satıcı bunu demediyse, sessiz sakin konforlu arabadır dediyse yasalar bunu doğru kabul eder. Araç sesiz sakin ve konforlu değilse kazanırsnız. Depo sesi konforu bozan birşey olarak kabul edilirse arkadaş kazanır.
Benim sadece demek istediğim şey şu, bunun için 15 aya yakın davalarla uğraşmaya değer mi? Ama mmt için değer. Başka sorunlar için değer. Bunun için değer mi? İşte mesele budur aslında..
 :alkis:
Araba kullanmayı biliyorum ben. 3 tane arabam var şu anda ayıptır söylemesi. Şimdiye kadar da arabam oldu. Kullandım yıllarca sattım sonra.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #49 : Ocak 24, 2011, 15:29:40 »
" "almasaydın kardeşim banane, test sürüşü yapsaydın" demesi olasılığı çok yüksek
kalkıp firmaya şunu şöyle üret demeye hakkımız varmı; yapabileceğimiz tek şey o aracı almamak
burada toyotanın ayıplı mal sattığını kanıtlamak, veya tüketiciyi kandırdığını kanıtlamak çok zor"
Kemal Bey Tekrar Merhaba,
Gerçekten size katılmıyorum diyemicem zaten katılmam mümkün değil. Beni mazur görün ama 4077 sayılı yasadan haberiniz yok belliki. Olmadan da yorumlamışınız. Bu yasa ile birlikte biz tüketicilere aklınıza gelmeyecek kadar hak hukuk verilmiş durumda.
Yasada test sürüşü yapsaydın almasaydın diye birşey yok. Ayıplı satmasaydın var. Yani biz tüketiciler aracın ayıplı olduğunu değil, üreticiler ayıplı olmadığını ispat etmek zorunlar. Her tüketici dava açtığın 1-0 galip başlar. Hakim yada Hakime siz tüketicilere soru sormaz. Davalı ya, yani üreticiye ve satıcıya sorar. Savunman varmı söyle bakim der. Bu araçta yada malda ayıp varmı yokmu konuş bakalım der. Onlar ayıp olmadığını ispat etmeye çalışır. Siz olduğunu ispat etmek zorunda değilsiniz. Onlar sizin gibi der. Ama test sürüşü yapsaydınız demez. Diyemez. Çünkü zaten 30 günlük iade süresi vermiş yasa. 30 günde ilk arızada ve/veya böyle memnuniyetsizlikte ev de olsa, arabada olsa aldığınız iade etme hakkınız var.

yine aynı yasanın 4 üncü maddesinin II nci bendi derki;
"Tüketici, malın teslimi tarihinden itibaren otuz gün içerisinde ayıbı satıcıya bildirmekle yükümlüdür. Tüketici bu durumda, bedel iadesini de içeren sözleşmeden dönme, malın ayıpsız misliyle değiştirilmesi veya ayıp oranında bedel indirimi ya da ücretsiz onarım isteme haklarına sahiptir. Satıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür. Tüketici bu seçimlik haklarından biri ile birlikte ayıplı malın neden olduğu ölüm ve/veya yaralanmaya yol açan ve/veya kullanımdaki diğer mallarda zarara neden olan hallerde imalatçı-üreticiden tazminat isteme hakkına da sahiptir. "
bilmem anlatabildim mi? Yani biz tüketiciler daima haklıyız. Haksız olan satıcı ve üreticiler. Onlar bunu kabul etmeyince mahkeme kabul ettiriyor.
Peki bu depo sesi olayında dava kazanılır mı? İşte o da çok tartışılır. Kazanabilirsiniz de, kazanamazsınız da. Tamamen bilirkişinin vereceği rapora bağlı. Bunu ayıp kabul ederse dava sizindir..

2007 senesinde alıp ayıpları dolayısı ile sattığınız aracın ikinci sahibine ayıp etmişsiniz. Onun günahı neydi? Siz ayıpları söylediniz mi ona satarken? Şimdi o arkadaş size dava açsa 100% kazanır.. hiç şüpheniz olmasın bu size 5 bin ile 10 bine patlar. bilerek ve gizleyerek ayıplı mal satmaktan kaybedersiniz davayı. Ama dava açmadıysa arkadaş, iyi biriymiş doğrusu..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #50 : Ocak 24, 2011, 15:49:03 »
Herkese Tekrar Merhabalar Arkadaşlar,
Buradaki yazıları okuyunca gerçekten yasal haklarımızı bilmediğimizi anladım. Lütfen bilmeden birbirimizi yanlış yönlendirmeyelim.
