Gönderen Konu: Toyotalanmak ya da Toyotalanmamak.......  (Okunma sayısı 6168 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
Toyotalanmak ya da Toyotalanmamak.......
« : Ocak 18, 2011, 11:37:17 »
   Hepinize merhaba.....Üç güne yakın bir zamandır uçan teneke 206'yı satıp Toyotalanmak istiyorum.Ama şöyle elle tutulur temizlikte bir Corolla bulamadım.Bir ara hani Mesut'un Corolla'yı da düşünmedim değil.Ama uçan tenekeyi takasla elden çıkarabilirim.Şu ana kadar bulduğum en temiz Corolla'nın motor kaputu ve sağ çamurlu değişmiş.Diğerlerinde en az 3 parça boya var(muhtemel bir kazaya karışma gibi durumları var)...Corolla bulamazsam eğer şöyle bir Kemal Aksüyek abinin (Honda) saflarına doğru bir kayma olacak.Bıktım artık bu tenekenin derdinden  :sicak: :sicak: :sicak:
   Bu arada Toyota alırsam,ilk defa Toyota alıp ve beni tanımayanlar "sen önce bir Toyota sahibi ol" diyemeyecekler :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Toyota Club Türkiye

Toyotalanmak ya da Toyotalanmamak.......
« : Ocak 18, 2011, 11:37:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyotalanmak ya da Toyotalanmamak.......
« Yanıtla #1 : Ocak 18, 2011, 12:19:25 »
arda var ya abi siteden :D ona pejoyu anlatsana bi :D 206 delisi de :D 206 corolladan daha ucuz olur falan diyor da :D
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ocak 18, 2011, 12:45:23 »
arda var ya abi siteden :D ona pejoyu anlatsana bi :D 206 delisi de :D 206 corolladan daha ucuz olur falan diyor da :D
  Türkay,Arda doğru demiş :D 206 Corolla'dan daha ucuz.Sadık usta bütün bakımlarını işçilik dahil 100 TL'ye çıkarabiliyor.Bu kadar sorunlu,derdi bitmez,bu kadar kalitesiz,bu kadar dandik bir araba daha olamaz.Sevdiğim tek yanı motor sesinin içeriye az gelmesi.piyasası 15 bin TL üsütünde olan arabayı 14 bine gözden çıkardım bile.Sat-kurtul stratejisini uygulayacağım...
   Corolla,A4,Passat ya da Crafter ile Sadık ustayı ve Dörtnal'ı ziyarete gidiyordum.206 ile Sorun gidermeye...Corolla ile bir Dörtnal'ı birde Toyan'ı tanıyorken 206 ile birlikte Hakan Peugeot ve bilumum adını bilmediğim diğer Peugeot parçacıları ile tanıştım.Çevrem genişlemeye başladı :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 18, 2011, 12:54:19 »
boyasız bulmak biraz zor gibi...benim araçda da ufak tefek boya vardı, noterlerdeki emniyet sayfasında 4 saattir sıkıntı olmasından dolayı benim aracı az önce 1 hafta süreli vekalet ile satışını yaptım...

umarım istediğin şekilde araç bulursun, hayırlısı olsun...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 18, 2011, 13:03:26 »
temiz toyotası olan satmıyor maalesef...
ben de auris'i çok aradım zor buldum...
ama aradıktan sonra bulunmaz diye bişey yok.
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ocak 18, 2011, 13:04:57 »
   Ben almaya çalışıyorum sen neden sattın Muhammet? Boyada pek sıkıntı olmazda aradığım kişilerin konuşma şekilleri,boyanma nedenleri yalan geliyor.Geçen ay takasa bir Corolla geldi.Bir kere 1.000 km bakımına gitmiş birde turbosu değişitğinde servise gitmiş.Onun dışında da servis kaydı yok.Birde km'si düşürülmüş.Geçmişi belli olmayınca birde turbosu ile birlikte bir çok parçası değişince içime sinmedi araba....
   Hafta sonu işim az olursa bir İstanbul seferi yapmayı düşünüyorum.Ümraniye pazarına uçan tenekeyi götürüp bir nabız yoklayayım.
   Oğuzhan bey tabii aramak gerek.Oturunca olmuyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ocak 18, 2011, 13:16:17 »
özcan uzun zamandır arada bir gözüküyordun,forumda ilan vermiştim, konuyu bugün açmışsın... ne yalan aracı verirken içim açıdı, tertemiz araçtı iç-dış temizliğini hep kendim yaptığından tanıdık olmasını çok isterdim, üzüldüm bak şimdi :(   ama alan kişiler bingöl lü :)))) (sen de bingöllüydün sanırım)

araçımdaki boyaların fotolarıda vardı, hep sürtmeden dolayı tampon boyanmıştı...

