Gönderen Konu: Toyotalanmak ya da Toyotalanmamak.......  (Okunma sayısı 6170 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
Ynt: Toyotalanmak ya da Toyotalanmamak.......
« Yanıtla #40 : Şubat 14, 2011, 20:49:23 »
400 tl harbi, çok fazla ben 10.000 bakımını ağustos ayında aracım 6.000 km'deyken yaptırmıştım 110 tl tutmuştu Türkay senin 10.000 bakımında neler değişmişti hatırlıyormusun ?? benim yağ,hava fıltresi bide yağ tapası değişmişti.şimdi 9.000 de eğer normal 10.000 bakımında başka bişeyide değiştiriyorlarsa yine götüreyim 10.000 bakımına.....

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Şubat 14, 2011, 20:49:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • gönül ister GTİ cüzdan der TDİ
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Şubat 14, 2011, 20:55:58 »
serviste bana söylenen dizel araç için 20.000km de yağ,hava filitresi,klimanın polen filitresi değişecek aracınızın genel kontrolleri yapılacak dediler.birde aracın kitapçığında tavsiye edilen yağ 0/30 ilk 10.000 lik bakımda araca 10/40 yağ koymuşlar.şimdi ben 0/30 istiycem bunlar gene 10/40 koyar.yarın toyota merkezi arayıp fiyat için bilgi almaya çalışıcam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #42 : Şubat 14, 2011, 20:59:12 »
Valla benim aracımda dizel 10/40 yağ var bır sıkıntı görmedim  tabi siz bilirsiniz debriyaj konusunda geçmiş olsun.Gerçekten üzücü bir olay olmuş ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Şubat 14, 2011, 21:07:00 »
taylan seninki de bedavaymış be :D 10bin bakımında yağ, yağ filtresi ve tapa değişiyor.. bu zaten her 10binlik bakımda değişen şeyler, 20bin bakımında bunlara ek olarak polen değişiyor, 40bin bakımında hava filtresi, polen değişiyor ve varsa bir eksik, bir sıkıntı onlar değişiyor..hava filtreni değiştirmemişsindir 110tlye imkansız hava filtresi+yağ değişimi :)

benim 10bin bakımında 5w30 konmuştu, 20bine gittiğimde 10w40 koydular, görünce üzüldüm yıkıldım :D bir sonraki bakımda yani 30bin bakımında yapı kendim götürcem..yağı dışardan alabiliyorsunuz, servis buna bir şey demiyor haberiniz olsun
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Şubat 14, 2011, 21:08:48 »
benzinli aracımdan örnek verecek olursam 0/30 geçtiğimde aracımdaki titreşim ve motor sesi azalmıştı.Mantıken dizelde de aynı şeyin olması gerektiğini düşünüyorum.debriyajıda çözebilirsem rahatlıycam,insan tedirgin oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #45 : Şubat 14, 2011, 21:20:46 »
taylan seninki de bedavaymış be :D 10bin bakımında yağ, yağ filtresi ve tapa değişiyor.. bu zaten her 10binlik bakımda değişen şeyler, 20bin bakımında bunlara ek olarak polen değişiyor, 40bin bakımında hava filtresi, polen değişiyor ve varsa bir eksik, bir sıkıntı onlar değişiyor..hava filtreni değiştirmemişsindir 110tlye imkansız hava filtresi+yağ değişimi :)

benim 10bin bakımında 5w30 konmuştu, 20bine gittiğimde 10w40 koydular, görünce üzüldüm yıkıldım :D bir sonraki bakımda yani 30bin bakımında yapı kendim götürcem..yağı dışardan alabiliyorsunuz, servis buna bir şey demiyor haberiniz olsun

Hacı bende inanamıstım ama faturada'da yazıyor :D istersen faturanın resmını çekip facebook'a koyayım senide etiketleyim :D :D :D Özellikle demiştim hava fıltresını değiştirin diye zaten gözümün önünde değişti.Ama şuda var Servisin sahibi benim çocukluktan arkadaşım bakıma gidiceğim zaman randevu için servisi değil onu ararım belki o bir güzellik yapmıstır bana bilemiycem.Çünkü eranın 15.000 bakımı 230 tl tutmustu aynı seyler değişti onda'da toyota nın neden bu kadar az tutuğuna şaşırmıştım...

benzinli aracımdan örnek verecek olursam 0/30 geçtiğimde aracımdaki titreşim ve motor sesi azalmıştı.Mantıken dizelde de aynı şeyin olması gerektiğini düşünüyorum.debriyajıda çözebilirsem rahatlıycam,insan tedirgin oluyor.

Valla bilmiyorum çok şükür ses ve titreşim yöünden hiç sıkıntım yok.Ama ben aldıktan sonra iç-dış ses izalasyonu yaptırmıştım onun faydası vardır.belki ama 20.000 bakımında bende 0/30 koydurayım bende bi değişen olucakmı bakayım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Şubat 14, 2011, 21:23:27 »
benim şahıma ait ilk dizel araç bu olduğu için kesin birşey söyliyemiyorum,bende deneyip görcem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #47 : Şubat 14, 2011, 21:31:12 »
benim şahıma ait ilk dizel araç bu olduğu için kesin birşey söyliyemiyorum,bende deneyip görcem.

