Gönderen Konu: Toyota mağdurları derneği, üye olmak isteyen???  (Okunma sayısı 10280 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
Ynt: Toyota mağdurları derneği, üye olmak isteyen???
« Yanıtla #20 : Ocak 21, 2011, 22:32:57 »
Araçlara dair donanmış bilgim yok ama şunu söyleyebilirim;

Avrupa ,Japonya gibi ülkelerin araçları otomotiv teknolojisi ve diğer konularda ileri düzeyde geliştiklerine göre standart yolları beton asfalt ; yani otoban yollardır.Bizimkisi gibi petrolün atık maddesinden üretilen zift-astar-mıcır karışımı delik deşik yollardan oluşmuyordur..

Avrupa standartlarında üretilen bir aracı ,Türkiye koşullarında zemini çokta iyi olmayan yol kesimlerinde değerlendirmek,sınamak fikrimce doğru değil lakin bu durum otoban yollarda da arz ediyorsa ,endişenizde haklısınız.
''Özgürlüğün olmadığı yerde körü körüne itaat vardır ''

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 21, 2011, 22:32:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ocak 21, 2011, 22:50:04 »
Ozan bey bu yakıt deposundan gelen sesin yolla alakası yok, tabi ki bozuk çukurlu yollarda ses artar fakat otobanda da olsanız bozuk yolda da olsanız frene basıp daha sonra tekrar gaza bastığınızda çalkantı sesini duyabilirsiniz.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ocak 21, 2011, 23:34:24 »
her arabada var mı bu sorun ? ben efsane e11 ve e12 de duymadım. oysa kulaklarım hassastır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hergün biraz TURBO iyi gelir-di...Artık vtec...:)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ocak 22, 2011, 00:29:35 »
Ozan bey bu yakıt deposundan gelen sesin yolla alakası yok, tabi ki bozuk çukurlu yollarda ses artar fakat otobanda da olsanız bozuk yolda da olsanız frene basıp daha sonra tekrar gaza bastığınızda çalkantı sesini duyabilirsiniz.

doğrusu bende fark etmedim normalde çoktan farketmiş olmalıydım ama bundan sonra  biraz daha dikkatli dinleyeceğim..deneyceğim en azından

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ocak 22, 2011, 00:43:08 »
Emin olun çalkalanma sesinin yalıtımla alakası olsaydı şahinlerde bu sesten durulmazdı çünkü depoları hemen arka koltuğun arkasında .
Emin ol senin araçtada benim araçtada hemen altta.Herhangi bir koruma falanda yok ortalıkta duruyor

her arabada var mı bu sorun ? ben efsane e11 ve e12 de duymadım. oysa kulaklarım hassastır
yok kardeş benzinli corolla ların hiçbirinde yok.Yeninesil  corolla ların dizelleri ile auris dizellerde var bu sorun.Birde depo full olması lazım  mış sesi duyman için..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #25 : Ocak 22, 2011, 00:53:12 »
asya, avrupa veya amerikada diğer ülkelerde kulanılan dizel corollalarda da varmıdır bu ses, hiç bir yabancı forumda rastladınızmı? yoksa tr dekilerdemi böyle bir problem var acaba.... türkiye üretiminde kalite düşük olabilir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ocak 22, 2011, 01:05:34 »
sadece dizeller değil ya, benzinlilerde de var bu ses.. bendeki benzinliyi ağzına kadar doldurunca 100 km kadar çok sert hareketlerde geliyor ses ancak dikkatle dinlemek lazım.. ben sürekli müzik dinliyorum şahsen sesi duymuyorum bile.. zaten 3.65ten beri ağzına kadar doldurmuyorum, 100er 100er alıyorum ne depo sesi ne bir şey, zaten benzini dolduramıyorum ki
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ocak 22, 2011, 01:25:49 »
Emin ol senin araçtada benim araçtada hemen altta.Herhangi bir koruma falanda yok ortalıkta duruyor
Tuncay abi öyle bile olsa normalde ses gelmemesi lazım gerçi ben rahatsız dilim bu sesten zaten depoyu fulleyince oluyor sadece ben depoyu çok fazla fullemem lamba yandı mı ya 30 liralık yada 50 liralık alırım buda ancak yarım depo eder

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #28 : Ocak 22, 2011, 01:32:33 »
sadece dizeller değil ya, benzinlilerde de var bu ses.. bendeki benzinliyi ağzına kadar doldurunca 100 km kadar çok sert hareketlerde geliyor ses ancak dikkatle dinlemek lazım.. ben sürekli müzik dinliyorum şahsen sesi duymuyorum bile.. zaten 3.65ten beri ağzına kadar doldurmuyorum, 100er 100er alıyorum ne depo sesi ne bir şey, zaten benzini dolduramıyorum ki