http://www.toyotaclubtr.com/satilik-vasita/satilik-e12-corolla-sport/

temiz toyotası olan satmıyor maalesef...
ben de auris'i çok aradım zor buldum...
ama aradıktan sonra bulunmaz diye bişey yok.

oğuzhan dediğinde haklı yönler var ama model yükseltmek için satanlar olduğunuda bilmek gerek...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ocak 18, 2011, 13:21:31 »
   Muhammet gül gibi arab gitmiş yahu :( :( ....Neden sattın peki arabayı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • 128 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ocak 18, 2011, 13:24:58 »

oğuzhan dediğinde haklı yönler var ama model yükseltmek için satanlar olduğunuda bilmek gerek...

zaten denk gelirse onlardan denk geliyor...
Sıfır km auris 1.6 elegant alabilmek için 2008 model auris 1.6 elegant'ını satanı bile gördüm ben...
üstelik araba hatasızdı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ocak 18, 2011, 13:30:24 »
  Muhammet gül gibi arab gitmiş yahu :( :( ....Neden sattın peki arabayı?

birinci nedenim renginden dolayı; siyah olması beni çok yoruyor,tozdan,çamurdan dolayı pislenip boyası çizilir diye genelde yıkardım,yıkamacıda da süngerle ben yıkardım arada bir ilaç tutturmuyorda değildim fakat cilasınada özen gösterirdim...