938 TL altında kalan tüketici sorunlarında Size en yakın Kaymakamlıkdaki Tüketici hakem heyetine gidiyorsunuz.
938 TL yi geçen her sorun için ya Sirkeci de ki Sanai ve Ticaret Bakanlığı Tüketici Hakem heyetine, yada Tüketici Mahkemesine gidiyorsunuz.
Mahkeme açacağınız kişi yada kurum olabilir. Aslolan size aracı satandır. Bayi, üretici veya şahıs. Sıfır aldıysanız daha iyi. Çünkü Faturanız var demektir. İkinci el aldıysanız noter satış evrağı olmalı.
Dava maksimum 40 tl ye açılır. Bu tüketici davasına mahsustur. Başka mahkemelerde maddi değere göre 500 TL den az olmayan harç parası alıyorlar sanrııdm. İlk duruşma için 3 ay sonrasına gün verilir. 3 ay sonra ilk duruşmada delilleri ister Hakim. Size sormaz bile nedir derdin diye. Dava dilekçesini tekrar ediyorum, faturam, aracın ruhsatı, garanti belgem ve deliller, yani servis raporlarım dosyadadır dersiniz. Karşı taraf zaman ister yanıt vermek için. Burada servis raporu önemlidir. Garanti olması için en az 2 adet aynı sorundan, 4 adet farklı sorundan dolayı servis raporu elinizde olursa işiniz kolay.
sonra ikinci duruşma olur. Karşı taraf eğer bayi ise üreticiye ihtar gitmesini istemiştir zaten. İhtar gittiyse üretici gelir. Şimdi karşınızda 2 tarafın avukatı vardır. Ama korkmayın. Hakim sizden yanadır. 1-0 önde başladınız. Çünkü siz tüketicisiniz. Onlar ayıp yok diye kabul ettirmek zorundalar. Hakim 2 nci duruşmada üreticinin ifadesini ister. Üretici zaman ister. Hakim zaman verir ama gerek görürse sizin isteğinizle bilirkişiye yönlendirir. Olmazda 3 üncü duruşmada artık bilirkişiye yönlendirmek kaçınılmazdır.
3 üncü duruşmadan sonra bilirkişi tayin edilir, bilirkişi keşfi 3 ile 4 üncü duruşma arasında yapılır. Sonra bilirkişi aracı incelemek için size bir tarih verir. Keşif sırasında size sorar, hocam dersiniz, çünkü onlar öğretim üyesidir bir devlet üniversitesinde, aracımın şu şu şu sorunları var. Tamam çocuum der. Çünkü yaşlıdır sizden. Şu tarihte aracını sabahtan getir bırak ertesi gün al der. Götürüp bırakırsınız. ertesi gün alırsınız. 20 gün içinde raporu yazarlar. 4 üncü duruşmya yetişir bu rapor. Hakim alır raporu. Bakar ki biliekişi sizin leyhinize yanıt vermiş. Hemen davayı bitirir. Çok özel bir durum olmazda tabi. Olursa 5 inci duruşmaya gider iş. Orada kesin biter. Bu tüketici mahkemesidir. Konut davaları belki 15 ay, olabilir ama diğer davalar 12 ayda maksimum biter. 9 ayda biteninide gördüm.
Süreç böyle işler. Hiç bi hakim şunu yapmasaydın, test etseydin. Salakmısın neden aldın. Sormadın mı alırken. İnternetten araştırsaydın ya demez size..
Lütfen bunları bilelim, bilmeyenleri bilgilendirelim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #51 : Ocak 24, 2011, 17:00:27 »
Merhaba bazı arkadaşlar bu ses e12 kasada yokken e15 kasada nasıl olur demişler.Maalesef bu ses e12 kasalarda da mevcut en azından e12 hb lerde olduğunu kendi aracımdan çok çok yakinen biliyorum.Tabiki büyük eksiklik ama bu kadar hassasiyet kendi sağlığımıza zarar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Ocak 24, 2011, 17:06:43 »
Ali bey resmen milletçe eksik olduğumuz bir hususda çok da güzel bilgiler vermiş. Ben bir çok defalar küçük büyük bir çok konuda hakkımı aradım. Türkiyede maalesef hak arama bilinmediği ve üretici ve satcılar bunu bildiği için başta pek kaale almıyorlar. Ama nihayetinde işi Ali beyin de belirttiği kanun çerçevesinde ciddi olarak takip ettiğinizi hissettirdiğinizde akan sular duruyor. Ben şu anda aynı mantık ile Madrid/İspanya'daki Apple Store'dan aldığım iPhone 4 için yazışıyorum. Ve benim ısrarcı olduğumu anladıkları için onlar bile geri adım attılar. Önemlil olan kanunlar çerçeevsinde hangi haklara sahip olduğumuzu bilmek ve haklarımızı aramak. Yine de Kubilay beyin sıkıntısının ekstrem bir sıkıntı olduğunu ve genellenemeyeceğini düşünüyorum.  Kolay gelsin.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Ocak 24, 2011, 17:19:07 »
Mehmet bey E12 kasada kesinlikle ama kesinlikle depodan ses gelmiyor 5 arkadaşım var çok yakın hepsindede E12 var ben dahil hiçkimsenin aracından depodan çalkantı sesi gelmiyor ;) %100 garanti veriyorum istersen gelip kontrol edebilirsin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #54 : Ocak 24, 2011, 17:49:08 »
gözünü seveyim e12 kasanın yağ gibi be
northstar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #55 : Ocak 27, 2011, 01:06:15 »
Mesut Bey,acaba benim araçta mı bir sorun var ama bu sorunun araçtan araca değişeceğini sanmıyorum.Ben depoyu fullediğimde yaklaşık 100 km kadar dur kalklarda bu çalkantı sesini bariz biçimde duyuyorum.Daha önce bu konuyu araştırdığımda e12 kasalarda da deponun deve hörgücü şeklinde olduğu ve üst kısımda boşluk kaldığı için bu çalkantı sesinin  kronik olduğunu okumuştum.Acaba hb sedan farkediyor mu. sizin aracınız hb mi sedan mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #56 : Ocak 27, 2011, 02:13:17 »
Yargıdaki ağır aksak işleyiş ve kamu vicdanını rahatsız eden kararlar hukukçu olmayan arkadaşların önyargıları ve şehir efsaneleri ile birleşince ortaya oldukça umutsuz ve karamsar bir tablo çıkmış.İyi ki  konuyu sonuna kadar okumuşum. Aceleci davransaydım aşağı yukarı Ali Bey'in açıklamalarını tekrar edip bilmeden kendisine saygısızlık yapmış olacaktım.
Deposundan çalkantı sesi gelen arkadaşın Toyota nezdinde ya da yargısal platformda ne gibi girişimlerde bulunduğunu bilmiyorum ama şuna eminim; Türkiye'de hiç bir Hakim "Almasaydın kardeşim bana mı sordun" demez,diyemez. Dosyayı uzman bilirkişi heyetine tevdi eder. Bilirkişiler de bu sesin sınıf standartlarına uygun bir durum mu yoksa üretim hatasından kaynaklanan ayıplı bir durum mu olduğu hususunda teknik tesbit yaparlar.Süreç geç işleyebilir ama tüketici haklı ise kesinlikle mutlu sona ulaşır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #57 : Şubat 01, 2011, 22:45:59 »
bu mevzunun sonunu çok merak ediyorum :)
---------------------------------------
- 2003 Toyota Corolla 1.6 Sol Otomatik Beyaz 34 UCU 55
- 1996 Honda Euro Civic 1.6 iLS  Otomatik Yesil 34 D 9260
- 1995 Toyota Corolla 1.3 XL Yeşil 34 ROE 45

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Şubat 01, 2011, 23:24:39 »
10 yaşındaki corollamın aküsü bitti , madurum :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Şubat 01, 2011, 23:52:06 »
Mesut Bey,acaba benim araçta mı bir sorun var ama bu sorunun araçtan araca değişeceğini sanmıyorum.Ben depoyu fullediğimde yaklaşık 100 km kadar dur kalklarda bu çalkantı sesini bariz biçimde duyuyorum.Daha önce bu konuyu araştırdığımda e12 kasalarda da deponun deve hörgücü şeklinde olduğu ve üst kısımda boşluk kaldığı için bu çalkantı sesinin  kronik olduğunu okumuştum.Acaba hb sedan farkediyor mu. sizin aracınız hb mi sedan mı?

Mehmet bey cevap geç oldu kusura bakmayın , benim aracım HB kasa, deposuda deve hörgücü gibi değil geniş ve yayvan tepsi gibi bagajın hemen altında ben bu yaz depoyu arka arkaya 3 kez fulleyip uzun yola çıktım hiçbirindede bu sesi duymadım özellikle uzun yol olduğu için müzikten kafamız şişmesin diye müzik bile açmamıştım, tek duyduğum şey sağ direkte tıkırtı idi onuda hemen yol kenarında söküp gevşeyen plastik klipsi değiştirdim yedek vardı bagajda :)