+1 Benım arkadaşımın 2008 corollasında'da depo çalkantı sesi var Allah depomu hep dolu tutmamı nasip etsinde çalkalansında dursun :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ocak 22, 2011, 01:36:16 »
haklısın mahmut yani sıfır araçta bu sesler olmamalı.Bir önceki e12 kasada bu sesler yokken yeni nesi diye adalndırılan e15 kasa larda bu sorun neden var.Corolla kasa değiştirtikçe kalitesini artıracağına düşürüyormu ne...
Şimdiye kadar yeni nezil kullanıcılarından dizel kullananlar depo sesindne şikayet etti.Demek ki neymiş benzin liler garibim depoyu full edemedikleri için sesinde farkına varmıyor..
mahmut sen 30 veya 50 lira ile nasıl yarım depo ediyon hangi ülkede yasıyon kardeş ::) ::) ::) Suriyedenmi doldurup geliyon
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #30 : Ocak 22, 2011, 01:39:43 »
Eeee nazar etme ne olur dizel al senınde olur Tuncay abi  8-) 8-) 8-) 8-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #31 : Ocak 22, 2011, 01:40:43 »
haklısın mahmut yani sıfır araçta bu sesler olmamalı.Bir önceki e12 kasada bu sesler yokken yeni nesi diye adalndırılan e15 kasa larda bu sorun neden var.Corolla kasa değiştirtikçe kalitesini artıracağına düşürüyormu ne...
Şimdiye kadar yeni nezil kullanıcılarından dizel kullananlar depo sesindne şikayet etti.Demek ki neymiş benzin liler garibim depoyu full edemedikleri için sesinde farkına varmıyor..
mahmut sen 30 veya 50 lira ile nasıl yarım depo ediyon hangi ülkede yasıyon kardeş ::) ::) ::) Suriyedenmi doldurup geliyon
30 lirayla çeyrek oluyor 50 liralık aldım mı tam yarım oluyor ama lamba yanar yanmaz alıyorum hatta bazen yanmadan aldığımda oluyor çünkü nekadar doğru bilmiyorum ama herkez depoyu dibine kadar kullanma diyor zararı varmış bende hep lamba yanar yanmaz alırım .
Ama şuda var 50 liralık aldım mı yarım oluyor ilk çizgi hemen sönüyor yaklaşık 40 km sonra .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • always toyota!!!(corolla t-sport)
    • Seyyah Otomotiv
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Ocak 22, 2011, 09:48:34 »
Şikayetinizle alakalı toyota yetkili servisleri size ne cevap veriyor üstat ?
arabamın turbosunu havalandıran rüzgar, gir içeri usul usul beni atmosferikten kurtar....!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
« Yanıtla #33 : Ocak 22, 2011, 10:06:34 »
Önümüzdeki hafta valiliğe giderek bu konunun yasal gerekliliklerini öğreneceğim.

Sizi valiliğe gitmekten kurtarayım. Valilik sizi Dernekler Yasası'na yönlendirecektir. Siz gitmeden okuyun isterseniz : http://www.mevzuat.gov.tr/Metin.Aspx?MevzuatKod=1.5.5253&sourceXmlSearch=&MevzuatIliski=0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
« Yanıtla #34 : Ocak 22, 2011, 10:22:23 »
Bir iki gözlemimi bu konuya değerli mesajları ile katkıda bulunan sizlerle paylaşmak isterim:

Gönderilen mesajların bir kısmı, "ben haksızlığa uğradım, hakkımı arayacağım" diyen kişiyi bundan vazgeçirmek için gönderilmiş. Akla gelen gelmeyen her gerekçe ileri sürülüyor uğraşma derken. İşte bu, gerçek "Türk vatandaşlığı" bilincidir(!) Hakkını aramak bir yana, arayana da köstek olmak. Fakat hiç şüphem yok ki, bu mealde mesaj gönderenlerin bazıları, kendilerine haksızlık ettiğini düşündükleri kişi(ler)i gözleri kestiği takdirde yanlarına arkadaşlarını, ellerine sopalarını alıp giderek o haksızlığı gidermekte tereddüt etmezler. Biz bu kafayla pek çok hakkımızın yendiğine şahit olduk, daha da böyle devam edeceğe benziyor...

İkinci husus, "ben dernek kuracağım" diye açılan bir konunun altında birilerinin dizel araçlar için CC olmayışını tartışması. O tartışmanın yeri burası değil. Ben iki dakika sonra bu konuda ıstırap çeken arkadaşların rahatlamaları için uygun bir başlık açacağım, orada görüşelim arkadaşlar!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Ocak 22, 2011, 10:22:58 »
Kubilay kardeş
bu kez yadıklarımda ciddiyim
Eğer mahkemeye giderseniz dünyanın masrafı ve psikolojinizin bozulması yanınıza kar kalır
kazanma olasılıgınız bana kalırsa sıfır
Eğer dernek kurarsanız, sanmayınki kurmakla bitiyor, ben bir folklor derneğinin kurucusu ve başkanıyım
www.caucassianfolk.8m.com
her yıl beyanname verip gelir gider belirtiyorsunuz, en küçük bir sallanmada hakkınızda dava açılıyor
her yıl (veya 2 yılda bir) genel kurul toplantısı yapmak zorundasınız, oldukça meşakkatli bir olay
ve daha pek çok gereksiz uğraş
Kaldıki eş dost bulamazsanız yeterli sayıyı toplayıp hayata geçiremezsiniz; bu forumda kuracağınız derneğe üye olacak kimse çıkmaz, hepimiz toyota sevdalısıyız, ben toyotamı satıp honda almış olmama rağmen hala buradayım ve hala toyota diyorum