Benimde şahsıma ait ilk dizel aracım.Ama her zmaan diyorum çok memnunum diye hatta son 3 gündür benzinli bir civicle takas etmeyi düşünüyordum vazgeçtim.debriyaj sıkıntısını halettiğiniz zaman daha çok seversiniz aracınızı merak etmeyın.Çünkü bende öyle bir sıkıntı yaşasam bende soğurdum aracımdan.bence başka bir servise gidin 10.000 bakımına 400 tl isteyen bir servisle ben iş yapmazdım şahsen...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #48 : Şubat 14, 2011, 21:44:28 »
debriyaj sıkıntısını çok merak ettim, ankarada buluşmalar oluyor sıkça bir buluşmaya gelirseniz görmek isterim..

taylan çooook acayip güzellik yapmış sana arkadaşın :D muhtemelen yağdan ve işçilikten az almıştır :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Şubat 14, 2011, 22:12:15 »
valla benimde yağcı arkadaşım var önceki aracımın yağını onda değiştirirdim.benim aracın hava polen ve yağ filitresinide hazırda bulundururdu sağ olsun işcilik dahil 110 lira bor kattığımız zamanlar 140 liraya hallederdik.şimdi 400 falan gibi rakamlar insana komik geliyo,hiç olmadı gidip orda yaptırcam valla bakımını.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #50 : Şubat 14, 2011, 23:21:45 »
yetkili servisi bırakma planınız olursa şaşmaz sanayi dörtnal otoyu öneririm.. forumun ankara tayfasından çok kişi gidiyor, ben de forumdan öğrendim çok memnunum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Şubat 14, 2011, 23:44:07 »
Arkadaşlar, elbette ki insan boyasız değişeni olmayan araba almayı ister ama boyalı arabaları da bir kenara atmamak lazım. Bazı insanlar vardır ki arabası her daim pırıl pırıl olsun ister ve en ufacık bir çizikte bile boyatır. Bazen de senin hatan dışında birisi gelir sana vurur. Boyalı araba demek illaki takla atmış araba demek değildir. Veya parçaları değişmiş demek değildir. Dikkatli bir kontrol ile arabanın takla atıp atmadığını, parçalarının değişip değişmediğini veya çamurluğunun değişmese bile çekiçlenip çekiçlenmediğini anlayabilirsiniz. Hiç birisini yapamıyorsanız arabayı birden fazla tercihen de tanıdık, bildik bir kaportacıya götürebilirsiniz.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #52 : Şubat 14, 2011, 23:54:25 »
Arkadaşlar, elbette ki insan boyasız değişeni olmayan araba almayı ister ama boyalı arabaları da bir kenara atmamak lazım. Bazı insanlar vardır ki arabası her daim pırıl pırıl olsun ister ve en ufacık bir çizikte bile boyatır. Bazen de senin hatan dışında birisi gelir sana vurur. Boyalı araba demek illaki takla atmış araba demek değildir. Veya parçaları değişmiş demek değildir. Dikkatli bir kontrol ile arabanın takla atıp atmadığını, parçalarının değişip değişmediğini veya çamurluğunun değişmese bile çekiçlenip çekiçlenmediğini anlayabilirsiniz. Hiç birisini yapamıyorsanız arabayı birden fazla tercihen de tanıdık, bildik bir kaportacıya götürebilirsiniz.
+th131

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Şubat 15, 2011, 11:03:43 »
   Ben A4'ün boyalarını,elimde boya makinesiyle anlata anlata sattım...Vatandaşta hiç tereddüt etmeden aldı aracını mutlu mesut biniyor ....
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Şubat 15, 2011, 20:35:44 »
      Aurisi bana verip 6 aylık vergisi 3.350 tl olan American alacaksın değil mi? Bize HB araba olmuyor Gökmen'im :) :)
   Tuncay Takırtukuris'i istediğine eminmisin? :rofl: :rofl:

vergiye ortak bulamıyorum alamayacağım abi :)))) takırtısını tukustusunu uzun uğraşlar sonucu kestim abi, takırdamaz oldu (en azından şimdilik ) : )))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #55 : Şubat 15, 2011, 20:37:59 »
vergiye ortak bulamıyorum alamayacağım abi :)))) takırtısını tukustusunu uzun uğraşlar sonucu kestim abi, takırdamaz oldu (en azından şimdilik ) : )))
   Vergiye oortak arıyorsun ama bir defa binme promosyonu yaparsan bulamazsın tabii ki :)
   Sonunda Auris'e biniyorsun ya ölsemde gam yemem artık :rofl: :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Şubat 15, 2011, 20:43:37 »
valla abi 1,5-2 aydır auris gözümde :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #57 : Şubat 15, 2011, 20:48:56 »
valla abi 1,5-2 aydır auris gözümde :)
   İyi iyi sevindim inan ki.Çok çektirmişti Takırtukuris sana... Bende kısmetse Çarşamba günü yuvaya dönüş yapıyorum.Babam bugün emniyetten plakasınıda ayırttı..Sonu her zaman ki gibi 12 (Bingöl) oldu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Şubat 15, 2011, 20:51:23 »
6 aylığı 1200 olan birşey bakalım abi , 3500 e gerek yok :D gezeriz kardeş kardeş :)))))
şaka bir yana hayırlı olsun şimdiden.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #59 : Şubat 15, 2011, 21:02:31 »
şaka bir yana hayırlı olsun şimdiden.
   Teşekkürler Gökmen.Sen en iyisi sat Auris'i sana DSG şanzıman dizel bir Leon alalım.Ne dersin? 2.0 TDI A3...