ikinci nedenim ise aracın modelini yükseltmekti, aklımda hep verso vardı ama o da beni sarsıyordu,bulabilirsem temiz araç alacaktım, şirkette bayan arkadaşda 2009 auris  comfort extra var, 3,500 km civarında benzinli triptonik, 30.000 tl ye ufakdan pazarlık yaptık, birazda bundan dolayı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ocak 18, 2011, 14:15:35 »
birinci nedenim renginden dolayı; siyah olması beni çok yoruyor,tozdan,çamurdan dolayı pislenip boyası çizilir diye genelde yıkardım,yıkamacıda da süngerle ben yıkardım arada bir ilaç tutturmuyorda değildim fakat cilasınada özen gösterirdim...
   o halde senin araba benide yorardı :) :) Her şeyin hayırlısı olur.Bu arada Civic ve Corolla'lardan umudu şimdilik kestim.Biraz Yaris ve Jazz bakayım.Belki onlardan bir şey çıkar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 20, 2011, 21:48:35 »
Özcan kardeşim, yaşam öyle bir hal almış ki doğru söyleyeni bulmak çok zor, katılıyorum sana.fakat bir gerçeği de dile getirmeliyim...şöyle ki;servis kaydı bir aracın geçmişi için önemi çok mu? değil elbette.bir hile düşünen orayı da halleder.kendimi örnek vereyim.aracım 2004 1.6 benzinli corolla terra 65000 km de.istanbul'da yaşıyorum.yanılmıyorsam 26-27000 km deyken toyota derindere zeytinburnu'nda fren balataları filtreler ve sair rutin bakımlar için gitmiştim.o gün bu gündür yağ ve filtreler gibi bakımları özel tanıdık yerlerde yaptırıyorum.şimdi söyleyeceğim servis bakımı yok diye benim aracım bakımsız mı?mesleğim bu arada öğretmenlik,çocuklara gösterdiğim şevkati ilgiyi aracıma da her zaman gösteririm.yani şu servis takıntısı arkadaşları bir türlü anlamıyorum.bence aracın sahibi önemli biraz da.haftada ortalama 100 km yol yapıyorum.benim aracım servis bakımlı olsa ne olur olmsa ne olur?neden servise gitmiyorum diye sorarsanız çok pahalı da ondan.parayı çöpe atmak da ondan.ha şunu söyleyeyim parçalık bir durumum olsa orjinal parçayı servisten alır dışarıda arızayı gideririm.adamlar bir civata söküp takıyor 20 liraya.parça alacağım zaman TCT sitemizden bildiğim ToyoDIY.com dan fiyatına bakar ondan sonra alırım.ona da fazla para vermem.bu güne kadar parçalık bir işim olmadı rabbime şükür,inşallah olmaz da...geçen lastiği değiştirirken ustaya balataların bir tanesini bi kontrol edelim dediğimde baktık 40000 km yol yapılan balatada 5 mm kalınlık olduğunu görünce hepimiz şaşırdık.tabii ki değiştirdiğimde orijinali takılmıştı.sıfır arabada takılı olan 26000 km de bitmişti.neden?çünkü arabayı aldığım bayan herhalde bir ayağıyla gaza bir ayağıyla frene basarak araç kullanıyordu.ben de anlamadım.uzun lafın kısası servis takıntıısndan vaz geçip temiz, sahibi dürüst bir araç bulmaya çalış....işin rast gelsin Rabbim yardımcın olsun.....selamlar...
hayat 3 ile 4 arasındadır.ya 3,5 atarsın ya da 4 4 lük yaşarsın......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • 128 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ocak 20, 2011, 22:35:56 »
İlyas bey çok doğru şeyler söylemiş fakat servis bakımlı olması demek özellikle kilometre olarak orjinalliğini de gösteriyor aracın...
neticede internetten araba arıyoruz çoğumuz, siz iyi niyetlisiniz ama yüzlerce binlerce insan var, arabasını alcağımız kişiyi uzun uzadıya araştıramayız ki, dürüst mü değil mi diye...
günümüzde en çok yapılan hilenin de km düşürme olduğunu düşünürsek, aracın servis bakımlı olması şart derim ben...
zira galericiler bu km düşürme işini çok yapıyorlari ve bunu yaparken de aracın servis kayıtlarını inceleyip, ona göre km'sini ayarlıyorlar, aracın en son servise girdiği kilometreden bi 5-10 bin fazlasına ayarlayıp, abi araba garajda yatmış, yok sahibi ölmüş binmemişler gibi masallar uyduruyorlar, bunu münferit olarak da yapan çok insan var...
o yüzden ikinci elde güven için servis expertizi ve servis kayıtları şart...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 20, 2011, 23:15:11 »
Insallah gonlune gore bir araba bulup, hesapli bir fiyata alirsin Ozcan. :)
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '13
  • 7 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 25, 2011, 04:34:34 »
araçta boya olması yerine motor kaputunun komple değişmesini tercih ederim ben.ki benim aracımında motor kaputu değişmişti alırken fakat arka tamponun sağ köşesinde aldığım bayan nereye sürtmüşse artık bayağı geniş bir çizik vardı.gel gelelim kadın boyatmamış ben de alırken şöyle düşündüm:kadın boyatmamış arkadaş demekki gerçekten bu kadar sürtmüş arabayı,hani tamponu yamutlup sonra boyatıp kapatmamış ne varsa ortada.arabamı öyle aldım halada yaptırmadım,o çizik öyle duruyor nazar boncuğu niyetine.o yüzden 2.el araç alırken boyalı olmasındansa kaportada değişen parça olsun daha iyi.tabi bu benim görüşüm,piyasada aman efenim ufacık çiziklerden dolayı içim rahat etmedi aracın şurasında şu kadar burasında bu kadar boya var diyen bir sürü çakal var.nerden bileceksin o aracın takla atmadığını? :)
2013 Auris Premium Multidrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 25, 2011, 17:33:44 »
serdar bey,genellikle araçta parça değştimi hep büyük hasarlar akla gelir.o yüzden değişen parçalı arabalara insanlar çekimser davranır.hani parça değişmeden işlem gördüyse psikolojik olarak rahat oluyorsun bir nevi....selamlar,saygılar....
hayat 3 ile 4 arasındadır.ya 3,5 atarsın ya da 4 4 lük yaşarsın......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Volkswagen.Aus liebe zum automobil
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #16 : Ocak 25, 2011, 18:17:21 »
yok yok yok sakin toyota alma git yeni kasa passat al :D :D :D :D :D
Lord of the Passat :)
1999 Passat 1.8 20v Comfortline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Ocak 29, 2011, 14:33:30 »
   İlyas bey yazdıklarınızın bir kısmına katılıyorum.Fakat örneğini verdiğim aracın en önemli parçaları olan turbo ve ekipmanları değişmiş,Km'si düşürülmüş ve servis'e hiç gitmemiş.Böyle bir aracı almak büyük bir risk'tir.Yoksa ben yetkili ya da yetkisiz servise gidip gitmediğinin derdinde değildim.
   Ona keza kız arkadaşımın aracı bir kere dışında hiç yetkili servise gitmedi.Eski üyeler Dörtnal Toyota'dan Sadık ustayı bilir.Fabia'nın bakımlarını bizzat Sadık usta yapıyor.Ve araç  gayet bakımlı ve temiz....

Insallah gonlune gore bir araba bulup, hesapli bir fiyata alirsin Ozcan. :)
   Amin Ahmet kardeşim.SAğolasın.....

yok yok yok sakin toyota alma git yeni kasa passat al :D :D :D :D :D
   Tamam Ahmet.Sen Toyota alma diyorsan almam.Seni mi kırayım şimdi.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Şubat 04, 2011, 11:05:43 »
özcan araç buldun mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2015 VERSO PREMIUM
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 44000
  • Model Yılı: '15
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Şubat 05, 2011, 00:10:11 »
merhaba .bende orjinal olsun boyasız olsun diye tam 6 ay araba aradım.en sonunda bulup aldım.
ama denildiği gibi orjinal araba bulmak zor.bulsanızda pahalı fiyat çekiyorlar.
allah yardımcınız olsun...