eğerki derneği kurmayı başarır ve ses getirecek bir çoğunluğa ulaştırbilirseniz, belki firma üzerinde psikolojk baskı oluşturabilirsiniz
ama hukuki yoldan hiç bir şey tutturamazsınız,
mesela ben şimdi gitsem, arabam içeriye çok fazla yol sesi lastik sesi alıyor desem dava açsam ; bana demezlermiki "almasaydın"
bunlar bu depoya sahip arabaları hala üretiyorlar, herkeslerde satın alıyor; eğer 40 bin , 50 bin verdin , bu ses olmamalı derseniz, o zamanda 100 bin verip avensis alma seçeneğiniz vardı derler, günümüzde artık kıytırık , plastik çamurluklu renolar 40-50 bin aralığında satılıyor, her şeye rağmen toyotanın hala çok satmasıda sizin fazla bulduğunuz ucuz fiyatındandır bence

Yani boşuna kendinizi yorup dünyanın masrafını etmeyin...ama illede kafama taktım istemiyorum dersen sat gitsin ya

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #36 : Ocak 22, 2011, 10:33:32 »
Bir iki gözlemimi bu konuya değerli mesajları ile katkıda bulunan sizlerle paylaşmak isterim:

Gönderilen mesajların bir kısmı, "ben haksızlığa uğradım, hakkımı arayacağım" diyen kişiyi bundan vazgeçirmek için gönderilmiş. Akla gelen gelmeyen her gerekçe ileri sürülüyor uğraşma derken. İşte bu, gerçek "Türk vatandaşlığı" bilincidir(!) Hakkını aramak bir yana, arayana da köstek olmak. Fakat hiç şüphem yok ki, bu mealde mesaj gönderenlerin bazıları, kendilerine haksızlık ettiğini düşündükleri kişi(ler)i gözleri kestiği takdirde yanlarına arkadaşlarını, ellerine sopalarını alıp giderek o haksızlığı gidermekte tereddüt etmezler. Biz bu kafayla pek çok hakkımızın yendiğine şahit olduk, daha da böyle devam edeceğe benziyor...

İkinci husus, "ben dernek kuracağım" diye açılan bir konunun altında birilerinin dizel araçlar için CC olmayışını tartışması. O tartışmanın yeri burası değil. Ben iki dakika sonra bu konuda ıstırap çeken arkadaşların rahatlamaları için uygun bir başlık açacağım, orada görüşelim arkadaşlar!
Engin bey CC olmayışını tartışmadık saddece daha önce onun için toplu mail atmıştık çalkalantı sesi içinde yasal yollara baş vurmadan önce denenebileceğini söyledim sonuçta yasal süreç hem ağır süren hemde insanı yıpratan bir süreç biz arkadaşa en basit şekilde bu sorundan nasıl kurtulabilir diye öneride bulunuyoruz eğer bu sizi rahatsız ettiyse özür dileriz .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #37 : Ocak 22, 2011, 10:35:05 »
Kemal Bey değerli fikirleriniz için teşekkür ederim.
2011 Corolla D4D Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #38 : Ocak 22, 2011, 10:42:04 »
Engin Bey dediğiniz gibi aslında çoğu şey. Ama asıl ilginç olan bana türlü türlü meşakketler gösterip de vazgeçmemi salık veren insanların bir çoğu eminim bir çok şeyden sıkıntılıdırlar. Sadece toyota konusunda değil, hayatın her alanında. Saonuçta da her hakiki Türk vatandaşının yaptığını, sadece konuşmayı seçiyorlar. Halbuki ben buraya üye olurken benim gibi sıkıntı çeken bir çok insanla karşılaşacağımı ve biraraya gelip arkadaş biz haklıyız hakkımızı da lalım diyeceğimi sanıyordum. Salaklık benimkisi biliyorum aslında.

İnsanlar sanayiye bir ustaya git çözdür diyorlar, aklımı kaçıracağım. Yahu diyorum ben sanayiye gitmekten usandığım için emektarı sattım, dünya borca girdim sıfır araba aldım, sıfır almakla da kalmadım """"konforlu""" olsun diye en üst versiyonu neyse onu aldım. Netice? netice sanayiye git iyi bir usta bul, sorununu çözdür ))) Allah'ım aklıma mukayyet ol yarabbi...
2011 Corolla D4D Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
« Yanıtla #39 : Ocak 22, 2011, 10:46:47 »
Yani boşuna kendinizi yorup dünyanın masrafını etmeyin...ama illede kafama taktım istemiyorum dersen sat gitsin ya

aman abi korktum bir an sat demiyorsun diye :D
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli